nmamag Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, radiohead είπε Σου ξαναλέω με oc στον 3770 εφόσον έχεις και καλή μητρική και ψύξη επιπλέον βάζοντας μια 1070ti-1080 θα έχεις μςγάλη βελτίωση χωρίς να ξηλώσεις τίποτα. Απο εκεί και μετά άν θες να δώσεις για όλα, δική σου η τσέπη. Ποια 1070τι η 1080 προτείνεις ? Gpu: Evga 680 gtx oc SIGNATURE 2 που εχω ποσο μπορεί να πουληθεί ? Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2018 από nmamag
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 4 ώρες πριν, nmamag είπε Ποια 1070τι η 1080 προτείνεις ? Gpu: Evga 680 gtx oc SIGNATURE 2 που εχω ποσο μπορεί να πουληθεί ? Πάμε να το πάρουμε από την αρχή. Ποσά χρήματα μπορείς να διαθεσεις γενικά; Όχι μόνο για καρτα γενικά έστω ότι πουλάς και το σετ σου.
nmamag Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Μπορω να διαθέσω χρήματα οσα χρειάζονται (δεν εχω περιορίσιμους αρκει να υπαρχει μια ισορροπία αυτου που πληρωνω και αυτου που παίρνω από το συστημα ) για να φτιαξω ένα συστημα που να το κρατησω μια πενταετια οπως εκανα με αυτό που εχω τωρα. το συστημα που εχω σκέφτομαι να το δωσω Cpu: Intel 3770Κ --Cooling: Corsair H60 ----> 150 € Motherboard: Asus FORMULA V ----> 120 € Ram: 16GB G.Skill DDR3 2400MHz ---> 100 € Gpu: Evga 680 gtx oc SIGNATURE 2----------> 100 € Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2018 από nmamag
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 15 λεπτά πριν, nmamag είπε Μπορω να διαθέσω χρήματα οσα χρειάζονται (δεν εχω περιορίσιμους αρκει να υπαρχει μια ισορροπία αυτου που πληρωνω και αυτου που παίρνω από το συστημα ) για να φτιαξω ένα συστημα που να το κρατησω μια πενταετια οπως εκανα με αυτό που εχω τωρα. το συστημα που εχω σκέφτομαι να το δωσω Cpu: Intel 3770Κ --Cooling: Corsair H60 ----> 150 € Motherboard: Asus FORMULA V ----> 120 € Ram: 16GB G.Skill DDR3 2400MHz ---> 100 € Gpu: Evga 680 gtx oc SIGNATURE 2----------> 100 € Μόνο χωριστά μπορείς να τα διώξεις με αυτές τις τιμές και με λίγο παζάρι που θα σου κάνουν. Η μητρικη δεν θα φύγει ποτέ στα 120 όσο κι αν κόστιζε όταν την πήρες. Ξεκινα τα και βλέπεις. Η λογική για τα sims λέει υψηλό single αφού είναι cpu intensive games αλλά η οθόνη σου έχει μεγαλύτερη ανάλυση οποτε επιμένω πως κάτι λιγότερο από 1070ti δεν θα σου προσφέρει αυτό που θες βάσει των χρημάτων που θα διαθέσεις. Ποσο μάλλον όταν θες κάτι με βάθος 5ετιας. Περιμένω τον @pnick να σχολιάσει και να σου δώσει μια γνώμη.
nmamag Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Θα αγορασω μια 1070ti καταρχας Ποια μου προτείνεις ?
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 7 λεπτά πριν, nmamag είπε Θα αγορασω μια 1070ti καταρχας Ποια μου προτείνεις ? Αν μπορείς να παρεις από Amazon περίμενε καμμια προσφορα η προπαραγγελια. Αλλιώς μπορείς και με 435 +μεταφορικά απευθείας https://eu.evga.com/products/product.aspx?pn=08G-P4-5671-KR Τέλος από Ελλάδα ήδη σου πρότεινα.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Τπτ περίμενε μόνο να παρεις και καμμια γνώμη ακόμα για να σιγουρευτείς.
pnick Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Thx @radiohead To MS Flight Simulator είναι εντελώς διαφορετικό θηρίο (και πολύ παλαιότερο) από το X Plane 11. Με το πρώτο είχα ασχοληθεί αρκετά στο παρελθόν, αλλά με το 2ο ελάχιστα. Για να βοηθήσω όσο μπορώ έκανα μια μικρή έρευνα για το 2ο ώστε να είμαι κάπως up to date. Ο κοινός παρονομαστής και στα δύο είναι η single threaded απόδοση. Οπότε, την στιγμή που μιλάμε η καλύτερη επιλογή είναι ο 8700Κ, και μάλιστα κλοκαρισμένος αν γίνεται. Από πλευράς πυρήνων, υπάρχουν περιορισμοί στην χρήση πολλών πυρήνων και στις δύο περιπτώσεις, ειδικά στο FSX. Σημαντικό και στις δύο περιπτώσεις να γίνει allocation σε συγκεκριμένους πυρήνες και threads, ώστε το σύστημα να τρέχει σε 1-2 εναπομείναντες απρόσκοπτα (υπάρχουν άπειρα άρθρα και settings στο διαδίκτυο γενικά για το θέμα). Γενικά, το X Plane χρησιμοποιεί περισσότερους πόρους από το FSX αλλά όχι απεριόριστα. Π.χ. για το FSX χρήση RAM πάνω από 4gb δεν γίνεται, ούτε VRam πάνω από 2-3gb. Στο X Plane η χρήση μπορεί να φτάσει πολύ παραπάνω, και όπως σωστά ανέφερε ο @DiaperCh@nger αναμένονται κάποιες αλλαγές στο api του που μάλλον θα επιτρέψουν καλύτερη χρήση της gpu (όλες αυτές οι αλλαγές δύσκολα μετριούνται στην πράξη, γιατί είναι πολύπλοκοι στον κώδικά τους γενικά οι εξομοιωτές). Για το FSX ακόμα και μια 1060 6gb θα ήταν υπεραρκετή. Γενικά θέλει λίγο μελέτη από τον χρήστη για το optimization. Είχα γράψει κατεβατά στο παρελθόν, αλλά για αρχή πρέπει ο TS επισκεφτεί τα σχετικά forum για να δει τις τελευταίες εξελίξεις. Σχετικά forums είναι το AVSIM , simforums, x-plane.org Τώρα, στο ψητό. Για την συγκεκριμένη χρήση, και εφόσον το budget δεν είναι πρόβλημα, κρατάμε ssd, κουτί και τροφοδοτικό και πάμε στα εξής κομμάτια κατά την γνώμη μου: 1. 8700Κ Το μόνο σίγουρο κομμάτι. 2. Μια καλή Ζ370 με καλές υποδομές για OC. Θα κοιτούσα μια Asus ROG π.χ. https://www.skroutz.gr/s/12979520/Asus-ROG-Maximus-X-Hero.html 3. Μνήμες 2x8gb https://www.skroutz.gr/s/8436583/G-Skill-RipjawsV-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-16GVK.html 4. Κάρτα γραφικών, αφού μιλάμε για ανάλυση 1440p, μια από τις 1070 Ti που προτάθηκαν. Έχω Asus 1070 Strix OC και είμαι φοβερά ικανοποιημένος από την απόδοση, ησυχία κ.λπ. (turbo boost 2017MHz στα default). Δες λίγο και αυτήν https://www.skroutz.gr/s/13555256/Asus-GeForce-GTX-1070-Ti-8GB-Cerberus-90YV0BJ1-M0NA00.html 5. Ψύκτρα. Πιστεύω ότι μια καλή αερόψυκτρα διπλού ψυγείου (Cryorig Ultimate, Noctua D-15, κλπ). θα είναι ιδανική για OC στα 4.8-4.9GHz. Για το συγκεκριμένο chipset δεν θα έβαζα ΑΙΟ λόγω μικρού real estate. Μια αερόψυκτρα θα απέδιδε καλύτερα πιστεύω (χωρίς να το έχω δοκιμάσει) και με λιγότερο θόρυβο οπωσδήποτε. Αυτά. Το σημαντικότερο είναι να ξέρεις το εξής. Όσο καλό hardware και να βάλεις, αν δεν γίνει optimization στα .cfg αρχεία και στα settings γενικά (π.χ. δες εδώ για το threaded optimization της Nvidia) δεν θα πάρεις το καλύτερο από το pc σου. 3
nmamag Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) respect !!! 1 ώρα πριν, pnick είπε Thx @radiohead To MS Flight Simulator είναι εντελώς διαφορετικό θηρίο (και πολύ παλαιότερο) από το X Plane 11. Με το πρώτο είχα ασχοληθεί αρκετά στο παρελθόν, αλλά με το 2ο ελάχιστα. Για να βοηθήσω όσο μπορώ έκανα μια μικρή έρευνα για το 2ο ώστε να είμαι κάπως up to date. Ο κοινός παρονομαστής και στα δύο είναι η single threaded απόδοση. Οπότε, την στιγμή που μιλάμε η καλύτερη επιλογή είναι ο 8700Κ, και μάλιστα κλοκαρισμένος αν γίνεται. Από πλευράς πυρήνων, υπάρχουν περιορισμοί στην χρήση πολλών πυρήνων και στις δύο περιπτώσεις, ειδικά στο FSX. Σημαντικό και στις δύο περιπτώσεις να γίνει allocation σε συγκεκριμένους πυρήνες και threads, ώστε το σύστημα να τρέχει σε 1-2 εναπομείναντες απρόσκοπτα (υπάρχουν άπειρα άρθρα και settings στο διαδίκτυο γενικά για το θέμα). Γενικά, το X Plane χρησιμοποιεί περισσότερους πόρους από το FSX αλλά όχι απεριόριστα. Π.χ. για το FSX χρήση RAM πάνω από 4gb δεν γίνεται, ούτε VRam πάνω από 2-3gb. Στο X Plane η χρήση μπορεί να φτάσει πολύ παραπάνω, και όπως σωστά ανέφερε ο @DiaperCh@nger αναμένονται κάποιες αλλαγές στο api του που μάλλον θα επιτρέψουν καλύτερη χρήση της gpu (όλες αυτές οι αλλαγές δύσκολα μετριούνται στην πράξη, γιατί είναι πολύπλοκοι στον κώδικά τους γενικά οι εξομοιωτές). Για το FSX ακόμα και μια 1060 6gb θα ήταν υπεραρκετή. Γενικά θέλει λίγο μελέτη από τον χρήστη για το optimization. Είχα γράψει κατεβατά στο παρελθόν, αλλά για αρχή πρέπει ο TS επισκεφτεί τα σχετικά forum για να δει τις τελευταίες εξελίξεις. Σχετικά forums είναι το AVSIM , simforums, x-plane.org Τώρα, στο ψητό. Για την συγκεκριμένη χρήση, και εφόσον το budget δεν είναι πρόβλημα, κρατάμε ssd, κουτί και τροφοδοτικό και πάμε στα εξής κομμάτια κατά την γνώμη μου: 1. 8700Κ Το μόνο σίγουρο κομμάτι. 2. Μια καλή Ζ370 με καλές υποδομές για OC. Θα κοιτούσα μια Asus ROG π.χ. https://www.skroutz.gr/s/12979520/Asus-ROG-Maximus-X-Hero.html 3. Μνήμες 2x8gb https://www.skroutz.gr/s/8436583/G-Skill-RipjawsV-16GB-DDR4-3200MHz-F4-3200C14D-16GVK.html 4. Κάρτα γραφικών, αφού μιλάμε για ανάλυση 1440p, μια από τις 1070 Ti που προτάθηκαν. Έχω Asus 1070 Strix OC και είμαι φοβερά ικανοποιημένος από την απόδοση, ησυχία κ.λπ. (turbo boost 2017MHz στα default). Δες λίγο και αυτήν https://www.skroutz.gr/s/13555256/Asus-GeForce-GTX-1070-Ti-8GB-Cerberus-90YV0BJ1-M0NA00.html 5. Ψύκτρα. Πιστεύω ότι μια καλή αερόψυκτρα διπλού ψυγείου (Cryorig Ultimate, Noctua D-15, κλπ). θα είναι ιδανική για OC στα 4.8-4.9GHz. Για το συγκεκριμένο chipset δεν θα έβαζα ΑΙΟ λόγω μικρού real estate. Μια αερόψυκτρα θα απέδιδε καλύτερα πιστεύω (χωρίς να το έχω δοκιμάσει) και με λιγότερο θόρυβο οπωσδήποτε. Αυτά. Το σημαντικότερο είναι να ξέρεις το εξής. Όσο καλό hardware και να βάλεις, αν δεν γίνει optimization στα .cfg αρχεία και στα settings γενικά (π.χ. δες εδώ για το threaded optimization της Nvidia) δεν θα πάρεις το καλύτερο από το pc σου. Respect!! Απλα σκεφτομουνα την maximus formula X αντι την hero Καθως και για υδροψυξη τη corsair hydro 60 2018 η 80ι Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2018 από nmamag
leros2004 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, nmamag είπε Μπορω να διαθέσω χρήματα οσα χρειάζονται (δεν εχω περιορίσιμους αρκει να υπαρχει μια ισορροπία αυτου που πληρωνω και αυτου που παίρνω από το συστημα ) για να φτιαξω ένα συστημα που να το κρατησω μια πενταετια οπως εκανα με αυτό που εχω τωρα. 41 λεπτά πριν, nmamag είπε Απλα σκεφτομουνα την maximus formula X αντι την hero Καθως και για υδροψυξη τη corsair hydro 60 2018 η 80ι Με γνώμονα και τα λεγόμενα σου.... μια μητρική των 400 ή 300 ευρώ (που προτάθηκε κιόλας) δεν θα σου δώσει κάτι παραπάνω απο αυτες: https://www.skroutz.gr/s/12979414/Asus-Prime-Z370-A.html ή https://www.skroutz.gr/s/12980005/Asrock-Z370-Extreme4.html Και το oc θα κάνεις και vrms της προκοπής έχουν ώστε να υποστηρίξουν τον 8700Κ ... Και κάρτα γραφικών κοίτα από 1080 αφού θέλεις και βάθος 5ετίας και μόνιτορ με υψηλή ανάλυση έχεις. Γνώμη μου περίμενε μέχρι το Σεπτέμβρη για τις ανακοινώσεις της NVIDIA Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2018 από leros2004 1
nmamag Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Tουλαχιστον κατεληξα σε chipset-socket-επεξεργαστη-ram
pnick Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, nmamag είπε Απλα σκεφτομουνα την maximus formula X αντι την hero Καθως και για υδροψυξη τη corsair hydro 60 2018 η 80ι Δεν ξέρω. Πάει πολύ αυτή η μητρική για μένα. Αυτή που σου πρότεινα είναι στο απολύτως πάνω όριο για αυτά που θα έδινα για τέτοιο setup. Όσο για τις μικρές ΑΙΟ της Corsair, θα τις απέφευγα προσωπικά (λόγω θορύβου). Οι αερόψυκτρες που σου πρότεινα θα απέδιδαν εξίσου καλά, αλλά με λιγότερο θόρυβο. 1
nmamag Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 το ξερω οτι παει πολυ αλλα εχει περισοττερες USB θηρες που τις χρειαζομαι Για τις ψηκτρες θα το ψαξω περισοττερο μετα απο αυτο που λες για το θορυβο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα