Προς το περιεχόμενο

[Ultrabook] Thomson 13.3" (Celeron 3350, 4 GB RAM, FHD, 32GB eMMC, SSD Slot) Mediamarkt 169 Euro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βίντεο στο youtube 1080p 60fps , παίζει χωρίς πρόβλημα?

Η τελευταία μόδα στο youtube είναι τα 60 fps και το παλιό μου λαπτοπάκι έχει πλέον μεγάλο πρόβλημα.

• Απαντ. 220
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 minutes ago, greg4 said:

Άρα πάει γύρω στα 210 με σκληρό. Δεν είναι κακό. Θα μπαινει το λειτουργικό εκεί με κανά clone ή θα είναι κλειδωμένο;

πάντως ακριβοί αυτοί οι 2242..

Στο τελευταίο post του παραπάνω link, φαίνεται πως ο τύπος με clone κατάφερε να το κάνει να δουλέψει. Τώρα δεν ξέρω αν ήταν τυχερός αλλά του δούλεψε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, greg4 είπε

Άρα πάει γύρω στα 210 με σκληρό. Δεν είναι κακό. Θα μπαινει το λειτουργικό εκεί με κανά clone ή θα είναι κλειδωμένο;

πάντως ακριβοί αυτοί οι 2242..

Mπορείς να βάλεις τον μεγαλύτερο (πιο μακρύ) M2 που είναι πιο οικονομικοί με κάποια ψιλομόντα όπως φαίνεται παραπάνω.

Βέβαια εγώ αντί για ταινία θα έβαζα ένα κομματάκι ταινίας 3M ή αντίστοιχη διπλής όψεως και δεν θα πήγαινε πουθενά ο M2. ;)

Όρεξη να έχεις. Απλά με αποθαρρύνει ο cpu που είναι μόνο για τα βασικά και αυτά αμφιβάλω κατά πόσο τα καταφέρνει άνετα, 

αλλιώς η οθόνη είναι πολύ καλή για την κατηγορία τιμής. 

Επεξ/σία από lionheart75
Δημοσ.
1 hour ago, epsilon753 said:

Ναι έχει μεγάλη διαφορά. 

Βέβαια εγώ που έχω δουλέψει celeron και σε hdd και σε ssd για απλές δουλειες δεν έχεις κανένα θέμα. Άσε που με τον ssd ήταν άλλη εμπειρία. Μιλάμε για office και internet. 

Διαφορά προς το καλύτερο ή χειρότερο? Για μαγαζί το θέλω . Απλή καταχώρηση δεδομένων σε προγράμματακι που χρησιμοποιεί access για βάση, κ σερφάρισμα στον ελεύθερο χρόνο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lionheart75 είπε

αλλιώς η οθόνη είναι πολύ καλή για την κατηγορία τιμής. 

Light bleeding everywhere...

Τουλάχιστο στον ομοειδή quest που σίγουρα το σασί  του βγήκε από το ίδιο εργοστάσιο.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, didaskalop είπε

Διαφορά προς το καλύτερο ή χειρότερο?

<<Ενα τετοιο cpu εχει μεγαλη διαφορα σε σχεση με εναν απλο i3 οπως ο 6006u>>

Σε σχεση με τον i3...καμια σχεση, πολυ - παρακατω και φαινεται: οπου "σφιγξουν τα ζορια"...
Για μη απαιτητικες καταστασεις ομως γιατι οχι? Θα ειναι περιπου οπως ενας Z8350 (Atom).

https://www.notebookcheck.net/Intel-Celeron-N3350-Notebook-Processor.182738.0.html
https://www.notebookcheck.net/Intel-Atom-x5-Z8350-SoC.167868.0.html
https://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i3-6006U-Notebook-Processor.183138.0.html

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τελικά το πήρα σε μαύρο.

Έμεινα πολύ ώρα στο mediamarkt και το δοκίμαζα. Μάλιστα το πήραν τουλάχιστον άλλοι δύο από τα σχόλια μου και το feedback που τους έδωσα.

Πάμε στα θετικά:

- Η οθόνη είναι πολύ καλή για την κατηγορία της. Καλές γωνίες θέασης και ικανοποιητική φωτεινότητα. Τώρα την έχω στο 40% για εξοικονόμηση μπαταρίας και στο σκοτάδι είναι πολύ καλή. Ελάχιστο light bleeding, αναμενόμενο στη μεγάλη φωτεινότητα όχι προβληματικό.

- Αν και πλαστικό το touchpad είναι πολύ καλό με όλα τα gestures με δυο και τρια δαχτυλα να λειτουργούν απροβλημάτιστα

- Παίζει χωρίς πρόβλημα 1080p 60 fps στον Edge. Δεν έβαλα ακόμα chrome ή άλλο πρόγραμμα

- Παίζει 4Κ, ναι 4Κ με το VLC χωρίς πρόβλημα. Δεν παίζει με το native player. Δοκίμασα ένα κλασσικό video που παίζει σε Sony 4K TVs με κάτι sushi! Το συγκεκριμένο το είχα μαζί μου σε φλασάκι και στο mediamarkt και οι υπάλληλοι έμειναν έκπληκτοι που το σήκωνε με το VLC σε Portable στο φλασάκι.

- Πέντε ανοιχτές καρτέλες στον edge χωρίς πρόβλημα. Καλά στο browsing δεν έχει θέμα. Όλα καλά.

- Καλή ποιότητα κατασκευής. Δε λυγίζει, σασί αλουμινίου, πολύ λεπτό και ελαφρύ.

- Ένταση και ποιότητα ηχείων μέτρια - ικανοποιητική. Έχει δυο ηχεία.

- Μέσα στη συσκευασία υπάρχει δώρο Sleeve για να προστατεύεται το αλουμίνιο αν το βάλετε το μηχανάκι σε τσάντα

- 2 έτη εγγύηση από mediamarkt. Με +40 πάει στα 4 χρόνια. Δεν το έκανα.

- Η μπαταρία στο κουτί λέει 8000mah. Μοιάζει για απλό browsing και office να είναι καλή. Φαίνεται ότι σε video playback είναι σαφώς πιο ενεργοβόρο.

- Φαίνεται πολύ πιο premium από τα 169 ευρώ που κοστίζει.

- Έχει δυο USB 3

Πάμε στα αρνητικά:

- Η αίσθηση του πληκτρολογίου είναι κάπως. Όσο γράφω, τόσο καλύτερο είναι, αλλά εξακολουθεί και είναι κάπως.

- Στο πρώτο ανοιγμα μου έβγαζε κάτι κινέζικα και για κάποιο error στο boot και φρίκαρα. Ήμουν έτοιμος να το πάω πίσω για DOA. Με άνοιγμα - κλείσιμο έστρωσε, και να το πήγαινα δηλαδή δε θα με πίστευαν. Σέταρε κανονικά τα Windows 10 και έκανε μετά και τις επανεκκινήσεις του, όλα καλά.

- Από τα 28.2 GB είχε διαθέσιμα τα 16

- Το boot time δεν είναι αργό αλλά δεν είναι και γρήγορο. Δεν αποτελεί πρόβλημα βέβαια προς το παρόν.

- Δεν έχει USB type C

- Ο φορτιστής 12V 2A φαίνεται μάπα

Αν έχετε ερωτήσεις, όσες μπορώ θα απαντήσω. Συνεχίζω το σκάλισμα

• Like 9
  • Thanks 4
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, epsilon753 είπε

Τελικά το πήρα σε μαύρο.

Έμεινα πολύ ώρα στο mediamarkt και το δοκίμαζα. Μάλιστα το πήραν τουλάχιστον άλλοι δύο από τα σχόλια μου και το feedback που τους έδωσα.

Πάμε στα θετικά:

- Η οθόνη είναι πολύ καλή για την κατηγορία της. Καλές γωνίες θέασης και ικανοποιητική φωτεινότητα. Τώρα την έχω στο 40% για εξοικονόμηση μπαταρίας και στο σκοτάδι είναι πολύ καλή. Ελάχιστο light bleeding, αναμενόμενο στη μεγάλη φωτεινότητα όχι προβληματικό.

- Αν και πλαστικό το touchpad είναι πολύ καλό με όλα τα gestures με δυο και τρια δαχτυλα να λειτουργούν απροβλημάτιστα

- Παίζει χωρίς πρόβλημα 1080p 60 fps στον Edge. Δεν έβαλα ακόμα chrome ή άλλο πρόγραμμα

- Παίζει 4Κ, ναι 4Κ με το VLC χωρίς πρόβλημα. Δεν παίζει με το native player. Δοκίμασα ένα κλασσικό video που παίζει σε Sony 4K TVs με κάτι sushi! Το συγκεκριμένο το είχα μαζί μου σε φλασάκι και στο mediamarkt και οι υπάλληλοι έμειναν έκπληκτοι που το σήκωνε με το VLC σε Portable στο φλασάκι.

- Πέντε ανοιχτές καρτέλες στον edge χωρίς πρόβλημα. Καλά στο browsing δεν έχει θέμα. Όλα καλά.

- Μέσα στη συσκευασία υπάρχει δώρο Sleeve για να προστατεύεται το αλουμίνιο αν το βάλετε το μηχανάκι σε τσάντα

- Η μπαταρία στο κουτί λέει 8000mah. Μοιάζει για απλό browsing και office να είναι καλή. Φαίνεται ότι σε video playback είναι σαφώς πιο ενεργοβόρο.

- Έχει δυο USB 3

Πάμε στα αρνητικά:

- Η αίσθηση του πληκτρολογίου είναι κάπως. Όσο γράφω, τόσο καλύτερο είναι, αλλά εξακολουθεί και είναι κάπως.

- Στο πρώτο ανοιγμα μου έβγαζε κάτι κινέζικα και για κάποιο error στο boot και φρίκαρα. Ήμουν έτοιμος να το πάω πίσω για DOA. Με άνοιγμα - κλείσιμο έστρωσε, και να το πήγαινα δηλαδή δε θα με πίστευαν. Σέταρε κανονικά τα Windows 10 και έκανε μετά και τις επανεκκινήσεις του, όλα καλά.

- Το boot time δεν είναι αργό αλλά δεν είναι και γρήγορο. Δεν αποτελεί πρόβλημα βέβαια προς το παρόν.

- Δεν έχει USB type C

το σασι γυρω απ το πληκτρολογιο ειναι αλουμινιο; καλωδιο hdmi ειχε(χλωμο το βλεπω);

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάνω κάτω αλουμίνιο, γύρω από το πληκτρολόγιο είναι πλαστικό καλής ποιότητας που δε λυγίζει-τουλάχιστον μου μοιάζει για πλαστικό, έχει άλλη υφή και αίσθηση σε σύγκριση με το αλουμίνιο.

Καλώδιο hdmi δεν είχε.

Έχει αυτοκόλλητο windows επάνω μικρό τετράγωνο αλλά δεν έχει εκείνο το μεγάλο με το serial number. Αυτό δεν ξέρω αν είναι θέμα αν θέλει κάποιος να περάσει τα windows σε έναν ssd. Ζεσταίνεται λίγο στα δεξιά κάτω από το πληκτρολόγιο. Δεν γίνεται ενοχλητικό όταν το ακουμπάς επάνω σου ακόμα και τώρα που είναι καλοκαίρι.

Επεξ/σία από epsilon753
  • Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, epsilon753 είπε

Πάνω κάτω αλουμίνιο, γύρω από το πληκτρολόγιο είναι πλαστικό καλής ποιότητας που δε λυγίζει-τουλάχιστον μου μοιάζει για πλαστικό, έχει άλλη υφή και αίσθηση σε σύγκριση με το αλουμίνιο.

Καλώδιο hdmi δεν είχε.

Έχει αυτοκόλλητο windows επάνω μικρό τετράγωνο αλλά δεν έχει εκείνο το μεγάλο με το serial number. Αυτό δεν ξέρω αν είναι θέμα αν θέλει κάποιος να περάσει τα windows σε έναν ssd. Ζεσταίνεται λίγο στα δεξιά κάτω από το πληκτρολόγιο. Δεν γίνεται ενοχλητικό όταν το ακουμπάς επάνω σου ακόμα και τώρα που είναι καλοκαίρι.

Ψήνομαι και εγώ για ένα μαύρο αλλά φοβάμαι μη το φάει το ντουλάπι. 

Ευχαριστούμε για το feedback! :) 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, epsilon753 είπε

Έχει αυτοκόλλητο windows επάνω μικρό τετράγωνο αλλά δεν έχει εκείνο το μεγάλο με το serial number. Αυτό δεν ξέρω αν είναι θέμα αν θέλει κάποιος να περάσει τα windows σε έναν ssd. Ζεσταίνεται λίγο στα δεξιά κάτω από το πληκτρολόγιο. Δεν γίνεται ενοχλητικό όταν το ακουμπάς επάνω σου ακόμα και τώρα που είναι καλοκαίρι

Δεν χρειάζεται serial, είναι hard-coded στο chipset. Αν κάνεις clone το λειτουργικό στον SSD θα παίξει μια χαρά.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, epsilon753 είπε

Τελικά το πήρα σε μαύρο.

Πάμε στα θετικά:

- Έχει δυο USB 3

Πάμε στα αρνητικά:

- Δεν έχει USB type C

Καλορίζικο!

Μπορεί να αλλάζει αναλύσεις (χαμηλώνει την ανάλυση δηλαδή από 1080 σε 720 πχ).

Ο φορτιστής του έχει ειδικό βύσμα ή απλό usb? Δηλαδή μπορεί να φορτίζει με 2,5 Α powerbank?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήρα πρίν ένα μήνα αυτό για την γυναίκα μου από AMAZON Ιταλίας γιά απλή χρήση office και internet που είναι κλώνος του Thomson αλλά με 4 πύρηνο κ ελαφρώς καλύτερο επεξεργαστή Atom x5 Z8350.

41diRnakcSL.jpg

H τιμή του ανεβοκατεβαίνει στο Amazon και εγώ το πήρα 158€ ..τώρα ακριβότερο - το έχει κ σε warehouse από το ίδιο το Amazon στα 138 + ταχυδρομικά

Του έβαλα SSD 128 Μ.2 από την πρώτη μέρα και μπορώ να πω ότι είναι εξαιρετική αγορά μετά από ένα μήνα χρήσης. Δείχνει πολύ πιό premium σε σχέση με την τιμή του. Γιά συνειδητή χρήση e-mail , office , internet είναι spot on ! Τα ίδια φυσικά ισχύουν για το Thomson του θέματος...Η οθόνη είναι έκπληξη ..πολύ ευκρινής και εξαιρετική ανάλυση ..το bleeding είναι αισθητό αλλά όχι ενοχλητικό .  

Προτείνεται αντί χρήση tablet που όλο και λιγότερο πλέον έχουν χρήση λόγο των 6"+ τηλεφώνων που όλοι λίγο πολύ κρατάμε.. Η πλατφόρμα των windows έτσι κι αλλιώς είναι μπαλαντέρ συμβατότητας και από ένα android tablet σαφώς αυτό έχει πολλές περισσότερες χρήσεις..

Επεξ/σία από Auctionfreak
  • Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...