Acmilangr2 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Έγινε unboxing η περίφημη οθόνη της asus που καθυστέρησε ένα χρόνο για μπει σε παραγωγή. Εξωτερικές εντυπώσεις - Σχεδιασμός - Ποιότητα Κατασκευτής Αφού άνοιξα το μεγάλο του κουτί έβγαλα την βάση στήριξης ,τα σχετικά καλώδια,χαρτιά calibration και την οθόνη που είχε τον βραχίονα της ήδη τοποθετημένο. Η βάση της αποτελείται από 3 πόδια από τα οποία το 1 είναι "μισό". Δεν είναι πλαστικό αλλά μεταλλικό (Βαρύ), καλής ποιότητας.Το πλαστικό της πλάτης φαίνεται να είναι καλής ποιότητας με ανάγλυφα σχέδια τα οποία δεν είναι και άσχημα. Γενικά είναι στιβαρή. Ρυθμίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις κάτι που μου είχε λείψει. Τα ποδαρικά πιάνουν αρκετό χώρο και έτσι θέλει αρκετή επιφάνεια σε γραφείο Η Οθόνη γενικά έχει κάπως "ακραίο" σχεδιασμό και απέχει αρκετά από τα γούστα μου. Προερχόμενος από την ASUS mx27UC αισθάνθηκα (και η γυναίκα μου) ένα γερό σόκ προς το χειρότερο όσο αφορά την σχεδίαση της αφού είμαι λάτρης πιο μινιμαλ σχεδιασμών. Απογοητευτικά επίσης είναι τα besels που είναι πραγματικά πολύ μεγάλα. Σε κάνει να αισθάνεσαι ότι έχεις μπροστά σου μια παλιά οθόνη. Στο πίσω μέρος συνεχίζεται η "καγκουριά" με το RGB λογότυπο της ASUS ROG (που ποιος θα το βλέπει;μήπως να βάλω καθρέπτη;) . Ο βραχίονας περιέχει ένα laser με το ίδιο logo και αυτό ρυθμίζεται ως προς το ύψος ώστε να επιλέγουμε πόσο ψηλά στον τοίχο θέλουμε να φαίνεται. Και αυτό λίγο "καγκουριά" αλλά μου αρέσει μπορώ να πώ. Το "τσίρκο" συνεχίζεται με τον φωτισμό κάτω από την βάση με το ίδιο logo αλλά και δυνατότητα να αλλάξεις τα πλαστικά καπάκια με άλλα της αρεσκείας σου. Για όλα αυτά υπάρχουν ρυθμίσεις στο OSD (με δυνατότητα απενεργοποίησης) Αυτό που είναι χαμηλής ποιότητας είναι τα κουμπιά του OSD (τοποθετημένα στο πίσω δεξιά μέρος της οθόνης) που όταν τα πατάς νομίζεις ότι πατάς κουμπιά από κάτι φτηνιάρικα κινέζικα παιχνίδια. Στο ίδιο επίπεδο ποιότητας και ο λεβιές τεσσάρων κατευθύνσεων που πολλές φορές αισθάνεσαι να έχει κολλήσει σε μια από τις κατευθύνσεις. Γενικά δεν έχει καλή αίσθηση αφού έχει μεγάλα "μπόσκα" . Η οθόνη για να ψύχει το G-SYNC module έχει έναν ανεμιστήρα της SUNON (την οποία την γνωρίζω και πουλάει φθηνούς αλλά ποιοτικούς ανεμιστήρες) ο οποίος μέχρι τώρα δεν μπόρεσα να τον ακούσω ώστε να με ενοχλήσει. Εικόνα-Απόδοση-GSYNC Καταρχάς δεν εντόπισα κανένα (ακόμα) καμένο pixel. Η συγκεκριμένη έχει bleeding επάνω αριστερά (καμια 7 εκατοστά κάτω από την γωνία) που κάποιον ίσως ενοχλούσε αρκετά. Όμως όταν ενεργοποιείς το FALD εξαφανίζεται εντελώς και βλέπεις ένα καθαρό μαύρο λες και είναι σβηστή η οθόνη. Γενικά το FALD είναι πολύ μεγάλη προσθήκη είτε βλέπεις SDR είτε HDR. Η Εικόνα της οθόνης διαφέρει αρκετά προς το καλύτερο απο την προηγούμενη μου οθόνη. Τα χρώματα είναι πολύ πιο ζωηρά και γενικά βλέπεις Βαθιά χρώματα που δεν τα βλέπεις σε άλλες οθόνες. Ο λόγος είναι το 97% DCI-P3 που κάνει την οθόνη να έχει πολύ μεγαλύτερο εύρος απο μια 100% SRGB. κανει "μπαμ" ότι έχεις πολύ πιο έντονο πράσινο,μπλε,κόκκινο που αντιλαμβάνεσαι πως τελικά πριν έβλεπες ένα τόνο πιο ανοιχτά χρώματα (λαχανί αντί για πράσινο, γαλάζιο αντί για μπλέ). Σαν fun των glossy που είμαι θα πώ πως ναι, θα ήθελα και αυτή να είναι glossy για να αναδείξει πολύ περισσότερο τα χρώματα της. Η φωτεινότητα της είναι αρκετά μεγάλη και σε SDR κάτι που για πρώτη φορά με ανάγκασε να μην την έχω στο 100 αλλά στο 85. Ιδίως την νύχτα ενοχλεί στα μάτια Δεν είχα ποτέ μου G-SYNC οθόνη (παρά για πολύ λίγες μέρες μια δοκιμαστική) και μπορώ να πω πως είμαι ενθουσιασμένος. Το μεγαλύτερο μου πρόβλημα με V-SYNC ήταν που όταν έπεφταν τα fps απο τα 60 στα 59 μου έκανε μεγάλα stuterings (γιατί στην ουσία έπεφταν στα 30). Τώρα πλέον είναι όλα τόσο ομαλά που είτε έχεις 50 είτε 60fps δεν βλέπεις διαφορά. Ακόμα δεν μπόρεσα να παίξω πολύ παιχνίδια αλλά στο fallout 4 το G-SYNC βοήθησε πολύ. Είχα περίπου 58-80fps και ήταν πολύ smooth. Ένα παιχνίδι που δοκίμασα σε 4K/120hz είναι το FIFA 18. Μπορώ να πω πως η διαφορά δεν είναι χαοτική από τα 60 στα 120 σε αυτό το παιχνίδι επειδή δεν έχει γρήγορες σκηνές. Όμως στα ριπλέυ βλέπεις μεγάλη διαφορά. Σαν να εξαφανίζεται το blur effect. Όμως και μέσα στο παιχνίδι στην κανονική του ροή αισθάνεσαι μια ξεκούραση στα μάτια.144hz δεν δοκίμασα ακόμα (ενδέχεται να έχει και ένα issue που λέγεται black crush που δεν έχει γίνει ακόμα διόρθωση σε όλες τις οθόνες, αναμένεται firmware σύμφωνα με την asus) Η οθόνη λόγω περιορισμού του bandwitch του displayport έχει περιορισμούς στο σήμα. έχεις τις εξής επιλογές/Συνδιασμούς: SDR 10BIT 95HZ 4:4:4 , 8BIT 98HZ 4:4:4, 8BIT 98HZ 4:2:2 HDR 10BIT 98HZ 4:4:4 , 8BIT 120HZ 4:4:4, 10BIT 120HZ 4:2:2, 10BIT 144HZ 4:2:2 Διαφορές ακόμα δεν μπόρεσα να δω μεταξύ 4:4:4 και 4:2:2 HDR Όταν ενεργοποιείς το HDR στα windows 10 τότε και η οθόνη μπαίνει σε HDR mode και απνεργοποιούνται οι περισσότερες ρυθμίσεις της οθόνης (και το brightness). Όμως ενεργοποιείται μια άλλη ρύθμιση (αργά την ανακάλυψα) για το επίπεδο άσπρου που θέλουμε. Την τιμή αυτήν στην αρχή την είχα πολύ ψηλά και η οθόνη σε τύφλωνε (κυριολεκτικά) όταν έδειχνε πχ τον ήλιο. Δοκίμασα πολλά Demo βίντεο (4Κ/HDR) και το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό. Φωτεινότητα και χρώματα που δεν έχω ξανά δεί. (εκτός από ακριβές τηλεοράσεις σε εκθέσεις σε πολυκαταστήματα). Η διαφορά με SDR είναι πραγματικά πολύ μεγάλη. Δυστυχώς δεν μπόρεσα σε κανένα παιχνίδι να δω την εφαρμογή του HDR καθώς η θα μου κρασάρουν η δεν θα δείχνουν σωστά. Σήμερα θα κάνω Format τον υπολογιστή και καθαρή εγκατάσταση των windows Και θα ξανά κάνω δοκιμές σε παιχνίδια όπως Forza Motorsport, Mass effect andromeda, Hitman. το FALD 384 ζωνών δυστυχώς κάνει την οθόνη να έχει blooming/halo . Το φαινόμενο αυτό υπάρχει όταν σε απόλυτο μαύρο υπάρχει κάτι φωτεινό (πχ ένα αστέρι). Βλέπεις γύρω του ενα άσπρο αχνό φωτοστέφανο. Δυστυχώς λύση δεν υπάρχει για αυτό και πιστεύω πως ακόμα και 1000 ζώνες να είχε πάλι θα το έκανε απλά σε λιγότερο βαθμό. Παρόλα αυτά αν κλείσεις το FALD βλέπεις να φεύγει το BLOOMING όμως τα επίπεδα του μαύρου χάνονται τόσο πολύ που σε καμία περίπτωση δεν σε βάζει σε σκέψεις να το αφήσεις κλειστό. Αρνητικά (προσωπικά): Σχεδίαση οθόνης,μεγάλα bezels,Ποιότητα κουμπιών και joystick Anti glare Coating Blooming Περιορισμός Display Port 1.4 Τιμή Θετικά: Ρυθμιζόμενη Βάση Συνδιασμός μεγάλης ανάλυσης και συχνότητας (4k/144hz) Απόδοση G-SYNC Απόδοση Μαύρου (λόγω FALD) Απόδοση HDR (1000nits) 97% DCI-P3 Θα συνεχίσω αργότερα με edit. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2018 από Acmilangr2 9 1
Fulgore Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Για τον πισω φωτισμο που αναφερεις παντως οι περισσοτεροι τον βλεπουν κυριως στον τοιχο το βραδυ βεβαια ισχυει οτι παρα εχει πολλα φρου φρου και αρωματα. Το μονο που μαρεσει προσωπικα απο τον φωτισμο ειναι το φως που εχει κατω στην βαση. Βασικα σχεδιαστικα πιο πολυ μαρεσει η 27αρα 1440p https://www.skroutz.gr/s/7770825/Asus-PG279Q.html?keyphrase=asus+pg279 που εχει λιγοτερα rgb και διαφορετικη βαση και προσωπικα(οπως φανταζομαι και εσυ)τα περισσοτερα φωτα θα τα ειχαν σβησει.
Acmilangr2 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 45 λεπτά πριν, Fulgore είπε Θα την κρατησεις τελικα ή θα την επιστρεψεις?:P 99% θα την κρατήσω. 1
Fulgore Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Πιστευω παντως τωρα να καταλαβαινεις γιατι με τον αλλο συμφορουμιτη Heybro αρκετες φορες ημουν καθετος στα σχολια του περι gaming monitor και για το gsync,και για τα hz και για ολο το πακετο(που εκφερει αποψη χωρις να τα εχει δοκιμασει) ακομα και στα φθηνοτερα 1440p monitor. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2018 από Fulgore 1
Acmilangr2 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, Fulgore είπε Πιστευω παντως τωρα να καταλαβαινεις γιατι με τον αλλο συμφορουμιτη Heybro αρκετες φορες ημουν καθετος στα σχολια του περι gaming monitor και για το gsync,και για τα hz και για ολο το πακετο(που εκφερει αποψη χωρις να τα εχει δοκιμασει) ακομα και στα φθηνοτερα 1440p monitor. Δεν θυμάμαι να ήμουν αντίθετος με αυτά που λες.
sazistas Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 φιλε απο ποιο μαγαζί την πήρες και πόσο; με ενδιαφέρει κι εμένα αλλά βλέπω μεγάλες διακυμάνσεις στην τιμή. Στο ιταλικό amazon που κοιτάω τώρα την έχει 2.618. Πριν λίγες μέρες ήταν στα 3000 σχεδόν.
Acmilangr2 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, sazistas είπε φιλε απο ποιο μαγαζί την πήρες και πόσο; με ενδιαφέρει κι εμένα αλλά βλέπω μεγάλες διακυμάνσεις στην τιμή. Στο ιταλικό amazon που κοιτάω τώρα την έχει 2.618. Πριν λίγες μέρες ήταν στα 3000 σχεδόν. απο newegg αμερικής κοντά στα 2000
firepc Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 ενταξει, οταν εχει τετοια σπεκς δεν το λες και deal breaker αλλα και παλι, να σαι ολη μερα με τα ακουστικα στο κεφαλι ειναι καπως αβολο και ειδικα τωρα το καλοκαιρι
Fulgore Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Τα ενσ. ηχεια περισσοτερο βολευουν μονο αν θες να γλυτωσεις χωρο στο γραφειο σου απο επιπλεον ηχεια γιατι ειναι γνωστο οτι σαν ποιοτητα απλα δεν....
Acmilangr2 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, firepc είπε ενταξει, οταν εχει τετοια σπεκς δεν το λες και deal breaker αλλα και παλι, να σαι ολη μερα με τα ακουστικα στο κεφαλι ειναι καπως αβολο και ειδικα τωρα το καλοκαιρι Έτσι είναι αλλά όχι πάντα. Υπάρχουν οθόνες που έχουν ποιοτικά ηχεία. Η Dell το συνηθίζει. Βασικά έτσι και αλλιώς με ακουστικά παίζω, απλά θα ήθελα να "γρατζουνάει" που λέμε όταν δεν φοράω ακουστικά. 1
firepc Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε Έτσι είναι αλλά όχι πάντα. Υπάρχουν οθόνες που έχουν ποιοτικά ηχεία. Η Dell το συνηθίζει. Βασικά έτσι και αλλιώς με ακουστικά παίζω, απλά θα ήθελα να "γρατζουνάει" που λέμε όταν δεν φοράω ακουστικά. Μια χαρα ηχο εχουν οι οθονες. Σιγα τωρα τι ηχο χρειαζεσαι για 5,6 χαζοβιντεακια στο youtube κλπ. (αρα με της οθονης ειμαι κομπλε) Για μουσικη ή για κανα καλο game τοτε βαζεις ακουστικα
Fulgore Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν νομιζω να παιζει συγκριση σε καμια περιπτωση εξωτερικων ηχειων(ακομα και μεχρι 50-60ευρω ξερω γω)με αυτα που εχουν οι οθονες ας μην κοροιδευομαστε. Ουτε βεβαια ολους τους βολευει να ειναι ολη την ωρα με ακουστικα στο κεφαλι,ειδικα τωρα το καλοκαιρι με την ζεστη. Και εγω εχω φιλο μου που θελει οθονη με ηχεια μονο και μονο για να μην χρειαζεται καθε φορα να ανοιγοκλεινει ξεχωριστα τα εξωτερικα ηχεια ή στην δικη μου περιπτωση λογω ογκου στο γραφειο. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2018 από Fulgore
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα