Προς το περιεχόμενο

[Ultrabook] Thomson 13.3" (Celeron 3350, 4 GB RAM, FHD, 32GB eMMC, SSD Slot) Mediamarkt 169 Euro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 220
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λοιπόν ... ένα update από το δικό μου μηχανάκι που είναι πανομοιότυπο με το THOMSON ... Λόγω του post , άρχισα να το σκαλίζω εκτενέστερα και έχω να τονίσω τα παρακάτω

πρός αποφυγή τρελών απαιτήσεων από αυτό το βασικό μηχανάκι :

στο Bios στο δικό μου μπαίνεις με DEL μετά το power on.. έχει πολύ εκτενές bios ΑΛΛΑ δεν υπάρχει επιλογή να μπουτάρεις απο τον M.2 SSD γιατί τον βλέπει σαν USB MASS STORAGE DEVICE !!!

Οι δε ταχύτητες που πιάνει είναι USB 2.0 !! Οπότε ΔΕΝ κάνει για να φορτώσεις λειτουργικό...Οτι ταχύτερο υπάρχει, είναι η eMMC μνήμη του ! Πιστεύω ότι και στο THOMPSON έτσι είναι ...ΔΕΝ αξίζει να βάλεις τον Μ.2 SSD (πάει χαμένος) αλλά καλύτερα μια micro SD 128GB ας πούμε.

Οι ταχύτητες που μέτρησα στην προσπέλαση του M.2 SSD με το CrystalDiskMark benchmark το επιβεβαιώνουν και είναι τραγικές (ουσιαστικά USB 2.0 ταχύτητες)..παρόλαυτα οι ταχύτητες προσπέλασης της microSD είναι ακόμη χειρότερες..!

Τα συμπεράσματα δικά σας ..

1.jpg

2.jpg

3.jpg

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Auctionfreak είπε

Λοιπόν ... ένα update από το δικό μου μηχανάκι που είναι πανομοιότυπο με το THOMSON ... Λόγω του post , άρχισα να το σκαλίζω εκτενέστερα και έχω να τονίσω τα παρακάτω

πρός αποφυγή τρελών απαιτήσεων από αυτό το βασικό μηχανάκι :

στο Bios στο δικό μου μπαίνεις με DEL μετά το power on.. έχει πολύ εκτενές bios ΑΛΛΑ δεν υπάρχει επιλογή να μπουτάρεις απο τον M.2 SSD γιατί τον βλέπει σαν USB MASS STORAGE DEVICE !!!

Οι δε ταχύτητες που πιάνει είναι USB 2.0 !! Οπότε ΔΕΝ κάνει για να φορτώσεις λειτουργικό...Οτι ταχύτερο υπάρχει, είναι η eMMC μνήμη του ! Πιστεύω ότι και στο THOMPSON έτσι είναι ...ΔΕΝ αξίζει να βάλεις τον Μ.2 SSD (πάει χαμένος) αλλά καλύτερα μια micro SD 128GB ας πούμε.

Οι ταχύτητες που μέτρησα στην προσπέλαση του M.2 SSD με το CrystalDiskMark benchmark το επιβεβαιώνουν και είναι τραγικές (ουσιαστικά USB 2.0 ταχύτητες)..παρόλαυτα οι ταχύτητες προσπέλασης της microSD είναι ακόμη χειρότερες..!

Τα συμπεράσματα δικά σας ..

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Και σαν USB storage που τον βλέπει, πάλι θα έπρεπε να μπορείς να μπουτάρεις από εκεί. Πιθανόν να μην στον εμφάνιζε γιατί δεν είναι bootable αφού δεν έχεις περάσει λειτουργικό επάνω. Όσο για τις ταχύτητες, πολύ παράξενο που έχουν βάλει την υποδοχή SATA πάνω σε USB controller. Ποιο μηχάνημα έχεις; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, dali13gr είπε

Και σαν USB storage που τον βλέπει, πάλι θα έπρεπε να μπορείς να μπουτάρεις από εκεί. Πιθανόν να μην στον εμφάνιζε γιατί δεν είναι bootable αφού δεν έχεις περάσει λειτουργικό επάνω. Όσο για τις ταχύτητες, πολύ παράξενο που έχουν βάλει την υποδοχή SATA πάνω σε USB controller. Ποιο μηχάνημα έχεις; 

ναι ..αυτό παίζει , sata σε usb controller !! Δεν με ενδιέφερε φυσικά να μπουτάρω με τέτοιες ταχύτητες..

Το μηχανάκι είναι αυτό http://www.mediacomeurope.it/Prodotti/Scheda.aspx?XRI=2841 κατα 95% ίδιο με το Thomson 

τελικά νομίζω η καλύτερη λύση επέκτασης χώρου είναι low profile USB 3.0 stick ώστε να υπάρχει κάποια ταχύτητα πρόσβασης...θα μετρήσω την θύρα usb 3.0 με stick..

UPDATE .. ναι είναι η ταχύτερη πρόσβαση ..σχεδόν read όσο η eMMC

4.jpg

Επεξ/σία από Auctionfreak
  • Like 1
Δημοσ.

Αν τυχον δεν ειναι εφικτος και σε αυτο, πραγματικος (σε ταχυτητες δηλαδη) ssd, δεν πολυεχει νοημα...
😒
Αυτα με τον ενα η αλλο τροπο ειναι κινεζεγκληματα, που δυστυχως κανεις δεν δινει μια να διορθωσει!

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Auctionfreak είπε

ναι ..αυτό παίζει , sata σε usb controller !! Δεν με ενδιέφερε φυσικά να μπουτάρω με τέτοιες ταχύτητες..

Το μηχανάκι είναι αυτό http://www.mediacomeurope.it/Prodotti/Scheda.aspx?XRI=2841 κατα 95% ίδιο με το Thomson 

Αυτό το μηχάνημα δυστυχώς έχει τον Atom X5 και δεν υπάρχει SATA controller οπότε έβαλαν δυνατότητα επέκτασης της εσωτερικής μνήμης βάζοντας τη θύρα SATA πάνω στον USB controller. Γι αυτό δεν πιάνει τις ταχύτητες. Δες εδώ για λεπτομέρειες: https://www.win-raid.com/t3380f23-Intel-Atom-x-z-no-AHCI-mode.html

26 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Αν τυχον δεν ειναι εφικτος και σε αυτο, πραγματικος (σε ταχυτητες δηλαδη) ssd, δεν πολυεχει νοημα...
😒
Αυτα με τον ενα η αλλο τροπο ειναι κινεζεγκληματα, που δυστυχως κανεις δεν δινει μια να διορθωσει!

Από τα παιδιά που το πήραν, ας τσεκάρουν στο Device Manager αν εμφανίζεται SATA controller. Λογικά πρέπει να έχει το Thomson. Εφόσον έχει, τότε θα πρέπει να παίξει κανονικά ο SSD.

Δημοσ.

Βασικα οταν το παιρνεις, αυτο ειδικα, σκεφτεσαι την αναβαθμιση SSD μετα για
τα περαιτερω που δεν εχουν νοημα, εαν δεν θα μπορουσε να γινει και σωστα..!
🎯
Θα ανεβασω benchmarks κι απο τον κοντινο Atom Z8350, μηπως βοηθησουν.

Λοιπον, ορισμενα benchmarks, απο τον Atom Z8350: οπως ετρεξαν απο το AIDA64
To θετικο οτι μπορειτε να το τρεξετε κι εσεις, ωστε να παρετε μια cpu συγκριση με κατι
αλλο που χρησιμοποιειτε τωρα. Ειδικα για τον
Atom Z8350 μπορουμε να πουμε, πως
ειναι <<
ανισος>> , οπως αλλωστε εξαρχης ολοι οι Atom ηταν... Δυνατοτερος μεν, απο
τους παλιοτερους ναι, ομως σε καποια σεναρια μενει πισω απο επεξεργαστες 10ετιας
🙄 😲 🤓 😎 👀

https://postimg.cc/image/y2vw0mgwh/
https://postimg.cc/image/6fj6mjiv5/
Z8350_CPU_Queen.gifZ8350_FP64_Ray.gif🕹️
https://www.aida64.com/downloads/latesta64xe

Δημοσ.

Το thomson του θέματος έχει κανονικό controller για ssd με καλές ταχύτητες. Όπως είχα ποσταρει στη σελίδα 2.

tom16.jpg

Αυτή η εικόνα είναι από τον τύπο που του έβαλε επάνω έναν κινεζικό foresee ssd. Επίσης δοκίμασε με επιτυχία όπως λέει και έναν Kingdian ssd που είναι από τους πιο γνωστούς κινεζικούς ssd.

Το ζητημα μας είναι πως κάποιος φίλος χθες ανέφερε πως το thomson δεν έβλεπε έναν M2 2242 teamgroup ssd. Ο auctionfreak δοκίμασε έναν M2 2242 trascend σε άλλο μηχανάκι, διαφορετικό από το thomson, προς στιγμήν νόμιζα ότι μιλούσε για το thomson του νήματος, αλλά ο άνθρωπος το ξεκαθάρισε. Στην περίπτωση του έχει χαλιά ταχύτητες καθώς παίζει ουσιαστικά μέσω usb 2.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πήρα και εγώ χτες. Πρέπει να έχει sata controler, καθώς στο device manager αναφέρει "ελεγκτής standart SATA AHCI".

Προσπαθώ να το κρατήσω στα ελληνικά τα windows και μπερδεύομαι. Μου έχουν σπάσει λίγο τα νεύρα. 

Έκανα update στην 1803 και δεν έχει drivers πια για ήχο / μικρόφωνο. Δεν είχα δει device manager πριν αλλά είχα παίξει ένα video στο youtube οπότε θα δούλευε κανονικά λογικά ο ήχος. Τεσπα πάω να κάνω update τους drivers και ενώ βρίσκει μου βγάζει αυτό το error.

"η λειτουργιά αυτή απαιτεί σταθμό παράθυρου αλληλεπιδρασης" έχει κανείς καμία ιδέα πως φτιάχνετε αυτό;

Από πλευρά επιδόσεων όπως είπαν τα παιδιά παίζει 4k video μια χαρά, σε edge κινείσαι σχετικά άνετα με 7-8 καρτέλες, netflix οκ και spotify. Γενικά αν κλείσετε κάποιες λειτουργίες των windows παίρνει τα πάνω του! ssd δεν έχω αποφασίσει αν θα βάλω ακόμα...

υ.γ. το update σε 1803 πρέπει να έκανε 3-4 ώρες να το κάνει :P

Επεξ/σία από greg4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, greg4 είπε

Έκανα update στην 1803 και δεν έχει drivers πια για ήχο / μικρόφωνο. Δεν είχα δει device manager πριν αλλά είχα παίξει ένα video στο youtube οπότε θα δούλευε κανονικά λογικά ο ήχος. Τεσπα πάω να κάνω update τους drivers και ενώ βρίσκει μου βγάζει αυτό το error.

"η λειτουργιά αυτή απαιτεί σταθμό παράθυρου αλληλεπιδρασης" έχει κανείς καμία ιδέα πως φτιάχνετε αυτό;

Αυτή είναι η αναβάθμιση Απριλίου 2018 - η μεγάλη αναβάθμιση, έτσι δεν είναι; Εγώ δεν την έχω κάνει ή μάλλον δεν πρόλαβε να την κάνει.

Πόσο χώρο σου άφησε μετά από αυτό το update;

To error που σου βγάζει δε μου λέει κάτι, θα ήταν καλά να το έψαχνες στα αγγλικά στο google.

Ενημέρωσε αν έβγαλες άκρη. Το chipset και το configuration είναι πολύ κοινό οπότε λογικά πρέπει να δουλεύει κανονικά το update των windows.

Για δες:

Επεξ/σία από epsilon753
Δημοσ.

περιπου 17gb. αλλά έχει μέσα skype (win10), netflix, e-radio, spotify. Σημείωση ότι έχει το office μέσα!

Βασικά κάνει update πάλι, όλο update κάνει :D και θα το δω. Μέχρι να τελειώσει θα έχω τερματίσει το far cry 5 όπως το βλέπω...

Δημοσ.

Εγώ το επέστρεψα τελικά και πήρα τα χρήματα μου πίσω χωρίς κουβέντα.. Είχε κιαλλα ακόμα στο ράφι.. Με κούρασε ότι σε κάθε αλλαγή που έκανα κάτι έλειπε και ότι η οθόνη έιχε πολύ bleeding.. Κατά τα άλλα μια χαρά μηχανάκι είναι αλλά θα περιμένω τις εκπτώσεις κάτι κάτι άλλο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πήρα και εγώ νωρίτερα σε μαύρο, θα ασχοληθώ μαζί του το βράδι που θα έχω χρόνο. Για να δούμε.

update: Tα ίδια κουλά άρχισε και το δικό μου απο το πρώτο κιόλας άνοιγμα. Δεν bootάρει με την καμία και βγάζει την οθόνη με τους κινέζικους χαρακτήρες και τα ερωτηματικά.

Ξεκίνησα να του κάνω recovery και αν δεν μπεί στα windows θα το επιστρέψω πίσω. 

Τελικά δεν είναι τυχαίο θέμα, πρέπει να έχει θέμα ολόκληρη παρτίδα....

Επεξ/σία από lionheart75
  • Sad 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...