Thrylos7 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Λοιπον, η υποθεση ειναι σχετικα απλη. Σημερα εχω VDSL forthnet με το stock modem/router που δινει (νομιζω ZTE) το οποιο υποστηριζει wifi μεχρι n. Μετακομιζω λοιπον στο απο κατω διαμερισμα (το πανω διαμερισμα μενει αθικτο, μενει αδελφος κλπ) και μιας και πανω υπαρχει αριστη VDSL 49.955mbps θελω να την εκμεταλευτω και απο κατω χωρις να πληρωνω νεα συνδεση. Και σκεφτομαι τωρα τι μπορω να κανω για να εχω ΚΑΛΗ συνδεση στο κατω διαμερισμα, να μπορω να εκμεταλευτω την VDSL που πιανω 4.5mb/s και οχι να με περιοριζει το σημα. Ρωταω λοιπον, ειναι καλυτερη λυση : 1) Να αγορασω καινουριο modem/router τυπου AC , αξιοπρεπες και με καλυτερο range 2) Να αγορασω αξιοπρεπες router AC και να το τοποθετησω διπλα στο modem/router περιοριζοντας το πρωτο σε ρολο μονο modem 3) Να αγορασω καποιο access point για το κατω διαμερισμα να παιρνει το σημα και να δινει καλο σημα σε ολοκληρο το διαμερισμα 4) Καποια αλλη λυση? Σκεφτηκα ισως καποιο powerline που να δινει σε access point στον κατω οροφο αλλα αφενος νομιζω δεν θα περασει το σημα (αλλο ρολοϊ ΔΕΗ), αφετερου θα ειναι διπλο κοστος και θα θελει φανταζομαι και "καλο" powerline αυτη η λυση. Το μονο θετικο που βλεπω αν γινοταν ετσι ειναι οτι θα μπορουσα μεχρι το Desktop PC μου εστω να ειναι wired η συνδεση με οτι θετικο συνεπαγεται αυτο. Προσωπικα κλινω προς την κουρτινα 2 με το δεδομενο οτι θα μου "μεινει" η επενδυση ακομα και αν θελω να παω σε αλλου τυπου modem, πχ fiber ή whatever Εσεις τι λετε?
jkoukos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Με οποιαδήποτε ασύρματη λύση, δεν θα έχεις πλήρη αξιοποίηση της ταχύτητας που έχει η σύνδεση. Εκτός αν κάνεις χρήση 2 ίδιων εξωτερικών ΑΡ ώστε να κάνουν ασύρματη ζεύξη μεταξύ τους. Επειδή όμως ούτως ή άλλως και στα 2 διαμερίσματα θα φέρεις έξω UTP καλώδιο, μακράν η καλύτερη, οικονομικότερη και πλέον αξιόπιστη λύση είναι η σύνδεση των 2 διαμερισμάτων ενσύρματα. Όλα τα άλλα είναι λύσεις ανάγκης.
Thrylos7 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 7 λεπτά πριν, jkoukos είπε Με οποιαδήποτε ασύρματη λύση, δεν θα έχεις πλήρη αξιοποίηση της ταχύτητας που έχει η σύνδεση. Εκτός αν κάνεις χρήση 2 ίδιων εξωτερικών ΑΡ ώστε να κάνουν ασύρματη ζεύξη μεταξύ τους. Επειδή όμως ούτως ή άλλως και στα 2 διαμερίσματα θα φέρεις έξω UTP καλώδιο, μακράν η καλύτερη, οικονομικότερη και πλέον αξιόπιστη λύση είναι η σύνδεση των 2 διαμερισμάτων ενσύρματα. Όλα τα άλλα είναι λύσεις ανάγκης. δηλαδη με wifi 802.11ac δεν θα μπορεσω να υπερβω τα 50mbps bandwidth που ειναι η VDSL? εντυπωση μου κανει...
chios Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Ούτε με σφαίρες, την καλύτερη λύση στην έδωσε ο αρμόδιος. καλώδιο στο κάτω διαμέρισμα και εκεί μπορείς να βάλεις access point - switch - κανένα παλιό μόντεμ παροχου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα