Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εκανα ενα πρόγραμμα στο matlab το οποιο να διαβάζει τις τιμες ενος αρχείου .xls και θελω αυτες τις τιμές να τοποθετούνται  στον πινάκα που έχει ήδη το αρχείο του matlab π.χ. το case14.m   αλλάζοντας την ισχύ που ζητά  το φορτίο του πινακα, καμια ιδέα πως να το κάνω????  

Δημοσ.

Στο matlab έχω ένα αρχείο  case14.m το οποίο πατώντας την εντολή runpf('case14') στο command window καλείτε  η συνάρτηση function απο το matlab και κάνει ανάλυση ροής φορτίου, μέσα από το αρχείο case14.m  εγω κάνω μια προσομοίωση ενός δικτύου παραγωγής μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, το αρχείο case14.m αποτελείται απο πολλούς πίνακες. Σε έναν πινακα απο αυτους η κάθε στήλη του  αντιστοιχεί σε ένα κομματι του δικτύου  παράδειγμα η πρώτη στήλη αντιστοιχεί στις γεννήτριες(στην παραγωγή τους). Μεσά απο  αυτους τους πίνακες εγω θέλω να αλλάξω την τιμή μερικών γεννητριών ως προς την παραγωγή τους, χωρίς να επέμβω στο αρχείο case14.m, έφτιαξα ενα προγραμμα το οποιο διαβάζει τΙς τιμές ενος αρχειου  ecxel. Ετσί έχω τις τίμες του ecxel μεσα στο matlab, δεν ξέρω ομως πώς να τοποθετήσω της τίμες που πέιρα απο το αρχειο excel στις γραμμές μιας οποιας δήποτε στήλης του πίνακα ή και να αλλάξω πολλές σείρες της στήλης της επιλογής μου φυσικα, χωρις να ανοιξώ το αρχείο case14.m και να επέμβω στο πρόγραμμα.

Δημοσ.

Πάλι, δεν κατάλαβα σχεδόν τίποτα. Από τα πολύ λίγα που κατάλαβα, είδα ότι το έχεις εντελώς λάθος το όλο θέμα. Μα εντελώς λάθος. Οπότε, θα προτιμήσω να μην εμπλακώ στην λύση του. 

Θα σε συμβούλευα να βρεις κάποιον για live βοήθεια. 

Δημοσ.

To διάβασα 2 φορές και ειλικρινά μου έκανε εντύπωση ότι δεν κατάφερα να καταλάβω τι θέλεις να πεις! Δούλεψε λίγο πάνω στη διατύπωση σου.

Δημοσ.

Με την γλώσσα προγραμματισμού matlab, στον editor που γράφουμε τον αλγόριθμο, έχω έναν πίνακα με 80 στήλες και 13 σειρές   (80x13), εξολοκλήρου θελω να κάνω ένα πρόγραμμα το οποίο να παίρνει τιμές από ένα excel, και να τις τοποθετεί την κάθε μια ή και πολλές μαζί στις  στήλες και στις σείρες του πίνακα  (80x13), ρωτώντας με  πόσες σειρές ή στήλες του πίνακα θέλω να αλλάξω και απο ποιες τιμές να πάρω στο excel, πχ τις 13 πρώτες, τις 7 τελευταίες, οι από ενδιάμεσες. Έτσι κάθε φορά που καλώ το πρόγραμμα να τρέχει θα διαβάζει τις τιμές του excel και θα με ρωτάει που να τις τοποθετώ αλλάζοντας τις υπάρχουσες τιμές του πινάκα (80x13), χωρίς να επέμβω ο ίδιος μέσα στο πρόγραμμα και να αλλάζω τις τιμές μια μια. Εχω κάνει το πρώτο μέρος του προγράμματος, εκκείνο που διαβάζει τις τιμές απο ενα excel, το δεύτερο μέρος μου φαίνεται δύσκολο και θέλω κάποια βοήθεια γιαυτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...