andreasl Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Στις 28/11/2018 στις 3:35 ΜΜ, gia_nnis είπε Ποια διοδια δεν ξερεις να αποφυγεις??? Κατι τετοιο θα σε βοηθουσε https://goo.gl/maps/4XUWyU8cgbL2 Απο Αθηνα-Θεσσαλονικη αποφυγη Τραγανας(3,80ε),Αγιας Τριαδας(1.75ε) και Μαυρομαντηλας(1.90ε) Και εδω απο Αθηνα-Θεσσαλονικη των Αφιδνων(3.25) με διαφορα 2.1χλμ παραπανω https://goo.gl/maps/qRhk2N6aPXH2 Ισχύουν ακόμη αυτές οι παρακάμψεις; Πόση ώρα παραπάνω προσθέτουν στο ταξίδι;
mp123 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Μου θυμίζετε τώρα πολλούς που αντί να πληρώσουν πέντε ευρώ διόδια από Κόρινθο μέχρι Αθήνα προτείμανε να πάνε από κακιά Σκάλα και να κάνουν τον διπλάσιο χρόνο χωριά οι στροφες. Όλα υπολογισμένα είναι.τι πας κανονικά με διόδια τι πας από κατσικοδρομους το ίδιο θα έρθει.συν ότι ο χρόνος είναι χρήμα. 3
vasilk Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Στις 20/4/2019 στις 9:06 ΜΜ, tsipakis είπε τοσο ταλαιπωρια να πας απο κατσικοδρομους για να μη δωσεις τα 13 στη γεφυρα με ξεπερναει - Δεν είναι κατσικόδρομος αλλά επαρχιακή οδό. Έχει τμήματα με πολλές στροφές αλλά κατσικόδρομος δεν είναι. - Αθήνα Αντίρριο (που συζητάει ο φίλος) δεν είναι μόνο τα 13,50€ της γέφυρας αλλά 25.10€ μαζί με τα διόδια της Ολυμπίας οδού. Τα βάζεις σε μια ζυγαριά. +25€ στη τσέπη και πιο μακρύ ταξίδι ή -25€ στη τσέπη και πιο γρήγορο (+ άνετο και ασφαλές) ταξίδι; Ένας χαμηλόμισθος (550€/μήνα) τόσα παίρνει για ένα 8ωρο εργασίας. Μπορεί για άλλους να μην είναι λόγος (και εσένα να σε ξεπερνάει) αλλά για κάποιους το να γλιτώσουν ένα μεροκάματο σε διόδια είναι σοβαρό κίνητρο. Στις 21/4/2019 στις 3:15 ΠΜ, papoys1 είπε Άσε φίλε πριν 15 χρόνια ποιος θα σκεφτόταν στην Ελλάδα να πάει γύρω - γύρω αντί να πληρώσει διόδια 40-50 ευρώ.Κανένας. Σήμερα όμως;;;;;;;;;;;Αυτή είναι δυστυχώς η Ελλάδα του σήμερα.Θέλω να πάω Γιάννενα (τόπο καταγωγής) και το μόνο που με απασχολεί είναι το πήγαινε έλα των διοδίων.Πολύ παραπάνω από τα καύσιμα. Ε όχι και κανένας. Δεν ήταν όλοι πλούσιοι και άνετοι ούτε τότε. Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους τα διόδια θα είναι σοβαρή επιβάρυνση. Γιατί έχει γίνει σοβαρή επιβάρυνση. Μόνο για όποιους κινούνται με βενζίνη είναι πιο ακριβά τα καύσιμα από τα διόδια. Για τους υπόλοιπους (diesel, αέριο) τα διόδια είναι ακριβότερα των καυσίμων. Στις 21/4/2019 στις 8:22 ΠΜ, papoys1 είπε Παλιά που έμενα Εύβοια το είχα κάνει αρκετές φορές. Εντάξει είναι λίγο βαρετό αλλά για κάποιον που δε βιάζεται είναι και μία ωραία διαδρομή με πολλές παραστάσεις και όχι κάτι μονότονο.Εγώ τότε θυμάμαι πήγαινα μέσα από Ναύπακτο τώρα είδα ότι υπάρχει περιφερειακή η οποία αν λειτουργεί ολόκληρη (ας μας το πουν ντόπιοι) γλυτώνεις πολύ φασαρία ειδικά τώρα τις γιορτές που η επαρχία μαζεύει πολύ κίνηση. Επίσης με τη τωρινή κατάσταση των δρόμων δεν μπορώ να πω αν για Ιτέα βολεύει καλύτερα η διαδρομή μέσω Διστόμου ή μέσω Δελφών.Ας πει κάποιος που γνωρίζει την τωρινή κατάσταση των δρόμων αυτών. Επέκταση Η περιφερειακή στη Ναύπακτο λειτουργεί κανονικά (εδώ και χρόνια). Για Ιτέα σαν διαδρομή περίπου τα ίδια είναι είτε από Δίστομο είτε από Δελφούς αλλά προσωπικά οπότε έχω περάσει έχω πάει από Δίστομο για να αποφύγω να περάσω από Αράχωβα (πολύ κίνηση + στενός δρόμος) γιατί μπορεί να τύχει καμία στραβή και να φας μισή ώρα να την περάσεις. 1
Μάκαρος Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Στις 21/4/2019 στις 3:12 ΜΜ, vasilk είπε Αθήνα Αντίρριο (που συζητάει ο φίλος) δεν είναι μόνο τα 13,50€ της γέφυρας αλλά 25.10€ μαζί με τα διόδια της Ολυμπίας οδού. Τα βάζεις σε μια ζυγαριά. +25€ στη τσέπη και πιο μακρύ ταξίδι ή -25€ στη τσέπη και πιο γρήγορο (+ άνετο και ασφαλές) ταξίδι; Ένας χαμηλόμισθος (550€/μήνα) τόσα παίρνει για ένα 8ωρο εργασίας. Μπορεί για άλλους να μην είναι λόγος (και εσένα να σε ξεπερνάει) αλλά για κάποιους το να γλιτώσουν ένα μεροκάματο σε διόδια είναι σοβαρό κίνητρο. Φιλικα παντα αλλα την ασφαλεια μου δεν την κοστολογω στα 25 ευρω 1
phanispal Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Πόσο την κοστολογείς την ασφάλειά σου; Για να δούμε μέχρι πόσα θα έδινες δηλαδή.. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2019 από phanispal
gia_nnis Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Στις 21/4/2019 στις 2:00 ΜΜ, andreasl είπε Ισχύουν ακόμη αυτές οι παρακάμψεις; Πόση ώρα παραπάνω προσθέτουν στο ταξίδι; Δεν ισχυει πλεον της Αγ. Τριαδας.Εκλεισαν την εξοδο στην Ανθηλη! Σιγουρα αξιζει να γλυτωσεις τραγανας,Μαυρομαντηλας,Πελασγιας,τεμπη-Λιτοχωρο
vasilk Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Στις 21/4/2019 στις 3:19 ΜΜ, Μάκαρος είπε Φιλικα παντα αλλα την ασφαλεια μου δεν την κοστολογω στα 25 ευρω Φιλικά πάντα αλλά ούτε και αυτοί που κινούνται στους επαρχιακούς δρόμους την κοστολογούν 25€. Δεν υπερτερείς σε κάτι σε σχέση με αυτό.
Μάκαρος Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Στις 21/4/2019 στις 3:34 ΜΜ, phanispal είπε Πόσο την κοστολογείς την ασφάλειά σου; Για να δούμε μέχρι πόσα θα έδινες δηλαδή.. Αν εσυ αυτο καταλαβες, σηκωνω τα χερια την ειρωνια στο τσεπακι ε ?
papoys1 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Στις 21/4/2019 στις 3:19 ΜΜ, Μάκαρος είπε Φιλικα παντα αλλα την ασφαλεια μου δεν την κοστολογω στα 25 ευρω Η ασφάλεια δεν διακρίνει Εθνική ή επαρχιακή οδό.Παντού μπορεί να σου τύχει η στραβή με τις ίδιες πιθανότητες και μπορώ να πω ότι η Εθνική σε περίπτωση ατυχήματος (χτύπα ξύλο) έχεις περισσότερες πιθανότητες να χτυπήσεις όπως έχουμε δει σε άπειρα ατυχήματα διότι είναι ένα ξέφραγο αμπέλι. Η τροχαία για να ελέγξει πλέον ένα αυτοκίνητο στην Εθνική πρέπει να πάρει την άδεια του ιδιοκτήτη για αυτό μόνο σε παράδρομους βλέπουμε να κάνει έλεγχο. Στην Εθνική ποτέ δεν σου μιλάει κανείς ακόμη και 200 να πας.Το έχουμε δει.Στον παράδρομο αν πατήσεις καμιά διπλή μπορεί και να φας γράψιμο γιατί μπορεί να είναι κρυμένοι πίσω από τίποτε φυλλωσιές. Άσε κινούμαι συχνά παράδρομο για αποφυγή διοδίων και το ξέρω. Επανηλειμένα με έχουν ελέγξει.Στην Εθνική ποτέ όπως και να πηγαίνω.Μόνο αν δεν πληρώσεις κανένα διόδιο σε σταματάνε. Αλλά τώρα κοπήκανε αυτά και πληρώνουν όλοι. Απλά από Εθνική φτάνεις πιο γρήγορα και σίγουρα ξεκούραστος. 1
phanispal Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 21/4/2019 στις 3:42 ΜΜ, Μάκαρος είπε Αν εσυ αυτο καταλαβες, σηκωνω τα χερια την ειρωνια στο τσεπακι ε ? Όντως την έχω στο τσεπάκι, αλλά τι περίμενες μετά από αυτό το post; Αναρωτιέμαι τι εννοούσες ακριβώς. Θα ήθελα στατιστικά ατυχημάτων και δη, θανατηφόρων στις εθνικές και επαρχιακές οδούς που συζητάμε. Το ότι οι εθνικές οδοί είναι πιο ασφαλείς by default, είναι σαφές. Τι να κάνουμε όμως που δεν κυκλοφορούμε μόνοι μας σε αυτές, αλλά παράλληλα με άλλους. Προχθές δεν πήγαινε ένας ηλικιωμένος ανάποδα στην εθνική; https://www.in.gr/2019/04/15/greece/aytokinito-kinoutan-anapoda-gia-13-xlm-stin-ethniki-odo-athinon-lamias/ Επεξ/σία 21 Απριλίου 2019 από phanispal
vasilk Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Στις 21/4/2019 στις 3:50 ΜΜ, papoys1 είπε Στην Εθνική ποτέ δεν σου μιλάει κανείς ακόμη και 200 να πας. Κάνεις λάθος σε αυτό. Βγάζουν ραντάρ και γράφουν κανονικά για ταχύτητα στην Εθνική οδό. Βρίσκουν σημεία και σε σταματάνε στα πάρκινγκ. Στις 21/4/2019 στις 3:50 ΜΜ, papoys1 είπε Απλά από Εθνική φτάνεις πιο γρήγορα και σίγουρα ξεκούραστος. Εκτός από πιο γρήγορη και ξεκούραστη η Εθνική οδό είναι σαφέστατα και πιο ασφαλής. Δεν χωράει συζήτηση αυτό.
Μάκαρος Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Στις 21/4/2019 στις 3:50 ΜΜ, papoys1 είπε Η ασφάλεια δεν διακρίνει Εθνική ή επαρχιακή οδό.Παντού μπορεί να σου τύχει η στραβή με τις ίδιες πιθανότητες και μπορώ να πω ότι η Εθνική σε περίπτωση ατυχήματος (χτύπα ξύλο) έχεις περισσότερες πιθανότητες να χτυπήσεις όπως έχουμε δει σε άπειρα ατυχήματα διότι είναι ένα ξέφραγο αμπέλι. Η τροχαία για να ελέγξει πλέον ένα αυτοκίνητο στην Εθνική πρέπει να πάρει την άδεια του ιδιοκτήτη για αυτό μόνο σε παράδρομους βλέπουμε να κάνει έλεγχο. Στην Εθνική ποτέ δεν σου μιλάει κανείς ακόμη και 200 να πας.Το έχουμε δει.Στον παράδρομο αν πατήσεις καμιά διπλή μπορεί και να φας γράψιμο γιατί μπορεί να είναι κρυμένοι πίσω από τίποτε φυλλωσιές. Άσε κινούμαι συχνά παράδρομο για αποφυγή διοδίων και το ξέρω. Επανηλειμένα με έχουν ελέγξει.Στην Εθνική ποτέ όπως και να πηγαίνω.Μόνο αν δεν πληρώσεις κανένα διόδιο σε σταματάνε. Αλλά τώρα κοπήκανε αυτά και πληρώνουν όλοι. Απλά από Εθνική φτάνεις πιο γρήγορα και σίγουρα ξεκούραστος. Επέκταση Η στραβη παντου μπορει να τυχει δεν διαφωνω σε αυτο, αλλα η επαρχιακη οδος ειναι πολυ πιο επικινδυνη. Κινησε σε εναν δρομο με 90-100 χιλιομετρα χωρις διαζωμα που οποιαδηποτε στιγμη μπορει να σκασει ο αλλος πανω σου απο το απεναντι ρευμα ή οπως πολλες φορες γινεται να σου πεταχτει απο καθετο καποιο αγροτικο/τρακτερ. Στις 21/4/2019 στις 3:59 ΜΜ, phanispal είπε Όντως την έχω στο τσεπάκι, αλλά τι περίμενες μετά από αυτό το post; Αναρωτιέμαι τι εννοούσες ακριβώς. Θα ήθελα στατιστικά ατυχημάτων και δη, θανατηφόρων στις εθνικές και επαρχιακές οδούς που συζητάμε. Το ότι οι εθνικές οδοί είναι πιο ασφαλείς by default, είναι σαφές. Τι να κάνουμε όμως που δεν κυκλοφορούμε μόνοι μας σε αυτές, αλλά παράλληλα με άλλους. Προχθές δεν πήγαινε ένας ηλικιωμένος ανάποδα στην εθνική; https://www.in.gr/2019/04/15/greece/aytokinito-kinoutan-anapoda-gia-13-xlm-stin-ethniki-odo-athinon-lamias/ Επέκταση Το ιντερνετ ειναι γεματο με ατυχηματα σε επαρχιακες οδους. Τωρα μην μου πεις για την παλια Κορινθου-Πατρων γτ αυτος δεν ηταν καν δρομος μεχρι προσφατα. Ποσες φορες εχεις δει να κινουνται αναποδα σε εθνικη οδο ?
moure Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Πράγματι το κόστος των διοδίων είναι πολύ υψηλό για το εισόδημα του μέσου Έλληνα αλλά η ασφάλεια είναι πάνω από όλα παιδιά,οι ελληνικοι δρόμοι είναι γεμάτοι με επικίνδυνους οδηγούς.
papoys1 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Στις 21/4/2019 στις 3:59 ΜΜ, phanispal είπε Όντως την έχω στο τσεπάκι, αλλά τι περίμενες μετά από αυτό το post; Αναρωτιέμαι τι εννοούσες ακριβώς. Θα ήθελα στατιστικά ατυχημάτων και δη, θανατηφόρων στις εθνικές και επαρχιακές οδούς που συζητάμε. Το ότι οι εθνικές οδοί είναι πιο ασφαλείς by default, είναι σαφές. Τι να κάνουμε όμως που δεν κυκλοφορούμε μόνοι μας σε αυτές, αλλά παράλληλα με άλλους. Προχθές δεν πήγαινε ένας ηλικιωμένος ανάποδα στην εθνική; https://www.in.gr/2019/04/15/greece/aytokinito-kinoutan-anapoda-gia-13-xlm-stin-ethniki-odo-athinon-lamias/ Επέκταση Για πια ασφάλεια μιλάμε.Κάμερες υπάρχουν τους παραβάτες τους βλέπουν στην Εθνική αλλά ποιος τους ενοχλεί;;;;; Έφυγε ο άλλος από Αθήνα οδηγούσε 60-70 χιλιόμετρα περίπου με ταχύτητες 200-300 χιλιόμετρα την ώρα σκότωσε 2 άτομα δεν τον ενόχλησε κανείς και σταμάτησε στο μπετό χάνοντας και αυτός τη ζωή του. Δυστυχώς είπαμε η Τροχαία δεν μπορεί να επέμβει αν δεν λάβει εντολή από τον διαχειριστή του δρόμου και αυτόν δεν τον συμφέρει το κυνηγητό των οδηγών γιατί χάνει πελάτες. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δεν ισχύει αυτό, έχει κανονικά τροχαία ο δρόμος, δεν είναι ιδιωτικός . Εγώ τα πληρώνω τα διόδια πάντως γιατί βαριέμαι. Έτσι και αλλιώς δεν ταξιδεύω συχνά με αμάξι Ελλάδα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα