Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν από δύο χρόνια περίπου η εταιρεία Light λανσάρισε την κάμερα L16, που αποκαλεί «multi-aperture computational camera» αφού διαθέτει 16 συστήματα φακών.

Καθώς ο χρήστης πατάει το κλείστρο, η κάμερα τραβάει φωτογραφίες και με τα δεκαέξι συστήματα φακών σε διαφορετικά εστιακά μήκη με στόχο να “συλλάβει περισσότερα δεδομένα”.

Στην συνέχεια, η τεχνολογία της Light συνδυάζει τις εικόνες σε μία μεγάλη φωτογραφία των 52 Megapixels με τον φωτογράφο να είναι σε θέση να ρυθμίσει το βάθος πεδίου, την εστίαση και την έκθεση μετά την λήψη. Τώρα, η εταιρεία Light εργάζεται για να φέρει την συγκεκριμένη τεχνολογία στα κινητά τηλέφωνα.

Η Light πραγματοποίησε έδειξε σε δημοσιογράφους της Washington Post διάφορα πρωτότυπα και concepts, που διέθεταν μεταξύ πέντε και εννέα συστημάτων φακών στην «πλάτη» τους. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι χάρη στον σχεδιασμό τους, οι συσκευές μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες έως και 64 Megapixels έχοντας πολύ καλύτερη απόδοση σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού και με διάφορα εφέ που σχετίζονται με το βάθος.

Η εταιρεία Light λέει πως τουλάχιστον ένα smartphone με «multi-lens σχεδιασμό» θα κυκλοφορήσει προς το τέλος της χρονιάς. Τα διαφορετικά συστήματα φακών αναμφισβήτητα θα επηρεάσουν το κόστος της συσκευής ωστόσο ελπίζουμε να μην είναι τόσο ακριβή όσο και η κάμερα της L16 που στοιχίζει περίπου $1950.

Engadget

 

 


Διαβάστε ολόκληρη την άρθρο

  • Super Moderators
Δημοσ.

Επιτελους ενα αληθινό breakthrough στις καμερες στα κινητά μετα απο χρόνια και οχι τα ψευτοbokeh dual camera κλπ. 

  • Like 1
Δημοσ.

Στέρεο λέμε! Από το ένα παίζει Τσιτσάνη κι από το άλλο Μαρινέλα!

(Ουσιαστική καινοτομία πάπαλα!)

3 λεπτά πριν, nfsmw_gr είπε

Επιτελους ενα αληθινό breakthrough στις καμερες στα κινητά μετα απο χρόνια και οχι τα ψευτοbokeh dual camera κλπ. 

Αληθινό θα ήταν αν κατάφερναν κάτι σαν διάφραγμα ας πούμε. Παραμένει ένα τίποτα x πόσες κάμερες είπαμε.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Στέρεο λέμε! Από το ένα παίζει Τσιτσάνη κι από το άλλο Μαρινέλα!

(Ουσιαστική καινοτομία πάπαλα!)

Αληθινό θα ήταν αν κατάφερναν κάτι σαν διάφραγμα ας πούμε. Παραμένει ένα τίποτα x πόσες κάμερες είπαμε.

Αποσο εχω δει δεν εχουν ολες οι καμερες ιδιο διαφραγμα, η τουλαχιστον δεν θα εχουν. 

Διόρθωστε με αν κανω λαθος. 

  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Το κινητό του φαντάρου... :P

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θεμα δεν ειναι 5 ή 9 αλλα πως οι ομαδες του design θα καταφερουν να τις ενταξουν σε ενα αποδεκτο design(αυτο που βλεπουμε εινια εκτρωμα αν και δεν νομιζω οτι εκαναν προσπαθεια να το κανουν ομορφο)

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Και όμως...ακούγεται πολυ έξυπνο. Τραβάς τις φωτογραφίες χωρίς να το σκέφτεσαι, και μετα στο σπίτι με την ησυχία σου... ρυθμίζεις την φωτογραφία όπως την θέλεις και σε πιο σημείο θέλεις να εστιάσει.
Για κάποιες περιπτώσεις είναι πολύ βολικό

  • Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, nfsmw_gr είπε

Αποσο εχω δει δεν εχουν ολες οι καμερες ιδιο διαφραγμα, η τουλαχιστον δεν θα εχουν. 

Διόρθωστε με αν κανω λαθος. 

Δεν εννοούσα αυτό! Οι κάμερες αυτές έχουν απλά ένα ονομαστικό διάφραγμα που δεν είναι μεταβλητό όπως στους φακούς των φωτογραφικών μηχανών. Μακάρι να δω μια μέρα κάτι τέτοιο σε κινητό. Αυτό θα ήταν καινοτομία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...