Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.Πριν λίγο καιρό αγόρασα ένα VW GOLF ενώ πριν το αγοράσω το πήγα σε συνεργείο για έλεγχο και δεν είχε κατι τελικά όμως μου έβγαλε στο ABS που υπήρχε από πριν και το δέχτηκε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης.Ενω υποσχέθηκε την επισκευή του (κοστος 200 ευρώ)ακόμα δεν το έχει κάνει με συνεχές αναβολές.Αυτο που ρωτάω είναι αν έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο και τι έκανε.Εχω στο μυαλό μου να κινηθώ ακόμη και νομικά γιατί του είχα πει μην με μπλέξεις με συνεργεία μου ειπε δεν θέλει ούτε ένα ευρώ το αυτοκίνητο και μετά μου είπε ότι ξέχασε να μου το πει.Το ξέρω έμπλεξα αλλά ψάχνω για λύση.Ευχαριστω.

Δημοσ.

Από την στιγμή που το αγόρασες δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι ούτε να διεκδικήσεις και τίποτα από τον πρώην κάτοχο εννοείται. Το πηγές για έλεγχο και το πήρες.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τον πάρεις με το καλό και να ελπίζεις μήπως και βγει κάτι που δεν νομίζω.

• Like 1
Δημοσ.

Πρωτη φορα ακουω να κινηθει καποιος νομικα επειδή παρουσιασε βλαβη ενα αυτοκίνητο που αγόρασε, περα απο αυτο με το αυτοκινητο που πηρες καθε χρονο θα εισαι στα συνεργεια

Οπως και να εχει καλη τυχη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εφόσον ειναι απο ιδιώτη ειχες το δικαιωμα να το ελεγξεις πριν το αγοράσεις, πλεον δεν εχεις καμια ελπιδα ουτε οφειλει να σε αποζημιωσει... εαν ήταν απο μαντρα αλλαζουν τα πραγματα και μπορεις να τους κυνηγησεις αλλα τον ιδιωτη δε προκειται να καταφερεις να του κανεις τιποτα απολύτως...

Αν θες να κυνηγήσεις κάποιον αυτός πρέπει να είναι ο μάστορας στο συνεργείο που στο έβγαλε φινο.....

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 3
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, KOSTASD. είπε

πριν το αγοράσω το πήγα σε συνεργείο για έλεγχο και δεν είχε κατι τελικά όμως μου έβγαλε στο ABS που υπήρχε από πριν

Φάσκεις και αντιφάσκεις ή είναι η ιδέα μου;;;;;;

Πως γίνεται να έκανες έλεγχο και να τα βρήκες όλα καλά και μετά να πιστεύεις ότι μια βλάβη που πρόεκυψε σε εσένα ήταν από πριν;;;;;;

• Like 1
Δημοσ.

το ελενξες κ το πειρες τελειωσε.

Αυτα μπορεί να τύχουν στο καθε μεταχειρισμένο .Δεν μπορεις να κανεις τιποτα μονο να βασιστείς στην καλή του θέληση.

Πες με ποια γενια , τι πρόβλημα ακριβως εβγαλε και μετά απο πόσο καιρό και χλμ 

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Φάσκεις και αντιφάσκεις ή είναι η ιδέα μου;;;;;;

Πως γίνεται να έκανες έλεγχο και να τα βρήκες όλα καλά και μετά να πιστεύεις ότι μια βλάβη που πρόεκυψε σε εσένα ήταν από πριν;;;;;;

Δεν φασκω και αντιφασκω καθολου.Ξεκαθαρω αυτο γραφω.Ελενξα το αυτοκ σε συνεργειο και δεν εβγαλε τιποτα ο εγκεφαλος και μετα απο οτι μου ειπε ο προηγουμενος  μερικες φορες αναβει το λαμπακι του abs γιατι δεν κανει καλη επαφη η πλακετα.Οποτε μαλλον ηταν η  ιιδεα σου.

41 λεπτά πριν, aGka8l είπε

το ελενξες κ το πειρες τελειωσε.

Αυτα μπορεί να τύχουν στο καθε μεταχειρισμένο .Δεν μπορεις να κανεις τιποτα μονο να βασιστείς στην καλή του θέληση.

Πες με ποια γενια , τι πρόβλημα ακριβως εβγαλε και μετά απο πόσο καιρό και χλμ 

GOLF 4 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 100ΧΛΜ

Δημοσ.

Δεν είναι υποχρεωμένος να σου πει τίποτα. Σε άφησε να το πας όπου θες εσύ για έλεγχο και αφού ο έλεγχος σε κάλυψε το πήρες. Κακώς είπε ότι αναλαμβάνει την επισκευή, στην ευχέριά του είναι να σου πληρώσει τη ζημιά όποτε και όταν θέλει, δεν είναι υποχρεωμένος. 

Ανέντιμο ίσως είναι αυτό που έκανε αλλά αυτό δεν κερδίζεται ούτε με δικαστήρια ούτε με τίποτα. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο όπως σου είπαν γενικά θα σε τρέχει στα συνεργεία.

• Like 1
Δημοσ.

Στο διαγνωστικό έλεγχο που σου έκανε το συνεργείο το μηχάνημα που σύνδεσε στον εγκέφαλο προφανώς και δεν είχε τόσες δυνατότητες για να δει το σφάλμα που είχε βγάλει. Βέβαια τα περισσότερα συνεργεία θα κοιτάξουν μηχανικά πως είναι το αμάξι και δεν δίνουν βάση στα ηλεκτρονικά συστήματα. Καλού κακού πάρε και άλλη γνώμη σχετικά με το ABS μήπως και φτιάχνεται με λιγότερα λεφτά. Στο θέμα με το να κυνηγήσεις τον προηγούμενο κάτοχο είναι τραβηγμένο. Για μένα το φτιάχνεις και αν θέλει ο προηγούμενος κάνει την καλή και σου δίνει ένα ποσό αν όντως είναι συζητήσιμος

Δημοσ.

Αυτα ειναι τα ρισκα του μεταχειρισμενου. Αλλα ο παλιος ιδιοκτητης σου ειπε να μη το παρεις γιατι μαλλον σε συμπάθησε.  Αρα ουδεν ρισκο. Εφοσον στο ειπε επρεπε να κοιταξεις αλλου, γιατι σε περιπτωση που θελει αλλαγη ο εγκεφαλος abs, κλαφτα.

Τωρα το μου ειπε οτι θα μου το φτιαξει, δεν εχει καποια υποσταση, ποσο μαλλον νομικη. Ευκολα μπορει να ισχυριστει του εριξα την τιμη 200€ για να το φτιαξει ο ιδιος. Ο λογος σου εναντιον του δικου του και παει λεγοντας. Και στη περιπτωση που κερδισεις, τα νομικα εξοδα θα ειναι λογικα πιο πολλα απο την επισκευη.

Στο θεμα μας:

Εψαξες στο ιντερνετ να δεις τι λενε για αυτο σε ξενα-αλλα ειδικα forum για τα golf? Στην επισημη αντιπροσωπεια για διαγνωση το πηγες; Σε 2-3 ηλεκτρολογους;

Δημοσ.
9 ώρες πριν, KOSTASD. είπε

Δεν φασκω και αντιφασκω καθολου.Ξεκαθαρω αυτο γραφω.Ελενξα το αυτοκ σε συνεργειο και δεν εβγαλε τιποτα ο εγκεφαλος και μετα απο οτι μου ειπε ο προηγουμενος  μερικες φορες αναβει το λαμπακι του abs γιατι δεν κανει καλη επαφη η πλακετα.Οποτε μαλλον ηταν η  ιιδεα σου.

GOLF 4 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 100ΧΛΜ

Μια βόλτα στο τετράγωνο το έκανε 1 φορά την μέρα; ; ; Αρχικά σε έχει κοροϊδέψει ήδη απ τον αριθμό χιλιομέτρων.

Όλα αυτά που σου είπε τα έχει γραπτά ή τα είπατε καθώς πίνατε καφέ ; Στη δεύτερη περίπτωση πως θα τον κυνηγήσεις;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Μια βόλτα στο τετράγωνο το έκανε 1 φορά την μέρα; ; ; Αρχικά σε έχει κοροϊδέψει ήδη απ τον αριθμό χιλιομέτρων.

Όλα αυτά που σου είπε τα έχει γραπτά ή τα είπατε καθώς πίνατε καφέ ; Στη δεύτερη περίπτωση πως θα τον κυνηγήσεις;

Εννοεί ότι του έβγαλε το πρόβλημα μετά από 100χλμ όχι ότι αγόρασε το αμάξι με 100χλμ.

Golf 4 με 100χλμ δεν υπάρχει ....

• Like 3
Δημοσ.
14 ώρες πριν, KOSTASD. είπε

Καλησπέρα.Πριν λίγο καιρό αγόρασα ένα VW GOLF ενώ πριν το αγοράσω το πήγα σε συνεργείο για έλεγχο και δεν είχε κατι τελικά όμως μου έβγαλε στο ABS που υπήρχε από πριν και το δέχτηκε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης.Ενω υποσχέθηκε την επισκευή του (κοστος 200 ευρώ)ακόμα δεν το έχει κάνει με συνεχές αναβολές.Αυτο που ρωτάω είναι αν έχει τύχει σε κάποιον κάτι παρόμοιο και τι έκανε.Εχω στο μυαλό μου να κινηθώ ακόμη και νομικά γιατί του είχα πει μην με μπλέξεις με συνεργεία μου ειπε δεν θέλει ούτε ένα ευρώ το αυτοκίνητο και μετά μου είπε ότι ξέχασε να μου το πει.Το ξέρω έμπλεξα αλλά ψάχνω για λύση.Ευχαριστω.

Απο την στιγμη που δεν συνοδευεται απο γραπτη εγγυηση by-by GTI !!!!!!

Δημοσ.
4 ώρες πριν, tsofras είπε

Εννοεί ότι του έβγαλε το πρόβλημα μετά από 100χλμ όχι ότι αγόρασε το αμάξι με 100χλμ.

Golf 4 με 100χλμ δεν υπάρχει ....

Αυτο ακριβως.

10 ώρες πριν, alkis13 είπε

Αυτα ειναι τα ρισκα του μεταχειρισμενου. Αλλα ο παλιος ιδιοκτητης σου ειπε να μη το παρεις γιατι μαλλον σε συμπάθησε.  Αρα ουδεν ρισκο. Εφοσον στο ειπε επρεπε να κοιταξεις αλλου, γιατι σε περιπτωση που θελει αλλαγη ο εγκεφαλος abs, κλαφτα.

Τωρα το μου ειπε οτι θα μου το φτιαξει, δεν εχει καποια υποσταση, ποσο μαλλον νομικη. Ευκολα μπορει να ισχυριστει του εριξα την τιμη 200€ για να το φτιαξει ο ιδιος. Ο λογος σου εναντιον του δικου του και παει λεγοντας. Και στη περιπτωση που κερδισεις, τα νομικα εξοδα θα ειναι λογικα πιο πολλα απο την επισκευη.

Στο θεμα μας:

Εψαξες στο ιντερνετ να δεις τι λενε για αυτο σε ξενα-αλλα ειδικα forum για τα golf? Στην επισημη αντιπροσωπεια για διαγνωση το πηγες; Σε 2-3 ηλεκτρολογους;

Οχι σε συνεργειο vw εξω το πηγα αλλα θα το παω και εκει.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε μου, το ABS είναι το πιο αξιόπιστο σύστημα σε ολόκληρο το αυτοκίνητο (ο,τι αυτοκίνητο και αν έχεις), και τα φτιάχνει η Bosch ανεξαρτήτως μάρκας. Το ότι ανάβει το λαμπάκι σημαίνει ότι απενεργοποιείται διότι:

1.) μπορεί να έχει χαμηλή τάση η μπαταρία και μπαίνει σε κατάσταση ασφαλείας

2.) μπορεί η φύσα από την μονάδα του ABS στην ECU (αν είναι ξεχωριστά) να έχει φύγει λίγο από την θέση της

3.) μπορεί ένας ή περισσότεροι αισθητήρες στις ρόδες σου να είναι χαλασμένος ή πολύ λερωμένος (με λάσπη κλπ.), οπότε το ABS απενεργοποιείται γιατί τα data από τις 4 ρόδες είναι αντικρουώμενα

4.) μπορεί τα υγρά φρένων να θέλουν συμπλήρωμα και η πίεσή τους να είναι χαμηλή, οπότε μπαίνει το ABS σε safe mode, δλδ απενεργοποιείται

Η περίπτωση να θέλεις αλλαγή μονάδας ABS για μένα είναι εξαιρετικά απίθανη. Πήγαινε σε έναν καλό μηχανικό και ψάξτε το ένα ένα. Το ότι ο προηγούμενος σου είπε ότι θα το φτιάξω εγώ και ότι παραδέχεται ότι το γνώριζε δείχνει ότι είναι βλάκας, αν είναι δυνατόν. Μην περιμένεις να στο φτιάξει, ούτε μπορείς να κάνεις τίποτα νομικά. 

Επεξ/σία από Rzarector

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...