Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Απο άγνοια και εγώ καθυστέρησα να περάσω το αυτοκίνητο ΚΤΕΟ, με σταμάτησαν και μου έκοψαν πρόστιμο 200€ και εντός 10 ημερών 25€. Η ερώτηση μου είναι άλλη, απο ποτέ η κλήση έχει 2 χαρτακια? Το κλασσικό ροζ και από πίσω το λευκό? Δεν υποτίθεται ότι το δεύτερο χαρτάκι το παίρνει ο αστυνομικός? 

Δημοσ.

Τριπτυχο ειναι η κληση, ροζ-λευκο(οπου νομιζω παιρνει η υπηρεσια που το πληρωνεις-κιτρινο που μενει στο μπλοκακι. Την κληση βαλε την στο βιβλιαρακι του αυτοκινητου μαζι με την αποδειξη (και μια φωτοτυπια γιατι ξεθωριαζει μετα χρονια) και ασε την για παντα. Συχνα συμβαινει μετα απο 5-6 χρονια να σου ξαναζητανε τη πληρωμη.

• Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Οι 10 μερες δεν ισχυουν πλεον, το πρόστιμο το πληρωνεις ολόκληρο

Σωστά καταργήθηκε νομίζω απο τον Απρίλιο 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NickTG είπε

Λογικά θα πληρώσεις τόσα αν περάσεις ΚΤΕΟ στο ενδιάμεσο. 

Έχεις δίκιο, δεν το ανέφερα αυτό. Μου είπε αν περάσω ΚΤΕΟ ενδιάμεσα 

Δημοσ.

Oι δέκα ημέρες είναι προθεσμία να τρέξεις να περάσεις ΚΤΕΟ βέβαια και εκεί θα πληρώσεις πρόστιμο εκπροθέσμου που το μέγιστο νομίζω φθάνει τα 65 ευρώ.

Δημοσ.

Η έκπτωση 50% εφόσον πληρώσεις μέσα σε 10 ημέρες καταργήθηκε από 1η Απριλίου, αλλά ούτως ή άλλως δεν ίσχυε για τη συγκεκριμένη παράβαση(έλλειψη ΚΤΕΟ).

Για την έλλειψη ΚΤΕΟ ισχύουν άλλα, το πρόστιμο μέχρι τον Μάρτιο ήταν 400€ το οποίο έπεφτε στο 1/8 (δλδ 50€) εφόσον το όχημα περνούσε από έλεγχο μέσα σε 10 ημέρες. Από τον Απρίλιο το πρόστιμο μειώθηκε στα 200€, το οποίο επίσης πέφτει στο 1/8 (25€) εφόσον περάσει ΚΤΕΟ μέσα σε 10 ημέρες.

Το κλασσικό ροζ χαρτάκι είναι η βεβαίωση παράβασης, και το λευκό αν και δεν ξέρω τι ακριβώς είναι έχει να κάνει με την πληρωμή του προστίμου, όταν πληρώσεις θα σου κρατήσουν το λευκό και θα σου δώσουν το ροζ(την κλήση) μαζί με την απόδειξη είσπραξης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...