lionheart75 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 31/7/2018 στις 10:35 ΜΜ, deadp είπε Να ρωτήσω λίγο: Στα δικά σας, είναι σημειωμένα τα πλήκτρα home, end, page up και down? Nαι Τα πληκτρολόγιά σας, έχουν Ελληνικούς χαρακτήρες; Ναι Ή μόνο εγώ την πάτησα; Μάλλον, ξηγήσου! Όποιος ενδιαφέρεται πάντως για το μηχανάκι δίνω το δικό μου (μαύρο) με χρήση λίγων ημερών. Αρκεί βέβαια να έρθει να το πάρει από τον χώρο μου (Νότια προάστια), περισσότερα σε pm. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2018 από lionheart75
theoxristo Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2018 Σε συνέχεια της υπόθεσης touchpad που περιέγραψα νωρίτερα , με τον κέρνελ που το διορθώνει. Πάνω στη συζήτηση που παρακολουθούσα σε φόρουμ , πολλά άτομα είχαν παρατηρήσει ότι μετά από suspend το touchpad ξαφνικά λειτουργούσε. Το πιστοποίησα και γώ με το 2ο παρτίσιον σε manjaro ( εδω που τα λέμε τυχαία!). Νομιζω έτσι κατέληξε στον εν λόγω κέρνελ Σε manjaro-mate : ctrl-alt-del , σε βγάζει σε μενου : power off ... κλπ και suspend. επιλέγεις suspend , σβηνει η οθόνη . Μετά πατάς ένα πληκτρο , το σύστημα επανέρχεται ... και δουλεύει το touchpad (ενα δευτερόλεπτο περίπου μετά). Δεν το δοκίμασα αλλού , αφού στο πρώτο παρτισιον έχω τον κέρνελ που το διορθώνει. Δοκιμάστε το, δεν έχει ρίσκο όπως σε πέρασμα κέρνελ. Αντιστοιχειστε ένα keyboard shortcut στο suspend για ευκολία.
anastasisfo Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Στις 1/8/2018 στις 12:53 ΠΜ, theoxristo είπε Σε συνέχεια της υπόθεσης touchpad που περιέγραψα νωρίτερα , με τον κέρνελ που το διορθώνει. Πάνω στη συζήτηση που παρακολουθούσα σε φόρουμ , πολλά άτομα είχαν παρατηρήσει ότι μετά από suspend το touchpad ξαφνικά λειτουργούσε. Το πιστοποίησα και γώ με το 2ο παρτίσιον σε manjaro ( εδω που τα λέμε τυχαία!). Νομιζω έτσι κατέληξε στον εν λόγω κέρνελ Σε manjaro-mate : ctrl-alt-del , σε βγάζει σε μενου : power off ... κλπ και suspend. επιλέγεις suspend , σβηνει η οθόνη . Μετά πατάς ένα πληκτρο , το σύστημα επανέρχεται ... και δουλεύει το touchpad (ενα δευτερόλεπτο περίπου μετά). Δεν το δοκίμασα αλλού , αφού στο πρώτο παρτισιον έχω τον κέρνελ που το διορθώνει. Δοκιμάστε το, δεν έχει ρίσκο όπως σε πέρασμα κέρνελ. Αντιστοιχειστε ένα keyboard shortcut στο suspend για ευκολία. Στις 1/8/2018 στις 12:53 ΠΜ, theoxristo είπε Σε συνέχεια της υπόθεσης touchpad που περιέγραψα νωρίτερα , με τον κέρνελ που το διορθώνει. Πάνω στη συζήτηση που παρακολουθούσα σε φόρουμ , πολλά άτομα είχαν παρατηρήσει ότι μετά από suspend το touchpad ξαφνικά λειτουργούσε. Το πιστοποίησα και γώ με το 2ο παρτίσιον σε manjaro ( εδω που τα λέμε τυχαία!). Νομιζω έτσι κατέληξε στον εν λόγω κέρνελ Σε manjaro-mate : ctrl-alt-del , σε βγάζει σε μενου : power off ... κλπ και suspend. επιλέγεις suspend , σβηνει η οθόνη . Μετά πατάς ένα πληκτρο , το σύστημα επανέρχεται ... και δουλεύει το touchpad (ενα δευτερόλεπτο περίπου μετά). Δεν το δοκίμασα αλλού , αφού στο πρώτο παρτισιον έχω τον κέρνελ που το διορθώνει. Δοκιμάστε το, δεν έχει ρίσκο όπως σε πέρασμα κέρνελ. Αντιστοιχειστε ένα keyboard shortcut στο suspend για ευκολία. θα ηθελα αν ρωτησω αγορασα έναν m2 ssd type 2242 από το ebay και λειτουργει.πως μπορω να κανω boot από τον δισκο? στο boot priority με βγαζει μονο τις επιλογες windows boot manager και UIFI:built in efi shell.
epsilon753 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2018 Ποιον δίσκο αγόρασες; Αν θέλεις βάλε ένα λινκ να δούμε και εμείς. Όταν λες πως λειτουργεί εννοείς ότι τον βλέπουν τα windows 10; Άρα υποθέτω ότι θέλεις να κάνεις boot από το δίσκο και δεν σε αφήνει το bios; Έχω να προτείνω το εξής. Με το επίσημο media creation tool της microsoft φτιάχνεις usb εγκατάστασης με windows 10, bootαρεις από εκεί και κάνεις clean install στον ssd που θα πρέπει να αναγνωριστεί όπως λες. Μετά θεωρητικά θα ανιχνεύεται ο δίσκος με το λειτουργικό. Αλλιώς το επόμενο βήμα είναι όχι απλά να κάνεις εγκατάσταση τα windows στον ssd αλλά και να φορμαρεις την eMMC ώστε να μην εχει μέσα λειτουργικό και μπερδεύεται το laptop στο boot. Μη φοβάσαι για το θέμα format στην eMMC. Εγώ το έκανα κανονικά και έκανα μετά clean install τα windows 10. Το κλειδί του λειτουργικού μπήκε αυτόματα.
anastasisfo Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 https://m.ebay.com/itm/OSCOO-240GB-120GB-60GB-Solid-State-Drive-MLC-NAND-Flash-2242-NGFF-M-2-SSD-DEVSLP/163151418341 Ο δισκος που αγορασα και αναγνωριζεται απο τα windows ειναι στο παραπανω link. Το προβλημα μου ειναι πως να κανω boot απο το στικακι των windows οταν δεν μου δινει τετοια επιλογη το bios?..δεν υπαρχει τετοια επιλογη στα boot priority.με βγαζει την επιλογη μονο windows boot manager και UIFI:built in efi shell.Αλλα οταν παω να τον δω απο τα windows μπορω να τον δω και να αντιγραψω στοιχεια πανω του.
4mat Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 31 λεπτά πριν, anastasisfo είπε Το προβλημα μου ειναι πως να κανω boot απο το στικακι των windows οταν δεν μου δινει τετοια επιλογη το bios?..δεν υπαρχει τετοια επιλογη στα boot priority.με βγαζει την επιλογη μονο windows boot manager και UIFI:built in efi shell.Αλλα οταν παω να τον δω απο τα windows μπορω να τον δω και να αντιγραψω στοιχεια πανω του. Δοκίμασε να γράψεις το iso των Windows 10 στο στικάκι με Rufus. Partition scheme --> GPT Target system --> UEFI File system --> FAT32 Προσωπικά δεν κατάφερα να κάνει boot από τον m.2 (είτε άμεσα είτε με boot managers). Τελικά έκανα clean install στην eMMC με το σκεπτικό να εγκαταστήσω όλα τα προγράμματα στον m.2 (τα windows τον βλέπουν), μέχρι που παρατήρησα ότι είχε read speed περίπου 2ΜΒ/s!!! Ο m.2 ssd ελέγχθηκε σε PC και είναι οκ, οπότε μάλλον έχω πέσει σε προβληματικό controller και ετοιμάζω επιστροφή.
anastasisfo Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 Ποιες ρυθμισεις πρεπει να κανω στο bios για να μπορεσω να κανω boot απο το bootable στικακι windows 10?πχ σε αλλους υπολογιστες υπαρχει boot menu και επιλεγεις απο εκει το μεσο που θες να κανεις boot.υπαρχει αντιστοιχη δυνατοτητα εδω?
mpas0u Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν είναι θέμα του controller, το BIOS του είναι χάλια. Και τον transcend 128gb τον αναγνωρίζουν τα windows, αλλά ούτε μπορεί να εγκατασταθεί λειτουργικό, ούτε να γίνει καν format, και δε φταίει ο SSD. Έχει power limit που δίνει στο Μ.2 slot το BIOS, και προφανώς δεν φτάνει η τροφοδοσία για να δουλέψουν σωστά οι δίσκοι. Δείτε εδώ : https://techtablets.com/forum/topic/ezbook-3-pro-how-to-unlock-the-bios-2/ που είχαν ίδια προβλήματα για το παρόμοιο Ezbook. Χρειάζεται BIOS mod, για να ξεκλειδώσουν και άλλες επιλογές (όπως το να απενεργοποιηθεί το secure boot και το UEFI). Του Thomson είναι V5, το έχω κάνει dump και μόλις βρώ λίγο χρόνο θα δοκιμάσω να το mod-άρω σύμφωνα με τις οδηγίες του παραπάνω site. Επίσης, κατά το POST, το BIOS του Thomson λέει "Evaluation Copy". Ασχολίαστο... 33 λεπτά πριν, anastasisfo είπε Ποιες ρυθμισεις πρεπει να κανω στο bios για να μπορεσω να κανω boot απο το bootable στικακι windows 10?πχ σε αλλους υπολογιστες υπαρχει boot menu και επιλεγεις απο εκει το μεσο που θες να κανεις boot.υπαρχει αντιστοιχη δυνατοτητα εδω? Δεν χρειάζεσαι Rufus για Windows 10, κατέβασε το εργαλειάκι της Microsoft Windows 7 USB DVD Download Tool και φτιάξε usb image με αυτό. Μετά, μπαίνεις στο BIOS με DEL ή ESC κατά το POST, πάς τελευταίο tab "Save & Exit" και πατάς στο Boot override το USB που έχεις συνδέσει : Απλά δε θα καταφέρεις να εγκαταστήσεις windows στον M.2, δεν θα φορμάρεται ο δίσκος. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2018 από mpas0u
anastasisfo Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Σε ευχαριστω πολυ.δοκιμασα αυτο που λες και ενω το usb το βλεπει και μπορω να κανω boot δεν με βγαζει καμια επιλογη για το m2..οποτε μαλλον δεν μπορω να κανω boot απο τον m2..αλλα να τον κανω φορματ μπορω μεσα απο τα windows...ισως αμα δοκιμασω να του περασω τα windows με το usb να τον δει μετα στις επιλογες για boot... Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2018 από anastasisfo
mpas0u Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 4 λεπτά πριν, anastasisfo είπε Σε ευχαριστω πολυ.δοκιμασα αυτο που λες και ενω το usb το βλεπει και μπορω να κανω boot δεν με βγαζει καμια επιλογη για το m2..οποτε μαλλον δεν μπορω να κανω boot απο τον m2..αλλα να τον κανω φορματ μπορω μεσα απο τα windows...ισως αμα δοκιμασω να του περασω τα windows με το usb να τον δει μετα στις επιλογες για boot... Άμα τον δικό σου ssd τον κάνει format, bootάρεις από το usb εγκατάστασης, σβήνεις την eMMC και εγκαθιστάς τα windows στον M.2. Η εγκατάσταση θα βάλει αυτόματα τις απαραίτητες εγγραφές στο MBR και θα μπουτάρει από το "Windows Boot Manager". Βασικά αν εγκατασταθούν τα windows στον Μ.2, μπορείς μετά να διορθώσεις το MBR (να προστεθεί έγγραφή στον boot manager που να δείχνει τον Μ.2) μπουτάροντας πάλι από το USB, επιλέγοντας Repair your computer > Troubleshoot > Command Prompt και τρέχοντας τις εντολές : bootrec /FixMbr bootrec /FixBoot bootrec /ScanOs bootrec /RebuildBcd
anastasisfo Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 Σε ευχαριστω πολυ..θα το προσπαθησω και θα δειξει😂...
Προτεινόμενες αναρτήσεις