Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 5/7/2018 στις 9:04 ΜΜ, Vertzil είπε

Λοιπόν  έχουμε και λέμε,

το bios update έγινε με τη ''μία'' αλλά δεν χρειαζόταν τελικά γιατί υπήρχε το τελευταίο εγκατεστημένο !!! Tο link όμως αποθηκεύτηκε για μελλοντική χρήση !!

Οι αναφορές όλων σχεδόν των χρηστών στο διαδίκτυο συγκλίνουν ότι δεν θα πετύχει  το upgrade λόγω ασυμβατότητας του chipset οπότε ούτε κρύο ούτε ζέστη !!!                                                          Τώρα άμα ''κάτσει'' σε μένα θα πάω αμέσως για κατάθεση ΤΖΟΚΕΡ !!!

Ο SSD είναι στα υπ' όψιν-SSD SAMSUNG MZ-76E250B/EU 860 EVO SERIES 2.5'' SATA 3- η κάποιον παρεμφερή της ίδιας σειράς πάντα !!!

Έχεις απόλυτο δίκιο σχετικά με τις διαφορές μεταξύ i3 και intel pentium,αλλά ένα 15-20% στον CPU-συν τον SSD-συν 8GB RAM-νομίζω ότι είναι μια καλή διαφορά για ένα μέσο χρήστη σαν κι εμένα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις και με ένα laptop σχεδόν πενταετίας !!!

Anyway και σε λίγες μέρες από τώρα θα ξέρουμε με ακρίβεια σχετικά με την προσπάθεια,οπότε λίγη υπομονή !!!

Λοιπόν  έχουμε και λέμε,

το bios update έγινε με τη ''μία'' αλλά δεν χρειαζόταν τελικά γιατί υπήρχε το τελευταίο εγκατεστημένο !!! Tο link όμως αποθηκεύτηκε για μελλοντική χρήση !!

Οι αναφορές όλων σχεδόν των χρηστών στο διαδίκτυο συγκλίνουν ότι δεν θα πετύχει  το upgrade λόγω ασυμβατότητας του chipset οπότε ούτε κρύο ούτε ζέστη !!!                                                          Τώρα άμα ''κάτσει'' σε μένα θα πάω αμέσως για κατάθεση ΤΖΟΚΕΡ !!!

Ο SSD είναι στα υπ' όψιν-SSD SAMSUNG MZ-76E250B/EU 860 EVO SERIES 2.5'' SATA 3- η κάποιον παρεμφερή της ίδιας σειράς πάντα !!!

Έχεις απόλυτο δίκιο σχετικά με τις διαφορές μεταξύ i3 και intel pentium,αλλά ένα 15-20% στον CPU-συν τον SSD-συν 8GB RAM-νομίζω ότι είναι μια καλή διαφορά για ένα μέσο χρήστη σαν κι εμένα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις και με ένα laptop σχεδόν πενταετίας !!!

Anyway και σε λίγες μέρες από τώρα θα ξέρουμε με ακρίβεια σχετικά με την προσπάθεια,οπότε λίγη υπομονή !!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν  έχουμε και λέμε,

Γειά χαρά φίλε koolisk6,

γειά χαρά σε όλους τους συμφορουμίτες που θα διαβάσουν το θέμα και ίσως τους φανεί ενδιαφέρουσα η αναφορά μου σχετικά με την προσπάθεια αναβάθμισης (upgrade) του επεξεργαστή INTEL(R) PENTIUM (R) B980/2.40 GHz/2M CACHE  DUAL CORE SOCKET G2-SANDY BRIDGE ΠΟΥ ''ΦΟΡΑΕΙ'' ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ laptop SONY VAIO SVE1512C6EW-INTEL® HM70 EXPRESS CHIPSET-8GB RAM-320GB HDD με τον επεξεργαστή INTEL CORE i3-2330M/2.20 GHz/3M CACHE DUAL CORE SOCKET G2-SANDY BRIDGE.

Έχουμε και λέμε λοιπόν,μετά την τοποθέτηση του νέου επεξεργαστή INTEL CORE i3-2330M-είχε γίνει προηγουμένως και bios update-το σύστημα ξεκίνησε κανονικά- χωρίς κανένα πρόβλημα και η λειτουργία του συνεχίστηκε απρόσκοπτα για 28'-30' ακριβώς οπότε και έσβησε ξαφνικά (shutdown) χωρίς τίποτα που να σε προ ιδεάζει για το επερχόμενο συμβάν-χωρίς καμιά ένδειξη -χωρίς καμιά προειδοποίηση προηγουμένως (τσεκαρισμένο τρεις φορές και όλες με το ίδιο απαράλλακτο αποτέλεσμα-shutdown-στα 28'-30' ακριβώς).

Συμπερασματικά επιβεβαιώνω κι εγώ την ασυμβατότητα των επεξεργαστών i3-i5-i7 με το συγκεκριμένο chipset-INTEL® HM70 EXPRESS CHIPSET-επιβεβαιώνοντας  ταυτόχρονα και όλους αυτούς που είχαν κάνει προηγουμένως σχετικές αναφορές σε πολλά forum-site του διαδικτύου για το ίδιο θέμα.

Τέλος καλό όλα καλά-άλλωστε η δοκιμή στοίχισε μόλις 12 ευρώ και φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα μεταπώλησης-και στην τελική το ''παιχνίδι'' είναι που μετράει για μένα !!!

Ευχαριστώ όλους τους συμφορουμίτες για την ευγενή συμμετοχή τους και ελπίζω να τα ξαναπούμε μελλοντικά σε κάποιο άλλο θέμα.

ΥΓ. Στο φίλο TheDevilMayCare,

έχω να πω πως ο συγκεκριμένος επεξεργαστής Intel (R) Pentium (R) 2030M/2.50 GHz/2M Cache (το αναφέρει και ο ίδιος άλλωστε) δεν θα έχει μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις-περίπου ένα 5% -από τον Intel (R) Pentium (R) B980/2.40 GHz.

Τώρα με δεδομένο και το κόστος-περίπου στα 25 ευρώ used-υπάρχουν δυο επιλογές η να περιμένει κανείς να ''πέσει'' η τιμή  η να ''πέσει'' κανένας ''κοψοχρονιά'' !!!

Οπότε το ερώτημα είναι εάν αξίζει να γίνει η αναβάθμιση???

Ευχαριστώ και καλή συνέχεια

Επεξ/σία από Vertzil
Δημοσ.

H διαφορα τους, μπορει να φτανει +10% υπερ του 2030Μ, αλλα εκτος και...δωσεις τον δικο σου
ακριβα δεν εχει ιδιαιτερο νοημα.. Εκτος και χρειαζεσαι πραγματικα, ακομη κι αυτο το 10% max...

Ο i3 δεν θα σου επαιζε, δεν υπηρχε καν "τζογος": η ρουλετα απολυτα 'στημενη' απο την Ιντελα 😂

Δημοσ.

Ακριβώς έτσι με τον i3,ξέρει τι κάνει η Intel !!!

Πάει για ''σπρώξιμο''  παρακάτω σε κάποιον που θα του κάνει !!!

Τώρα για τον 2030Μ  εάν ''πέσει'' τίποτα στην πορεία το βλέπω !!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...