Προς το περιεχόμενο

[Ultrabook] Thomson 13.3" (Celeron 3350, 4 GB RAM, FHD, 32GB eMMC, SSD Slot) Mediamarkt 169 Euro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, lionheart75 είπε

Στη χρήση που του κάνω δεν φαίνεται να αργεί ή να κολλάει. Τα benches τα έτρεξα περισσότερο για να δω πως τα πάει στα χαρτιά. 

Βέβαια σκέφτομαι τώρα περισσότερο την αγορά m2 στο μέλλον. 

το πιθανότερο είναι ότι είναι χαμηλής ποιότητας eMMC memory.. και ναι δεν είναι διακριτές οι διαφορές σε απλές λειτουργίες που το read/write στον δίσκο είναι minimum. Πιο πολύ ακαδημαϊκά το συζητάμε.. για την "τρέλα μας" 🤣😀🤣😀

Επεξ/σία από Auctionfreak
  • Like 1
  • Απαντ. 220
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Auctionfreak είπε

όντως οι μετρήσεις του eMMC είναι απογοητευτικές .. το write ειδικά!  Μήπως κάποιος άλλος που πήρε το THOMSON τρέξει ένα CrystralDiskMark να μας επιβεβαιώσει τις μετρήσεις ?? ..αν επαληθεύονται αυτές οι τιμές , τότε ο Μ.2 SSD είναι πιό επιτακτικός αν όντως πιάνει τις ταχύτητες sata 3 όπως αναφέρθηκε παραπάνω απο τον @epsilon753 και μπορεί να bootάρει τα Windows 

148 read,118 write,με το ίδιο περίπου υπόλοιπο δίσκου σε μένα

• Thanks 1
Δημοσ.

Εγώ έχω τα αποτελέσματα του lionheart :(

Μου κάνει εντύπωση η μεγάλη διαφορά που εχουμε. 

Η λύση που έχω ακολουθήσει εγώ είναι η τοποθέτηση μιας κάρτας sd και η χρήση της εφαρμογής portableapps.com στην καρτα sd. Δεν έχω βάλει τίποτα ουσιαστικά στην eMMC και έχω σβήσει και το bloatware των windows 10. Παρόλα αυτά έχω μόνο 14gb. Περίεργο όταν λέτε ότι έχετε 18gb ελεύθερα.

Εχω κάνει τις αναβαθμίσεις που μου έβγαλε αλλά την April 2018 θα την αποφύγω. Τελικά αυτή ποιος την έχει κάνει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, aris1964 είπε

148 read,118 write,με το ίδιο περίπου υπόλοιπο δίσκου σε μένα

1 ώρα πριν, epsilon753 είπε

Η λύση που έχω ακολουθήσει εγώ είναι η τοποθέτηση μιας κάρτας sd και η χρήση της εφαρμογής portableapps.com στην καρτα sd. Δεν έχω βάλει τίποτα ουσιαστικά στην eMMC και έχω σβήσει και το bloatware των windows 10. Παρόλα αυτά έχω μόνο 14gb. Περίεργο όταν λέτε ότι έχετε 18gb ελεύθερα.

Εχω κάνει τις αναβαθμίσεις που μου έβγαλε αλλά την April 2018 θα την αποφύγω. Τελικά αυτή ποιος την έχει κάνει;

Σίγουρα έχετε κάνει την μέτρηση με τις ίδιεσ παραμέτρους?

5 φορές με μέγεθος δίσκου 1GiB ?

Επεξ/σία από hoannis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, epsilon753 είπε

Εγώ έχω 9 Gb ελεύθερα,έχω βάλει και office,και δεν έχω κάνει την αναβάθμιση του Απρίλη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγώ έχω 10 gb ελεύθερα και δεν έχω κάνει το update απριλίου. Προφανώς εκτός όλων των άλλων έχουμε και διαφορετικές παρτίδες eMMC memory.

Όλο εκπλήξεις αυτό το Thomson! :D 

Edit: Ξαναέτρεξα ένα crystal disk mark για την eMMC και οι ταχύτητας read/write για 1gb 5 passes είναι αυτές.

Σαφέστατα λοιπόν υπάρχουν διαφορετικές 32gb EMMC για το ίδιο μοντέλο. 

Edit 2: Εν τω μεταξύ παρατήρησα ότι οι θύρες usb 3 που έχει στο σασί είναι πολύ σφιχτές καθώς ταλαιπωρήθηκα πολύ (κυριολεκτικά) να βγάλω το low profile φλασάκι. Το δοκίμασα και στην άλλη θύρα απο την άλλη μεριά και είναι τα ίδια, δεν αφαιρούνται καθόλου εύκολα, το αντίθετο.

Αν βάλετε λοιπόν low profile φλασάκια ή ανταπτοράκια για keyboard/mouse θα πεθάνετε να τα βγάζετε. Καλύτερα να τα αφήνετε μόνιμα πάνω.

Βέβαια σε φλασάκια κανονικού μεγέθους που έχεις επιφάνεια πιασίματος μεγαλύτερη θα είναι καλύτερα τα πράγματα. 

Επεξ/σία από lionheart75
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά το παρήγγειλα κι εγώ το περιμένω από Δευτέρα. Ήθελα να ρωτήσω εάν σκέφτεται κάποιος να του περάσει linux.

• Like 1
Δημοσ.

Ίσως είναι αδύνατον να του περάσεις Linux. Έχω την εντύπωση ότι έχει secure boot ενεργοποιημένο.

Δημοσ.

Παιδιά να σας κάνω μια ερώτηση, εγώ θέλω να πάρω ένα παρόμοιο μηχάνημα αυτό εδώ και φαίνεται παραπλήσιο σε χαρακτηριστικά με το Thosmon του θέματος. Σε αυτό το Asus μπορεί να πάρει μεγαλύτερη μνήμη Ram & SSD αντί για τον eMMC; Σας ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσοχή αυτό έχει μόνο 2GB Ram,η οθόνη είναι σαφώς κατώτερη, το ίδιο και ο επεξεργαστής. Είναι 3ετιας με μεγάλη κατανάλωση.

Στα του θέματος, η προσφορά συνεχίζεται και στις εκπτώσεις στα 179€ στο mediamarkt.

Θέλουν να ξεστοκαρουν μάλλον.

Επεξ/σία από epsilon753
Δημοσ.

Καλησπέρα και από εμένα,

Λοιπόν του πέρασα την αναβάθμιση του Απριλίου και δουλεύει μια χαρά.

Από linux το fedora 28 που δοκίμασα τρέχει κανονικά αλλά δεν αναγνωρίζει το touchpad (Μάλλον θέλει λίγο ψάξιμο). 

Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι με την Μ2 2240 SSD (Transcent) που μετά από την 3 επανεκκίνηση κολλάει όλο το μηχάνημα στο boot screen και πρέπει να την βγάλεις για να λειτουργήσει. Το δουλεύω ακόμα και θα επανέλθω.

Κατά τα άλλα αξιοπρεπέστατο με οθόνη έκπληξη καθώς είναι φωτεινή και δεν γυαλίζει καθόλου. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, andreas65 είπε

Κατά τα άλλα αξιοπρεπέστατο με οθόνη έκπληξη καθώς είναι φωτεινή και δεν γυαλίζει καθόλου

Nαι πράγματι η οθόνη είναι η έκπληξη και το δυνατό του σημείο πιστεύω. Τη φωτεινότητα εγώ θα την ήθελα λίγο μεγαλύτερη αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.

Την έχω μόνιμα στο 85% εγώ όταν είναι στη μπαταρία, όταν φορτίζει όμως στο 100%.  Επίσης είναι anti-glare η οθόνη όπως σωστά αναφέρεις.

Αυτά που με χάλασαν εμένα με το μηχανάκι είναι οι θύρες usb που είναι δύσχρηστες καθώς όπως έγραψα και παραπάνω είναι πολύ σφιχτές και παιδεύεσαι όταν βάζεις - βγάζεις usb, σκληρούς κλπ. 

Μ2 δίσκο έχω από ένα άλλο laptop αλλά έχω τον μακρύ. Κάποια στιγμή που θα βρω χρόνο θα τον βάλω με την γνωστή μόντα στο thomson και θα δούμε πώς θα πάει.

Πάντως αν εξαιρέσουμε τα νερά που μου έκανε με το πρώτο άνοιγμα, μετά το restore δεν μου έχει ξαναπαρουσιάσει παιδικές αρρώστιες και δουλεύει απροβλημάτιστα. :) 

Επεξ/σία από lionheart75
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...