Aligator21 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2004 Σήμερα αγόρασα ένα καινούργιο τροφοδοτικό και θέλω να ρωτήσω σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που αναγράφει επάνω εαν είναι καλό ή όχι :? >V~Input Voltage 230V~ Current 10A, 5A Frequency 50 Hz V Output Voltage : +3.3V - 28A, +5V - 50A, +12V - 18A Current : -5V - 0.8A, -12V - 1A, +5VSB - 2A Frequency : PS-ON - Remote, POK - P.G., COM - Return MAX Voltage : 280W στα +3.3V - 28A, +5V - 50A : 216W στα +12V - 18A : 492W Current : 4.0W στα -5V - 0.8A : 12W στα -12V - 1A : 10W στα +5VSB - 2A Frequency : - στο PS-ON - Remote : - στο POK - P.G. : - στο COM - Return Κάτω κάτω γράφει : +5V&3.3V Combined 280W, +5V & +3.3V & +12V Combined 492W. Total Output 550W Το τροφοδοτικό δεν είναι καμιάς ιδιαίτερης μάρκας, λέει επάνω TMP-IT, Model IT-550 ATX. Το βάρος του είναι περίπου στο 1.5 - 2 κιλά από ότι υπολογίζω με το χέρι. Έχει 2 fans 80mm (εναν στο πίσω μέρος & έναν στο κάτω μέρος - πάνω από την CPU). Δεν το έχω εγκαταστήσει ακόμα γιατί θέλω να μου πείτε την γνώμη σας :?
The_Skyfaller Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Μιλώντας από προσωπική εμπειρία λέω ότι, η ποιότητα ενός τροφοδοτικού αντανακλάται και στην τιμή του. Για αυτό πολλοί προτιμούν τα επώνυμα. Το θέμα δεν είναι τι γράφει το ταμπελάκι του psu αλλά το πόσα watt βγάζει στην πραγματικότητα. Αυτό είτε το μετράς εσύ (υπάρχουν πιο ειδικοί για να σου πουν τον τρόπο) είτε το έχουν κάνει άλλοι για σένα. Ενδεικτικά αναφέρω ένα τεστ που είχε γίνει στο tom's hardware για γνωστά τροφοδοτικά, όπου άλλα κάηκαν στην προσπάθεια να επιβεβαιώσουν τις αναγραφόμενες τιμές και άλλα έδωσαν πολύ περισσότερα watt (πχ το enermax που έχω είναι 353W και έβγαλε 400+). Επίσης, σημαντικό είναι όταν λέει π.χ. 12V να βγάζει όσο γίνεται πιο κοντά σ' αυτήν τη τιμή και όχι να παρουσιάζει μεγάλες αποκλείσεις (π.χ 13+V) γιατί υπάρχει κίνδυνος. Σημασία ακόμη έχει τι σκοπεύεις να τροφοδοτήσεις με αυτό. Προς σύγκριση δες στη ακόλουθη σελίδα Pc Power & Cooling. Αν βγάζει αυτά που λέει το τροφοδοτικό σου, τότε πιστεύω ότι θα σε καλύψει. Πάντως συγκριτικά με ένα επώνυμο 550W, δίνει λίγα Amperre στα +3.3V και στα +12V. (το Enermax δίνει 32Α & 26Α αντίστοιχα, παρ' ότι 200W "μικρότερο" )
Jaco Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Γιατί να μην το βάλεις...;;; Δεν νομίζω ότι θα δουλέψει καν στα οριά του εκτός και αν έχεις 3-4 δίσκους και 3-4 cd-rom τα οποία να δουλεύουν όλα μαζί ταυτόχρονα...
Aligator21 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Αυτή την στιγμή υπάρχουν επάνω στο σύστημα : 2 x 80 Gb H.D. 1 x 20 Gb H.D. 1 x 40 Gb H.D. 1 x DvD - Rom 1 x CDRW Plextor 1 x DvD -+R Teac (Μάλλον σήμερα θα μπεί ακόμα ένας σκληρός) 3 System Fans (12V το κάθε ένα) Volcano 11+ Οι PCI θύρες είναι όλες καλυμένες (εκτός από μια), AMD Athlon XP 2400+, 1.256 Mb RAM DDR/266, GeForce 2 MX 400 64Mb, καμία συσκευη USB συνδεδεμένη.
Highlander Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Χωρίς να θέλω να κάνω κακή κριτική, η ΤΜΡ είναι ελληνική εταιρία και κάνει εισαγωγές με τα αυτοκόλλητά της στο PSU. Σε κουβέντα που είχα με κάποιον από την εταιρία, μου είπε μεταξύ άλλων ότι τα τροφοδοτικά είναι τα ίδια μικρά π.χ. 250W και απλά κολλάνε άλλα αυτοκόλλητα που γράφουν 300W - 350W κλπ. Ασχετα βέβαια αν είναι TMP ή όχι μην περιμένει ποιότητα από ένα απλό τροφοδοτικό. Σε άλλη κουβέντα που είχα με ηλεκτρονικό μου είπε με τεχνικούς όρους αυτά που ανέφερε ο Skyfaller πιό πάνω. Το να σου δίνει σταθερά +-12 ή +-5 είναι καλό αλλά δυστυχώς δεν συμβαίνει το ίδιο σε όλα τα τροφοδοτικά. Δυστυχώς για ακόμα μία φορά λέω ότι "ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ, ΠΑΙΡΝΕΙΣ".
a123xxsp Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Στα τροφοδοτικά είναι πολύ σημαντική η ποιότητα των ηλεκτρωνικών, τόσο για την ομαλή - σταθερή τάση που πρέπει να βγάζει ΑΛΛΑ και για να την βγάζει χωρίς να σκάσει προς τα έξω κάποια στιγμή... τι εννοώ ... να σκάσει κανα κύκλωμα και να σου δώσει πολλά παραπάνω από τα 12,3, κλπ και να σου καταστρέψει τις συσκευές! Έχει τύχει σε φίλο να χάσει απο φτηνό και ανώνυμο 2 δίσκους + μητρική + κάρτα γραφικών (η μνήμη την έβγαλε καθαρή) και μιλάε για λιωμένο πυρίτιο στις πλακέτες...... Με το μηχάνημα που έχεις αξίζει αν δώσεις το παραπάνω που λέμε και να έχεις θεωρητικά και πρακτικά το κεφάλι σου ήσυχο!!!
Aligator21 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Μάπα το καρπούζι δηλαδή;;; Κρίμα και είχα κάνει χαρές μεγάλες! Πάντως σας ευχαριστώ όλους σας.
musician Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Παντως για να δεις αν ειναι αρκετα τα watt του τροφοδοτικου σου μπορεις να πας και σε αυτη τη διευθυνση: http://www.jscustompcs.com/power_supply/
Aligator21 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Your Recommended Minimum Power Supply is 428 Watts!!* Κάτι δεν μου πάει καλά! Εαν ισχύει αυτό που μου έβγαλε, τότε πώς το τρέχον τροφοδοτικό που έχω τώρα επάνω μπορεί και ανταπεξέρχετε στις απαιτήσεις;;; Έχω ένα 350W (No Name), το οποίο δουλεύει ασταμάτητα σχεδόν εδώ και 2 χρόνια!!! (2-3 συσκευές προστέθηκαν τους τελευταίους 3 μήνες).
madsc Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 The_Skyfaller, & Highlander, Aκριβώς αυτό! Παιδιά αν δεν είναι κάποιας γνωστής μάρκας τα psu συμβαίνει ότι και στα watt των ηχοσυστημάτων στο μοναστηράκι. Κολλάνε ένα αυτοκόλλητο και τέλος. p.s. Αυτό είναι ο κανόνας - δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. p.s. 2 Όχι ότι αποκλείεται να συμβεί κ σε επώνυμο - αλλά οι πιθανότητες δεν είναι οι ίδιες. sc
Aligator21 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Δηλαδή να μην το βάλω εε;; γαμώ το κεφάλι μου μέσα που πήγα και το αγόρασα!!! σιχτίρια :(
a123xxsp Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Δεν είναι απαραίτητα μάπα. Μπορεί να σου βγει καλό ή πολύ καλό ή σούπερ... το θέμα που προσπαθούμε γενικά να πούμε είναι ότι τα τροφοδοτικά είναι γενικά εξαρτήματα που οι περισσότεροι δεν παίρνουν στα σοβαρά παρόλο που θα έπρεπε, μπορεί να ευθύνονται για κολήματα, ριμπούτ, σοβαρές βλάβες στο υλικό κλπ
Marcos_Aurilius Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Τροφοδοτικό μάρκας TMP-IT 400-watt (κανονικά, με τα αυτοκολλητάκια του, τα 2 fans σαν το δικό σου), που αγόρασα αντί 40€ για να ανατικαταστήσω το σκυλί 300άρι μου, με οδήγησε μετά από μία εβδομάδα σε αλλαγή μητρικής (από 7VRXP σε NF7s). Χωρίς να θέλω να κάνω κακή κριτική, η ΤΜΡ είναι ελληνική εταιρία και κάνει εισαγωγές με τα αυτοκόλλητά της στο PSU. Σε κουβέντα που είχα με κάποιον από την εταιρία, μου είπε μεταξύ άλλων ότι τα τροφοδοτικά είναι τα ίδια μικρά π.χ. 250W και απλά κολλάνε άλλα αυτοκόλλητα που γράφουν 300W - 350W κλπ. Τώρα εξηγούνται αρκετά πράγματα...
Aligator21 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Marcos_Aurilius, όχι μην μου το κάνεις αυτό!!! Και δεν παίζουν φράγκα για αναβαθμίσεις τώρα!!! Θα το δοκιμάσω σήμερα και εαν δημιούργησει το παραμικρό πρόβλημα θα το πετάξω στην μούρη του πωλητή που μου το έδωσε!!! Θα τον κάνω καλοκαιρινό (αν και χειμώνας ακόμα). Και του το είχα τονίσει 150.000 φορές, οτι εαν είναι μούφα, δεν το παίρνω και ότι δεν θέλω να μου κάνει καμιά ζημιά! Σήμερα θα το τοποθετήσω να δώ τι θα πεχτεί και θα κάνω κανά τεστ για full power, να δουλεύουν όλοι οι σκληροί και cd-roms.
apocalypse Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2004 Έχω προσωπική εμπειρία με TMP 550W. Δοκίμασα 2 τέτοια σε 2 διαφορετικές μητρικές (Epox 8RDA+ 1.1 , NF7-S 2.0). Και τα 2 συμπεριφέρθηκαν με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Οι γραμμές 3.3V και 5V αποδείχτηκαν βράχοι (πολύ σωστές και σταθερές). Οι γραμμή των 12V του ήταν κλωτσοσκούφι. Στην Epox (που τροφοδοτεί τον επεξεργαστή από τα 5V) ανέβαινε κοντά στα 13V!!! , με λίγο overclocking στον επεξεργαστή , έφτασε στα 13.2V που είναι παραπάνω από αρκετά για να γίνει επικίνδυνο.... Πάντως το μηχάνημα ήταν σταθερό. Στην Abit (που τροφοδοτεί τον επεξεργαστή από τα 12V) , κατέβαινε κάτω από τα 12V , με λίγο overclocking στον επεξεργαστή , έφτασε τα 11.6V όπου προκαλούσε κολλήματα κτλ... Οι μετρήσεις πάντα με πολύμετρο. Απολύτως ακατάλληλο για βαρύ σύστημα , ακόμα και επώνυμο 350W θα συμπεριφερόταν καλύτερα.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.