Προς το περιεχόμενο

[Ultrabook] Thomson 13.3" (Celeron 3350, 4 GB RAM, FHD, 32GB eMMC, SSD Slot) Mediamarkt 169 Euro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και ορισμενα <2 σε 1> ειναι αξιολογες περιπτωσεις (π.χ. καποια Μiix και οχι μονο ειναι τετοια),
η εστω + εξοπλισμενα tablet, οπου μπορει να μπει σωστο keyboard & να γινεται παιχνιδι καλο
😀
Τελος δοκιμαστε του και undervolting: παιζει ετσι να κερδισετε [εως] μια εξτρα ωρα μπαταρια!

• Like 1
  • Απαντ. 220
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ τελικά το πήρα το Thomson του θέματος μιας και με το πιστωτικό που είχα από MM πλήρωσα 30€.

Γενικά συγκριτικά με το παλιό που είχα με τον Atom, είναι η μέρα με τη νύχτα, ειδικά η οθόνη.

Όταν είναι φρέσκια η εγκατάσταση το crystaldiskmark βγάζει γύρω στα 135/35 read write στην πρώτη μέτρηση. Μετά από λίγο ότι και να γίνει πέφτει στα 100-110/15-20. Ειλικρινά δεν ξέρω τι είχε κάνει ο τύπος από το ξένο φόρουμ και του έχει βγάλει 157/103. Εκτός αν έχει σβήσει/απενεργοποιήσει ένα σωρό πράγματα από τα windows και όσο πιο άδειος ο "δίσκος" τόσο καλύτερα πάει.

Έχοντας κάνει αρκετές δοκιμές και μετά από πολύ κόπο κατάφερα να περάσω με update την 1803 έκδοση των Windows, τελικά δοκίμασα να περάσω καθαρή εγκατάσταση μέσω usb και όλα καλά.

Έχοντας εγκαταστήσει μόνο office και δουλεύοντας με τον edge που πάει συμπαθητικά, είμαι μόνιμα στα 10 και κάτι GB ελεύθερα.

Θα επιχειρήσω να αγοράσω κάποια στιγμή και m.2 δίσκο να δοκιμάσω την τύχη μου. 

Δημοσ.

Markk για τους δισκους 32GB και τις ταχυτητες τους ειχα γραψει παραπανω -> "βασικα ειναι πιο αργες απο
2.5"αρη 7.200 μηχανικο δισκο, η sshd. Και μαλιστα, συν τη χρηση, θα γινουν και χειροτερα τα πραγματα 😯  
[Δηλαδη στη +2ετια χρησης θα ειναι ξεκαθαρα -πισω, απο τα συγκρισιμα μηχανικα σε χρονους εκτελεσης]

Προσθεσε οτι σε αυτα τα..Κινεζοπροερχομενα, δεν βρισκεις να εχουν απαραιτητως στανταρ τις ιδιες eMMC,
δηλαδη σε καποιον μπορει να 'κληρωσει' μια καπως γρηγοροτερη παρτιδα, ενω σε αλλον πολυ πιο αργη! ⚠️

• Like 1
Δημοσ.

Και αυτή είναι η απάντηση από την επίσημη Thomson σχετικά με το θέμα του SSD:

Hello XXXXXX,

Please check the link below for a SSD card compatible with your computer:

https://www.computeruniverse.net/en/transcend-ts256gmts400s-m2-2242-mlc-256gb

Note that this is simply an example, I send you this one because it includes the technical specifications, wich may be useful to you (especially the indication SSD SATA 3 6Gb/s M2 ).

Note also that, altough there is no maximum capacity for the card, a larger memory capacity implies bigger performance issues, therefore I would advise you not to purchase a card larger than 128Gb.

Best regards,

David - After-Sales Service

THOMSON COMPUTING SFIT GROUP

[email protected]

• Thanks 1
Δημοσ.

λοιπον παιδια πηρα ενα low profileusb 3 αρχικα και ολα καλα.

ομως σημερα ηρθε ο ssd (m2 wd green240 gb) τον εγκατεστησα με ταινια αλλα δεν τον βλεπει ξερει κανεις τι παιζει?

Δημοσ.
Στις 19/7/2018 στις 11:29 ΜΜ, TheDevilMayCare είπε

Προσθεσε οτι σε αυτα τα..Κινεζοπροερχομενα, δεν βρισκεις να εχουν απαραιτητως στανταρ τις ιδιες eMMC,
δηλαδη σε καποιον μπορει να 'κληρωσει' μια καπως γρηγοροτερη παρτιδα, ενω σε αλλον πολυ πιο αργη!

Πιστεύω πως έχεις σε απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες. Ακόμη και το benchmark τον βλέπει τον δίσκο με ελαφρώς διαφορετική χωρητικότητα από του τύπου από το ξένο forum.

Εγώ σκέφτηκα να κάνω το εξής. Αφού ο άλλος δοκίμασε δίσκο μάρκας kingspec και δούλευε είπα να ψάξω για κάποιον από την ίδια μάρκα. Βρήκα στο AliExpress έναν 128άρη που μαζί με ένα κουπόνι που μου είχε μου βγήκε 24,5€. Έκανα παραγγελία και αναμένω. Αν έρθει...

Αν μετά δεν δουλεύει, τουλάχιστον δεν θα έχω πετάξει πολύ μεγάλο ποσό.

• Thanks 1
Δημοσ.

Τελικά του πέρασα Ubuntu. Έχω 21GB ελεύθερα, μόνο 7GB κατειλημμένα. Το μόνο αρνητικό για την ώρα είναι ότι δεν υποστηρίζεται το touchpad :/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποντίκι και είσαι άρχοντας. Μάλιστα θεωρώ ότι σε τέτοιου είδους αδύναμα μηχανάκια το καλύτερο λειτουργικό είναι κάποια απλή έκδοση linux...τότε θα είναι πραγματικά χρήσιμα μηχανήματα και όχι χρέπια να σέρνονται...από 3450 και πάνω για windows τρώγεται...τώρα με τους νέους μικρούς της intel βελτιώνεται αρκετά η κατάσταση (και πάλι μόνο στους 4πύρηνους) αλλά με το 2πύρηνο που έχει τούτος εδώ καλύτερα linux...ούτως ή άλλως με το open xml format που μπορούν να χρησιμοποιούν τα τελευταία office δεν υπάρχουν ιδιαίτερα θέματα ασυμβατότητας με το libre office που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο linux...όπως φαίνονται στο MS office θα φαίνονται και στο libre...τουλάχιστον σε αυτά που χρησιμοποιώ εγώ στο office 365 (βέβαια όταν με ρώτησε την πρώτη φορά πως να σώζει τα αρχεία διάλεξα την επιλογή που έχει μεγαλύτερη συμβατότητα με σουίτες γραφείου που είναι το open xml) και στο libre office βλέπω ακριβώς τα ίδια πράγματα σε όλα τα νέα μου αρχεία ακόμη και σε διαγράμματα του excel...αν κάνω μεγάλο λάθος σε αυτό το τελευταίο με τις σουίτες γραφείου παρακαλώ κάποιος να με διορθώσει. Ελπίζω να λέω σωστά αυτό με το open xml format και να μην ονομάζεται αλλιώς...μια φορά έκανα την επιλογή μετά την αρχική εγκατάσταση και δεν χρειάστηκε κάτι άλλο...αν το ξέρει κάποιος καλύτερα ας με διορθώσει για το όνομα του format των αρχείων...🙄🤔

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και εγώ σε ένα αντίστοιχο αδύναμο μηχανάκι του πέρασα linux mint και πάει μια χαρά.

Επεξ/σία από evkar
Δημοσ.

Λοιπόν παιδια είμαι νέος εδώ και  να συμμετέχω για την εμπειρία μου από το thomson που έχω λιγες μέρες . Επειδή είμαι λινουχ άτομο αμέσως τοποθέτησα τα αγαπημένα μου linux mint (19) που μπουτάρει απο usb3 64GB, σε παρτίτιον των 20gb   . Δουλεύει ανέλπιστα ομαλά , ενώ μπουτάρει όλα τα live linux  που δοκίμασα. Μπορεί να δοκιμάσω στον υπόλοιπο χώρο τίποτα Μαντζαρο και φεντορα. Προσοχή , όλα με efi .

Οπως αναφέρθηκε δεν δουλέυει το touchpad σε λινουξ. Χτές το έλυσα και πλέον χρησιμοποιώ πλήρως το touchpad και  θέλω να βοηθήσω. Κάποιο παλικαρι εδώ https://people.canonical.com/~khfeng/lp1728244-testing/

παραθέτει νέο κέρνελ τροποποιημένο για το μοντέλο touchpad (SYNA3602) . Αν δεν έχετε γενικά επιφυλάξεις  για νέο κέρνελ, , κατεβάστε και τα 5 αρχεία και : sudo dpkg -i *.deb

Εντυπώσεις: Ανέλπιστα καλό (λινουξ και windows) ,ελαφρυ πολυ , η μπαταρία κρατάει , παίζει άνετα 1080p , δεν μου κόλλησε ουτε μια στιγμή!

Στο θέμα του Μ2 ssd , (το οποίο πηρα χαμπάρι διαβάζοντας το φορουμ εδώ, πρίν αγοράσω το μηχάνημα και σας ευχαριστώ) : Απ όσο έψαξα μόνο το 2242 θα μπορούσε να χωρέσει γιατί έχει το κατάλληλο μέγεθος(μικρό). Τα υπόλοιπα είναι μεγάλα. Δεν πήρα τίποτα γιατι καλύφθηκα με το usb3 (slim μέγεθος δεν το ξεχωρίζεις σχεδόν). Και φοβάμαι να πάρω ssd γιατί διαβάζω εδώ προβλήματα συμβατότητας, δεν το βλέπει κλπ.

Θα σας παρακολουθώ συνέχεια για νεώτερα και σας ευχαριστώ όλους για τις πολυτιμές πληροφορίες σας

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, theoxristo είπε

νέο κέρνελ τροποποιημένο

Το παραπανω σημαινει οτι κρεμεσαι απο τα @@ του τυπου που το εφτιαξε .Αλλιως στο επομενο κερνελ update χαθηκε η custom-ια.Καλο θα ηταν να αναφερει ο τυπος τι αλλαξε , τι προσθεσε κλπ ωστε να συμπεριληφθει σε μελλοντικα kernel patches ξερωγω..και να μην καθεται να βγαζει δικα του ή να καθεται ο καθενας να compil-αρει kernels εν ετει 2018...

• Confused 1
Δημοσ.

Ξέρει κανείς πως θα μπορούσα να του κάνω BIOS reset? Μόνο αφαιρώντας την μπαταρία από τη μητρική? (θα ήθελα να αποφύγω να το ανοίξω μη το γδάρω πουθενά)

Δημοσ.

Να ρωτήσω λίγο:

Στα δικά σας, είναι σημειωμένα τα πλήκτρα home, end, page up και down?

Τα πληκτρολόγιά σας, έχουν Ελληνικούς χαρακτήρες;

Ή μόνο εγώ την πάτησα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...