Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα, εχω ενα θεμα και δεν μπορω να καταλαβω πως να το διορθωσω! 

εχω vdsl OTE, και μενω σε πολυκατοικια. το καλωδιο ερχεται σε μια κεντρικη πριζα και απ οτι ειδα απο κει φευγει στις υπολοιπες του σπιτιου.. οταν συνδεω λοιπον το router σε αυτη την πριζα, συνδεοομαι με 29,997/30. ωραια μεχρι εδω, οταν βαζω τηλεφωνο με φιλτρο σε καποια αλλη πριζα πεφτει στα 22.. λεω, καπου θα  κανει βραχυκυκλωμα.. οκ.. λογικο ειναι 40 χρονων πολυκατοικια.. 

αποσυνδεω το καλωδιο λοιπον που φευγει για να παει στις αλλες πριζες, και αφηνω να ερχεται μονο σε αυτη σημα. συνδεω το router ολα καλα 29.9.. με το που βαζω spliter και συθνδεω το τηλεφωνο στην ιδια πριζα, ξαναπεφτω στα 22.. δεν μπορω να καταλαβω τι μπορει να φταει..

δοκιμασα να βαλω αλλο φιλτρο, τα ιδια...

δοκιμασα να βαλω φιλτρο χωρις ομως να συνδεσω πανω του τηλεφωνο, τα ιδια..

το μονο που δεν δοκιμασα ειναι να βαλω το σταθερο χωρις φιλτρο να δω τι θα κανει, θα το τσεκαρτω το απογευμα που θα ποαω σπιτι, αλλα και να δουλεψει φανταζομαι θα εχω αποσυνδεσεις σε καθε κληση..

πηρα τηλ στον οτε και μου λεει ειναι θεμα ηλεκτρολογου και προβλημα διακλαδώσεων.. ποιες διακλαδωσεις? 3 καλωδια ειναι ολα κ ολα.. καμια ιδεα κανεις? 

Επεξ/σία από emperor4her
Δημοσ.

Εφόσον στην κεντρική πριζα εχεις 29,997/30, τοτε σωστά σου λένε οτι είναι θεμα ηλεκτρολόγου και εσωτερικής καλωδίωσης

βγάλε ολα τα σύρματα που πάνε στα άλλα δωμάτια και δοκίμασε μόνο με το κεντρικό

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, emperor4her είπε

αποσυνδεω το καλωδιο λοιπον που φευγει για να παει στις αλλες πριζες, και αφηνω να ερχεται μονο σε αυτη σημα. συνδεω το router ολα καλα 29.9.. με το που βαζω spliter και συθνδεω το τηλεφωνο στην ιδια πριζα, ξαναπεφτω στα 22.. δεν μπορω να καταλαβω τι μπορει να φταει..

5 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Εφόσον στην κεντρική πριζα εχεις 29,997/30, τοτε σωστά σου λένε οτι είναι θεμα ηλεκτρολόγου και εσωτερικής καλωδίωσης

βγάλε ολα τα σύρματα που πάνε στα άλλα δωμάτια και δοκίμασε μόνο με το κεντρικό

καλημερα, το εκανα.. αυτο λεω.. γιαυτο εχω σκαλωσει τι μπορει να φταιει.

Επεξ/σία από emperor4her
Δημοσ.

Παίρνεις το vdsl από ακ κ έχεις tdm τηλεφωνία ? Υπάρχουν διαφορετικά φίλτρα για adsl k vdsl στην πράξη δεν έχω δει να έχουν διαφορά όμως . 

Υπάρχει περίπτωση να μην είναι η κεντρική σου μπριζα αυτή , έτσι όπως έχεις τα άλλα αποσυνδεδεμενα δοκίμασε να πας το ρούτερ σε όλες τις μπριζες του σπιτιού να δεις αν σε κάποια κάνει blinking to adsl η αν έχεις tδμ βάζε τηλέφωνο να δεις αν βγάζει τόνο 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, aGka8l είπε

Παίρνεις το vdsl από ακ κ έχεις tdm τηλεφωνία

δεν καταλαβα τι εννοεις εδω. ναι ειναι σιγουρα η κεντρικη πριζα, δοκιμασα να βαλω τηλεφωνα στις υπολοιπες και ειναι βουβα αφου εκοψα τα υπολοιπα καλωδια. δεν ειμαι σιγουρος αν εχω vdsl φιλτρο θα κοιταξω αν εχω καποιο η θα παρω ενα να δω αν παιζει ρολο.. αλλα δεν νομιζω να εχει διαφορα (και απο τον οτε που ρωτησα μου ειπαν οτι ειναι τα ιδια) 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, emperor4her είπε
Spoiler

καλημερα, εχω ενα θεμα και δεν μπορω να καταλαβω πως να το διορθωσω! 

εχω vdsl OTE, και μενω σε πολυκατοικια. το καλωδιο ερχεται σε μια κεντρικη πριζα και απ οτι ειδα απο κει φευγει στις υπολοιπες του σπιτιου.. οταν συνδεω λοιπον το router σε αυτη την πριζα, συνδεοομαι με 29,997/30. ωραια μεχρι εδω, οταν βαζω τηλεφωνο με φιλτρο σε καποια αλλη πριζα πεφτει στα 22.. λεω, καπου θα  κανει βραχυκυκλωμα.. οκ.. λογικο ειναι 40 χρονων πολυκατοικια.. 

δοκιμασα να βαλω αλλο φιλτρο, τα ιδια...

δοκιμασα να βαλω φιλτρο χωρις ομως να συνδεσω πανω του τηλεφωνο, τα ιδια..

το μονο που δεν δοκιμασα ειναι να βαλω το σταθερο χωρις φιλτρο να δω τι θα κανει, θα το τσεκαρτω το απογευμα που θα ποαω σπιτι, αλλα και να δουλεψει φανταζομαι θα εχω αποσυνδεσεις σε καθε κληση..

πηρα τηλ στον οτε και μου λεει ειναι θεμα ηλεκτρολογου και προβλημα διακλαδώσεων.. ποιες διακλαδωσεις? 3 καλωδια ειναι ολα κ ολα.. καμια ιδεα κανεις? 

Αν έχεις βάλει splitter δεν χρειάζεται να βάλεις φίλτρο, το router πάνω στο splitter πόσο πιάνει, χωρίς το τηλέφωνο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Havik είπε

Αν έχεις βάλει splitter δεν χρειάζεται να βάλεις φίλτρο, το router πάνω στο splitter πόσο πιάνει, χωρίς το τηλέφωνο;

22/30 με το spliter 

29.9/30 χωρις το spliter. 

δοκιμασα 3 διαφορετικα spliter και ολα το ιδιο.. τι να πω, να ειναι ολα χαλασμενα?

Επεξ/σία από emperor4her
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα splitter τα έχεις από adsl? Εάν ναι υπάρχει περίπτωση να μην κάνουν λόγω του ότι το vdsl έχει μεγαλύτερο εύρος συχνοτήτων, αν σου έδωσαν εξοπλισμό χρησιμοποίησε το splitter εκείνο, αν σου το κάνει και με αυτό… δεν ξέρω.

είχες ISDN?

Επεξ/σία από Havik
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Havik είπε

Τα splitter τα έχεις από adsl? Εάν ναι υπάρχει περίπτωση να μην κάνουν λόγω του ότι το vdsl έχει μεγαλύτερο εύρος συχνοτήτων, αν σου έδωσαν εξοπλισμό χρησιμοποίησε το splitter εκείνο, αν σου το κάνει και με αυτό… δεν ξέρω.

είχες ISDN?

Είναι pstn γραμμή. Ναι τα φίλτρα είναι adsl. Ίσως έχω και ένα vdsl, θα το δοκιμάσω το απόγευμα. Απ τον ΟΤΕ στο τεχνικό τμήμα με διαβεβαίωσε ότι είναι τα ίδια και οτι αλλάζει μόνο το logo για θέμα marketing🤔

Δημοσ.

Λοιπόν αγόρασα ένα vdsl splitter και όλα δουλεύουν ρολόι.. Δεν ξέρω με σιγουριά αν έφταιγε ότι δεν ήταν vdsl τα άλλα ή αν ήταν χαλασμένα.. Τέλος πάντων, τέλος καλό όλα καλά! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να και μια φορά* που έπεσα μέσα, τουλάχιστον δεν αγόρασες τσάμπα splitter :P

*Πάντα δίκιο έχω αλλά είπα να το παίξω μετριόφρων 🤓

Επεξ/σία από Havik
Δημοσ.

Σε συνεχεια του θεματος θελω να ρωτησω το εξης: επειδη θελω να τραβήξω γραμμες ethernet, απο το σαλονι προς το γραφειο και το δωματιο και 1 προς το σαλονι για την τηλέοραση, λεω να τα κανω με πριζες και μονοκλονα καλωδια να υπαρχει γραμμη μανιμα. 

αυτο  αν μπει στον τοιχο, και συνδεω τα καλωδια του ρουτερ εκει, για να καταλαβω τωρα.. απο πισω βγαινουν απο καθε θυρα και ενα καλωδιο? η εχει καποιο διαχωριστη και φευγει 1 μονο καλωδιο κοινο για ολα? πως δουλευει? 

Δημοσ.

ναι το εχω καταλαβει αυτο απλα η απορια μου ειναι η εξης: απο το ρουτερ στελνω ενα καλωδιο σε αυτο και μετα αυτο κανει διαχωρισμο ή απο καθε εξοδο του ρουτερ φευγει ξεχωριστο καλωδιο που συνδεεται σε μια ξεχωριστη εισοδο πισω απο το pach panel? 

Δημοσ.

Οχι

Πρεπει μα παρεις και ενα switch

https://www.skroutz.gr/s/7639405/TP-LINK-TL-SG1005D-v6.html

Απο τον ρουτερ πας στο switch και μετα στο patch panel, που στην περίπτωση σου δεν χρειάζεται, κουμπώνεις τα καλώδια κατευθείαν επάνω στο switchακι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...