Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω ένα powerbank(με pass-through charging) σαν μικρό ups για το router και για το switch ώστε να έχω internet όταν κόβετε το ρεύμα. Ο λόγος που προτιμώ το powerbank από ένα κανονικό ups είναι λόγο κόστους, μεγέθους και βάρους αφού το router και το switch τα έχω σε ένα μικρό ράφι ψηλά.

Το router θέλει (12V 1.5A) και το switch (5V 1.0A) πιο powerbank μου προτείνεται? (προϋπόθεση φυσικά να υποστηρίζει pass-through charging αφού θα το έχω συνεχεία στην μπρίζα).

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν είναι μεγάλο το κόστος αλλά μπορεί να μην βρεις τη λύση που θες. Ταυτόχρονα με εσένα , συχνά χάνει την παροχή ρεύματος και η καμπίνα της περιοχής σου, που δίνει ίντερνετ. Στις περισσότερες διακοπές αυτό παθαίνω εγώ τουλάχιστον.

• Like 3
Δημοσ.

Το Powerbank δεν μπορει να δουλεψει σαν UPS γιατι δεν εντοπιζει την αυξομειωση και την διακοπη ρευματος ωστε να αρχισει να λειτουργει μονο του σε αυτη την περιπτωση (ασε που τα περισσοτερα για να αρχισουν να δινουν ρευμα εχουν κουμπακι).

Γιατι δεν παιρνεις ενα μικρο UPS σαν αυτα που ειναι λιγο μεγαλυτερα απο πολυμπριζα; Γυρω στο 50αρι κοστιζουν και σιγουρα θα κανεις την δουλεια σου.

Δημοσ.

Πάρε ένα μικρό ups line interactive με ενσωματωμένο avr και καθάρισες. Μέχρι και το ασύρματο τηλέφωνο μπορεις να συνδέσεις, οποτε αν πέσει το ρευμα, να εχεις τηλεφωνο και internet, μεχρι να αδειάσει η μπαταρία.Χοντρά - χοντρα για router-switch-ασυρματο θες το πολύ (πάρα πολύ) 30W

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάλα δεν υπάρχει περιπτώσει να δώσω 50 εύρω+ για UPS, άλα 20-25ευρω τα έδινα για την δουλιά που το θέλω.

επίσης PowerBank σαν UPS για το Router δεν είναι κάτι καινούργιο η κάτι που είναι ανέφικτο.
εδώ είναι ένας τύπος που δοκιμάζει πολλά διαφορετικά routes με διάφορα powerbanks και όλα δουλεύουν όταν κλείνει το ρεύμα.

Επεξ/σία από mkp
Δημοσ.

Εμενα μπορειτε να μου πει καποιος γιατι οταν κοβετε το ρευμα αποσυχρονιζει και το ρουτερ για καποια ωρα;Ειναι πανω σε ups κανονικα

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Πες ότι έχεις συναγερμό πάνω στην τηλεφωνική γραμμή, και θα σου δώσει ο πάροχος τσάμπα.

Η αλήθεια είναι ότι έχω συναγερμό πάνω στην τηλεφωνική γραμμή, άλα για πιο λόγο να μου δώσει τσάμπα?

5 λεπτά πριν, nemesiskp είπε

Εμενα μπορειτε να μου πει καποιος γιατι οταν κοβετε το ρευμα αποσυχρονιζει και το ρουτερ για καποια ωρα;Ειναι πανω σε ups κανονικα

μπορεί να συμβαίνει σαν αυτό που είπε ο G.TH. πιο πανό, δηλαδή να κόβετε το ρεύμα και στην καμπίνα της περιοχής σου, βεβαία συνήθως οι κάμπιες του ΟΤΕ έχουν μπαταριές/ups άλα δεν είναι και απαραίτητο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mkp είπε

Η αλήθεια είναι ότι έχω συναγερμό πάνω στην τηλεφωνική γραμμή, άλα για πιο λόγο να μου δώσει τσάμπα?

μπορεί να συμβαίνει σαν αυτό που είπε ο G.TH. πιο πανό, δηλαδή να κόβετε το ρεύμα και στην καμπίνα της περιοχής σου, βεβαία συνήθως οι κάμπιες του ΟΤΕ έχουν μπαταριές/ups άλα δεν είναι και απαραίτητο.

Γιατί τώρα που είναι πάνω στο ρουτερ το τηλέφωνο αν σου κόψουν το ρεύμα, δεν θα φύγει το σήμα, ενώ παλιότερα δουλευε το τηλέφωνο και χωρίς ρεύμα.

• Like 3
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Sheogorath είπε

Πες ότι έχεις συναγερμό πάνω στην τηλεφωνική γραμμή, και θα σου δώσει ο πάροχος τσάμπα.

Ειναι ομως Τσαμπα; Ενας φιλος μου αποτι λεει τον χρεωσαν κανονικοτατα στον πρωτο λογαριασμο.

4 ώρες πριν, mkp είπε

Κάλα δεν υπάρχει περιπτώσει να δώσω 50 εύρω+ για UPS, άλα 20-25ευρω τα έδινα για την δουλιά που το θέλω.

επίσης PowerBank σαν UPS για το Router δεν είναι κάτι καινούργιο η κάτι που είναι ανέφικτο.
εδώ είναι ένας τύπος που δοκιμάζει πολλά διαφορετικά routes με διάφορα powerbanks και όλα δουλεύουν όταν κλείνει το ρεύμα.

Κατεμε δεν αξιζει να κανεις μοντες για να γλυτωσεις 20ε πχ αλλα οκ αποψεις ειναι αυτες (χωρια που με ενα UPS θα εχεις και αλλες ηλεκτρικες προστασιες σε σχεση με ενα powerbank).

Δημοσ.

το θεμα ειναι οτι απο οσο γνωριζω τα powerbanks βγαζουν 5V και εσυ χρειαζεσαι 12. Πως θα κανεις ανορθωση ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, panoc είπε

το θεμα ειναι οτι απο οσο γνωριζω τα powerbanks βγαζουν 5V και εσυ χρειαζεσαι 12. Πως θα κανεις ανορθωση ;

αυτό το εξηγεί στο video που ποσταρα πιο πάνω

Δημοσ.
6 ώρες πριν, nemesiskp είπε

Τσαμπα το ups δηλαδη.

Δε μιλάμε για ρεύμα κέντρου Αθηνών προφανώς. Κοίτα από κεραυνούς σχεδόν πάντα κόβεται. Αλλά σε δυο περιπτώσεις πυρκαγιάς, κόψαν το ρεύμα αλλά είχα ίντερνετ και τηλέφωνο κανονικά.

Δημοσ.
Στις 3/7/2018 στις 4:26 ΜΜ, mkp είπε

Το δοκίμασα στο ρουτερ του ΟΤΕ,  ανάβουν 3-4 λαμπάκια και πριν σταθεροποιηθουν κάνει επανεκκίνηση από μόνο του. 

Δυστυχώς το σύστημα δεν δουλεύει σε μένα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...