Προς το περιεχόμενο

[Ultrabook] Thomson 13.3" (Celeron 3350, 4 GB RAM, FHD, 32GB eMMC, SSD Slot) Mediamarkt 169 Euro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, epsilon753 είπε

Αναμένουμε, καλή επιτυχία

Λοιπόν απ' ότι φαίνεται ο.m2 της Transcend δεν λειτουργεί με το μηχάνημα. Τον δοκίμασα σε άλλης laptop και δούλευε κανονικά αλλά και σε άλλο ίδιο με το δικό μας,με την βοήθεια των παιδιών στο mediamarkt που πάλι δεν λειτουργούσε.

• Απαντ. 220
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φαίνεται πολύ παράξενο να μην δουλεύει σε πολλά μηχανάκια. Παίζει μήπως καμία ρύθμιση στο BIOS που να χρειάζεται ενεργοποίηση;

Δημοσ.

Πολύ κρίμα πραγματικά. Χάνει με αυτόν τον τρόπο το μεγαλύτερο του αβαντάζ, την προσθήκη του ssd.

Και να φανταστείς ότι ο άλλος ο τύπος δοκίμασε δύο κινεζικούς ssd (2280 όμως) χωρίς πρόβλημα. Του έχω στείλει και μήνυμα αλλά δεν απαντησε.

Ίσως το επόμενο βήμα θα είναι επικοινωνία με την thompson για να μας πει ποιος είναι συμβατός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αγόρασα κι εγώ, δε μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα λειτουργίας (επειδή σε προηγούμενες απαντήσεις υπήρχαν αναφορές για προβληματικά bootαρίσματα).

Είναι αρκετά πολύ όμορφο για τα λεφτά του, το μέγεθός του ότι καλύτερο για portable, και με την οθόνη του να ξεχωρίζει.

Με την πρώτη ευκαιρία θα κοιτάξω να του περάσω debian, οπότε θεωρώ ότι θα αποφύγω το ζήτημα του αποθηκευτικού χώρου καθώς με ~4-5GB θα έχω μια χαρά εγκατάσταση. Έχει ασχοληθεί κανείς να του περάσει linux?

Έχετε βρει αν υπάρχει BIOS upgrade? Δεν βρίσκω κάτι με μια γρήγορη ματιά upstream.

Επεξ/σία από slevdis
Δημοσ.

Όσοι έχετε πρόβλημα χώρου έχετε διαγράψει τα αρχεία της προηγούμενης έκδοσης των windows (αυτά δημιουργούνται έπειτα από κάθε major update σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε roll back. Αν αναβαθμίσετε στην 1803 και διαγράψετε αυτά τα αρχεία, δε θα μπορείτε να επιστρέψετε στην προηγούμενη έκδοση).

Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να ξέρετε σε κάθε περίπτωση, όχι ειδικά για αυτό το notebook, θα σας γλυτώσει μπορεί και 20GB (αλλά στην περίπτωση σας μάλλον λιγότερα). Δείτε εδώ πως όσοι δε ξέρετε και ακολουθήστε τη μέθοδο με το Disk Cleanup: https://www.pcsteps.com/366-delete-windows-old-folder/

Επίσης σε ένα τέτοιο σύστημα εγώ θα απενεργοποιούσα System Restore (με ότι ρίσκο συνεπάγεται) και το Hibernate. 

Τέλος, για όσους πειραματίζεστε με άλλα λειτουργικά, εγώ θα δοκίμαζα όχι Linux αλλά Chrome OS.

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά και το δικό μου είχε το θέμα με το boot , έκανα ότι έλεγε το βίντεο αλλά δεν έβγαζα άκρη. Έτσι έκανα ένα εγκατάσταση των windows από το usb και όλα μια χαρά . Ούτε κλειδί μου ζήτησε ούτε τπτ και τα win φαίνονται ενεργοποιημένα άρα μάλλον πήρε το κλειδί κατευθείαν.

Δημοσ.

Γιατί δεν αφήνετε το λειτουργικό στον δικό του δίσκο?

Δεν είναι γρήγορος σαν SSD αλλά δεν είναι και στα επίπεδα των HDD.

Από ότι κατάλαβα κάπου στο ενδιάμεσο είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, νέα :

Ούτε ο Western Digital Green M.2 120GB αναγνωρίζεται, και αυτό κατέληξα ότι συμβαίνει επειδή οι συγκεκριμένοι Μ2 χρησιμοποιούν το SATA πρωτόκολλο, ενω το laptopάκι θέλει NVMe/PCI Express. Δηλαδή, παίζουμε εδώ, εκτός όσων λέει SATA...

Άμα δείτε, οι SATA έχουν 2 εγκοπές και οι NVMe 1, όπως και στο slot του μηχανήματος. 🙄

PER.320276.jpg

Επεξ/σία από mpas0u
Δημοσ.

Όσο και αν έψαξα δε βρήκα πουθενά Μ2 2242 με μια εγκοπή όπως λες.

Όλες είναι με δύο. Επίσης ο τύπος που αναφέραμε στη δεύτερη σελίδα του παρόντος νήματος λέει ξεκάθαρα πως έβαλε δύο δίσκους με δύο εγκοπές και δούλεψαν κανονικά.

Δημοσ.

Ναι, ξέχασα να αναφέρω ότι μιλάω για 2280. Για 2242 έχουν όλες 2 εγκοπές, αλλά όλες στο skroutz είναι SATA 3.

Το μηχάνημα στο BIOS του έχει section για NVMe δίσκο, που δεν αναγνωρίζει SATA SSDs, τουλάχιστον τους 2280.

Τεσπα, αν βγάλει κανείς άκρη ενημερώνει, εγώ θα δοκιμάσω και έναν 2280 NVMe.

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Είχα πάρει πριν μερικούς μήνες το thomson το 14άρι το λευκό με τον atom. Μετά από κάποια προβλήματα(όχι κάτι ιδιαίτερο λειτουργικά, η οθόνη είχε θέμα) μου το αλλάξανε και έχω ένα πιστωτικό. Με κανένα 30άρι περίπου αν βάλω παίρνω αυτό του θέματος.

Το θέλω ως κάτι απλό κυρίως για browsing στις διακοπές. Η οθόνη στο παλιό ήταν ψιλοάθλια. Αυτή εδώ αν είναι ips και με ότι βλέπω δείχνει αρκετά καλύτερη. Επίσης με 4 GB RAM πιστεύω να πηγαίνει και λίγο καλύτερα.

Αξίζει λέτε τον κόπο; Μου είπαν να μην μπλέξω ξανά με αυτά και να κοιτάξω κάτι πιο επώνυμο, αλλά από ότι βλέπω ξεφεύγει λιγάκι κάτι αντίστοιχο σε καλύτερη μάρκα. Επιλογή για αγορά από άλλο κατάστημα δεν υπάρχει...

Δημοσ.

Το αγόρασα και εγώ από το MediaMarkt στη Συγγρού. Πιστεύω ότι το μηχάνημα για την τιμή του είναι εξαιρετικό. Αψογο design, ωραίο στην αίσθηση και σχετικά γρήγορο και επαρκές για απλές δουλειές γραφείου. Όταν σε αυτή την τιμή παίρνεις tablet, είναι μια καλή ευκαιρία.

Αρχικά έβγαζε το πρόβλημα με το boot (μαύρη οθόνη με ερωτηματικά) αλλά το άφησα εκεί για περίπου 10-15 λεπτα και ξεκίνησε. Κατάφερα και αύξησα τον ελεύθερο χώρο στα 13GB (διέγραψα restore points, update files, κλπ).

Προσπαθώ τώρα βάλω και Ubuntu αλλά όταν κάνω boot από το BIOS στο USB μένει σε μια μαύρη οθόνη. Του έχει περάσει κάποιος Linux και πώς? Κάπου είδα ότι κάποιος πέρασε Fedora...

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως στο hardware info μιλάει για sata controller. Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει ότι υποστηρίζει SATA M2 SSD.

Εγώ έστειλα και email στο Support της Thomson. Καλό είναι να στείλετε και εσείς. Όσοι πιο πολλοί στείλουμε ίσως μας απαντήσουν.

1.jpg

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...