fwn Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Θέλω γνώμες περί υδρό ή αερόψυξης.Αξίζει η υδρόψυξη ή στα ίδια λεφτά παίρνω μια εξίσου καλή αερόψυξη που δέν χαλάνε;Πέφτουν όντως οι επιδώσεις της υδρόψυξης;ΑΝ προτείνετε υδρο ποιές προτείνεται συγκεκριμένα;και το αντίστοιχο στις αεροψύξεις.Προφανώς αναφερόμαστε σε απαιτητικό σύστημα στο θέμα ψύξης(i7 8700k O.Ced).
Zaytsev Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Σε όλες τις ψύξεις θα έχεις χαμηλότερη απόδοση με το πέρασμα του χρόνου, αν δεν τις καθαρίζεις. Είτε σκόνη, είτε πάστα, είτε κύκλωμα. Τώρα, για νερό, εγώ έχω εδώ και 15 χρόνια και δεν επιστρέφω πίσω. Τα σημαντικά πλεονεκτήματα: 1. Θόρυβος. Αν βάλεις 3-4πλό ψυγείο, οι ανεμιστήρες ίσα που γυρίζουν κι έτσι δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα. 2. Επεκτασιμότητα. Με το ίδιο setup (αντλία, ρεζερβουάρ, 3πλό ψυγείο 80ρι) ξεκίνησα από επεξεργαστή κι έβαλα και 1080ti και μητρική και μνήμες, χωρίς να πέσει η θερμοκρασία. 3. Ομορφιά. Ακόμα κι αν δεν είσαι μερακλής, ένα κουτί με τους σωλήνες και το νερό, φαίνεται πιό μαζεμένο κι όμορφο από τις γκουμούτσες τις ψύκτρες Μειονεκτήματα 1. Κόστος. Για ένα σοβαρό kit μπορεί να δώσεις και 400€ για ξεκίνημα 2. Δυσκολία εγκατάστασης. Θέλει μια μελέτη για να δεις τι θα σου χρειαστεί (σωλήνες, ρακόρ, ρεζερβουάρ) και πολύ προσοχή για διαρροές
handsomegamer Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 ειχα 2 υδροψυξεις πανω σοτν ιδιο επεξεργαστη i7 6700K, μια NZXT x52 και μια x62, η μια 280mm και η αλλη 240, διαφορα ειδα ελαχιστη, 1-1,5 βαθμους κελσιου. τον εχω στα 4,5 σταθερα και ειχα κομπλε, πιστευω αξιζει, απλα με το καιρο φθιρονται τα μεταλα απο το υγρο και καποια στιγμη ειναι για πεταμα, λενε. αλλα μετα απο 4-5 χρονια εχει βγαλει τα λεφτα της οποτε αξιζει 7 λεπτά πριν, Zaytsev είπε Σε όλες τις ψύξεις θα έχεις χαμηλότερη απόδοση με το πέρασμα του χρόνου, αν δεν τις καθαρίζεις. Είτε σκόνη, είτε πάστα, είτε κύκλωμα. Τώρα, για νερό, εγώ έχω εδώ και 15 χρόνια και δεν επιστρέφω πίσω. Τα σημαντικά πλεονεκτήματα: 1. Θόρυβος. Αν βάλεις 3-4πλό ψυγείο, οι ανεμιστήρες ίσα που γυρίζουν κι έτσι δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα. 2. Επεκτασιμότητα. Με το ίδιο setup (αντλία, ρεζερβουάρ, 3πλό ψυγείο 80ρι) ξεκίνησα από επεξεργαστή κι έβαλα και 1080ti και μητρική και μνήμες, χωρίς να πέσει η θερμοκρασία. 3. Ομορφιά. Ακόμα κι αν δεν είσαι μερακλής, ένα κουτί με τους σωλήνες και το νερό, φαίνεται πιό μαζεμένο κι όμορφο από τις γκουμούτσες τις ψύκτρες Μειονεκτήματα 1. Κόστος. Για ένα σοβαρό kit μπορεί να δώσεις και 400€ για ξεκίνημα 2. Δυσκολία εγκατάστασης. Θέλει μια μελέτη για να δεις τι θα σου χρειαστεί (σωλήνες, ρακόρ, ρεζερβουάρ) και πολύ προσοχή για διαρροές συμφωνω, αλλα μια AIO ειναι οκ για αρχη
fwn Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Zaytsev είπε Σε όλες τις ψύξεις θα έχεις χαμηλότερη απόδοση με το πέρασμα του χρόνου, αν δεν τις καθαρίζεις. Είτε σκόνη, είτε πάστα, είτε κύκλωμα. Τώρα, για νερό, εγώ έχω εδώ και 15 χρόνια και δεν επιστρέφω πίσω. Τα σημαντικά πλεονεκτήματα: 1. Θόρυβος. Αν βάλεις 3-4πλό ψυγείο, οι ανεμιστήρες ίσα που γυρίζουν κι έτσι δεν ακούγεται σχεδόν τίποτα. 2. Επεκτασιμότητα. Με το ίδιο setup (αντλία, ρεζερβουάρ, 3πλό ψυγείο 80ρι) ξεκίνησα από επεξεργαστή κι έβαλα και 1080ti και μητρική και μνήμες, χωρίς να πέσει η θερμοκρασία. 3. Ομορφιά. Ακόμα κι αν δεν είσαι μερακλής, ένα κουτί με τους σωλήνες και το νερό, φαίνεται πιό μαζεμένο κι όμορφο από τις γκουμούτσες τις ψύκτρες Μειονεκτήματα 1. Κόστος. Για ένα σοβαρό kit μπορεί να δώσεις και 400€ για ξεκίνημα 2. Δυσκολία εγκατάστασης. Θέλει μια μελέτη για να δεις τι θα σου χρειαστεί (σωλήνες, ρακόρ, ρεζερβουάρ) και πολύ προσοχή για διαρροές Όταν είπα υδροψυξη εννούσα κλειστού τύπου loop της τάξης μέχρι 100 ευρώ 2πλό radiator κλπ,ή μια αερόψυξη (πχ noctua)(δεν με νοίαζει η ομορφία απλά και μόνο η απόδοση ) Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2018 από fwn
handsomegamer Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 https://www.skroutz.gr/s/13010342/CoolerMaster-MasterLiquid-Lite-240.html αυτη ειναι μια καλη, σχετικα φτηνή
fwn Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 5 λεπτά πριν, handsomegamer είπε https://www.skroutz.gr/s/13010342/CoolerMaster-MasterLiquid-Lite-240.html αυτη ειναι μια καλη, σχετικα φτηνή ευχαριστώ,την είδα αυτή την είχα στα υπόψην,αλλά ας πούμε τώρα που μηλάμε ποιό συγκεκριμένα αν πάρω μια αερόψυξη στα ίδια λεφτά πιστεύεις θα έχει ίδια απόδοση;
handsomegamer Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 η υδροψυξη ειναι σαφως πιο αποδοτικη, αλλα υπαρχουν αεροψυξης που ειναι εξισου καλες, ειχα την https://www.skroutz.gr/s/416805/Zalman-CNPS12X.html με τριπλο ανεμυστηρα πανω στον 6700K και ηταν αθορυβη , αλλα ειναι αρκετα ακριβη. Αν ειναι να κανεις overclock καλυτερα μη πας σε αερα, κανει περισσότερη ωρα να ριξει τη θερμοκρασια, ενω η υδροψηξη μπαμ μπαμ.
fwn Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 34 λεπτά πριν, handsomegamer είπε η υδροψυξη ειναι σαφως πιο αποδοτικη, αλλα υπαρχουν αεροψυξης που ειναι εξισου καλες, ειχα την https://www.skroutz.gr/s/416805/Zalman-CNPS12X.html με τριπλο ανεμυστηρα πανω στον 6700K και ηταν αθορυβη , αλλα ειναι αρκετα ακριβη. Αν ειναι να κανεις overclock καλυτερα μη πας σε αερα, κανει περισσότερη ωρα να ριξει τη θερμοκρασια, ενω η υδροψηξη μπαμ μπαμ. οκ ευχαριστώ για τον χρόνο και τις απαντήσεις
Salvation81 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Κατεμε αυτη την στιγμη η Corsair προσφερει τις καλυτερες υδροψυξεις στην αγορα (αναλογια θορυβου - επιδοσεων) με την Thermaltake να ακολουθει πολυ κοντα (και η be quiet! φυσικα ειναι πολυ καλη). Η Cooler Master ειναι πιο οικονομικες αλλα οτι πληρωνεις παιρνεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Εχω closed loop και δεν βρίσκω λόγο να δώσεις παραπάνω λεφτά, να χεις το θόρυβο της αντλίας (αν το υπόλοιπο σύστημα είναι αθόρυβο) και ημερομηνία ληξης. Το να σου κάτσει τόσο καλός overclocker που να χει νόημα να τον σπρώξεις στα ακρα για καθημερινή χρήση μου ακούγεται σπάνιο. Το πιο πιθανό ειναι να κάνεις ένα μέτριο oc όπου οι καλές ψυχτρες αέρα δεν έχουν θεμα https://www.skroutz.gr/s/3313529/Noctua-NH-U12S.html#reviews Πιστεύω είναι αρκετό, εχεις και 6 χρόνια εγγύηση μη λάχει και χαλάσει το ανεμηστηρακι Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
karatzovas Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2018 Μετά από 10 χρόνια υδρόψυξης (Koolance Exos2, Enzotech Luna block, Koolance VGA block) πιστεύω πως η υδρόψυξη στο μόνο που αξίζει είναι η ομορφιά και στο συμμάζεμα εντός κουτιού. Από θόρυβο, μπορεί να μην ακούγονται οι ανεμιστήρες, αλλά η αντλία σίγουρα θα ακούγεται όταν το pc λειτουργεί σε βαριές εφαρμογές. Όσο για τη μείωση της απόδοσης και την φθορά των μετάλλων, τουλάχιστον στις custon υλοποιήσεις, που έχω εμπειρία, και με τη χρήση υγρού υδρόψυξης και όχι νερού κτλ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Στα 10 χρόνια έχω ανοίξει το κύκλωμα 2 φορές για να το καθαρίσω και δεν βρήκα τίποτα, ούτε ιζήματα, ούτε άλλη βρομιά. Εν κατακλείδι, αν δεν ψάχνεις πολλά, καλύτερα αερόψυξη (Noctua, Thermalright, Scythe). Είναι πολύ αποδοτικές, εύκολες στην τοποθέτηση, απλά θα τις φυσάς κάθε 6 μήνες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα