hoannis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 3 ώρες πριν, epsilon753 είπε Τελικά το πήρα σε μαύρο. Έμεινα πολύ ώρα στο mediamarkt και το δοκίμαζα. Μάλιστα το πήραν τουλάχιστον άλλοι δύο από τα σχόλια μου και το feedback που τους έδωσα. Πάμε στα θετικά: - Η οθόνη είναι πολύ καλή για την κατηγορία της. Καλές γωνίες θέασης και ικανοποιητική φωτεινότητα. Τώρα την έχω στο 40% για εξοικονόμηση μπαταρίας και στο σκοτάδι είναι πολύ καλή. Ελάχιστο light bleeding, αναμενόμενο στη μεγάλη φωτεινότητα όχι προβληματικό. - Αν και πλαστικό το touchpad είναι πολύ καλό με όλα τα gestures με δυο και τρια δαχτυλα να λειτουργούν απροβλημάτιστα - Παίζει χωρίς πρόβλημα 1080p 60 fps στον Edge. Δεν έβαλα ακόμα chrome ή άλλο πρόγραμμα - Παίζει 4Κ, ναι 4Κ με το VLC χωρίς πρόβλημα. Δεν παίζει με το native player. Δοκίμασα ένα κλασσικό video που παίζει σε Sony 4K TVs με κάτι sushi! Το συγκεκριμένο το είχα μαζί μου σε φλασάκι και στο mediamarkt και οι υπάλληλοι έμειναν έκπληκτοι που το σήκωνε με το VLC σε Portable στο φλασάκι. - Πέντε ανοιχτές καρτέλες στον edge χωρίς πρόβλημα. Καλά στο browsing δεν έχει θέμα. Όλα καλά. - Καλή ποιότητα κατασκευής. Δε λυγίζει, σασί αλουμινίου, πολύ λεπτό και ελαφρύ. - Ένταση και ποιότητα ηχείων μέτρια - ικανοποιητική. Έχει δυο ηχεία. - Μέσα στη συσκευασία υπάρχει δώρο Sleeve για να προστατεύεται το αλουμίνιο αν το βάλετε το μηχανάκι σε τσάντα - 2 έτη εγγύηση από mediamarkt. Με +40 πάει στα 4 χρόνια. Δεν το έκανα. - Η μπαταρία στο κουτί λέει 8000mah. Μοιάζει για απλό browsing και office να είναι καλή. Φαίνεται ότι σε video playback είναι σαφώς πιο ενεργοβόρο. - Φαίνεται πολύ πιο premium από τα 169 ευρώ που κοστίζει. - Έχει δυο USB 3 Πάμε στα αρνητικά: - Η αίσθηση του πληκτρολογίου είναι κάπως. Όσο γράφω, τόσο καλύτερο είναι, αλλά εξακολουθεί και είναι κάπως. - Στο πρώτο ανοιγμα μου έβγαζε κάτι κινέζικα και για κάποιο error στο boot και φρίκαρα. Ήμουν έτοιμος να το πάω πίσω για DOA. Με άνοιγμα - κλείσιμο έστρωσε, και να το πήγαινα δηλαδή δε θα με πίστευαν. Σέταρε κανονικά τα Windows 10 και έκανε μετά και τις επανεκκινήσεις του, όλα καλά. - Από τα 28.2 GB είχε διαθέσιμα τα 16 - Το boot time δεν είναι αργό αλλά δεν είναι και γρήγορο. Δεν αποτελεί πρόβλημα βέβαια προς το παρόν. - Δεν έχει USB type C - Ο φορτιστής 12V 2A φαίνεται μάπα Αν έχετε ερωτήσεις, όσες μπορώ θα απαντήσω. Συνεχίζω το σκάλισμα Όταν μπορείς θα μας ενημερώσεις και για την διάρκεια της μπαταρίας?
epsilon753 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dess είπε Καλορίζικο! Μπορεί να αλλάζει αναλύσεις (χαμηλώνει την ανάλυση δηλαδή από 1080 σε 720 πχ). Ο φορτιστής του έχει ειδικό βύσμα ή απλό usb? Δηλαδή μπορεί να φορτίζει με 2,5 Α powerbank? Ναι αλλάζει αναλύσεις κανονικά. Ο φορτιστής δεν είναι είναι usb. Στο λινκ που έχουμε δώσει παραπάνω έχει βάλει κάποιος ssd κανονικα. Εγώ δεν έχω M2 να το δοκιμάσω. Άριστο για office. Εχει μέσα το office 2016 που έχεις 5 μέρες να το ενεργοποιήσεις. Δουλεύει πολύ καλά. Όταν το άνοιξα η μπαταρία ήταν στο 50%. Το δούλεψα κανένα 2:30 ωρο στο ίντερνετ με περιήγηση και video palyback. Έφτασε στο 8% και το έβαλα να φορτίσει. Είχα τη φωτεινότητα στο 40% και μετά στο 30% καθώς ημουν σε σκοτεινό δωμάτιο. Υπολογίζω πως κρατάει ένα 5ωρο. Αν μιλάμε δε για δουλειά γραφείου υποθέτω 7ωρο. Αυτά είναι εκτιμήσεις από την εμπειρία μου από σήμερα. Για τον φίλο που πήρε αντίστοιχο μηχάνημα με έναν τετραπύρηνο atom είναι σχεδόν ισάξιος με τον celeron και σε διαφορετικά σημεία υπερέχει ο ένας από τον άλλο και το ανάποδο από αυτά που έχω διαβάσει σε διαφορα συγκριτικά. Με ποιο πρόγραμμα κάνουμε clone την eMMC σε SSD; @Auctionfreak εσύ πως τον έβαλες τον SSD; Μπορείς να μας πεις στα γρήγορα τα βήματα που ακολούθησες; Πήρες 2242 Μ2; Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2018 από epsilon753
dali13gr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 25 λεπτά πριν, epsilon753 είπε Με ποιο πρόγραμμα κάνουμε clone την eMMC σε SSD; Εγώ τελευταία φορά το έκανα με το Acronis True Image. Είναι επί πληρωμή αλλά έχει και 30-day free trial αλλά δεν θυμάμαι αν έχει όλα τα feature.
TheDevilMayCare Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Το Macrium Reflect στη δοκιμαστικη του παιζει κανονικα για 1 μηνα https://www.macrium.com/products/home
hoannis Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 7 ώρες πριν, dali13gr είπε Εγώ τελευταία φορά το έκανα με το Acronis True Image. Είναι επί πληρωμή αλλά έχει και 30-day free trial αλλά δεν θυμάμαι αν έχει όλα τα feature. To Acronis από το site της Western Digital είναι free με την προυπόθεση ότι έχετε τουλάχιστον ένα δίσκο της WD στο σύστημα. https://www.wdc.com/products/features/acronis.html ΄΄Please note that you need at least one WD hard drive in your system to be able to install and run Acronis True Image WD Edition.΄΄ Σε σταθερό υπολογιστή είχα αντιγράψει δίσκους που δεν ήταν WD απλά έχοντας ως τρίτο δίσκο έναν της WD. Στην περίπτωση μας όσοι πάρουν τον 2242 της WD που έδωσε λινκ συμφορουμίτης παραπάνω θα κάνουν την αντιγραφή. Αυτό που δεν ξέρω και δεν μπορώ να δοκιμάσω τώρα είναι αν το παραπάνω ισχύει και στην περίπτωση που υπάρχει δίσκος της WD σε USB. 1 1
mpas0u Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δηλαδή Win7 δεν παίζει να μπορεί να γίνει εγκατάσταση; Επίσης, αν κάποια στιγμή χαθεί το cloning backup αρχείο, τον ήπιαμε;
dali13gr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 6 λεπτά πριν, mpas0u είπε Δηλαδή Win7 δεν παίζει να μπορεί να γίνει εγκατάσταση; Επίσης, αν κάποια στιγμή χαθεί το cloning backup αρχείο, τον ήπιαμε; Όχι, δεν θα σε αφήσει να βάλεις Win 7. Αν χάσεις το backup μπορείς να κάνεις νέα εγκατάσταση με USB drive.
mpas0u Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Αυτό εδώ δεν θα δουλέψει (slipstreaming των drivers στο win iso) : http://forum.notebookreview.com/threads/guide-installing-windows-7-on-an-nvme-ssd-from-a-usb-3-0-thumbdrive.783921/ ; Εφόσον έχει βγεί το Hotfix για NVMe υποστήριξη στα Win7 : https://support.microsoft.com/en-us/help/2990941/update-to-add-native-driver-support-in-nvm-express-in-windows-7-and-wi Όταν λέμε κλειδωμένο BIOS , δεν μπορείς να το ρυθμίσεις καθόλου; (Ψάχνοντας πάω και εγώ) Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2018 από mpas0u
katsoul Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Το έχει πάρει φίλος, αγόρασε τον TeamGroup M.2 SSD Lite 128GB. αλλά δυστυχώς δεν τον βλέπει το λειτουργικό. τΤο BIOS ανοίγει κανονικά, όπου θα φανεί την πρώτη φορά ο σκληρός όταν τον κουμπώνεις στη μητρική και μπουτάρει το μηχάνημα. Τον βλέπει το σύστημα, αλλά στην επανεκκίνηση χάνεται.... Προσπάθησα να βρω κάποιο bios update, αλλά στο site της Thomson τίποτα.... Ο φίλος δεν έχει μιλήσει ακόμη με mediamarkt, ούτε με τον εδώ αντιπρόσωπο. Με τα πολλά βρήκα τον κατασκευαστή, αλλά δεν είναι σίγουρος πιο BIOS μπορει να παίξει, για να μην το μπρικάρω το μηχανάκι. Οι επιδόσεις του για καθημερινή χρήση είναι μια χαρά. Καμιά ιδέα παίζει για τον SSD?
mpas0u Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Λοιπόν, βλέποντας στο εσωτερικό του ότι ο M2 controller συνδέεται με 8-pin flex cable με τη motherboard, ίσως δούλευε κάποιος αντάπτορας sata με 8-pin flex cable, για να μπεί κατευθείαν thin sata ssd δίσκος (ίσως χωράει στο ύψος ένας 5-7mm). Κάτι σαν αυτό δηλαδή : https://www.aliexpress.com/item/New-Hard-Drive-Disk-Interface-Cable-For-HP-ENVY-15-15-j105tx-15-j-Laptop-DW15/32838116314.html Μπορεί κάποιος να ποστάρει screenshot από device manager τους ελεγκτές να δούμε αν έχει SATA controller; Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2018 από mpas0u
epsilon753 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Ξέρουμε ότι δούλεψε με κινεζικούς ssd foresee και kingdian που χρησιμοποίησε ο τύπος στο αναλυτικό review-teardown. Και οι δύο ήταν 22χ80 και όχι οι μικροί 22χ42. Η τοποθέτηση φαίνεται παιχνιδάκι, δε χρειάζεται ανταπτορες κλπ, ενα κατσαβιδακι μόνο και λίγη μονωτική ταινία. Δυστυχώς δεν έχω ssd M2 να τον δοκιμάσω. Στο Σκρουτζ υπάρχουν σχετικά φτηνοί M2 2242 teamgroup και transcend. Ο teamgroup λέει ο φίλος δε δουλεύει - μήπως φταίει το συγκεκριμένο κομμάτι; Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2018 από epsilon753
mpas0u Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 @epsilon753 Άν αναφέρεσαι σε μένα, εγώ μιλάω για SATA SSD, όχι για M2. Για Μ2 έχουν αναφερθεί λύσεις.
dess Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Το 'καλό χαρακτηριστικό' του μηχανήματος είναι η ύπαρξη M2, (που για την εκμεταλλευτείς θα δαπανήσεις περισσότερα χρήματα για αγορά ssd). Να υπολογίσω στα θετικά την ανάλυση (για όποιον τη χρειάζεται), την εγγύηση/φήμη του πωλητή (και το χρυσαφί χρώμα :) ). Όμως σαν επιδόσεις πάει περίπου σαν tablet (στην ουσία είναι ένα tablet με μορφή 13,3'' laptop). Κοιτάζοντας τον ανταγωνισμό έως τα 200 ευρώ στο σκρούτζ, ίσως υπάρχουν λύσεις με AMD στην κατηγορία τιμής του. Υπάρχει λύση στις 11,6'' με πολύ καλύτερο cpu και 32Gb emmc. https://www.skroutz.gr/s/15102199/Dell-Inspiron-3180-A6-9220e-4GB-32GB-W10.html https://www.cpubenchmark.net/compare/AMD-A6-9220-vs-Intel-Atom-Z3735F-vs-Intel-Celeron-N3350/3072vs2326vs2895 Είναι θέμα προτεραιοτήτων και τι ταιριάζει στον καθένα, (καλύτερες επιδόσεις, επεκτασιμότητα, μικρό μέγεθος/ ανάλυση οθόνης, εγγύηση κλπ).
manosmanos13 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Το πήρα και εγώ! Ευχαριστώ ts. Λοιπόν το χρυσό είναι αρκετά έντονο προς γυναικείο. Έβαλα έναν πωλητή και μου το άνοιξε και το είδα. Ενώ μου φαίνοταν πιο ματ από τη φώτο. Το μαύρο επειδή έχει και πλαίσιο πάνω από την οθόνη νίκελ κάνει πολύ όμορφη αντίθεση και μοιάζει γενικά πιο ακριβό. Η οθόνη με το που της βάλεις να παίξει ένα βίντεο 4κ λες χαλάλι τα 169 ευρώ αφού είναι χαρακτηριστικό που το βρίσκεις σε laptop με 100 ευρώ πάνω. Αν ταιριάξει ένας m2 που θα βγάλω από το laptop μου το άλλο σε μερικές μέρες 2280 θα είναι όλα τέλεια! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις