Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

έχω δύο θέματα απο την εξεταστική στη γλωσσα C και θα 'θελα  λίγη βοήθεια αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει.

1)Στο 1ο μας ζηταει να φτιαξουμε μια συναρτηση με ορισματα ενα αλφαριθμητικο x και ενα γραμμα letter,  int remove(char *x,char letter).H συναρτηση θα βαζει κενο σε καθε θεση του x στην οποια θα βρισκει το γραμμα letter και να επιστρεφει το πληθος των αντικαταστασεων που εκανε.

Επιπλεον ζηταει να γραφει κυριως προγραμμα το οποιο θα δεχεται αλφαριθμητικο μεχρι 30 θεσεων,και στη συνεχεια να γινεται αλλαγη του χαρακτηρα <<_>>στο αλφαρηθμιτικο με χρηση της συναρτησης.Και στο τελος εκτυπωση του τελικου αλφαριθμητικου και του πληθους των αλλαγων που εγιναν.

2)Το δευτερο θεμα εχει να κανει με αρχεια και μας ζηταει να γραφει προγραμμα για αναγνωση του αρχειου <<grades.txt>>μεσα στο οποιο υπαρχει η βαθμολογια σε 3 μαθηματα για μια σειρα απο σπουδαστες.Σε καθε γραμμη υπαρχουν οι βαθμοι καθε σπουδαστη(3 δεκαδικοι αριθμοι).Το πληθος των σπουδαστων δεν ειναι γνωστο.Το προγραμμα να εμφανιζει τον σπουδαστη με το μεγαλυερο μεσο ορο καθως και το πληθος των σπουδαστων που εχουν κοπει σε ολα τα μαθηματα(βαθμος μικροτεροσ του 5).

Μπορει σε καποιους να φαινονται απλα και ισως και να ειναι αλλα ειμαι πραγματικα αρχαριος στον προγραμματισμο κ επειδη συνηθως βαζει τα ιδια θεματα οποιος εχει την καλη θεληση να τα λυσει τον ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.

"Replace character in c"

"Read a file in c grades students".

Αν ψάξεις στο google, οι 2-3 πρώτες σελίδες θα σου δώσουν λύση. Το θέμα είναι αν μπορείς να διαβάσεις τον κώδικα. Μπορείς;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Lanike71 είπε

"Replace character in c"

"Read a file in c grades students".

Αν ψάξεις στο google, οι 2-3 πρώτες σελίδες θα σου δώσουν λύση. Το θέμα είναι αν μπορείς να διαβάσεις τον κώδικα. Μπορείς;

7 λεπτά πριν, Lanike71 είπε

Να διαβασω κωδικα μπορω επισης μπορω να κανω και καποια πραγματακια μονος μου...ομως οταν φτανει η δουλεια να κανω συνδυαστικα πραγματα καπου το χανω..γι αυτο και ψαχνω καποιον να με βοηθησει.

Τωρα που το βλεπω παντως στο stackoverflow πιστευω θα το παλεψω πιο ευκολα.

Ευχαριστω παντως!

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Tsilias77 είπε

Τωρα που το βλεπω παντως στο stackoverflow πιστευω θα το παλεψω πιο ευκολα.

Ευχαριστω παντως!

Γράψε πρώτα με ψευδοκώδικα τι θα έκανες. Απλά ελληνικά.

1.Έχω το αλφαριθμητικό σε μία μεταβλητή.

2.Περνάω κάθε χαρακτήρα επαναληπτικά.

3.Αν είναι ο χαρακτήρας χ, αντικαθιστώ με κενό.

4.Συνεχίζω με τον επόμενο χαρακτήρα.

5.Αν φτάσω στο τέλος, τερματίζω.

Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό στην όλη διαδικασία, απλή σκέψη λογική. Αν κολλήσεις ρωτάς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...