Προς το περιεχόμενο

[Ultrabook] Thomson 13.3" (Celeron 3350, 4 GB RAM, FHD, 32GB eMMC, SSD Slot) Mediamarkt 169 Euro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ειχε κανεις πρόβλημα χωρου για την εγκατασταση του update? εχω κατεβασει την ενημερωση αλλα δεν μπορω να την κανω λογο χωρου

• Απαντ. 220
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το παρηγγειλα και εγω για μανα μου!!! 

Σε πρωτη φαση θα του βαλω ενα στικακι η μια micro sd και μετα μπορει να βαλουμε και ssd. 

Απο θεμα ταχυτητας τι ειναι καλυτερο το στικακι η η sd, το πλεονέκτημα της δευτερης ειναι οτι δεν χανουμε μια θύρα,αλλα απο ταχυτητα; ;;;

Ευχαριστω!

Δημοσ.
14 ώρες πριν, mpas0u είπε

Λοιπόν, νέα :

Ούτε ο Western Digital Green M.2 120GB αναγνωρίζεται, και αυτό κατέληξα ότι συμβαίνει επειδή οι συγκεκριμένοι Μ2 χρησιμοποιούν το SATA πρωτόκολλο, ενω το laptopάκι θέλει NVMe/PCI Express. Δηλαδή, παίζουμε εδώ, εκτός όσων λέει SATA...

Άμα δείτε, οι SATA έχουν 2 εγκοπές και οι NVMe 1, όπως και στο slot του μηχανήματος. 🙄

PER.320276.jpg

Δεν ασχολήθηκα για να δω αν το laptop παίρνει nvme ή  sata, πάντως δεν ειναι απόλυτο αυτό με τις εγκοπές. Πχ ο toshiba rc100 που ειναι nvme εχει 2. link Eπίσης  πρεπει να ναι απο τους ελάχιστους 2242 nvme

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Guys, μόλις εγκατέστησα τον m2 2280 wd Blue 3d nand 250gb (Αφαίρεσα τη βάση για 2242 κι έβαλα ταινία). Λειτουργεί κανονικά, αφού φυσικά δημιουργήσεις partition μέσα από τα windows, ώστε να τον αναγνωρίσουν. Μέχρι τώρα όλα καλά. Δεν έχω κάνει ακόμα clone το λειτουργικό στον ssd, γιατί δεν έχω χρόνο για σκάλισμα αυτές τις ημέρες. Βλέπουμε! 

Y. Γ: Φίλε Billiboo, εάν συνδέσεις εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, θα ολοκληρώσει την αναβάθμιση, κανονικά. Όταν δεν έχει χώρο η mmc, στο προτείνει σε μήνυμα σαν εναλλακτική επιλογή, το Windows Update. Έτσι σώθηκα κι εγώ,πρo ssd. 

IMG_20180713_135955-01-01~01.jpg

Επεξ/σία από gameleon
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, gameleon είπε

Guys, μόλις εγκατέστησα τον m2 2280 wd Blue 3d nand 250gb (Αφαίρεσα τη βάση για 2242 κι έβαλα ταινία). Λειτουργεί κανονικά, αφού φυσικά δημιουργήσεις partition μέσα από τα windows, ώστε να τον αναγνωρίσουν. Μέχρι τώρα όλα καλά. Δεν έχω κάνει ακόμα clone το λειτουργικό στον ssd, γιατί δεν έχω χρόνο για σκάλισμα αυτές τις ημέρες. Βλέπουμε! 

Y. Γ: Φίλε Billiboo, εάν συνδέσεις εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, θα ολοκληρώσει την αναβάθμιση, κανονικά. Όταν δεν έχει χώρο η mmc, στο προτείνει σε μήνυμα σαν εναλλακτική επιλογή, το Windows Update. Έτσι σώθηκα κι εγώ,πρo ssd. 

IMG_20180713_135955-01-01~01.jpg

Φίλε μπορείς να δείς στο BIOS αν τον αναγνωρίζει στο section Advanced > NVMe Configuration και αν εμφανίζεται στα boot options;

Στο BIOS μπαίνεις όταν τον ανοίγεις και πατάς (=>συνεχόμενα) το ESC.

Thanx!

Δημοσ.

Λάβαμε πανηγυρικό άκυρο! Γυρίζοντας σπίτι, φαγώθηκα να ξανακάνω format τον ssd και να φτιάξω μεγαλύτερο partition. Πήρα ένα ωραιότατο μήνυμα "τα Windows δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαμόρφωση" και πλέον δεν μπαίνει στα Windows.. Μένει συνεχώς στο logo της Thomson με την "κλεψύδρα". 

Φίλε μου στο πρώτο format δεν είδα αν τον αναγνωρίζει στο bios. Πλέον πάντως δεν φαίνεται στο NVMe section. 

Θα ψάξω και τις υπόλοιπες ρυθμίσεις στο bios, αλλά μου φαίνεται πως μόνο αν τον βγάλω και τον κάνω format σε άλλο pc, θα έχω αποτέλεσμα. 

Δημοσ.

Παιδιά δεν ξέρω αν ισχύει για την περίπτωση σας αλλά επειδή το διαβάζω από διαστροφή το θέμα, μήπως χρειάζεται να φορτώσετε disk driver κατά τη διάρκεια του setup των Windows; Θυμάμαι πριν 1-2 χρόνια που έκανα φορμάτ σε ένα (κανονικό) λάπτοπ που είχε 2 δίσκους (1 μηχανικό, 1 m2)  έπρεπε να φορτώσω ένα rst driver στο setup για να τον αναγνωρίσει και να προχωρήσει η εγκατάσταση.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, exelcior είπε

Παιδιά δεν ξέρω αν ισχύει για την περίπτωση σας αλλά επειδή το διαβάζω από διαστροφή το θέμα, μήπως χρειάζεται να φορτώσετε disk driver κατά τη διάρκεια του setup των Windows; Θυμάμαι πριν 1-2 χρόνια που έκανα φορμάτ σε ένα (κανονικό) λάπτοπ που είχε 2 δίσκους (1 μηχανικό, 1 m2)  έπρεπε να φορτώσω ένα rst driver στο setup για να τον αναγνωρίσει και να προχωρήσει η εγκατάσταση.

Μπα, αυτό ίσχυε για XP και πίσω. Από τα 7 και μετά δεν χρειάζεται.

Δημοσ.
3 minutes ago, dali13gr said:

Μπα, αυτό ίσχυε για XP και πίσω. Από τα 7 και μετά δεν χρειάζεται.

Όχι φίλε μου υπήρχε ένα θέμα με τα nvme drives στο install. Μιλάω για windows 10.  Ψάξ'το λίγο και θα το βρεις. Δεν ξέρω αν έχει φτιάξει φέτος αλλά πέρσι υπήρχε ακόμα.

Δημοσ.

m2 2280 wd Blue 3d nand 250gb

Αυτός που έβαλε ο φίλος και δούλεψε είναι sata. Άρα γιατί δε δούλευαν οι άλλοι οι sata οι 2242; Τυρρανος το thomson

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά τελικά τον αλλαξα από GPT σε MBR και σταμάτησε τα δυστροπα του κατά τη δημιουργία partition στον m2 ssd. Παρ'ολα αυτά καθυστερεί λιγο να μπει στα Windows σε σχέση με πριν και δεν εμφανίζεται όντως ως NVMe device, στο BIOS. Πείραξα το setting που έχει για τον sata controller, αλλάζοντας τη ρύθμιση σε solid state drive, αλλα δεν άλλαξε κάτι. 

Αποτέλεσμα? Τύραννος όντως.. Αφθονος εξτρα χώρος αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να bootαρει από αυτόν τον ssd. 

IMG_20180713_200950-01.jpeg

Επεξ/σία από gameleon
Δημοσ.

Τεράστια περιπέτεια σήμερα για μένα.

Στο wifi του σπιτιού είχα και καλά τη σύνδεση ρυθμισμένη ως ογκοχρέωση ώστε να μην κατεβάζει αναβαθμίσεις των windows και να μη μου τρώει τον πολύτιμο ελεύθερο χώρο της συσκευής. Σήμερα όμως το πήρα στο γραφείο. Συνδέθηκα στο wifi αλλά ξέχασα να κάνω την ανάλογη ρύθμιση με αποτέλεσμα όλο το πρωί να κατεβάζει αναβαθμίσεις. Έτσι μου έφαγε τα 14gb που είχα ελεύθερα, άφησε 1,5gb αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να εγκαταστήσει τις αναβαθμίσεις καθώς ήθελε παραπάνω χώρο. Φαύλος κύκλος. Δυστυχώς όταν το είδα δεν έψαξα πολύ ψύχραιμα τι έπρεπε να κάνω...

Η λύση ήταν απλή. Μπορούσα να μπω στο φάκελο των Windows\Software Distribution\Downloads και να σβήσω ότι είχε μέσα. Είναι τα αρχεία του update που δεν έχει προλάβει να εγκαταστήσει. Άρα τα έσβηνα και όλα καλά. 

Αντιθέτως εγώ δεν έκανα αυτό. Μπούταρα σε recovery και δοκίμασα να κάνω επαναφορά. Ούτε αυτό μπορούσε να κάνει γιατί ήθελε έλεγε περισσότερο χώρο. Με googlarisma και διάφοες εντολές από command prompt και σβήνοντας διάφορα που δεν ξέρω αν έπρεπε να σβήσω κατάφερα να αποκτήσω ελεύθερο χώρο 5gb. Αλλά και πάλι δεν έκανε δουλειά. Δεν ήθελε να κάνει επαναφορά. Μετά βρήκα ότι έπρεπε απλά να σβήσω τα περιεχόμενα του Software Distribution\Downloads, ανέκτησα τα 15gb πλέον ελεύθερου χώρου αλλά φοβόμουν μήπως και έχω πειράξει και απαραίτητα αρχεία του συστήματος.

Το μηχάνημα λειτουργούσε κανονικά και γρήγορα χωρίς πρόβλημα. Παρόλα αυτά κατέβασα με το media creation tool την τελευταία έκδοση windows 10 με ενσωματωμένο το update Απριλίου 2018 και έκανα ένα bootable usb φλασάκι. Σε ένα άλλο φλασάκι με το πρόραμμα Double Driver έκανα backup όλους τους drivers του μηχανήματος. Boot λοιπόν από το φλασάκι και clean install Windows 10. Όλα καλά στην εγκατάσταση αλλά μετά είχα δυο προβλήματα. Αρχικά είχε ερωτηματικά στο device manager και ότι είχε να κάνει με graphics acceleration σερνόταν στην κυριολεξία. Ευτυχώς με update driver σε όλα τα ερωτηματικά και αναζήτηση στα backup που είχα κάνει με το double driver έφτιαξαν όλα.

Πλέον τρέχω σφαίρα την τελευταία έκδοση windows 10 και έχω 16gb ελεύθερα. Κατευθείαν ορισμός της συνδεσης wifi ως ογκοχρέωσης για σταμάτημα μελλοντικών updates.

Βέβαια δεν μπορούσαν να πάνε όλα καλά. Ξαφνικά μετά τη εγκατάσταση το φλασάκι στο οποίο είχα βάλει τους drivers με το double driver και είχα και άλλα χρήσιμα αρχεία μου, ένα 32αρι verbatim ξαφνικά άρχισε να μην αναγνωρίζεται από τα windows σε κανένα υπολογιστή στο σπίτι όυτε στο mac. Οπότε τώρα τρέχουμε και Ease US Recovery για να ανακτήσουμε το χαμένο partition...

Τώρα για το φίλο @gameleon. Δεν παίρνω και όρκο αλλά μάλλον συμπεράινω το εξής. Ίσως πρέπει να κάνεις ένα bootable usb με τα windows 10 και να τα εγκαταστήσεις στον SSD ως clean install. Αυτά ενεργοποιούνται αυτόματα. Το κλειδί είναι στο BIOS. Δε χρειάστηκε να κάνω τίποτα. Με το Double Driver φρόντισε να έχεις κάνει backup όλους τους drivers για καλό και κακό αν χρειαστουν. Με το που ανοίξεις πλεόν τον υπολογιστή το ενσωματωμένο Boot Manager θα καταλάβει ότι και ο SSD είναι bootable και μπορεί να εκκινησει από εκεί. Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/7/2018 στις 2:44 ΜΜ, dess είπε

Το 'καλό χαρακτηριστικό' του μηχανήματος είναι η ύπαρξη M2, (που για την εκμεταλλευτείς θα δαπανήσεις περισσότερα χρήματα για αγορά ssd).

Να υπολογίσω στα θετικά την ανάλυση (για όποιον τη χρειάζεται), την εγγύηση/φήμη του πωλητή (και το χρυσαφί χρώμα :) ).

Όμως σαν επιδόσεις πάει περίπου σαν tablet (στην ουσία είναι ένα tablet με μορφή 13,3'' laptop).

Κοιτάζοντας τον ανταγωνισμό έως τα 200 ευρώ στο σκρούτζ, ίσως υπάρχουν λύσεις με AMD στην κατηγορία τιμής του.

Υπάρχει λύση στις 11,6'' με πολύ καλύτερο cpu και 32Gb emmc.

https://www.skroutz.gr/s/15102199/Dell-Inspiron-3180-A6-9220e-4GB-32GB-W10.html

https://www.cpubenchmark.net/compare/AMD-A6-9220-vs-Intel-Atom-Z3735F-vs-Intel-Celeron-N3350/3072vs2326vs2895

Είναι θέμα προτεραιοτήτων και τι ταιριάζει στον καθένα, (καλύτερες επιδόσεις, επεκτασιμότητα, μικρό μέγεθος/ ανάλυση οθόνης, εγγύηση κλπ).

Φίλε μου ο 9220 ειναι η e έκδοση και όχι η κανονική ο 9220e ειναι σαν τον Celeron 3350!

https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+A6-9220e&id=3198

Επεξ/σία από manthos_27
  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, gameleon είπε

Παιδιά τελικά τον αλλαξα από GPT σε MBR και σταμάτησε τα δυστροπα του κατά τη δημιουργία partition στον m2 ssd. Παρ'ολα αυτά καθυστερεί λιγο να μπει στα Windows σε σχέση με πριν και δεν εμφανίζεται όντως ως NVMe device, στο BIOS. Πείραξα το setting που έχει για τον sata controller, αλλάζοντας τη ρύθμιση σε solid state drive, αλλα δεν άλλαξε κάτι. 

Αποτέλεσμα? Τύραννος όντως.. Αφθονος εξτρα χώρος αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να bootαρει από αυτόν τον ssd. 

IMG_20180713_200950-01.jpeg

Μπορείς να τσεκάρεις μια αν σου δίνει επιλογή να bootάρεις από αυτόν στο BIOS (στα boot options αν υπάρχει εγγραφή για τον ssd);

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...