bromiaris Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 21 ώρες πριν, KOSTASD. είπε Δεν φασκω και αντιφασκω καθολου.Ξεκαθαρω αυτο γραφω.Ελενξα το αυτοκ σε συνεργειο και δεν εβγαλε τιποτα ο εγκεφαλος και μετα απο οτι μου ειπε ο προηγουμενος μερικες φορες αναβει το λαμπακι του abs γιατι δεν κανει καλη επαφη η πλακετα.Οποτε μαλλον ηταν η ιιδεα σου. GOLF 4 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 100ΧΛΜ Φίλε μου από την στιγμή που αγοράζεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και συγκεκριμένα κάποιον χρόνων, αναλαμβάνεις το ρίσκο να σου βγάλει πρόβλημα ακόμα και στο πρώτο χιλιόμετρο και δεν μπορείς να πεις κουβέντα. Ιδικά αφού εσύ εξέτασες το αυτοκίνητο σε δικό σου τεχνίτη, ο άλλος δεν έχει καμία υποχρέωση. Το γνωρίζω ότι είναι άσχημο αλλά αυτό το ρίσκο έπρεπε να το είχες υπολογίσει.. Αλλιώς αγοράζεις καινούργιο και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αυτός που σου το πούλησε, για έμενα, κακός σου υποσχέθηκε να σου πληρώσει την επισκευή. 1
KOSTASD. Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 6 ώρες πριν, Rzarector είπε Φίλε μου, το ABS είναι το πιο αξιόπιστο σύστημα σε ολόκληρο το αυτοκίνητο (ο,τι αυτοκίνητο και αν έχεις), και τα φτιάχνει η Bosch ανεξαρτήτως μάρκας. Το ότι ανάβει το λαμπάκι σημαίνει ότι απενεργοποιείται διότι: 1.) μπορεί να έχει χαμηλή τάση η μπαταρία και μπαίνει σε κατάσταση ασφαλείας 2.) μπορεί η φύσα από την μονάδα του ABS στην ECU (αν είναι ξεχωριστά) να έχει φύγει λίγο από την θέση της 3.) μπορεί ένας ή περισσότεροι αισθητήρες στις ρόδες σου να είναι χαλασμένος ή πολύ λερωμένος (με λάσπη κλπ.), οπότε το ABS απενεργοποιείται γιατί τα data από τις 4 ρόδες είναι αντικρουώμενα 4.) μπορεί τα υγρά φρένων να θέλουν συμπλήρωμα και η πίεσή τους να είναι χαμηλή, οπότε μπαίνει το ABS σε safe mode, δλδ απενεργοποιείται Η περίπτωση να θέλεις αλλαγή μονάδας ABS για μένα είναι εξαιρετικά απίθανη. Πήγαινε σε έναν καλό μηχανικό και ψάξτε το ένα ένα. Το ότι ο προηγούμενος σου είπε ότι θα το φτιάξω εγώ και ότι παραδέχεται ότι το γνώριζε δείχνει ότι είναι βλάκας, αν είναι δυνατόν. Μην περιμένεις να στο φτιάξει, ούτε μπορείς να κάνεις τίποτα νομικά. Σ 6 ώρες πριν, Rzarector είπε Φίλε μου, το ABS είναι το πιο αξιόπιστο σύστημα σε ολόκληρο το αυτοκίνητο (ο,τι αυτοκίνητο και αν έχεις), και τα φτιάχνει η Bosch ανεξαρτήτως μάρκας. Το ότι ανάβει το λαμπάκι σημαίνει ότι απενεργοποιείται διότι: 1.) μπορεί να έχει χαμηλή τάση η μπαταρία και μπαίνει σε κατάσταση ασφαλείας 2.) μπορεί η φύσα από την μονάδα του ABS στην ECU (αν είναι ξεχωριστά) να έχει φύγει λίγο από την θέση της 3.) μπορεί ένας ή περισσότεροι αισθητήρες στις ρόδες σου να είναι χαλασμένος ή πολύ λερωμένος (με λάσπη κλπ.), οπότε το ABS απενεργοποιείται γιατί τα data από τις 4 ρόδες είναι αντικρουώμενα 4.) μπορεί τα υγρά φρένων να θέλουν συμπλήρωμα και η πίεσή τους να είναι χαμηλή, οπότε μπαίνει το ABS σε safe mode, δλδ απενεργοποιείται Η περίπτωση να θέλεις αλλαγή μονάδας ABS για μένα είναι εξαιρετικά απίθανη. Πήγαινε σε έναν καλό μηχανικό και ψάξτε το ένα ένα. Το ότι ο προηγούμενος σου είπε ότι θα το φτιάξω εγώ και ότι παραδέχεται ότι το γνώριζε δείχνει ότι είναι βλάκας, αν είναι δυνατόν. Μην περιμένεις να στο φτιάξει, ούτε μπορείς να κάνεις τίποτα νομικά. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΕΧΝΙΚΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ.
1988panos2171 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 3 ώρες πριν, bromiaris είπε Φίλε μου από την στιγμή που αγοράζεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και συγκεκριμένα κάποιον χρόνων, αναλαμβάνεις το ρίσκο να σου βγάλει πρόβλημα ακόμα και στο πρώτο χιλιόμετρο και δεν μπορείς να πεις κουβέντα. Ιδικά αφού εσύ εξέτασες το αυτοκίνητο σε δικό σου τεχνίτη, ο άλλος δεν έχει καμία υποχρέωση. Το γνωρίζω ότι είναι άσχημο αλλά αυτό το ρίσκο έπρεπε να το είχες υπολογίσει.. Αλλιώς αγοράζεις καινούργιο και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Αυτός που σου το πούλησε, για έμενα, κακός σου υποσχέθηκε να σου πληρώσει την επισκευή. Αυτό που μάλλον ενόχλησε τον TS είναι ότι ο άλλος ενώ ήξερε το πρόβλημα δε του ανέφερε.
BarcodeCrew Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Διλαδη ,οταν ενας πουλαει ενα μεταχειρισμενο αμαξι και ειναι ενταξει ο αγοραστης να το παει οπου θελει ,για να το τσεκαρει ,ποιος φταει ? Δεν ειναι υποχρεωμενος να πει στον αγοραστη τι προβλημα εχει.Τωρα αν εχει καλη θεληση του λεει τι προβλημα εχει. Οτι εχει ροδες και στηθος παντα θα βγαζουν προβληματα.
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 2/7/2018 στις 10:31 ΜΜ, KOSTASD. είπε Καλησπέρα.Πριν λίγο καιρό αγόρασα ένα VW GOLF ενώ πριν το αγοράσω το πήγα σε συνεργείο για έλεγχο και δεν είχε κατι τελικά όμως μου έβγαλε στο ABS που υπήρχε από πριν και το δέχτηκε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης.Ενω υποσχέθηκε την επισκευή του (κοστος 200 ευρώ)ακόμα δεν το έχει κάνει με συνεχές αναβολές.Αυτο που ρωτάω είναι αν έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο και τι έκανε.Εχω στο μυαλό μου να κινηθώ ακόμη και νομικά γιατί του είχα πει μην με μπλέξεις με συνεργεία μου ειπε δεν θέλει ούτε ένα ευρώ το αυτοκίνητο και μετά μου είπε ότι ξέχασε να μου το πει.Το ξέρω έμπλεξα αλλά ψάχνω για λύση.Ευχαριστω. Αν σου έλεγε οτι το ABS έχει πρόβλημα και δεν το αναλαμβάνει,και το αμάξι κατα τα αλλά ήταν άψογο μετα από έλεγχο σε δικο σου συνεργείο, θα το αγοραζες; Κατα τα αλλά,όπως ειπώθηκε,άσχετα αν υποσχεθηκε,νομικα δεν μπορείς να κανεις τίποτα επειδή είναι από ιδιώτη.Αυτό είναι το ρίσκο σε αγορά μεταχειρισμένου από ιδιώτη. Νόμος είναι το πας σε συνεργείο που ελέγχουν πραγματικά τα πάντα, μηχανικά, ηλεκτρονικά. Ή το παίρνεις από αντιπροσωπεία ή μάντρα με γραπτή εγγύηση,που και πάλι αν ο μαντράς είναι λαμογιο θα τρεχεις νομικά. Μεταχειρισμένο καλό αμάξι,ναι απο ιδιώτη μετα απο έλεγχο στα πάντα.Αν έχει το αμάξι προβλήματα εκεί μπορείς κάλλιστα να ρίξεις τη τιμή. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2018 από jmmys
nik0laus Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Βασικός εμπορικός κανόνας: Πέραν της απομακρύνσεως εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Φίλε Τ.S. μην περιμένεις απολύτως τίποτε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Όσον αφορά τη βλάβη σου στο τεχνικό κομμάτι πάνω κάτω στα εξήγησε ο φίλος παραπάνω οπότε με μια επίκεψη σε μηχανικό της προκοπής θα δεις ακριβώς τις πταίει. Αλλά μάλλον δεν θα είναι κάτι φθηνό , γιατί αν ήταν θα το είχε φτιάξει ο προηγούμενος (λέω εγώ τώρα....).
kseniastos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Στις 3/7/2018 στις 10:39 ΠΜ, tsofras είπε Εννοεί ότι του έβγαλε το πρόβλημα μετά από 100χλμ όχι ότι αγόρασε το αμάξι με 100χλμ. Golf 4 με 100χλμ δεν υπάρχει .... εχω την Γκολφω μου με 69000 χλμ , το πηρα απο μια κυρια στο Βολο πριν 1μιση χρονο με 50000χλμ. Και οποτε το παω στο συνεργειο για σερβις μου το ζηταει να το αγορασει ο συνεργιας...χαχα .Λες να εχω το τελευταιο 4αρι με κατω απο 100000χλμ στην Ελλαδα?
tsofras Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 10 λεπτά πριν, kseniastos είπε εχω την Γκολφω μου με 69000 χλμ , το πηρα απο μια κυρια στο Βολο πριν 1μιση χρονο με 50000χλμ. Και οποτε το παω στο συνεργειο για σερβις μου το ζηταει να το αγορασει ο συνεργιας...χαχα .Λες να εχω το τελευταιο 4αρι με κατω απο 100000χλμ στην Ελλαδα? Μιλάμε για 100χλμ χωρίς τα μηδενικά αλλιώς θα ήταν 100k 😃
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, kseniastos είπε εχω την Γκολφω μου με 69000 χλμ , το πηρα απο μια κυρια στο Βολο πριν 1μιση χρονο με 50000χλμ. Και οποτε το παω στο συνεργειο για σερβις μου το ζηταει να το αγορασει ο συνεργιας...χαχα .Λες να εχω το τελευταιο 4αρι με κατω απο 100000χλμ στην Ελλαδα? Σε ενάμιση χρονο και 19.000χλμ δηλαδή πόσες φορές το εχεις πάει για service;;; Εγώ αν δεν παρουσιάσει τίποτα έκτακτο,ανα 2 χρόνια ή ανα 15.000χλμ περιπου.
kseniastos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 13 λεπτά πριν, jmmys είπε Σε ενάμιση χρονο και 19.000χλμ δηλαδή πόσες φορές το εχεις πάει για service;;; Εγώ αν δεν παρουσιάσει τίποτα έκτακτο,ανα 2 χρόνια ή ανα 15.000χλμ περιπου. 2. μια οταν το πηρα και αλλη μια.
paylidis Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, kseniastos είπε εχω την Γκολφω μου με 69000 χλμ , το πηρα απο μια κυρια στο Βολο πριν 1μιση χρονο με 50000χλμ. Και οποτε το παω στο συνεργειο για σερβις μου το ζηταει να το αγορασει ο συνεργιας...χαχα .Λες να εχω το τελευταιο 4αρι με κατω απο 100000χλμ στην Ελλαδα? Να αλλάξεις συνεργείο. Αμεσα 🤣
KOSTASD. Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 20 ώρες πριν, jmmys είπε Αν σου έλεγε οτι το ABS έχει πρόβλημα και δεν το αναλαμβάνει,και το αμάξι κατα τα αλλά ήταν άψογο μετα από έλεγχο σε δικο σου συνεργείο, θα το αγοραζες; Κατα τα αλλά,όπως ειπώθηκε,άσχετα αν υποσχεθηκε,νομικα δεν μπορείς να κανεις τίποτα επειδή είναι από ιδιώτη.Αυτό είναι το ρίσκο σε αγορά μεταχειρισμένου από ιδιώτη. Νόμος είναι το πας σε συνεργείο που ελέγχουν πραγματικά τα πάντα, μηχανικά, ηλεκτρονικά. Ή το παίρνεις από αντιπροσωπεία ή μάντρα με γραπτή εγγύηση,που και πάλι αν ο μαντράς είναι λαμογιο θα τρεχεις νομικά. Μεταχειρισμένο καλό αμάξι,ναι απο ιδιώτη μετα απο έλεγχο στα πάντα.Αν έχει το αμάξι προβλήματα εκεί μπορείς κάλλιστα να ρίξεις τη τιμή. Οχι δεν θα το αγοραζα.Αυτο που δεν καταλαβαινουν πολλοι η μαλλον δεν διαβασαν ολο το κειμενο μου ειναι οτι το πηγα σε συνεργειο και δεν ειχε τιποτα και μετα το εβγαλε το προβλημα.Το μονο που φοβαμαι ειναι μην εχει προβλημα η μοναδα του abs.
1988panos2171 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Ότι και να έγινε ο προηγούμενος πλέον δε φέρει καμία ευθύνη. Άμα και αυτουνού το το έκανε μια στο τόσο πιθανόν όντως να το είχε ξεχάσει ή πολύ απλά να του είπαν να μην ασχοληθεί και να το άφησε έτσι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα