Προς το περιεχόμενο

socket 478 SSD\HDD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εφόσον η χρήση θα είναι αυστηρά αυτή που είπες, και π.χ. δεν θα κατεβάζεις μεγάλα αρχεία ή δεν θα κάνεις συχνές αντιγραφές πολλών gb, τότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα μέχρι να παραδώσει πνεύμα κάποιο άλλο κομμάτι του υπολογιστή (τροφοδοτικό, μητρική κτλ..) που είναι και το πιο πιθανό για τόσο παλιό σύστημα.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

απ' όσο ξέρω το σύστημα αυτό καλά κρατεί! Αν και είναι δεκα ετών! πρόσφατα το φρεσκάρισα με αλλαγή πάστας. Δεν έβγαλε ποτέ κουσούρι εκτώς τους σκληρούς δίσκους που κρασάρισαν τρεις. Ένας αρχαίος 5 ιντσες, ενας seagate 3,5 και ένας seagate καινούριος 2,5 από λαπτοπ. Η χρήση είναι ιντερνετ (taxisnet), εκτυπωσεις και e-mail.

Aυτά! Γι αυτό ρωτάω αν γίνεται να μπουν ΧΡ σε SSD (και τι ρυθμίσεις θα πρεπει να γίνουν αν πρέπει δηλαδή) για να τελειώνω εκεί. ))

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Ειχα σπασει απ τα νευρα μου θυμαμαι pc με 478 που μου ειχαν φερει πριν καμια 5ετια γιατι σερνοτανε....του εβαλα ενα μτχ 775 και το χει ακομα.....

και διαβαζω τωρα το 2018 τον ιουλιο οτι καποιος θελει λεει να βαλει και ssd στον πυραυλο  pentium4 με win xp,μαλλον θα ναι απ αυτους που πατανε ν ανοιξει μια σελιδα,φτιαχνουν καφε κανουν ενα τσιγαρο κ μετα κοιτανε  μηπως κ ανοιξε κ τους λεει:

"chrome has stopped working"

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χεχ κάπως έτσι.. ο υπολογιστής αυτός είναι ρομαντικός : ) δεν σέρνετε, όλα δουλεύουν καλά εκτώς τις σελίδες στο ίντερνετ..σκληρό δίσκο θέλει πάλι.. Ρεύμα έχει 400ρι! Μήπως παίζει ρόλο που τον έχω με μια wireless usb κεραία Tenda? στο ethernet είναι ο i7 4790k ο δικός μου. Θα βάλω θέμα στα δίκτυα ελάτε και εκεί : )

δε πιστεύω οτι αξίζει παραπάνω ξοδέματα το pc. Θα δω.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Είχα μέχρι πριν λίγο καιρό ένα παρόμοιο pc (P4, socket 478). H βασική διαφορά ήταν ότι είχε 2gb ram. Κάποια στιγμή δοκίμασα windows 7 lite. Μια έκδοση win 7 32bt που βρήκα στο internet (αγγλικά) και το σύστημα δούλευε σαφώς καλύτερα απ' ότι με τα xp. Έχεις δοκιμάσει κάτι τέτοιο? Win 10 που δοκίμασα, με τίποτα... Η χρήση για την οποία το είχα ήταν επίσης για internet εκτυπώσεις και office.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, jp77s είπε

Είχα μέχρι πριν λίγο καιρό ένα παρόμοιο pc (P4, socket 478). H βασική διαφορά ήταν ότι είχε 2gb ram. Κάποια στιγμή δοκίμασα windows 7 lite. Μια έκδοση win 7 32bt που βρήκα στο internet (αγγλικά) και το σύστημα δούλευε σαφώς καλύτερα απ' ότι με τα xp. Έχεις δοκιμάσει κάτι τέτοιο? Win 10 που δοκίμασα, με τίποτα... Η χρήση για την οποία το είχα ήταν επίσης για internet εκτυπώσεις και office.

ναι windows 7 32bit σε WD Blue και δεν πηγαινε βημα :( εκτως αν ήταν 64μπιτα και δεν το προσεξα αλλά δεν ξέρω.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Τσαμπα χρονο σπαταλας,τι ασχολεισαι με το μπρικι,εχει ηδη παρει τη θεση του στο μουσειο

συστημα με μονοπυρηνο cpu δεν αξιζει μια σημερα,

ακομα κ δωρο να το κανεις σε 5χρονο θα μαθει ολες τις βρισιες κ θα το σπασει....

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, koolisk6 είπε

Τσαμπα χρονο σπαταλας,τι ασχολεισαι με το μπρικι,εχει ηδη παρει τη θεση του στο μουσειο

συστημα με μονοπυρηνο cpu δεν αξιζει μια σημερα,

ακομα κ δωρο να το κανεις σε 5χρονο θα μαθει ολες τις βρισιες κ θα το σπασει....

δεν θα δώσω το κακό παράδειγμα χεχ 

αλλα και τα σημερινά μαλ@@@@να καλό είναι να ξέρουν και λίγο ιστορία

StartingMsdos-625x350.png

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Socket 478, IDE ή SATA δισκος απο 160-200 Gb, 2 Gb RAM και Lubuntu ειναι

ο συνδυασμος που θα πετυχει για τη χρηση που κανεις στον υπολογιστη.

Αν θες πειραματα τοτε παρε εναν 120 SSD και δες τι γινεται.

Τωρα μεταξυ μας ειναι σαν να θες να βαλεις Turbo σε Dacia.

Υπερβολικο...

ΥΓ εχω δυο μηχανηματα με 478 και Lubuntu και εκτος του PC2 στην υπογραφη ακομα

εναν υπολογιστη με 775, Q6600 και Win 10 64 bit. Οποιος εχει αποριες για τις δυνατοτητες

και τι μπορουν να κανουν το 2018 αυτα τα μηχανηματα τοτε ας στειλει ΠΜ.

Αυτα απο μενα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρχικά να πώ ότι εγώ όταν πήγα να βάλω win10 σε υπολογιστή με socket 478 (δεν θυμαμαι cpu) μου εβγαλε σφαλμα πριν την εγκατασταση γιατί όπως εγγραφε ο επεξεργαστής δεν υποστίριζε κατι που ήταν απαραίτητο για τα windows 10. Νομίζω ότι ήταν το παρακάτω.

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-hardware-winpc/windows-10-supported-cpu-not-nx-supported/f54bae6e-33c0-4111-818b-d7ea5e269822

Εφόσον η μητρική εχει sata 2 μπορείς να βάλεις ssd. Ισως να μην δείς τρομερή βελτίωση αλλα θα δείς.

Όσο για το windows xp.... εφόσον βοοτάρει από τον SSD (όπως bootαρε από τους HDD) μπορείς να περάσεις ότι λειτουργικό θες. Τα XP ίσως να είναι πιο ελαφρια από τα 7αρια όμως.

Κατα την γνώμη μου..... μπορείς να βρείς ευκολα ενα μεταχειρισμένο συστημα με 775 με λίγα χρήματα και να το εχεις για καιρό. Εγώ πχ πήρα για τον αδελφό μου για παρόμοια χρήση ενα με 4πύρηνο Q6600 και 4GB ram στα 80€ και πάει σφαίρα για αυτά που θέλει και χωρίς SSD. Πριν είχε ενα σαν τον δικό σου.

Επεξ/σία από fingolfingr
  • Like 1
Δημοσ.

Τα windows 8   8.1   10 δεν μπαινουν σε 478 σοκετ λογο μη υποστηριξης του επεξεργαστη. Καποιες εντολες δεν υπαρχουν σε αυτους, NX κτλ...

Τα xp εφοσον θα εχουν drivers για sata, θα μπουν κανονικα απλα δεν θα υποστηριζουν trim οπως προ αναφερθηκε αλλα θα βαλεις κι αλλο 1 gb ram, 667 οπωσδηποτε αν εχεις και το αλλο 667 αλλιως αν ειναι 533, δεν πειραζει..(θα συγχρονισει στην χαμηλοτερη μνημη).

Εννοειται οτι θα πεταει και μιας κι εχεις διαθεση για ο,τι να ναι, κανε το dual boot και βαλε και κανα ωραιο ubuntu ετσι να γουσταρεις και θα ειναι και πιο ενημερωμενο..  Παντως και τα 7ρια να βαλεις τα starter(πιο ελαφρια), θα ειναι πολυ πιο γρηγορα και θα λειτουργεις ανετα για βασικες εργασιουλες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι βασικες εργασιουλες που θα κανει ανετα ποιες θα ειναι?ν ανοιγει το notepad και να γραφει?να γραφει εντολες σε γραμμη dos? να παιζει πασιεντζα κ να ζωγραφιζει?

ενα αναθεματισμενο newsletter email η μια σελιδα απο eshop να παει ν ανοιξει θα του βγαλει το λαδι...ας μη μιλησω για youtube με το ζορι 240p.....

και τι ραμ 533 κ 667 ακουω σε 478,

ddr1  φοραει hello?

αλλος λεει σατα2 κλαιω...ναι ειχαν σατα2 οι πεντιουμ 478.....οσες ειχαν σατα1 θεωρουνταν high end,το σατα 2 ηρθε στο 775...μαλλον ανιστορητοι οσοι τα γραφουν κ δεν ειχαν ποτε τετοιο συστημα

Επεξ/σία από koolisk6
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν ανοιγες τα στραβα σου να δεις ποια μητρικη εχει τοτε θα καταλαβαινες για τι πραγμα μιλαμε φιλαρακι... Και σατα 2 εχει, και pci-e  x16(αρα θα παιζει και βιντεο με hardware acceleration) και ddr2...

Ειναι απο τις τελευταιες και πιο ολοκληρωμενες που βγηκανε για 478 cpu.... Αλλα εχεις τον νου σου να προλαβεις να το παιξεις παντογνωστης χωρις καν να διαβασεις τι λεει ο TS... Ευτυχως που εσυ δεν εισαι ανιστορητος!

Αντε, και με΄γειά!!!

http://www.asrock.com/mb/Intel/P4i945GC/

• Like 2
Δημοσ.

οκ γραψε ακυρο αφου εχει τετοια μητρικη,

αλλα το να ξοδεψει χρηματα για να βαλει κατι πανω ειναι ανουσιο

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...