Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Heybro είπε

Με 30 40fps πολυ δυσκολα 

1080p και πολύ μου είναι..

Το καλύτερο monitor που κοιτάω με την κάρτα που έχω δηλαδή είναι 24αρι με gsync και tn panel (καθώς ips και gsync έχουν από 27αρια και πάνω) αναγκαστικά στα 1080p σωστά?

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SakafliaC είπε

1080p και πολύ μου είναι..

Το καλύτερο monitor που κοιτάω με την κάρτα που έχω δηλαδή είναι 24αρι με gsync και tn panel (καθώς ips και gsync έχουν από 27αρια και πάνω) αναγκαστικά στα 1080p σωστά?

Ναι 1440p σε 24αρι ειναι πολυ δεν χρειαζεται. 

Kαπου εδω πας

https://www.skroutz.gr/s/12263459/Acer-Predator-XB1-XB241H.html

https://www.skroutz.gr/s/5349061/AOC-G2460PG.html

https://www.skroutz.gr/s/10351322/Dell-S2417DG.html

Το τριτο ειναι 24αρι 2K αλλα με την 970 δυσκολα. Αν εχεις σκοπο συντομα να παρεις καλυτερη καρτα πας στην dell εννοειται.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σ ευχαριστώ πάρα πολύ.

Και καλύτερη κάρτα να χα δε νομίζω ότι θα μ αρέσει το 2Κ σε 24αρι..

Με νέα κάρτα θα πάω καρφί σε 27αρα, gsync και κυρίως ips.

Ανάμεσα σ αυτές τις 3 ποια θα διάλεγες? Έχω μια αδυναμία στη Dell, αλλά δε θα λεγα όχι να δοκιμάσω και κάποια άλλη αν θεωρείς ότι αξίζει.

Επεξ/σία από SakafliaC
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SakafliaC είπε

Σ ευχαριστώ πάρα πολύ.

Και καλύτερη κάρτα να χα δε νομίζω ότι θα μ αρέσει το 2Κ σε 24αρι..

Με νέα κάρτα θα πάω καρφί σε 27αρα, gsync και κυρίως ips.

Ανάμεσα σ αυτές τις 3 ποια θα διάλεγες? Έχω μια αδυναμία στη Dell, αλλά δε θα λεγα όχι να δοκιμάσω και κάποια άλλη αν θεωρείς ότι αξίζει.

Η predator στα 420 είναι λουκούμι. Η Dell είναι 1440p. Η aoc λίγο κατώτερη όλες έχουν gsync 144hz. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Heybro είπε

Η predator στα 420 είναι λουκούμι. Η Dell είναι 1440p. Η aoc λίγο κατώτερη όλες έχουν gsync 144hz. 

https://www.skroutz.gr/c/43/othones-upologiston/f/5529_187048_681619/megali-23-26-toulachiston-fhd-1920-x-1080-G-Sync.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

Η Alien και η Asus μπας και καγκουριάσουμε και λίγο όχι?

Και γω απ τις άλλες 3 την predator ξεχώρισα που είναι και πιο όμορφη εμφανισιακά. Επειδή δεν είχα ποτέ ξανά τίποτα Acer, από service είναι οκ?

Επεξ/σία από SakafliaC
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, RedPanda είπε

Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο. Σε 1440π πως είναι το 1080π gaming ? Γιατί διαβάζω γνώμες που λένε για θολό αποτέλεσμα. 

Έτσι είναι. Πάντα παίζουμε σε native ανάλυση αλλιώς το downscale είναι θολό. Για αυτό περνουμε οθόνη ανάλογα με την gpu δεν έχει νόημα να πάρουμε μεγάλη ανάλυση και να είμαστε στα 30 50fps low. 

4 λεπτά πριν, RedPanda είπε

Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο. Σε 1440π πως είναι το 1080π gaming ? Γιατί διαβάζω γνώμες που λένε για θολό αποτέλεσμα. 

Έτσι είναι. Πάντα παίζουμε σε native ανάλυση αλλιώς το downscale είναι θολό. Για αυτό περνουμε οθόνη ανάλογα με την gpu δεν έχει νόημα να πάρουμε μεγάλη ανάλυση και να είμαστε στα 30 50fps low. 

https://www.skroutz.gr/c/43/othones-upologiston/f/5529_187048_681619/megali-23-26-toulachiston-fhd-1920-x-1080-G-Sync.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

Η Alien και η Asus μπας και καγκουριάσουμε και λίγο όχι?

Και γω απ τις άλλες 3 την predator ξεχώρισα που είναι και πιο όμορφη εμφανισιακά. Επειδή δεν είχα ποτέ ξανά τίποτα Acer, από service είναι οκ?

Όχι κομπλέ είναι στα 2 χρόνια εγγύηση που δίνει. Τσιμπάς aoc η Acer η Dell είναι 1440p εκτός αν δεν έχεις θέμα με λιγότερα fps. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Αν το downscale είναι ισότοπο (που την βρήκα αυτήν την λέξη;) δηλαδή πχ από 2160p σε 1080p (4:1) τότε το scale είναι απόλυτα καλό. Αφού 4 pixels θα δείξουν ότι έδειχνε πριν 1 pixel. 

Όταν όμως δείχνεις περιεχόμενο 1080p σε 1440p οθόνη τότε αναγκαστικά δεν γίνεται σωστή αποτύπωση του κάθε pixel. 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 13/7/2018 στις 11:47 ΜΜ, Acmilangr2 είπε

Αν το downscale είναι ισότοπο (που την βρήκα αυτήν την λέξη;) δηλαδή πχ από 2160p σε 1080p (4:1) τότε το scale είναι απόλυτα καλό. Αφού 4 pixels θα δείξουν ότι έδειχνε πριν 1 pixel. 

Όταν όμως δείχνεις περιεχόμενο 1080p σε 1440p οθόνη τότε αναγκαστικά δεν γίνεται σωστή αποτύπωση του κάθε pixel. 

Ισχύει επειδή χαζεύω αρκετά το twitch σε 720p/60 στην 1440p έχει αρκετά καλύτερο iq από ότι στην 1080p ενώ κάποιος θα περίμενε να ισχύει το αντίστροφο γιατί έχει παραπάνω ίντσες.

Δημοσ.

Ο ιδανικός τρόπος σύνδεσης για οθόνες με gsync και 144Hz ποιος είναι?

Αλλάζει κάτι μεταξύ hdmi και display port?

Και τα 2 επαρκούν νομίζω 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, SakafliaC είπε

Εσύ την οθονάρα σου πώς την έχεις συνδέσει? 😛

Στην δική μου δεν επαρκεί το HDMI 

Επεξ/σία από Acmilangr2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SakafliaC είπε

Άρα το display port δίνει κάτι παραπάνω? Αυτό ρωτάω.

Οταν επαρκούν και τα 2 δεν έχει καμία διαφορά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...