Προς το περιεχόμενο

[Ultrabook] Thomson 13.3" (Celeron 3350, 4 GB RAM, FHD, 32GB eMMC, SSD Slot) Mediamarkt 169 Euro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξυνομαι παααρα πολύ να το πάρω....αλλά σκέφτομαι ότι θέλω να δώσω ήδη το probook που είναι Windows μιας και το γυρνάω σε OS X γενικά 

• Απαντ. 220
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@paylidis ως χρόνια χρήστης Mac OS στους σταθερούς μου υπολογιστές για σοβαρή δουλειά έχω μια διαπίστωση με την οποία πολλοί θα διαφωνήσουν ίσως και θεωρήσουν προκλητική... πάντα χρειάζεται ενα windows μηχανάκι στο σπίτι. 

Οι μισοί και παραπάνω που θα με κράξουν για το προηγούμενο έχουν χρησιμοποιήσει bootcamp στο mac τους ή parallels ή άλλο παρόμοιο. 

Περιμένουμε το φίλο να δοκιμάσει τον ssd που έχει διαθέσιμο και να μας πει μάρκα και αν τα κατάφερε.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, epsilon753 είπε

πάντα χρειάζεται ενα windows μηχανάκι στο σπίτι. 

Συμφωνώ απόλυτα. Αυτή τη στιγμή έχω στο σπίτι 4 windows και ένα iMac και θέλω να διώξω κανένα Windows pc για να πάρω MacBook Pro αλλά αυτό το συγκεκριμένο λαπτοπακι με τσιγκλαει... το μόνο που με προβληματίζει είναι η φάση με το δίσκο μην το ακριβοπληρώσουμε εν τελει 

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dess είπε

Το 'καλό χαρακτηριστικό' του μηχανήματος είναι η ύπαρξη M2, (που για την εκμεταλλευτείς θα δαπανήσεις περισσότερα χρήματα για αγορά ssd).

Να υπολογίσω στα θετικά την ανάλυση (για όποιον τη χρειάζεται), την εγγύηση/φήμη του πωλητή (και το χρυσαφί χρώμα :) ).

Όμως σαν επιδόσεις πάει περίπου σαν tablet (στην ουσία είναι ένα tablet με μορφή 13,3'' laptop).

Κοιτάζοντας τον ανταγωνισμό έως τα 200 ευρώ στο σκρούτζ, ίσως υπάρχουν λύσεις με AMD στην κατηγορία τιμής του.

Υπάρχει λύση στις 11,6'' με πολύ καλύτερο cpu και 32Gb emmc.

https://www.skroutz.gr/s/15102199/Dell-Inspiron-3180-A6-9220e-4GB-32GB-W10.html

https://www.cpubenchmark.net/compare/AMD-A6-9220-vs-Intel-Atom-Z3735F-vs-Intel-Celeron-N3350/3072vs2326vs2895

Είναι θέμα προτεραιοτήτων και τι ταιριάζει στον καθένα, (καλύτερες επιδόσεις, επεκτασιμότητα, μικρό μέγεθος/ ανάλυση οθόνης, εγγύηση κλπ).

Μπορείς να ενημερώσεις αν το συγκεκριμένο μηχάνημα μπορεί να παίξει χωρίς πρόβλημα βίντεο 1080p 60fps στο youtube?

Γιατί έχω δει με τα μάτια μου μηχάνημα (ΗΡ) με τον ίδιο επεξεργαστή (A6-9220) να μην μπορεί να παίξει χωρίς να χάνει frames , και μάλιστα με configuration 8gb ram και ssd 256gb.

Επιπλεόν το μηχάνημα που προτείνεις έχει μικρότερη οθόνη , ίδιο μέγεθος δίσκου και από ότι διάβασα δεν μπορείς να βάλεις άλλον δίσκο εσωτερικά. Κάνω λάθος?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*Συν του ότι ο συγκεκριμένος επεξεργαστής δεν είναι αυτός που έβαλες στο λινκ (A6-9220) αλλά ο παρακάτω (A6-9220e).

https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+A6-9220e&id=3198

https://www.cpubenchmark.net/compare/AMD-A6-9220e-vs-Intel-Celeron-N3350/3198vs2895

Επεξ/σία από hoannis
Δημοσ.

Λοιπόν ένα μικρό update,

Το άνοιξα μόλις ξανά από χθες. Με τη μπαταρία στο 100% μετά από τη χθεσινή φόρτιση. Μου έβγαλε πρόβλημα ξανά στο boot.

Οθόνη γεμάτη με "κινέζικους" χαρακτήρες σαν "γλώσσα μηχανής" πατώντας ESC μπήκε στο BIOS, δεν άλλαξα τίποτα έκανα EXIT και άρχισε κανονικά τα Windows.

Στην οθόνη με το πρόβλημα η μόνη λέξη που καταλάβαινα ήταν η αναφορά στο UEFI.

Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει;

Απενεργοποίηση και άνοιγμα ξανά χωρίς θέμα.

Στο 30% φωτεινότητα που είναι ικανοποιητικά, παίζει συνέχεια playlist στο youtube που μεταδίδει σε Bluetooth ακουστικά, ταυτόχρονα κάνω "multitasking" έχοντας ανοιχτες 3 ακόμα καρτέλες χωρίς πρόβλημα. Με το παραπάνω φόρτο στο μηχανάκι η μπαταρία έχει ένδειξη για 6 ώρες.

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, paylidis είπε

Ξυνομαι παααρα πολύ να το πάρω....αλλά σκέφτομαι ότι θέλω να δώσω ήδη το probook που είναι Windows μιας και το γυρνάω σε OS X γενικά 

Μέχρι να το αποφασίσεις θα έχει τελειώσει η προσφορά 😛

Μην διώξεις το Probook, πέρασέ του Hackintosh, είναι μηχανηματάρα.

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, epsilon753 είπε

Λοιπόν ένα μικρό update,

Το άνοιξα μόλις ξανά από χθες. Με τη μπαταρία στο 100% μετά από τη χθεσινή φόρτιση. Μου έβγαλε πρόβλημα ξανά στο boot.

Οθόνη γεμάτη με "κινέζικους" χαρακτήρες σαν "γλώσσα μηχανής" πατώντας ESC μπήκε στο BIOS, δεν άλλαξα τίποτα έκανα EXIT και άρχισε κανονικά τα Windows.

Στην οθόνη με το πρόβλημα η μόνη λέξη που καταλάβαινα ήταν η αναφορά στο UEFI.

Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει;

Απενεργοποίηση και άνοιγμα ξανά χωρίς θέμα.

Ριξε μια ματια στα παρακατω, μηπως βοηθουν με / στο προβλημα: 🚑

https://www.easeus.com/partition-manager-software/fix-uefi-boot-in-windows-10-8-7.html
This article provides effective method and detail guide for you to fix computer UEFI boot for Windows 10/8/7 with ease.

https://neosmart.net/wiki/fix-uefi-boot/

https://www.dell.com/support/article/gr/el/grbsdt1/sln300987/how-to-repair-the-efi-bootloader-on-a-gpt-hdd-for-windows-7-8-81-and-10-on-your-dell-pc?lang=en

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα να μη κάνεις τίποτα. Είσαι εντός DoA. Μίλα με το Mediamarkt και ρώτα τους αν είναι γνωστό πρόβλημα και αν είναι, ποια είναι η λύση. 

Αν δε ξέρουν τι φταίει, ζήτα να στο αλλάξουν με καινούργιο. Για καλό και για κακό. 

Δημοσ.

Χμ, ομως δεν ειναι δυσκολο να μπορεσει(?!) να θεωρηθει, DeadOnArrival?
Πρεπει αυτη τη συμπεριφορα, να την εχει στανταρ-καθε φορα (μα και παλι
ισως να του απαντησουν οτι ειναι: software θεμα -οπως και παιζει να ειναι..)
😇
Βεβαιως δεν χανει τιποτα παραπανω [πλην λιγου χρονου], να το δοκιμασει
= ακομη και οχι να του απαντησουν, δεν ειχε κατι "σιγουρο" για να το χασει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. 

Έγινε ξανά

Μοιάζει ότι το κάνει μόνο όταν το laptop μείνει κλειστό για πολύ ώρα. Στο επόμενο boot κύκλο ανοίγει κανονικά. Μετά αν το κλείσω και το ανοίξω ξανά ακόμα και μετά από δεκα-εικοσι λεπτά ανοίγει κανονικά.

Αυτή τη φορά έβγαλα και μια φωτογραφία του error που επισυνάπτω.

Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν ξέρω πότε θα το εμφανίσει το πρόβλημα για να τους το πάω ως DOA. 

Screenshot_2018-07-05-22-05-21-243_com.miui.gallery.png

Edit: ουσιαστικά είναι αυτή η οθόνη που προσπαθεί να τη δείξει στα ελληνικά και την βγάζει έτσι

Επεξ/σία από epsilon753
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, manosmanos13 είπε

Και μένα μου το έκανε αυτό την πρώτη φορά και έκανα επαναφορά απο το recovery των Windows. Δεν ξέρω αν θα το κάνει ξανά 

Για πες μου τι ακριβώς έκανες για να το δοκιμάσω και εγώ. Μιλάς και εσύ για το Thomson του θέματος;

Επεξ/σία από epsilon753
Δημοσ.
2 ώρες πριν, epsilon753 είπε

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. 

Έγινε ξανά

Μοιάζει ότι το κάνει μόνο όταν το laptop μείνει κλειστό για πολύ ώρα. Στο επόμενο boot κύκλο ανοίγει κανονικά. Μετά αν το κλείσω και το ανοίξω ξανά ακόμα και μετά από δεκα-εικοσι λεπτά ανοίγει κανονικά.

Αυτή τη φορά έβγαλα και μια φωτογραφία του error που επισυνάπτω.

Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν ξέρω πότε θα το εμφανίσει το πρόβλημα για να τους το πάω ως DOA. 

Screenshot_2018-07-05-22-05-21-243_com.miui.gallery.png

Edit: ουσιαστικά είναι αυτή η οθόνη που προσπαθεί να τη δείξει στα ελληνικά και την βγάζει έτσι

Είναι το πρόβλημα που περιγράφεται εδώ, αν και εσένα μπαίνει στα Windows μετά. Θα πρότεινα να πατήσεις Enter και να επιλέξεις Command Prompt και να τρέξεις τις εντολές που δίνει η Microsoft για να κάνεις repair το MBR, το boot και το bcd αν δεν θέλεις να κάνεις επαναφορά.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...