Gonzy Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Επεξεργαστείς : Ryzen 7 2700x Μητρική : MSI X470 Gaming Plus RAM : G.Skill Sniper X DDR4-3200 16GB Κάρτα Γραφικών : GTX 1080 8GB Windforce Τροφοδοτικό : SeaSonic Prime 650W Gold HDD : WD 1TB SSD : 120GB Οθόνη : Samsung C24FG73 Gaming Monitor 144 Hz Το μόνο πράγμα το οποίο θα κάνω Overclock είναι η RAM. Αυτό το UPS κάνει ? https://www.skroutz.gr/s/6234121/APC-Back-UPS-950VA-Schuko.html Να έχω τουλάχιστον 3 λεπτά να κλείσω το PC με ασφάλεια.
Salvation81 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Αναλογα τι θα κανεις, αυτο ειναι 480W οποτε αν παιζεις παιχνιδι εκεινη την στιγμη πολυ πιθανο να μην εχεις ουτε ενα δευτερολεπτο οταν πεσει το ρευμα (εκτος αν δεν βαλεις και την οθονη επανω). Εγω θα σου ελεγα να πας σε 1500VA. 1
DiaperCh@nger Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Χ470, 2700x, 1080, 3200 16gb..... '''''το μόνο πράγμα που θα κάνω overclock είναι η ram'''... Πάλι καλά... Βέβαια, μπορεί και μια στο δεκάκις τρισεκατομμύριο να χαλάσει η ram. Να τα προσέχεις αυτά. Αγόρασε ένα βατόμετρο (5-15 ευρώ) και βάλτο στη πρίζα να δεις πόσο τραβάει το σύστημά σου. Χωρίς oc, πολύ δύσκολα να ξεπερνάει τα 350 watt. Έστω και οριακά, το 950va σου κάνει. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2018 από DiaperCh@nger
spyros007 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Mιας και έδωσες 1400 + για το PC πρεπει να δώσεις τουλάχιστον 400 + για το UPS.Λες και τα βατ του UPS πανε σε αναλογία με τα ευρώ που το αγορασες.Αντε γιατι το παραεχουμε ξηλώσει εδω μεσα.............. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2018 από spyros007
EddieObscurant Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 7 ώρες πριν, Gonzy είπε Επεξεργαστείς : Ryzen 7 2700x Μητρική : MSI X470 Gaming Plus RAM : G.Skill Sniper X DDR4-3200 16GB Κάρτα Γραφικών : GTX 1080 8GB Windforce Τροφοδοτικό : SeaSonic Prime 650W Gold HDD : WD 1TB SSD : 120GB Οθόνη : Samsung C24FG73 Gaming Monitor 144 Hz Το μόνο πράγμα το οποίο θα κάνω Overclock είναι η RAM. Αυτό το UPS κάνει ? https://www.skroutz.gr/s/6234121/APC-Back-UPS-950VA-Schuko.html Να έχω τουλάχιστον 3 λεπτά να κλείσω το PC με ασφάλεια. Σε full load (300+watt) όσα έχουν μια μπαταρία οπως αυτό που έβαλες , με το ζορι θα σου κραταει 5 λεπτο με καινουριες μπαταριες. Σε idle θα σου βγάζει 15-20λεπτά. Λάβε υποψην σου οτι αναλογα με τη χρήση, θερμοκρασια κλπ σε 2-4 χρονια οι μπαταριες θα χουν τη μιση αποδοση και περιπου στα 5 θα θέλουν σιγουρα αλλαγή και υπολογίζεις τις ανάγκες σου. Γνωμη μου ειναι να παρεις καποιο με 2 μπαταριες πχ eaton 1100 eaton 1500 ( οι διαφορές ειναι στη χωρητικοτητα 7.2ah vs 9ah) ή apc 1400 (7.2ah) Tα apc ειναι λιγο καλυτερα και με καλύτερο software αλλα δυστυχώς ειναι και ακριβότερα
haris013 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Apc από backups pro και πάνω σε σειρά προϊόντων. Δες και αυτή την σειρά της cyberpower https://www.skroutz.gr/s/374105/CyberPower-CP1500EPFCLCD.html Είναι full sinewave κσι πολυ τίμια στα λεφτά τους. 1
Gonzy Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, DiaperCh@nger είπε Χ470, 2700x, 1080, 3200 16gb..... '''''το μόνο πράγμα που θα κάνω overclock είναι η ram'''... Πάλι καλά... Βέβαια, μπορεί και μια στο δεκάκις τρισεκατομμύριο να χαλάσει η ram. Να τα προσέχεις αυτά. Αγόρασε ένα βατόμετρο (5-15 ευρώ) και βάλτο στη πρίζα να δεις πόσο τραβάει το σύστημά σου. Χωρίς oc, πολύ δύσκολα να ξεπερνάει τα 350 watt. Έστω και οριακά, το 950va σου κάνει. Αν βάλω μόνο το PC χωρίς την οθόνη με αυτό το UPS θα με κρατάει 3 λεπτά για να κλείσω το PC ? είναι 900VA https://www.skroutz.gr/s/374109/CyberPower-CP900EPFCLCD.html#specs
mkp Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Εγώ έχω το APC Back-UPS 950VA σε PC (6700Κ@4.7GHz, DDR4-3200 16GB, GTX 1080, monitor 27') και μια χαρά μου το έχει κρατήσει όσες φορές έχει κοπή το ρεύμα. Γενικά με αυτό το UPS και με αυτό το pc να υπολογίζεις περίπου 20 λεπτά αυτονομία σε idle και 2-3 λεπτά σε max load (cpu 100% gpu 100%) 1
Gonzy Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, mkp είπε Εγώ έχω το APC Back-UPS 950VA σε PC (6700Κ@4.7GHz, DDR4-3200 16GB, GTX 1080, monitor 27') και μια χαρά μου το έχει κρατήσει όσες φορές έχει κοπή το ρεύμα. Γενικά με αυτό το UPS και με αυτό το pc να υπολογίζεις περίπου 20 λεπτά αυτονομία σε idle και 2-3 λεπτά σε max load (cpu 100% gpu 100%) Όσο αφορά το ημίτονο ? Το UPS αυτό είναι με μι ημίτονο ενώ τα όλα τα καινούρια τροφοδοτικά πια χρειάζονται UPS με ημίτονο. Είχες ποτέ κανένα περίεργο ήχο στο τροφοδοτικό η στο UPS η κάποιο τυχαίο Shut Down ?
Salvation81 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Ελπιζω οσοι του λετε οτι μπορει να κανει την δουλεια του με 900-950VA να του κανετε την καλη και να αγορασετε το UPS αν τελικα δεν του κανει. ΠΟΤΕ δεν παμε να παρουμε UPS με την λογικη "ισως να σου κανει οριακα". Απο εκει και περα υπαρχουν 1500VA UPS (και πολυ καλα κιολας) γυρω στο 200αρι, δεν τα λες ακριβα. 1
Gonzy Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 19 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Ελπιζω οσοι του λετε οτι μπορει να κανει την δουλεια του με 900-950VA να του κανετε την καλη και να αγορασετε το UPS αν τελικα δεν του κανει. ΠΟΤΕ δεν παμε να παρουμε UPS με την λογικη "ισως να σου κανει οριακα". Απο εκει και περα υπαρχουν 1500VA UPS (και πολυ καλα κιολας) γυρω στο 200αρι, δεν τα λες ακριβα. Όσο αφορά το ημίτονο ? Δεν θα είναι με καθαρό ημίτονο το οποίο μπορεί να κάνει ζημιά στο τροφοδοτικό έτσι ? Δεν είμαι σίγουρος
Salvation81 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 6 λεπτά πριν, Gonzy είπε Όσο αφορά το ημίτονο ? Δεν θα είναι με καθαρό ημίτονο το οποίο μπορεί να κάνει ζημιά στο τροφοδοτικό έτσι ? Δεν είμαι σίγουρος Μην μπλεκεις τα πραγματα περισσοτερο απο οσο πρεπει, ενα 1500αρι Line Interactive να παρεις απο APC η Cyberpower (pure sinewave) θα εισαι μια χαρα.
mkp Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Gonzy είπε Όσο αφορά το ημίτονο ? Το UPS αυτό είναι με μι ημίτονο ενώ τα όλα τα καινούρια τροφοδοτικά πια χρειάζονται UPS με ημίτονο. Είχες ποτέ κανένα περίεργο ήχο στο τροφοδοτικό η στο UPS η κάποιο τυχαίο Shut Down ? Το APC Back-UPS 950VA εχει stepped sine wave, άλα και square wave να είχε που είναι το χειρότερο δεν παθαίνει απολυτός τίποτα το τροφοδοτικό σου, αλώστε ποσά λεπτά νομίζεις θα τραβήξεις ρεύμα από την μπαταριά μέσα σε ένα χρόνο για παράδειγμα? πανό από 30-60 λεπτά αθροιστικά τον χρόνο δεν θα χρησιμοποιήσεις την μπαταριά ώστε να πάθει το παραμικρό το τροφοδοτικό σου με το stepped sine wave. αυτά που έχουν pure sine wave είναι συνήθως τα Online που τραβάνε συνεχώς 24/7 ρεύμα από την μπαταριά. εννοείτε ότι όταν τραβάει ρεύμα από την μπαταριά(δηλαδή έχει κοπή το ρεύμα) τότε το APC Back-UPS 950VA κάνει πολύ θόρυβο άλα μονό τότε. και εγώ όταν αγόραζα ups έλεγα στην αρχή να πάρω κάνα κάλο άλα μετά αποφάσισα ότι δεν έχει και πολύ νόημα για το PC που το έχω, και πήρα το APC Back-UPS 950VA με ένα εκατοστάρικο που μέχρι στιγμής με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο σε όλες τις διακοπές ρεύματος και αυξομειώσεις τάσης. επίσης μην πάρεις UPS με square wave αν έχεις καινούργιο PSU, γιατί υπαρχή περιπτώσει να μην καταλαβαίνει καν το PSU ότι το square wave είναι ρεύμα και να μην δουλεύει καθόλου. Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2018 από mkp 1
Gonzy Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 6 ώρες πριν, mkp είπε Το APC Back-UPS 950VA εχει stepped sine wave, άλα και square wave να είχε που είναι το χειρότερο δεν παθαίνει απολυτός τίποτα το τροφοδοτικό σου, αλώστε ποσά λεπτά νομίζεις θα τραβήξεις ρεύμα από την μπαταριά μέσα σε ένα χρόνο για παράδειγμα? πανό από 30-60 λεπτά αθροιστικά τον χρόνο δεν θα χρησιμοποιήσεις την μπαταριά ώστε να πάθει το παραμικρό το τροφοδοτικό σου με το stepped sine wave. αυτά που έχουν pure sine wave είναι συνήθως τα Online που τραβάνε συνεχώς 24/7 ρεύμα από την μπαταριά. εννοείτε ότι όταν τραβάει ρεύμα από την μπαταριά(δηλαδή έχει κοπή το ρεύμα) τότε το APC Back-UPS 950VA κάνει πολύ θόρυβο άλα μονό τότε. και εγώ όταν αγόραζα ups έλεγα στην αρχή να πάρω κάνα κάλο άλα μετά αποφάσισα ότι δεν έχει και πολύ νόημα για το PC που το έχω, και πήρα το APC Back-UPS 950VA με ένα εκατοστάρικο που μέχρι στιγμής με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο σε όλες τις διακοπές ρεύματος και αυξομειώσεις τάσης. επίσης μην πάρεις UPS με square wave αν έχεις καινούργιο PSU, γιατί υπαρχή περιπτώσει να μην καταλαβαίνει καν το PSU ότι το square wave είναι ρεύμα και να μην δουλεύει καθόλου. Όπως είπες τελικά αποφάσισες να πάρεις αυτό γιατί το PC στο οποίο θα το έβαζες δεν είχε και μεγάλο νόημα. Έτσι ? Σε εμένα αντιθέτως το PC αυτό θα έχει μεγάλο νόημα και θέλω να κρατήσει για αρκετό καιρό. Κάθε δύο βδομάδες έχω διακοπή. Πιστεύεις ότι δεν χρειάζομαι Pure και ότι με ένα απλό σαν το APC 950 θα είμαι καλά ?
mkp Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 18 ώρες πριν, Gonzy είπε Όπως είπες τελικά αποφάσισες να πάρεις αυτό γιατί το PC στο οποίο θα το έβαζες δεν είχε και μεγάλο νόημα. Έτσι ? Σε εμένα αντιθέτως το PC αυτό θα έχει μεγάλο νόημα και θέλω να κρατήσει για αρκετό καιρό. Κάθε δύο βδομάδες έχω διακοπή. Πιστεύεις ότι δεν χρειάζομαι Pure και ότι με ένα απλό σαν το APC 950 θα είμαι καλά ? όταν λέω δεν έχει νόημα εννοώ ότι το PC μου ξοδεύει σε max load περίπου 400W(μαζί με οθόνη + ηχεία) ε το APC 950 μπορεί να δώσει max 480W άρα δεν είχε νόημα να έπαιρνα κάτι μεγαλύτερο. τώρα βεβαία στην δικιά σου περιπτώσει που λες ότι κάθε δύο βδομάδες κόβετε το ρεύμα αυτό σημαίνει ότι θα επιβαρύνεις πάρα πολύ το UPS, οπότε θα ήταν πιο λογικό να κοιτάξεις κάτι αρκετά πιο ακριβό (δηλαδή από 200+ και πανό) σε APC και CyberPower γιατί θα σου κρατήσουν περισσότερα χρόνια, όσον άφορα για το PC σου μην ανήσυχης δεν πρόκειται να πάθει τίποτα απολυτός ακόμα και με τα φτηνά UPS. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα