Προς το περιεχόμενο

Συνεργασία μέσα σε ομάδα. Πως τα καταφέρνετε;

Sheogorath

Προτεινόμενες αναρτήσεις

7 λεπτά πριν, Fortistis είπε

Δεν το κατάλαβα αυτό. Συνήθως δεν απαντάς στα σχόλια στα thread που ανοίγεις; Ή έχω χάσει κάτι; 

Σε μέλη του "Ingnore List Club", αλλά δεν είχες άδικο στην παρούσα φάση. :-)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

11 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

Σε μέλη του "Ingnore List Club", αλλά δεν είχες άδικο στην παρούσα φάση. :-)

Ό,τι να 'ναι...

Επεξ/σία από Fortistis

οπως είπες χαλαρα και οτι βγει εσυ την προσπαθεια την εκανες.μην αφησεις ομως κανενα να οικειοποιηθει το κοπο σου και καλα στο πνευμα της ομαδας...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή έχω πάει και εγώ Erasmus στην δευτέρα γυμνασίου και μας είχαν αναθέσει τέτοιου είδους εργασία ξέρω πως ειναι.Είμαι κοινωνική και σχετικά ομαδική αλλά είχα φρικάρει που τα έκανα ολα μονή μου και στο τέλος αναγνωρίστηκε αυτό από όλους καθώς ρωτούσαν για το θέμα της εργασίας,τις πηγές κλπ και κανείς δεν είχε να δώσει απάντηση παρά μόνο εγώ.

Με λίγα λόγια μην νοιάζεσαι, αργά η γρήγορα θα βγεις κερδισμένος 

Επεξ/σία από mαriα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα φοιτιτικα μου χρόνια, ειχα αρκετες ομαδικες εργασιες. Συνηθως η καταληξη ηταν οκ. Λιγο στο φιλοτιμο, λιγο σκουντηγμα στους συμμετέχοντες και ολα τελειωναν επιτυχως. Βεβαια δεν συμμετείχαν ολοι το ιδιο, αλλα κομματια να γινει.

Μια φορα, ετυχα με ελληνες στην ομαδα που ηταν λιγο dolce vita. Παραπανω απο οσο επρεπε... σε σημειο να τους κυνηγαω και να με γραφουν. 3 μερες πριν, την παρουσιαση εγω και ενας ακομα καναμε την εργασια μονοι μας και η εκπληξη ηταν στην παρουσιαση. 2 ονοματα απο την τετραδα ελειπαν και εγινε ξεκαθαρο εξαρχης πως ολοκληρωθηκε μονο απο τους αναγραφομενους. Οταν ρωτησε η καθηγητρια για τους αλλους 2 η απαντηση ηταν: failed to do their part, denied communication/ cooperation. Ηταν χαρακτηριστικη η απαθεια τους ακομα και τοτε μεσα στην αιθουσα.

Νομιζω ειχαν να δωσουν resit exams στο μαθημα τον Σεπτέμβριο... womp womp.

Γενικα, αν η ομαδα σας γραφει, καντε αυτο που μπορειτε απο την μερια σας, ενημερωστε τον καθηγητη για την αδιαφορια, και αρνηθειτε να μπουν τα ονοματα τους σε δικη σας εργασια. Δωστε στεγνα και ασαλιωτα.

Επεξ/σία από Alphaleader
  • Like 1
  • Thanks 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

We've all been there.

Εσύ κάνεις αυτό που θέλεις και μπορείς, και δε σε απασχολεί τι κάνουν οι άλλοι ούτε το τι θα έπρεπε να κάνουν σύμφωνα με κάποιο επίσημο ή ανεπίσημο κριτήριο.

Αν και όταν γίνει σχετική συζήτηση με αυτούς που περιμένουν το παραδοτέο, εκεί είσαι brutally honest και χωρίς να βγάλεις εμπάθεια ή κακία ή οτιδήποτε λες τα πράγματα με το όνομα τους. Δεν συνέβαλλαν στο τάδε και στο τάδε; Εσύ θα πεις έκανα αυτό, έκανα το άλλο, συζήτησα το παράλλο, "δυστυχώς όμως πέρα από κάποια γενικά σχόλια δεν υπήρξε σχετική κινητοποίηση από άλλον κι έτσι το τελικό αποτέλεσμα είναι περιορισμένο στη δουλειά που μπόρεσα να κάνω ο ίδιος".

Αν το κάνεις αυτό στη ζωή και κοιτάς και να βρίσκεσαι σε σχετικά αξιοκρατικό περιβάλλον, τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους μόνα τους.

ΥΓ η παραπάνω συμβουλή δεν είναι καλή αν είσαι υπεύθυνος εσύ προσωπικά και θα δώσεις λόγο για το έργο. Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.

Επεξ/σία από defacer
  • Like 1
  • Thanks 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 3/7/2018 στις 5:27 ΜΜ, defacer είπε

We've all been there.

Εσύ κάνεις αυτό που θέλεις και μπορείς, και δε σε απασχολεί τι κάνουν οι άλλοι ούτε το τι θα έπρεπε να κάνουν σύμφωνα με κάποιο επίσημο ή ανεπίσημο κριτήριο.

Αν και όταν γίνει σχετική συζήτηση με αυτούς που περιμένουν το παραδοτέο, εκεί είσαι brutally honest και χωρίς να βγάλεις εμπάθεια ή κακία ή οτιδήποτε λες τα πράγματα με το όνομα τους. Δεν συνέβαλλαν στο τάδε και στο τάδε; Εσύ θα πεις έκανα αυτό, έκανα το άλλο, συζήτησα το παράλλο, "δυστυχώς όμως πέρα από κάποια γενικά σχόλια δεν υπήρξε σχετική κινητοποίηση από άλλον κι έτσι το τελικό αποτέλεσμα είναι περιορισμένο στη δουλειά που μπόρεσα να κάνω ο ίδιος".

Αν το κάνεις αυτό στη ζωή και κοιτάς και να βρίσκεσαι σε σχετικά αξιοκρατικό περιβάλλον, τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους μόνα τους.

ΥΓ η παραπάνω συμβουλή δεν είναι καλή αν είσαι υπεύθυνος εσύ προσωπικά και θα δώσεις λόγο για το έργο. Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.

Κάπως έτσι πήγε. Αν ήμουν εγώ υπόλογος για την περάτωση του έργου, θα έβγαζα και το μαστίγιο αν χρειαζόταν. τώρα που ήμασταν όλοι ισοδύναμοι, δεν μπορούσα (ούτε ήθελα) να αναγκάσω κανένα.

Ας πω και ένα αστείο. 1 ώρα πριν την 2η παρουσίαση (όχι αυτήν που είχα ετοιμάσει), ετοιμάζαμε το Power Point. Λέω στο παλικάρι που καθόταν μπροστά στο pc, "πάρε το pp που έκανα εγώ και έχει έτοιμη μορφοποίηση, να μην ψαχνόμαστε με την εικόνα" (εκείνη την ώρα έκανε απλώς μαύρα γράμματα σε λευκό φόντο, default). Απευθείας πήρα απάντηση:
"Έλα μωρέ τώρα, θα το κάνω μετά"
"Κάνε το μην ψαχνόμαστε τελευταία στιγμή"
"Έλα ρε, πανεύκολο είναι"
"Καλώς"

10 λεπτά πριν την παρουσίαση, τελειώνουμε με τα κείμενα μπλα μπλα, και πάει να το κλείσει, με ακόμα default μαυρα γράμματα σε λευκό φόντο. Χάλια δηλαδή. Του λέω, "Κάνε την μορφοποίηση, έτσι θα το δείξουμε;"
"Αααα, πως γίνεται, δεν ξέρω;"

Χαίρομαι που κρατήθηκα. :)

Ειναι οντως μεγαλο προβλημα η ομαδικη πνευματικη δουλεια (επειδη στην χειρωνακτικη δεν εχω παρατηρησει προβλημα), το καταλαβα και εγω στο πανεπιστημιο, εγω πιστευω οτι φταιει οτι δεν μαθαμε να κανουμε εργασιες ομαδικες οταν ημασταν στο γυμνασιο-λυκειο, αλλα βεβαια ουτε και οι περισσοτεροι καθηγητες μας θα ξεραν πως να μας βαλουν μια ομαδικη εργασια. Πετυχα ατομο με το οποιο δεν μπορουσαμε να κατσουμε μαζι να κανουμε δουλεια με τιποτα, κατηληγαμε να πινουμε ουζα καθε φορα, ε λοιπον χωρισαμε την δουλεια στην μεση, εκανε ο καθενας το κομματι του και ολα καλα, μου εχει τυχει να δουλεψω με ατομα μια χαρα, μου εχει τυχει να μην μπορω να συννενοηθω με τον αλλον και φυσικα και αυτο που συναντησες και εσυ. Ετσι ειναι τα πραγματα, δυστυχως και θελει πολυ δουλεια στην εκπαιδευση για να αλλαξουν.

• Like 1

Ψιλό άσχετο με το θέμα, αλλά ειδα ποσο "σκατολαος" είμαστε σε σχέση με τους (περισσότερους) έξω.

Οσοι έχετε επαφές/εμπειρίες κτλ, λογικά με καταλαβαίνετε.

Και οι Ιταλοί, ποσο αδέρφια μας πια...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...