Auctionfreak Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, epsilon753 είπε Ναι αλλάζει αναλύσεις κανονικά. Ο φορτιστής δεν είναι είναι usb. Στο λινκ που έχουμε δώσει παραπάνω έχει βάλει κάποιος ssd κανονικα. Εγώ δεν έχω M2 να το δοκιμάσω. Άριστο για office. Εχει μέσα το office 2016 που έχεις 5 μέρες να το ενεργοποιήσεις. Δουλεύει πολύ καλά. Όταν το άνοιξα η μπαταρία ήταν στο 50%. Το δούλεψα κανένα 2:30 ωρο στο ίντερνετ με περιήγηση και video palyback. Έφτασε στο 8% και το έβαλα να φορτίσει. Είχα τη φωτεινότητα στο 40% και μετά στο 30% καθώς ημουν σε σκοτεινό δωμάτιο. Υπολογίζω πως κρατάει ένα 5ωρο. Αν μιλάμε δε για δουλειά γραφείου υποθέτω 7ωρο. Αυτά είναι εκτιμήσεις από την εμπειρία μου από σήμερα. Για τον φίλο που πήρε αντίστοιχο μηχάνημα με έναν τετραπύρηνο atom είναι σχεδόν ισάξιος με τον celeron και σε διαφορετικά σημεία υπερέχει ο ένας από τον άλλο και το ανάποδο από αυτά που έχω διαβάσει σε διαφορα συγκριτικά. Με ποιο πρόγραμμα κάνουμε clone την eMMC σε SSD; @Auctionfreak εσύ πως τον έβαλες τον SSD; Μπορείς να μας πεις στα γρήγορα τα βήματα που ακολούθησες; Πήρες 2242 Μ2; εγώ πήρα απο Σκρουτζομάγαζο τον (2242) Transcend M.2 SSD 420S 120GB στα 40€.. απλή εγκατάσταση σε πορτάκι στο κάτω μέρος του laptop. Τον φόρμαρα σαν D:\ μέσα από το windows system manage και φορτώνω εκεί ότι προγράμματα / αρχεία στο εξής (office μπήκε εκεί). Άφησα τα windows Home με την άδεια τους στην eMMC μνήμη του μηχανήματος και έσβησα όλα τα bloatware των Windows. Μετά έκανα optimization των windows γιά επιδόσεις ΚΑΙ ΟΧΙ γιά εμφάνιση...απενεργοποίησα πολλά άχρηστα services των windows που τρέχουν στο background και ΔΕΝ χρειάζονται σε τίποτα στους περισσότερους από εμάς και κυρίως σε τέτοιου είδους μηχάνημα. Μετά από ασχολία περίπου μίας ώρας το μηχανάκι πραγματικά "ανάσανε" και δουλεύει πάρα πολύ όμορφα ! Υπάρχουν πολλοί οδηγοί στο youtube για optimization των Windows και ακολουθήστε κάποιο με πολλά feedback όπως αυτό απο Tech YES City ...ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΗΧΑΝΑΚΙ κάνει την διαφορά μεταξύ χρηστικότητας και ...κατάληξης σε συρτάρι Επίσης απενεργοποιείστε ΜΟΝΙΜΑ τον Windows Defender (δείτε πάλι youtube..) και περάστε κάποιο ελαφρύ antivirus / firewall (εγώ προτιμώ ESET internet security ..αλλά είναι γούστα αυτά) Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2018 από Auctionfreak 4 2
epsilon753 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Ακολούθησα τις οδηγίες από τα διάφορες πηγές που αναφέρθηκαν και επιχείρησα να κάνω repair το boot. Δεν ξέρω τι από αυτά βοήθησε ή αν βοήθησε πάντως σήμερα άνοιξε χωρίς πρόβλημα αφού ήταν κλειστό όλο το βράδυ. Προσπάθησα και χθες και σήμερα να αναπαράγω το πρόβλημα αλλά μάταια. Ίσως έστρωσε ίσως είναι τελείως random. Βέβαια επειδή δε μου συμβαίνει δεν μπορώ να πάω να ζητήσω DOA. Πάντως το καλό είναι πως η εγγύηση των 2 ετών σου δίνει μια ασφάλεια. Ευχαριστώ όλους που με βοήθησαν με κάθε τρόπο @Auctionfreak έβαλες τον Transcend και δουλεύει στο Thomson, αυτό είναι σημαντική εξέλιξη. Ψήνομαι πολύ να τον πάρω και εγώ αλλά να πάω ένα βήμα παρακάτω και να του περάσω το λειτουργικό. Όταν μπεις στο BIOS πατώντας ESC μόλις ανοίξεις τον υπολογιστή στις επιλογές Boot βλέπει ξεκάθαρα τον SSD; Επίσης αν θέλεις πες μου από ποιο κατάστημα τον πήρες (σε προσωπικό μήνυμα αν νομίζεις ότι δεν πρέπει να κάνουμε διαφήμιση). Θα ακολουθήσω τώρα και κάποια από τα tips για το optimization που έχεις βάλει. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2018 από epsilon753
manosmanos13 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Εμένα πάντως μου ξαναέκανα κάτι κουλά.. Τύπου δεν μου πάταγε στις ρυθμίσεις κλπ.. Και έκανα recovery usb με τα Windows 10 από άλλο laptop και τα έκανα καθαρή εγκατάσταση σβήνοντας ότι είχε στον δίσκο του. Τώρα δείχνουν όλα τέλεια
epsilon753 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Τίποτα δεν πρόλαβα να κάνω. Δυστυχώς το θέμα με το boot είναι τελείως random. @manosmanos13 δεν πρόκειται να προχωρήσω σε τέτοια λύση καθώς δεν ξέρω μήπως χάσει το κλειδί των windows ή εχουν πρόβλημα με την ενεργοποίηση. Είμαι στη 1.5 μέρα από την αγορά, τέσσερις φορές έκατσα να ασχοληθώ μαζί του και πάντοτε με θέμα. Πάω για DOA
manosmanos13 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Πόσες μέρες είναι το doa? Για να δω μήπως μου το ξανακάνει.. Θα πας για να πάρεις το ίδιο ή τα λεφτά σου πίσω?
Genatos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Εξαρτάται από το κατάστημα αλλά είναι γύρω στην εβδομάδα παντού νομίζω
epsilon753 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Το πήγα και έγινε αλλαγή με καινούριο. Για θέματα DOA νομίζω the sooner the better αλλά πρέπει να είναι 7 μέρες. Τώρα πάμε για ssd, αλλά πρώτα θα το δοκιμάσω λίγο να δω ότι αυτό δουλεύει χωρίς θεμα. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2018 από epsilon753
lionheart75 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Tελικά μάλλον δεν θα το αποφύγω, σκέφτομαι να πάρω και εγώ ένα σε μαύρο για τις διακοπές μιας και δεν την βρίσκω ιδιαίτερα με τα tablet. Θα ακολουθήσω τις οδηγίες όλων και εδώ θα είμαστε αν χρειαστεί κάτι. Σκέφτομαι επίσης μήπως μέχρι να πάρω ssd του βάλω ένα low profile usb 3 φλασάκι που έχω να παίξει το ρόλο ενός εξωτερικού δίσκου ... Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2018 από lionheart75
a16 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Κάποια παλιά portable έκδοση adobe lightroom θα μπορεί να τρέξει;
imvrios Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, epsilon753 είπε Το πήγα και έγινε αλλαγή με καινούριο. Για θέματα DOA νομίζω the sooner the better αλλά πρέπει να είναι 7 μέρες. Τώρα πάμε για ssd, αλλά πρώτα θα το δοκιμάσω λίγο να δω ότι αυτό δουλεύει χωρίς θεμα. Πολύ ευχάριστο. Εγώ ψωνίζω τα πάντα από Κίνα. Για τα λίγα πράγματα που δε μπορώ να τα αγοράσω από εκεί, στην Ελλάδα προτιμώ τη Mediamarkt. Δε συγκρίνεται σε επίπεδο τόσο πριν την πώληση (π.χ. ταχύτητα αποστολής) όσο και στο after sales με καμία άλλη retail επιχείρηση στην Ελλάδα. Που λες, DoA δε σημαίνει απαραίτητα ότι το προϊόν είναι εντελώς dead. Συμπεριλαμβάνει και τα ελαττώματα που υπάρχουν από την πρώτη χρήση. Ένα πράγμα με φοβίζει για εσάς: ότι το ίδιο πρόβλημα το αναφέρατε 2-3 εδώ μέσα. Σε συνδυασμό με την ευκολία που στο άλλαξαν μπορεί να σημαίνουν ότι το έχουν αντιμετωπίσει και άλλοι αγοραστές. Ίσως είναι θέμα παρτίδας. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2018 από imvrios
deadp Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Εγώ πάντως στο quest slim book που είναι εντελώς ίδιο, αυτό που με προβληματίζει, είναι ότι δεν έχω συντομεύσεις πληκτρολογίου (πχ Ctrl +home κλπ) και τα δουλεύω συνέχεια δυστυχώς. Τα windows αν δεν κάνω λάθος, «κλειδώνουν» πάνω στη μητρική, νομίζω ότι μπορείτε να αλλάξετε δίσκο. Κριμα που το δικό μου έχει μόνο 2gb ram...
manosmanos13 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Εγώ τελικά έχω πάλι πρόβλημα και μετά την επαναφορά. Δεν βλέπει τώρα το πληκτρολόγιο και το card reader και δεν θα κάτσω να ψάχνω το γιατί. Πάμε για doa και τέλος μου έφαγε 2 μέρες από τη ζωή μου.. Σκέφτομαι να πάρω το χρυσό μήπως είναι άλλη παρτίδα ή τα λεφτά μου πίσω.
epsilon753 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 50 λεπτά πριν, imvrios είπε Ένα πράγμα με φοβίζει για εσάς: ότι το ίδιο πρόβλημα το αναφέρατε 2-3 εδώ μέσα. Σε συνδυασμό με την ευκολία που στο άλλαξαν μπορεί να σημαίνουν ότι το έχουν αντιμετωπίσει και άλλοι αγοραστές. Ίσως είναι θέμα παρτίδας. Ο υπεύθυνος στο mediamarkt είπε ότι δεν είχε επιστροφή άλλου όταν τον ρώτησα αν μπορούσα πέρα από την αντικατάσταση να έχω επιστροφή χρημάτων. Είπε ότι έδωσε πολλά και δεν είχε επιστροφές. Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια...
imvrios Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Σιγά μη στο έλεγε ρε συ 😃 Δε τα λένε αυτά, να δυσφημούν ειδικά τα προϊόντα που προωθούν ως προσφορές. Θα γύρναγες μετά εσύ και θα του έλεγες "ώστε μας πλασάρετε σαβούρες, ε; Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2018 από imvrios 1
epsilon753 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Το πρώτο πράγμα που έκανα αυτή τη φορά ήταν να βάλω τον chrome τον οποίο χρησιμοποιώ στα άλλα windows machines μάλλον από την εξάρτηση στις υπηρεσίες της google. Πολύ κατώτερη εμπειρία στο μηχανάκι σε σχέση με τον Edge. Επιστροφή λοιπόν σε Edge ο οποίος για το συγκεκριμένο λαπτοπάκι αποδίδει εξαιρετικά! Έμεινα έκπληκτος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις