Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, RedPanda είπε

Τι εννοείς ;

Βασικά πόσο glossy είναι η οθόνη ; H παρακάτω δηλαδή υποτίθεται (στο 5ο λεπτό φαίνεται) ότι αν και glossy έχει κάποιο antiglare coating 

Νομίζω σαν και αυτήν έγινε 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είναι παράξενο που στο review αναφέρει ότι σε SDR πιάνει 500nits. Δεν υπάρχει περίπτωση η δική μου να είναι τόσο φωτεινή. Θα το καταλάβαινα. Προφανώς επειδή η οθόνη του reviewer έχει το τελευταίο firmware (κάτι που θα παραδοθεί μέσα στο έτος στους χρήστες σύμφωνα με την asus) έχει διορθώσεις/βελτιώσεις.

Πάντως σύμφωνα με το review έχει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά ,

-500nits SDR

-μέχρι 1237nits HDR

-8ms input lag

-110% DCI-P3 (Δέν ξέρω αν υπάρχει οθόνη/τηλεόραση με τόσο μεγάλο εύρος στον κόσμο)

-Χαμηλό response time (5.3 καθαρό μέσο όρο) χωρίς να αλιώνει τα χρώματα 

-Το Chroma Sub-sampling σε 4:2:2 ενοχλεί λίγο μόνο σε κείμενο

Δημοσ.

http://www.tftcentral.co.uk/

SDR Contrast Ratio with FALD Active (updated 6/8/18)

Note that the figures above are for the static contrast ratio without the 'variable backlight' (Full Array Local Dimming) turned on. That can operate in both SDR and HDR content and can significantly increase the active perceived contrast ratio of the screen. Dark areas are dimmed, and brighter areas are turned up. With a screen calibrated to around 120 cd/m2 and FALD active in SDR mode we measured a black depth of 0.02 cd/m2 and therefore an active contrast ratio of ~6000:1. This was for where a small white sample on the screen was compared with a measurement of a black part of the screen furthest away.

Actually you can achieve the same black point of 0.02 cd/m2 even when you increase the brightness up to the maximum 100% setting (533 cd/m2 luminance peak), and therefore you can achieve active contrast ratios of around 26,650:1 even in SDR mode. The FALD is capable of producing some very strong active contrast ratios even in SDR content, and you are only really limited by the maximum luminance in terms of how high that contrast ratio will go.

Ειναι οτι καλυτερο παιζει εκει εξω... ζηταει πολλα... αλλα ετσι ειναι η τεχνολογια... κατι που σημερα ειναι απλησιαστο, μεθαυριο θα ειναι normal...

Δημοσ.

Παντως επειδη το εψαχνα αυτες τις μερες για οθονες(οχι βεβαια τοσο ακριβες)μεγαλη βλακεια της Acer που στην Ευρωπη δινει 2 χρονια εγγυηση για τα gaming monitor και στην Αμερικη 3.

Επισης βλεπω και για την αντιστοιχη Acer predator των 2000 να γινονται παραπονα για το φανακι.Μου εβγαλε ενα αντιστοιχο video(μαλλον απο τα παραπανω της Asus που κοιταζα)

Τελος απορω για ενα πραγμα.

Η επισημη τιμη αυτων των οθονων ειναι ή δεν ειναι τα 2000δολλαρια?Αν ναι τοτε απο που και ως που στην Ελλαδα κοστιζουν πανω απο 3000?

Το συμπερασμα παντως(επειδη πολλοι κραζανε τα 2κ gaming monitor για τα θεματα με το bleeding)οτι ολα τα gaming monitor ανεξαρτητως κατηγοριας βγαζουν προβληματα.Και οτι ακομα και τοσα χρηματα να δωσει καποιος,παλι τα monitor ειναι πιθανο να βγαλουν θεματα.

Πανεμορφα(ειδικα το Acer ειναι στολιδι με λιγοτερα φωτακια απο το Asus),παντοδυναμα,εχουν πραγματικο hdr10(κλασσικα και 10bit panel)αλλα για πολλους λογους ειναι παρα πολυ νωρις ακομα για να τα προτεινει καποιος.

Βεβαια και εγω συμφωνω οτι καλα εκαναν και βγηκαν σαν τα πρωτα δειγματα της αγορας στην κατηγορια αυτη,απλα και σε αυτα δεν απουσιαζουν τα προβληματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ASUS στο Amazon.co.uk εχει στα 2.650 ευρω. Ενας μεσος Αγγλος ανετα το αγοραζει... Ετσι και αλλιως τα κομματια ειναι λιγα.

Επεξ/σία από ROG-X
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μεγάλο (και μοναδικό ισως) μείον της οθόνης είναι το blooming. Και από ότι κατάλαβα και 1000 ζώνες FALD να έχει δεν λύνεται. 

Για αυτό και είναι καλύτερα σε VA. Σε τέτοιο panel είναι πολύ μικρότερο το φαινόμενο. 

Η Asus συγκεκριμένα έχει 2 fans (τα είδα με τα μάτια μου όταν ανοίχτηκε). Το ένα ψύχει την πλακέτα gsync και το άλλο βγάζει τον αέρα έξω από την οθόνη. 

Ευτυχώς δεν κάνει θόρυβο που να ενοχλεί καθόλου. 

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ.

Και review

https://www.guru3d.com/articles_pages/asus_rog_swift_pg27uq_monitor_review,1.html

Στα 2700 ευρω. Για να πετυχουμε 4k 100+ fps βαλτε ακομα 2000 για 2 1180 καρτες και παμε στα 4700 μονο για monitor και gpu. Με μια gpu σε 4k αντε να πιανει 80fps οποτε δωρο αδωρο το 144. Ποσοι θα δωσουν 4700+ κανα 1000αρικο το υπολοιπο συστημα τουλαχιστον στην Ελλαδα? 1 στους 100 χιλιαδες? Ισως να λεω και πολυ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Arkin είπε

Και review

https://www.guru3d.com/articles_pages/asus_rog_swift_pg27uq_monitor_review,1.html

Στα 2700 ευρω. Για να πετυχουμε 4k 100+ fps βαλτε ακομα 2000 για 2 1180 καρτες και παμε στα 4700 μονο για monitor και gpu. Με μια gpu σε 4k αντε να πιανει 80fps οποτε δωρο αδωρο το 144. Ποσοι θα δωσουν 4700+ κανα 1000αρικο το υπολοιπο συστημα τουλαχιστον στην Ελλαδα? 1 στους 100 χιλιαδες? Ισως να λεω και πολυ. 

Εν μέρη έχεις δίκιο. 

Όμως προσωπικά εγώ την απολαμβάνω γιατί εκτός από τα 144hz έχει HDR 1000nits και το πολύ συμαντικο GSYNC. 

Όταν είχα την προηγούμενη οθόνη αναγκαζόμουν να παίζω με Vsync και όταν έπεφτε στα 59fps και κάτω είχε μεγάλο stutering (αφού στην ουσία πέφτει στα 30).

Πλεον δεν έχω κανένα τέτοιο θέμα.  

Επισης υπάρχουν παιχνίδια (λίγα βέβαια πχ FIFA 18) που σηκώνουν 4k/120hz.. Και κάποια AAA που φτάνουν 80fps.

Αυτά με την 1080ti. Πιστεύω πως με την επόμενη 1180ti (που δεν είναι στα σχέδια μου να την αγοράσω) που θα κυκλοφορήσει θα σηκώνει 90fps σε αρκετους ΑΑΑ τίτλους. 

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Εν μέρη έχεις δίκιο. 

Όμως προσωπικά εγώ την απολαμβάνω γιατί εκτός από τα 144hz έχει HDR 1000nits και το πολύ συμαντικο GSYNC. 

Όταν είχα την προηγούμενη οθόνη αναγκαζόμουν να παίζω με Vsync και όταν έπεφτε στα 59fps και κάτω είχε μεγάλο stutering (αφού στην ουσία πέφτει στα 30).

Πλεον δεν έχω κανένα τέτοιο θέμα.  

Επισης υπάρχουν παιχνίδια (λίγα βέβαια πχ FIFA 18) που σηκώνουν 4k/120hz.. Και κάποια AAA που φτάνουν 80fps.

Αυτά με την 1080ti. Πιστεύω πως με την επόμενη 1180ti (που δεν είναι στα σχέδια μου να την αγοράσω) που θα κυκλοφορήσει θα σηκώνει 90fps σε αρκετους ΑΑΑ τίτλους. 

Αγόρασες την παραπάνω οθόνη ρε θηρίο? Η γράφεις για άλλο μοντέλο? 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Αγόρασες την παραπάνω οθόνη ρε θηρίο? Η γράφεις για άλλο μοντέλο? 

Ναι. Έχει καιρό. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Acmilangr2 είπε

Ναι. Έχει καιρό. 

Πολλά λεφτά δεν είναι ρε γαμωτο? Σίγουρα μιλάμε για top of the top αλλα 2700 για ένα monitor? Να την χαρείς εννοείται προφανώς θα σε πάει πολλά χρόνια η συγκεκριμένη οθόνη. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Πολλά λεφτά δεν είναι ρε γαμωτο? Σίγουρα μιλάμε για top of the top αλλα 2700 για ένα monitor? Να την χαρείς εννοείται προφανώς θα σε πάει πολλά χρόνια η συγκεκριμένη οθόνη. 

2100 την πηρα. Και όχι ούτε τόσο αξίζει. 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Συγγνώμη που κάνω hijack το θέμα αλλά σκέφτηκα ότι εδώ θα ξέρει κάποιος να μου απαντήσει. Υπάρχει στα σχέδια να κυκλοφορήσει στο κοντινό μέλλον ίδιων προδιαγραφών οθόνη (gsync,hdr,ips) αλλά στο 1440p? Φοβάμαι ότι τα 4κ είμαι πολλά για 27" οθόνη  καθώς και μεγάλο φορτίο για το gpu.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, mike299 είπε

Συγγνώμη που κάνω hijack το θέμα αλλά σκέφτηκα ότι εδώ θα ξέρει κάποιος να μου απαντήσει. Υπάρχει στα σχέδια να κυκλοφορήσει στο κοντινό μέλλον ίδιων προδιαγραφών οθόνη (gsync,hdr,ips) αλλά στο 1440p? Φοβάμαι ότι τα 4κ είμαι πολλά για 27" οθόνη  καθώς και μεγάλο φορτίο για το gpu.

https://www.asus.com/us/Monitors/ROG-SWIFT-PG35VQ/

Αυτό

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...