Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, nmamag είπε

το ξερω οτι παει πολυ αλλα εχει περισοττερες USB θηρες που τις χρειαζομαι

Δύο παραπάνω USB 2.0. Δεν νομίζω να αξίζει 140€ παραπάνω μόνο για αυτό. 

• Like 1
  • Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, pnick είπε

20 λεπτά πριν, pnick είπε

Δύο παραπάνω USB 2.0. Δεν νομίζω να αξίζει 140€ παραπάνω μόνο για αυτό. 

το συστημα που εχω σκέφτομαι να το δωσω

Cpu: Intel 3770Κ --Cooling: Corsair H60 ----> 150 €

Motherboard: Asus FORMULA V    ---->           120 €

Ram: 16GB G.Skill DDR3 2400MHz            ---> 100 €

Gpu: Evga 680 gtx oc SIGNATURE 2---------->   100 €

Ποια ειναι η γνωμη σου ?

Επεξ/σία από nmamag
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, nmamag είπε

Cpu: Intel 3770Κ --Cooling: Corsair H60 ----> 150 €

Motherboard: Asus FORMULA V    ---->           120 €

Ram: 16GB G.Skill DDR3 2400MHz            ---> 100 €

Gpu: Evga 680 gtx oc SIGNATURE 2---------->   100 €

Ποια ειναι η γνωμη σου ?

Έχεις προφανώς την Maximus V Formula. Νομίζω λογικές τιμές ζητάς, αν και θα σε συμβουλέψουν καλύτερα τα παιδιά εδώ 

Δες και αυτό το βιντεάκι που έχει το σετάκι που σου πρότεινα: 8700K, asus ROG Hero, Noctua D15S

Επεξ/σία από pnick
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, pnick είπε

Έχεις προφανώς την Maximus V Formula. Νομίζω (παρά)λογικές τιμές ζητάς, αν και θα σε συμβουλέψουν καλύτερα τα παιδιά εδώ 

fixed λίγο😋

Καλύτερα φυσικά να αποταθεί στο νήμα που έδειξες αλλά με μια πρώτη ματιά φτιάχνεις ταχύτερο καινούριο στα ίδια λέφτα.

Επομένως τρίσκολο να φύγει πακέτο, εκτός κι άμα βρει κάνα θύμα.

Για κομμάτια ευκολότερο να πλησιάσει αυτές τις τιμές προς τα κάτω βέβαια.

Επεξ/σία από DiaperCh@nger
  • Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

fixed λίγο😋

Ναι, μπορεί να έχεις δίκιο. Σας κομμάτια ξεχωριστά τα είδα και εγώ, αλλά ας ρωτήσει στο ανάλογο thread να του πούν τί γίνεται αυτή την στιγμή, γιατί έχω χάσει λίγο επαφή τα τελευταία 2 χρόνια, είναι η αλήθεια (από την τελευταία μου αναβάθμιση δηλαδή 🙂).

Δημοσ.
8 ώρες πριν, nmamag είπε

Cpu: Intel 3770Κ --Cooling: Corsair H60 ----> 150 €  80€

Motherboard: Asus FORMULA V    ---->           120 € 60€

Ram: 16GB G.Skill DDR3 2400MHz            ---> 100 € 90€

Gpu: Evga 680 gtx oc SIGNATURE 2---------->   100 € 80€

Ποια ειναι η γνωμη σου ?

Καλέτεροι σημερινοί επεξεργαστές από τον δικό σου παίζουν με εγγύηση και χαμηλότερη κατανάλωση στα 100€ .

https://www.skroutz.gr/s/11139196/AMD-Ryzen-5-1400-Box.html?keyphrase=r5+1400

https://www.skroutz.gr/s/14023121/AMD-Ryzen-5-2400G-Box.html?from=drop

Μητρικές με USB 3,1 G2.0 / NVME PCI-E X4 παίζουν από 60€ με εγγύηση.

https://www.skroutz.gr/s/14012914/Gigabyte-AB350M-DS3H-rev-1-x.html

H μνήμη που έχεις θα μπορούσε να πιάσει κάποια χρήματα, αλλά δεν είναι συμβατή με τις νέες πλατφόρμες.

Για την κάρτα , σου δίνω τιμή παραπάνω, ίσως να έκοβα και άλλα 10€ .

• Like 1
Δημοσ.

Καλά, οι τιμές μεταχειρισμένων δεν προκύπτουν ακριβώς έτσι. Δεν ξεκινάμε με την λογική ότι θα τα πάρει κάποιος όλα 2ο χέρι, οπότε συγκρίνει το τί μπορεί να πάρει σήμερα με τα λεφτά του. Μπορεί π.χ. να έχω μια Ζ77 με έναν 2500Κ και να θέλω να αναβαθμίσω. Θα κοιτάξω τον 3770Κ ξεχωριστά, και δεν θα είμαι ο μόνος. Η ζήτηση καθορίζει τις τιμές. Και όχι, 80€ για 3770Κ μαζί με Η60 ψύκτρα δεν είναι λογική τιμή. Μπορεί τα 150€ να είναι όντως πολλά, αλλά όχι και 80€... Είπαμε...

Οι μητρικές πάλι είναι ξεχωριστό κεφάλαιο. Υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν συγκεκριμένα κομμάτια και δίνουν αρκετά για αυτά, ειδικά special εκδόσεις, ROG κ.λπ. Δεν είναι για μένα λογική τιμή τα 60€ για την συγκεκριμένη, γιατί πάλι, κάποιος που ψάχνει μητρική αυτής της γενιάς μπορεί να έχει τα υπόλοιπα και να θέλει απλά κάτι κορυφαίο εκείνης της σειράς για να φτιάξει το σετ του.

Τέλος πάντων. Ας γίνει συζήτηση αλλού επ' αυτού. Δεν χάλασε ο κόσμος. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, pnick είπε

Καλά, οι τιμές μεταχειρισμένων δεν προκύπτουν ακριβώς έτσι. Δεν ξεκινάμε με την λογική ότι θα τα πάρει κάποιος όλα 2ο χέρι, οπότε συγκρίνει το τί μπορεί να πάρει σήμερα με τα λεφτά του. Μπορεί π.χ. να έχω μια Ζ77 με έναν 2500Κ και να θέλω να αναβαθμίσω. Θα κοιτάξω τον 3770Κ ξεχωριστά, και δεν θα είμαι ο μόνος. Η ζήτηση καθορίζει τις τιμές. Και όχι, 80€ για 3770Κ μαζί με Η60 ψύκτρα δεν είναι λογική τιμή. Μπορεί τα 150€ να είναι όντως πολλά, αλλά όχι και 80€... Είπαμε...

Οι μητρικές πάλι είναι ξεχωριστό κεφάλαιο. Υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν συγκεκριμένα κομμάτια και δίνουν αρκετά για αυτά, ειδικά special εκδόσεις, ROG κ.λπ. Δεν είναι για μένα λογική τιμή τα 60€ για την συγκεκριμένη, γιατί πάλι, κάποιος που ψάχνει μητρική αυτής της γενιάς μπορεί να έχει τα υπόλοιπα και να θέλει απλά κάτι κορυφαίο εκείνης της σειράς για να φτιάξει το σετ του.

Τέλος πάντων. Ας γίνει συζήτηση αλλού επ' αυτού. Δεν χάλασε ο κόσμος. 

Την H60 δεν την είδα.  Αυτή την πουλάει ξεχωριστά και πιάνει ένα Α ποσό.

Ο μοναδικός τρόπος για να τσιμπήσει κάποια χρήματα παραπάνω, είναι να πουλήσει τα parts ξεχωριστά.

Αυτό ενέχει τον κίνδυνο , να πάρει μεν μεγαλύτερη τιμή ανά κομμάτι , αλλά να μην μπορέσει να τα πουλήσει όλα, οπότε στο τελικό ποσό να είναι στα ίδια.

Τέλος να αναφέρω πως αυτός θεωρώ πως είναι ο πιο σωστός τρόπος να βγάζεις τιμή.

Όταν με 80€ έχεις B360 μητρική και με 60€ έχεις B350 που δίνουν ότι πιο σύγχρονο με εγγυήσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρεις να πουλήσεις Ζ77 μητρική με 120€ .... Θα γελάνε και οι πέτρες στα ΜΤΧ ....

Όταν ο άλλος βρίσκει με 160€ 6 CORE/ 6 THREADS  και 6CORE /12 THREADS στα 14nm με εγγύση, δεν θα πάει να πάρει με 150€ τον 3770Κ.... Θα μείνει στο ράφι μόνιμα.

Με τις σημερινές τιμές αυτός που έχει 2500Κ, θα πουλήσει κοψοχρονιά το σύστημά του και θα τα δώσει για έναν σύγχρονο επεξεργαστή σε σύγχρονη πλατφόρμα, εκτός κι αν βρει μια προσφορά στα μεταχειρισμένα που όντως να είναι συμφέρουσα , δηλαδή μητρική στα 40€ και CPU στο 70-80€ ....

Απλά πρέπει ο κόσμος να συνειδητοποιήσει πως το τσούκου τσούκου στο HARDWARE με 5% αύξηση ανά έτος, που κρατούσε τις τιμές των παλαιών συστημάτων υψηλά, έχει τελειώσει εδώ και ένα χρόνο. 

Τα παλαιά συστήματα είτε τα παντρεύεσαι επειδή λυπάσαι να τα σκοτώσεις, είτε τα ξεπουλάς ....

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 5/7/2018 στις 10:06 ΜΜ, nmamag είπε

το ξερω οτι παει πολυ αλλα εχει περισοττερες USB θηρες που τις χρειαζομαι

Για τις ψηκτρες θα το ψαξω περισοττερο μετα απο αυτο που λες για το θορυβο

Αυτές που σου είπε ο Leros είναι ταμάμ από μητρικές δεν χρειάζεται να δωσεις παραπάνω χρήματα.. Καρτα αν δωσεις πάνω από 500 πηγαινε σε 1080 αλλιώς η EVGA που σου έβαλα στα λεφτά της είναι πολύ καλή επιλογή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντως στα μτχ πουλιεται H60 + 1600x 3 μηνων (εντος εγγυησης εννοειται) κατω απο 150...

PS1. Ακυροοοο

Επεξ/σία από strawman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/7/2018 στις 10:37 ΠΜ, pnick είπε

Η ζήτηση καθορίζει τις τιμές.

Η πιο σωστή επισήμανση.

Ότι και να γράφουμε, άμα βρει και τα σπρώξει κάνα 500άρι (σε θύμα) όπως ελπίζει, θα έρθει και θα μας γράφει ότι θέλαμε να του τα φάμε κοψοχρονιά.

Έχει συμβεί άλλωστε στο παρελθόν.

---

Σχετικά με τα πράγματα του ts και τις ελλιπείς πληροφορίες που επιμένει να μην παρέχει στο νήμα (αδιάφορο, αλλά κουβέντα να γίνεται)

H corsair Η60, αν είναι η mk1 (ταιριάζει χρονικά με τον 3770κ) είναι άνευ αξίας. Ειλικρινά ανάμεσα στην H60 mk1 (6+ ετών) και την Intel μαμά, θα προτιμούσα την intel.

πχ. κάτι τέτοιο την ξεπερνάει και σε θόρυβο και σε απόδοση στα 16 ευρώ https://www.skroutz.gr/s/8179182/Deepcool-Gammaxx-200T.html

Τα υπόλοιπα κομμάτια που έχει είναι διαμαντάκια της κατηγορίας τους, η ram, η gpu,, και το m/b. Για τη cpu δεν ξέρουμε, δεν μας γράφει/δεν έχει δοκιμάσει.

Για πολύ καλά κομμάτια (μεμονωμένα) της εκάστοτε πλατφόρμας, όπως του ts, φυσικά και μπορεί να βρεθούν αγοραστές σε καλές/ψηλές τιμές,

αυτό είναι κάτι που δεν το αντιλαμβάνονται οι φίλαθλοι που κυριεύονται από την αγωνία μη χαθεί η πώληση της αγαπημένης τους ομάδας εταιρίας.

---

Αναφερόμενος λοιπόν στην (σωστή γενικά) τοποθέτησή σου για την αγορά μεταχειρισμένων, η εμπειρία μου καταδεικνύει 3 τύπους αγοραστή.

α) Ο γνώστης, ψαγμενίδης, ικανός για την τέλεια αγορά. 

β) Ο ''ξέρω τι μου γίνεται περίπου'', αλλά η επιλογή pc/pc parts δεν θα κρίνει την τύχη της οικογενείας του και για ευκολία ή/και αμεσότητα,

διαλέγει την έστω λιγότερο συμφέρουσα αγορά.

γ) Ο ανεπίγνωστος που θεωρεί ότι η αγορά μεταχειρισμένων ηλεκτρονικών μοιάζει με τις υπόλοιπες αγορές μτχ ειδών.

Αν δεν υπήρχε ο γ) και ο β) δεν θα υπήρχε η αγορά μτχ κομπιουτερικών.

---

->πχ Ο 1400 ξεπερνάει σε performance τα παλιότερα i5 i7 και σε price/performance τα δυνατότερα i7 {6700(Κ) 7700(Κ)}

->Βλέπουμε όμως ότι η αγορά είναι ανοιχτή ακόμα και για s775 συστήματα/εξαρτήματα 10ετίας.

Γιατί ισχύει το παραπάνω 'παράδοξο?' Γιατί η αγορά δεν συμπεριφέρεται με όρους υποδεκάμετρου επιδόσεων,

αλλά συμμετέχουν κι άλλοι παράγοντες, καλώς ή κακώς, κακώς κατ'εμέ τις περισσότερες φορές, αλλά δεν γίνεται να τους αγνοούμε.

• Like 4
Δημοσ.

αυτή είναι η υδροψηξη

IMG_2053.jpg

IMG_2057.jpg

Η πιο σωστή επισήμανση.

Ότι και να γράφουμε, άμα βρει και τα σπρώξει κάνα 500άρι (σε θύμα) όπως ελπίζει, θα έρθει και θα μας γράφει ότι θέλαμε να του τα φάμε κοψοχρονιά.

Έχει συμβεί άλλωστε στο παρελθόν.

Αναλογα που απευθύνεσαι

Πιθανον ένα παιδακι ναι σου εριχνε ευθύνες  !!!!!!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nmamag είπε

Αναλογα που απευθύνεσαι

Πιθανον ένα παιδακι ναι σου εριχνε ευθύνες  !!!!!!!!

Εντάξει αδερφέ, δεν έχουν όλοι την ωριμότητα να καταλάβουν ότι άμα γράφουμε κάτι δεν έχουμε συμφέρον πίσω από αυτό.

Κοίτα να καθαρίσεις τα κομμάτια πριν τα πουλήσεις. Βλέπω 32 κιλά κοκκινόχωμα και μάλλον ο αγοραστής δεν θα θέλει να φυτέψει πιπεριές.

Θα πάρεις ένα μαλακό πινέλο, θα βγάλεις το πολύ χώμα και μετά με ισοπροπυλική αλκοόλη ή wd-40 θα τα πλύνεις όλα.

Η H60 είναι δυστυχώς η mk1. Λογικά δεν πιάνει τιμή, με την έννοια ότι καινούριες αερόψυκτρες του 15ευρου είναι καλύτερες,

αλλά εσύ βάλτη δώρο με το cpu ή αν φύγει χώρια άστη κάπου στα 10-20 ευρώ περιμένοντας κάποιον που ντε και καλά θέλει ''υδρόψυξη''.

Το m/b που έχεις είναι αστέρι για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα επομένως μη το σκοτώσεις,

το ίδιο και οι μνήμες αν και τώρα που είδα ότι είναι 4x4 αντί για 2x8... όπως και να χει είναι από τα κορυφαία bin σε ddr3.

υγ. Στο επόμενο build βάλε το πίσω ανεμιστήρι να φυσάει προς τα έξω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 6/7/2018 στις 11:14 ΠΜ, pnick είπε

Εντάξει @adtakhs Μη τρελαίνεσαι. Δεν χρειάζεται τέτοια πόρωση. Έχεις δίκιο βρε αδερφέ. Ήμαρτον, το ομολογώ. 🙂

Ναι είδες, πόρωση η αλήθεια ...

11 ώρες πριν, DiaperCh@nger είπε

Για πολύ καλά κομμάτια (μεμονωμένα) της εκάστοτε πλατφόρμας, όπως του ts, φυσικά και μπορεί να βρεθούν αγοραστές σε καλές/ψηλές τιμές,

αυτό είναι κάτι που δεν το αντιλαμβάνονται οι φίλαθλοι που κυριεύονται από την αγωνία μη χαθεί η πώληση της αγαπημένης τους ομάδας εταιρίας.

Το έχεις πάρει λάθος.  Και εξηγούμαι.

Αυτοί που κυριεύονται από αγωνία είναι αυτοί που έχουν παλαιό  HARDWARE και θέλουν πάση θυσία η τιμή των συστημάτων τους να παραμείνει σε υψηλή τιμή στα μεταχειρισμένα.

Οι φίλαθλοι είναι φίλαθλοι, ότι και να πωληθεί , δεν θα δουν €υρόπουλα στην τσεπούλα τους.

Αν κάτι από τα παραπάνω που έγραψα, σας φαίνεται ΤΕΧΝΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ μη ορθό , μπορώ να το συζητήσω.

Τώρα για το γιατί ένας 3770Κ δεν μπορεί να έχει κόστος 150€ ... μάλλον δεν χωρά και πολύ συζήτηση. Αυτονόητα πράγματα.

Επεξ/σία από adtakhs

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...