Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν από μερικές ημέρες, ξεκίνησαν βαψίματα σοβατίσματα σε σπίτι της δεκαετίας του 50.  Πρόκειται για μια μονοκατοικία στην επαρχία (χωριό) με δυο ορόφους. Εγώ ήρθα σε αυτό το σπίτι πριν από τέσσερα χρόνια και ήθελα να περάσω internet (ote), όπως και έγινε. Με έκπληξή μου διαπίστωσα ότι η γραμμή συγχρόνιζε στα 23Mbps. Λίγο αργότερα, έβαλα και ote tv αν και εκεί έπεσε ο συγχρονισμός στα 17 (για να παίζει καλύτερα η τηλεόραση μου είπαν). ¨ολα καλά μέχρι εδώ.

το σπίτι είχε δυο πριζες, μια στον πανω οροφο και μια στον κατω την οποια ειχε φερει ο πατερας μου προχειρα με  καλωδιο ρευματος απο το κεντρικό κουτί (εναέριο) για να έχουν οι παππουδες τηλεφωνο αν χρειαστούν κάτι. Βέβαια, το τηλεφωνο δεν το ειχαμε βαλει ποτε κατω, γιατί οταν σηκωναμε το ακουστικο, επεφτε το ιντερνετ. Πριν από 1 μηνα πεθανε η γιαγια μου και μετακόμισα στον κατω όροφο, εκεί που ζούσε η γιαγιά, για να έχω την υσυχία μου από την οικογένεια. Εφόσον βάψαμε το σπίτι, ο πατερας μου μου λέει, θα βγάλω την πρίζα αυτή, άχρηστη ειναι (εκεινη που ειχε φερει με απλο καλωδιο ρευματος). Βασικά τραβηξε το καλώδιο, από το κουτί που ενωνονται τα καλωδια των πριζω του σπιτιου με το καλωδιο του οτε.

Αφού έκανε μερικές επανεκκινήσεις το μόντεμ συγχρονίζει πλέον στα 2mbps. λίγο αργότερα, ο πατέρας πήγε και ένωσε τα καλώδια της πάνω πρίζας του σπιτιού με το καλώδιο του οτε που φερνει στο σπιτι τις υπηρεσιας μας, τα εστριψε έβαλε και μονωτική ταινία και ανέβηκε στα 10. τι μπορώ να κάνω για να το επαναφέρω όπως ήταν πριν.

*Το ρουτερ το εχω συνδεδεμένο με μακρύ καλώδιο 20 μέτρων στην πάνω πρίζα γιατί ήταν η μόνη του σπιτιού που ήταν στο τοίχο και το καλώδιο προστατευόνταν.η αλλη, ηταν εκεινη που ειχαμε στο κατω οροφο και ειχε μόνο ένα απλό καλώδιο ρεύματος που την συνδεσε ο πατέρας.

Δεν υπάρχουν χρήματα για ηλεκτρολογους, ο οτε ειπε δεν ευθυνεται. τι μπορω να κανω; πρεπει οπωσδηποτε να φτιαχθει γιατί παιζει cosmote multiroom στο σπιτι και η κατάσταση ειναι τραγική. Δυο τηλεορασεις και 4 υπολογιστές με 10Mbps.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια. Τα καλώδια μπορώ να τα αλλάξω μόνος μου, αλλά δεν γνωρίζω τι πρέπει να πάρω.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, divo είπε

Πρωτα απο ολα εχεις αρχισει λαθος. αν συγχρονιζε στα23 εκει επρεπε και να μεινει. δεν εχει καμια σχεση το οτι ειχες otetv με το συγχρονισμο. Λοιπον τι θα σου ελεγα:

παρε utp καλωδιο και βαλε το μεχρι εξω εκει που συνδεεσαι με τα καλωδια του οτε. μετα περασε το και στα δυο σπιτια. Προσεχεις μονο να χρησιμοποιησεις το ιδιο ζευγαρι σε ολες τις ενοσεις. Τα ζευγαρια ειναι πλεγμενα μετξυ τους θα τα δεις. (μπλε ασπρο ασπρο. κοκκινο ασπρο ασπρο. κοκ.) 

to utp καλώδιο στο skroutz μου φαίνεται σαν ethernet. Αυτό είναι;

Το θέμα είναι ποια καλώδια του utp (χρώμα δλδ) θα συνδέσω που σε αυτά που έρχονται από το δίκτυο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...