Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια - έσκασε ο δίσκος του NAS

kospas12345

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα έχω ένα Synology Nas DS115j  περίπου ένα χρόνο τώρα. Του είχα βάλει ένα WD 2T blue και σήμερα μου έστειλε μήνυμα το Synology ότι ο δίσκος απέτυχε στο SMaRT test και ότι πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα. Πήρα λοιπόν έναν WD RED να τον αντικαταστήσω. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πως.... σκέφτηκα μήπως να τον κάνω Clone ούτως ώστε να κρατήσει και τις ρυθμίσεις αλλά να το κάνω και με το dockaki που έχω για να γίνει πιο γρήγορα. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω και ποσό safe είναι αυτό και αν θα δουλέψει..... αλλά και σε μια δοκιμή που έκανα απέτυχε το cloning. Μπορείτε να μου πείτε την γνώμη σας σχετικά. Τι θα κάνατε στη θέση μου;

Αν το έχετε κάνει και γίνεται με Clone πιο πρόγραμμα να χρησιμοποιήσω; 

Μήπως υπάρχει κάποιος οδηγός σχετικός ....

Σημείωση: Τα backup που έχω τραβήξει είναι μόνο στα σημαντικά - δεν έχω τραβήξει όλο το δίσκο αλλά συγκεκριμένους φακέλους.... όποτε δεν μπορώ να κάνω recovery. 

ευχαριστω 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"έσκασε ο δίσκος" Που έχετε σπουδάσει marketing εσείς? 

Λογικά το clone θα έπρεπε να δουλέψει εκτός αν έχουν γίνει corrupted κάποια αρχεία του wd blue. Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιησες? 

Καλό θα ήταν αν έχεις πολύ σημαντικά αρχεία να βάλεις τους δίσκους σε raid 1 οπότε και να χαλάσει τελείως κάποιος δίσκος σώζεις ολα τα αρχεία που ειχες. 

Επεξ/σία από odystam

Στις 4/7/2018 στις 12:54 ΠΜ, odystam είπε

"έσκασε ο δίσκος" Που έχετε σπουδάσει marketing εσείς? 

Λογικά το clone θα έπρεπε να δουλέψει εκτός αν έχουν γίνει corrupted κάποια αρχεία του wd blue. Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιησες? 

Καλό θα ήταν αν έχεις πολύ σημαντικά αρχεία να βάλεις τους δίσκους σε raid 1 οπότε και να χαλάσει τελείως κάποιος δίσκος σώζεις ολα τα αρχεία που ειχες. 

το RAID ΔΕΝ είναι backup ούτε φτιάχτηκε για το λόγο αυτό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...