Προς το περιεχόμενο

[Ultrabook] Thomson 13.3" (Celeron 3350, 4 GB RAM, FHD, 32GB eMMC, SSD Slot) Mediamarkt 169 Euro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 ώρες πριν, andreas65 είπε

Καλησπέρα και από εμένα,

Λοιπόν του πέρασα την αναβάθμιση του Απριλίου και δουλεύει μια χαρά.

Από linux το fedora 28 που δοκίμασα τρέχει κανονικά αλλά δεν αναγνωρίζει το touchpad (Μάλλον θέλει λίγο ψάξιμο). 

Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι με την Μ2 2240 SSD (Transcent) που μετά από την 3 επανεκκίνηση κολλάει όλο το μηχάνημα στο boot screen και πρέπει να την βγάλεις για να λειτουργήσει. Το δουλεύω ακόμα και θα επανέλθω.

Κατά τα άλλα αξιοπρεπέστατο με οθόνη έκπληξη καθώς είναι φωτεινή και δεν γυαλίζει καθόλου. 

Είχα βάλει στο μάτι τον M2 2242 Transcend από skroutz αλλά αν λες τώρα ότι δε δουλεύει, τρέχα γυρευε. Κάποιος άλλος φίλος είχε πει πως σε παρόμοιο μηχανάκι δε δουλεύει ο M2 Team Group. Από την άλλη ο τύπος στο αναλυτικό review δούλεψε με επιτυχία 2 M2 SSD κανονικού μήκους.

@andreas65  Κράτησε μας ενήμερους για το αν τα κατάφερες τελικά.

• Απαντ. 220
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπορεί το λάθος να είναι και δικό μου. 

Προσπαθώ να κάνω clone τον emmc αλλά ακόμα δεν έχω απόλυτη επιτυχία. Τα δωρεάν προγράμματα για cloning έχουν και αρκετά προβλήματα για να επιτύχεις. Προς το παρόν κάνει clone τον δίσκο αλλά τα partitions παραμένουν στο ίδιο μέγεθος με το αρχικό και δεν μπορείς να τα μεγαλώσεις γιατί είναι στη μέση το recovery partition. 

Ακόμα το προσπαθώ πάντως και θα ενημερώσω για τυχόν εξελίξεις.

Όσο για το αναλυτικό review ο τύπος έκανε πολλές παρεμβάσεις γενικά και κάποιες μικροτροποποιήσεις μπορεί να τις θεώρησε ευνόητες και να μην τις ανέφερε καθόλου.

Δημοσ.

Άρα τον Transcend ssd τον βλέπει κανονικά; Εμφανίζεται δηλαδή στο BIOS;

Αυτό που μπορείς να δοκιμάσεις για να δεις αν δουλεύει είναι να κάνεις εγκατάσταση από usb stick τα windows 10 (με χρήση του επισημου εργαλείου της mifrosoft) στον ssd -εφοσον τον βλέπει- και να δοκιμάσεις μετά να κάνεις boot από τον ssd. Έτσι δεν πειράζεις καθόλου την eMMC, την οποία βέβαια αφήνεις ανέπαφη και οπότε θέλεις την έχεις λειτουργική για να bootαρεις από εκεί

Θα κάνω ένα ποστ σε εκείνο το φόρουμ μήπως και μας δώσει κάποιες πληροφορίες.

• Thanks 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, billiboo είπε

Επίσης παιδιά το συγκεκριμένο μπορεί να φορτίσει μέσω powerbank?

Όχι έχει δικό του φορτιστή. 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, epsilon753 είπε

Αυτό που μπορείς να δοκιμάσεις για να δεις αν δουλεύει είναι να κάνεις εγκατάσταση από usb stick τα windows 10 (με χρήση του επισημου εργαλείου της mifrosoft) στον ssd -εφοσον τον βλέπει- και να δοκιμάσεις μετά να κάνεις boot από τον ssd. Έτσι δεν πειράζεις καθόλου την eMMC, την οποία βέβαια αφήνεις ανέπαφη και οπότε θέλεις την έχεις λειτουργική για να bootαρεις από εκεί

Νομίζω ότι είναι πιο πολύπλοκο απ' αυτό. 

Θα πρέπει να κατεβάσεις το media creation tool της MS στον SSD και να κάνεις την εγκατάσταση εκεί αφού πρώτα καθαρίσεις τον αρχικό δίσκο. Δεν μπορεί να λειτουργήσει με 2 δίσκους που έχουν boot partition. Στο Bios δεν τον βλέπει τον SSD και δεν μπορείς να τον επιλέξεις από εκεί. Τουλάχιστοn αυτά λέει η MS και έχουν βάση νομίζω γιατί μπερδεύεται πολύ όταν βάζω και τους 2 δίσκους πάνω. Υπάρχει φορά που έκανε και 2 ώρες να ξεκινήσει :)) 

• Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, epsilon753 είπε

@andreas65 μετά την αναβάθμιση Απριλίου που εκανες, ειχες πρόβλημα με τον ηχο-μικροφωνο όπως ανεφερε κάποιος άλλος φίλος;

Μόλις το δοκίμασα. Όχι κανένα απολύτως πρόβλημα

• Like 1
Δημοσ.
Στις ‎10‎/‎07‎/‎2018 στις 11:50 ΠΜ, epsilon753 είπε

Λοιπόν το usb stick είναι έτοιμο και θα είναι το απογευματινό project. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η λύση για τους drivers είναι μάλλον σχετικά ευκολη.

Χρησιμοποιούμε το πρόγραμμα Double Driver για να κάνουμε backup τους έτοιμους drivers μας από την εγκατάσταση του μηχανήματος στη eMMC και αν όλα πάνε καλά και περάσουμε τα windows στον ssd και ανοίξει και έχουμε πρόβλημα με τους drivers, τους περνάμε με αυτό το πρόγραμμα.

https://en.softonic.com/download/double-driver/windows

Τώρα για την micro sd που ρωτάει ο φίλος πιο πάνω, εγώ έβαλα μια με portable apps μέσα και λειτουργεί μια χαρά, απλά οι ταχύτητες που έχεις είναι usb 2, χαμηλές δηλαδή με read στο 30 αν θυμάμαι καλά και write στο 20-25. Βέβαια για να ανοίγουν κάποιες εφαρμογουλες από εκεί δεν είναι πρόβλημα.

Επεξ/σία από epsilon753
Δημοσ.

Το έχω πάρει από την προηγούμενη βδομάδα αλλά δεν μπορώ να συνεισφέρω πολλά στην κουβέντα, καθώς είμαι σε φάση που δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ εκτεταμένα.  

Για την χρήση που το πήρα πάντως φαίνεται μια χαρά (χρήση office) . Έκανα όλα τα update και δεν είχα κάποιο θέμα με το μπουτάρισμα.

Χώρος έχει μείνει γύρω στα 9 gb χωρίς να αφαιρέσω τίποτα από τα windows. Η μπαταρία χωρίς να την έχω μετρήσει δείχνει να κρατάει ένα 5ωρο τουλάχιστον.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...