phanispal Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Ναι βρε, αλλά εγώ λέω ότι θα έρθει εκείνος από Άρτα κι εγώ θα πάω εκεί από Αθήνα. Αν περάσει ο ένας (π.χ. εκείνος), θα πρέπει να ξαναγυρίσει πίσω, οπότε θα ξαναπληρώσει το καράβι, οπότε έρχεται στα ίδια με τη γέφυρα και με περισσότερη ταλαιπωρία. Σκέφτομαι κάτι λάθος;
chsam Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, phanispal είπε Ναι βρε, αλλά εγώ λέω ότι θα έρθει εκείνος από Άρτα κι εγώ θα πάω εκεί από Αθήνα. Αν περάσει ο ένας (π.χ. εκείνος), θα πρέπει να ξαναγυρίσει πίσω, οπότε θα ξαναπληρώσει το καράβι, οπότε έρχεται στα ίδια με τη γέφυρα και με περισσότερη ταλαιπωρία. Σκέφτομαι κάτι λάθος; Καραβι: 6,5+6,5=13 Ξεκουραζεσαι απο την οδηγηση και κανεις κ μια βολτα Οτι σε βολευει. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2019 από chsam
Joshua21 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 39 λεπτά πριν, phanispal είπε Ξεθάβω για να ρωτήσω: μετά το Πάσχα υπάρχει πιθανότητα να μοιράσω τη διαδρομή για να παραλάβω κάποια άτομα (εγώ Αθήνα, εκείνοι Άρτα). Δηλαδή θα τους φέρει κάποιος μέχρι κάποιο σημείο στο οποίο θα είμαι εγώ, και θα γυρίσουμε Αθήνα. Υπάρχουν τρόποι να αποφύγουμε τη γέφυρα. Αν ναι, ποιοι; Κάτι που σκέφτηκα είναι να πάω εγώ από πάνω (Θήβα-Γαλαξίδι-Ναύπακτος) και να συναντηθώ με εκείνον κάπου μετά το Αγρίνιο, οπότε ούτε εκείνος να περάσει τη γέφυρα, και είτε εγώ να περάσω μία φορά επιστρέφοντας, είτε να γυρίσω πάλι από Ναύπακτο. Αυτή η διαδρομή θα σου φάει 1,5 ώρα παραπάνω (μόνο στο πήγαινε, και άλλα τόσα στο έλα), θα σε ταλαιπωρήσει πολύ, άσε που είναι καμιά 80αριά χιλιόμετρα παραπάνω. Επίσης έτσι όπως τα λες δεν μοιράζεστε τη διαδρομή, εσύ θα κάνεις το 80% της απόστασης και ο άλλος το 20%, το μέσο της διαδρομής είναι κάπου στο Αίγιο. Η γέφυρα πάντως με κάρτα aller-retour έχει συνολικό κόστος 13,60€ εφόσον οι δύο διελεύσεις γίνουν μέσα σε 3 ώρες. 1 λεπτό πριν, chsam είπε Γεφυρα : 13,5+13,5=27 Καραβι: 6,5+6,5=13 Πως σου φαινεται;;;;; Σου διαφεύγει αυτό: https://www.gefyra.gr/prices/Karta-aller-retour/
phanispal Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 1 λεπτό πριν, chsam είπε Γεφυρα : 13,5+13,5=27 Καραβι: 6,5+6,5=13 Πως σου φαινεται;;;;; Περίμενε. Εγώ δεν είπα να περάσει κάποιος δύο φορές τη γέφυρα. Είπα να πάω εγώ από την πάνω μεριά, άρα να γλιτώσω τη γέφυρα στο πήγαινε, να συναντηθώ με εκείνον πριν τη γέφυρα (πριν για εκείνον εννοώ), οπότε εκείνος να μην πληρώσει ούτε στο πήγαινε ούτε στο έλα, κι εγώ να πληρώσω μόνο μία φορά στο γύρνα. Με αυτόν τον τρόπο θα πληρωθεί η γέφυρα μόνο μία φορά, άρα 13.50€. Ενώ έτσι όπως το λες εσύ, θα πληρωθεί το καράβι δύο φορές, άρα θα έρθει μία η άλλη. 4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αυτή η διαδρομή θα σου φάει 1,5 ώρα παραπάνω (μόνο στο πήγαινε, και άλλα τόσα στο έλα), θα σε ταλαιπωρήσει πολύ, άσε που είναι καμιά 80αριά χιλιόμετρα παραπάνω. Επίσης έτσι όπως τα λες δεν μοιράζεστε τη διαδρομή, εσύ θα κάνεις το 80% της απόστασης και ο άλλος το 20%, το μέσο της διαδρομής είναι κάπου στο Αίγιο. Η γέφυρα πάντως με κάρτα aller-retour έχει συνολικό κόστος 13,60€ εφόσον οι δύο διελεύσεις γίνουν μέσα σε 3 ώρες. Την έχω κάνει μία φορά τη συγκεκριμένη διαδρομή, όντως είναι ~1.5 ώρα παραπάνω, ίσως και λίγο παραπάνω. Σύμφωνα με το Google είναι ~45 χιλιόμετρα παραπάνω. Anyway, δε θα κολλήσουμε στο νούμερο. Επειδή θα την κάνω μόνος μου στο πήγαινε, δε με απασχολεί, και το αυτοκίνητο λόγω (παλιάς) τεχνολογίας θα κάψει λιγότερο λόγω χαμηλής μέσης ταχύτητας. Άσε που όταν πηγαίνω σταθερά τσούκου τσούκου και βαριέμαι και πιάνομαι, ενώ όταν δουλεύω χέρια και πόδια (στροφές, αλλαγές ταχυτήτων, γκάζι-φρένο) έχω διαπιστώσει ότι κουράζομαι/πιάνομαι λιγότερο. Ο άλλος θα έρθει από Άρτα, οπότε δε θα κάνει μόνο το 20% αν φτάσει αρκετά κοντά στη γέφυρα (γι' αυτό είπα μετά το Αγρίνιο). Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι να το πάμε όσο πιο κοντά στο 50-50, όσο να βρεθεί ένας τρόπος να μην πληρώνουμε δύο φορές χωρίς λόγο. Αυτό με το aller-retour δεν το γνώριζα, είναι σημαντικό. Τι προϋποθέτει όμως; Βγαίνει επί τόπου αυτή η κάρτα; Αν είναι έτσι τότε problem solved, περνάω ας πούμε εγώ, συναντιόμαστε κάπου και γυρνάω.
Joshua21 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, phanispal είπε Την έχω κάνει μία φορά τη συγκεκριμένη διαδρομή, όντως είναι ~1.5 ώρα παραπάνω, ίσως και λίγο παραπάνω. Σύμφωνα με το Google είναι ~45 χιλιόμετρα παραπάνω. Anyway, δε θα κολλήσουμε στο νούμερο. Επειδή θα την κάνω μόνος μου στο πήγαινε, δε με απασχολεί, και το αυτοκίνητο λόγω (παλιάς) τεχνολογίας θα κάψει λιγότερο λόγω χαμηλής μέσης ταχύτητας. Άσε που όταν πηγαίνω σταθερά τσούκου τσούκου και βαριέμαι και πιάνομαι, ενώ όταν δουλεύω χέρια και πόδια (στροφές, αλλαγές ταχυτήτων, γκάζι-φρένο) έχω διαπιστώσει ότι κουράζομαι/πιάνομαι λιγότερο. 80 (για την ακρίβεια 78) παραπάνω είναι από ομόνοια, από άλλο σημείο όντως παίζει να είναι 45. Όσο για όλα τα υπόλοιπα που γράφεις σίγουρα εσύ ξέρεις καλύτερα, μόνο εσύ μπορείς να κρίνεις τι σε συμφέρει περισσότερο. 26 λεπτά πριν, phanispal είπε Ο άλλος θα έρθει από Άρτα, οπότε δε θα κάνει μόνο το 20% αν φτάσει αρκετά κοντά στη γέφυρα (γι' αυτό είπα μετά το Αγρίνιο). Τέλος πάντων, το θέμα δεν είναι να το πάμε όσο πιο κοντά στο 50-50, όσο να βρεθεί ένας τρόπος να μην πληρώνουμε δύο φορές χωρίς λόγο. Μπερδεύεσαι, όταν περιγράφεις τη διαδρομή που εσύ θα κάνεις από Αθήνα και λες ότι θα συναντηθείτε μετά το Αγρίνιο, τότε το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι θα συναντηθείτε κάπου ανάμεσα στο Αγρίνιο και στην Άρτα, και όχι κάπου κοντά στη Γέφυρα. 26 λεπτά πριν, phanispal είπε Αυτό με το aller-retour δεν το γνώριζα, είναι σημαντικό. Τι προϋποθέτει όμως; Βγαίνει επί τόπου αυτή η κάρτα; Αν είναι έτσι τότε problem solved, περνάω ας πούμε εγώ, συναντιόμαστε κάπου και γυρνάω. Στην είπα την προϋπόθεση, αν η δεύτερη διέλευση είναι μέσα σε 3 ώρες δεν πληρώνεις τίποτα παραπάνω, τα έχει αναλυτικά στο λίνκ που έχω ήδη βάλει. Απλά όταν φτάνεις στο ταμείο λες "aller-retour", και σου δίνει την κάρτα (έτοιμες είναι, έχουν ολόκληρες στοίβες) μαζί με τις αποδείξεις, και όταν ξαναπεράσεις ελέγχουν την ώρα για να δουν αν θα ξαναπληρώσεις. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2019 από Joshua21
phanispal Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν είχα δει το link, το είδα τώρα, σ' ευχαριστώ. Παρεμπιπτόντως, υπάρχει οδηγός για αποφυγή διοδίων στη διαδρομή Πάτρα-Αθήνα, αλλά να κάνεις κάποια χιλιόμετρα σε Εθνική Οδό; Επεξ/σία 20 Απριλίου 2019 από phanispal
Joshua21 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δεν νομίζω να συμφέρει η αποφυγή διοδίων στην Ολυμπία οδό, δεν έχω δει κάτι.
VonLoutsos Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 1 hour ago, phanispal said: Ξεθάβω για να ρωτήσω: μετά το Πάσχα υπάρχει πιθανότητα να μοιράσω τη διαδρομή για να παραλάβω κάποια άτομα (εγώ Αθήνα, εκείνοι Άρτα). Δηλαδή θα τους φέρει κάποιος μέχρι κάποιο σημείο στο οποίο θα είμαι εγώ, και θα γυρίσουμε Αθήνα. Υπάρχουν τρόποι να αποφύγουμε τη γέφυρα. Αν ναι, ποιοι; Κάτι που σκέφτηκα είναι να πάω εγώ από πάνω (Θήβα-Γαλαξίδι-Ναύπακτος) και να συναντηθώ με εκείνον κάπου μετά το Αγρίνιο, οπότε ούτε εκείνος να περάσει τη γέφυρα, και είτε εγώ να περάσω μία φορά επιστρέφοντας, είτε να γυρίσω πάλι από Ναύπακτο. Πας μέχρι Ρίο. Πάει μέχρι Αντίριο. Τους βάζει με αγάπη και φροντίδα στο φέρρυ μποατ ή αν έχουν όρεξη περνάνε γέφυρα με τα πόδια(και στις δυο περιπτώσεις κόστος μηδέν). Διαλέγουν την διαδρομή που τους αρέσει. Στέλνεις μετά σε εμένα PM να κεράσεις σουβλάκι στις καντίνες που σου μηδένισα το κόστος.
Joshua21 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 5 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε Πας μέχρι Ρίο. Πάει μέχρι Αντίριο. Τους βάζει με αγάπη και φροντίδα στο φέρρυ μποατ ή αν έχουν όρεξη περνάνε γέφυρα με τα πόδια(και στις δυο περιπτώσεις κόστος μηδέν). Διαλέγουν την διαδρομή που τους αρέσει. Στέλνεις μετά σε εμένα PM να κεράσεις σουβλάκι στις καντίνες που σου μηδένισα το κόστος. Από ότι φαίνεται σου διέφυγε ένα post: 2 ώρες πριν, phanispal είπε Όχι, θα πρέπει να συναντηθούμε για να γίνει μεταφορά παιδικού καθίσματος, καροτσιού και αποσκευών απ' το αυτοκίνητο εκείνου στο δικό μου, και τα άτομα θα είναι μάνα με μωρό, οπότε δε νομίζω ότι έχει νόημα να ταλαιπωρηθούν τόσο.
papoys1 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 Δημοσ. 20 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, phanispal είπε Όχι, θα πρέπει να συναντηθούμε για να γίνει μεταφορά παιδικού καθίσματος, καροτσιού και αποσκευών απ' το αυτοκίνητο εκείνου στο δικό μου, και τα άτομα θα είναι μάνα με μωρό, οπότε δε νομίζω ότι έχει νόημα να ταλαιπωρηθούν τόσο. Γενικά δεν είναι άσχημη ιδέα όμως, δεν το είχα σκεφτεί καθόλου επειδή δεν ξέρω τι παίζει με το καράβι. Εάν πας από Ιτέα Ναύπακτο κ.λ.π. το καλύτερο σημείο να συναντηθείτε είναι εδώ στη συγκεκριμένη διασταύρωση. Ο καθένας αποφεύγει τα δικά του διόδια. Μοιρασμένη διαδρομή με μεγαλύτερη επιβάρυνση σε σένα που θα κινηθείς μέσω Ιτέας - Γαλαξείδι κ.λ.π. η οποία σημειωτέον αν δεν την έχεις ξανακάνει είναι λίγο δύσκολη. Edit . 500 μέτρα πιο πάνω έχει δύο βενζινάδικα μπορείτε να δώσετε ραντεβού εκεί. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2019 από papoys1
tsipakis Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 τοσο ταλαιπωρια να πας απο κατσικοδρομους για να μη δωσεις τα 13 στη γεφυρα με ξεπερναει 1
turbat0s Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δυστυχώς για τη χώρα φτάσαμε στο σημείο να έχει βελτιωθεί το οδικό δίκτυο αλλά οι ιθαγενείς να αδυνατούν να το πληρώσουν. 1 1
papoys1 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, tsipakis είπε τοσο ταλαιπωρια να πας απο κατσικοδρομους για να μη δωσεις τα 13 στη γεφυρα με ξεπερναει Δεν είναι μόνο 13 βάλε άλλα 13 από Αθήνα μέχρι Ρίο συν άλλα τόσα για επιστροφή δεν είναι και λίγα για μια μέρα. Με αυτά τα λεφτά αγοράζει το αρνί του Πάσχα .......☺️ Εκτός και τα μοιραστούν με τον απέναντι αλλά θα σου πει και εκείνος από Γιάννενα μέχρι Ρίο και εγώ πληρώνω διόδια. Άσε φίλε πριν 15 χρόνια ποιος θα σκεφτόταν στην Ελλάδα να πάει γύρω - γύρω αντί να πληρώσει διόδια 40-50 ευρώ.Κανένας. Σήμερα όμως;;;;;;;;;;;Αυτή είναι δυστυχώς η Ελλάδα του σήμερα.Θέλω να πάω Γιάννενα (τόπο καταγωγής) και το μόνο που με απασχολεί είναι το πήγαινε έλα των διοδίων.Πολύ παραπάνω από τα καύσιμα. Επεξ/σία 21 Απριλίου 2019 από papoys1 1
phanispal Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 11 ώρες πριν, papoys1 είπε Εάν πας από Ιτέα Ναύπακτο κ.λ.π. το καλύτερο σημείο να συναντηθείτε είναι εδώ στη συγκεκριμένη διασταύρωση. Ο καθένας αποφεύγει τα δικά του διόδια. Μοιρασμένη διαδρομή με μεγαλύτερη επιβάρυνση σε σένα που θα κινηθείς μέσω Ιτέας - Γαλαξείδι κ.λ.π. η οποία σημειωτέον αν δεν την έχεις ξανακάνει είναι λίγο δύσκολη. Edit . 500 μέτρα πιο πάνω έχει δύο βενζινάδικα μπορείτε να δώσετε ραντεβού εκεί. Σ' ευχαριστώ papoy, κάπως έτσι θα το κάνω. Οπότε έχω δύο επιλογές: μία να πάω από Ιτέα-Ναύπακτο, να συναντηθούμε κάπου εκεί που λέει ο papoys και να γυρίσω κανονικά από ΕΟ πληρώνοντας μία φορά γέφυρα και όλα τα διόδια, και η άλλη είναι να πάω και τις δύο φορές από ΕΟ και απλά να πληρώσω μία φορά τη γέφυρα με το alle-retour που είπε ο Joshua. Μάλλον το πρώτο θα γίνει αφού στο πήγαινε θα είμαι μόνος μου και δε μ' ενοχλεί να κάνω περισσότερη ώρα. 9 ώρες πριν, tsipakis είπε τοσο ταλαιπωρια να πας απο κατσικοδρομους για να μη δωσεις τα 13 στη γεφυρα με ξεπερναει Δεν είναι μόνο τα 13.50€ της γέφυρας. Είναι άλλα 5 διόδια με κόστος 11.70€ από Αθήνα μέχρι το σημείο που λέει ο papoys (χωρίς να υπολογίζω Αττική Οδό). Και είπα πιο πάνω ότι προσωπικά προτιμώ αυτή τη διαδρομή όταν δε βιάζομαι. Δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα. 9 ώρες πριν, turbat0s είπε Δυστυχώς για τη χώρα φτάσαμε στο σημείο να έχει βελτιωθεί το οδικό δίκτυο αλλά οι ιθαγενείς να αδυνατούν να το πληρώσουν. Δεν είναι μόνο το οικονομικό. Έχω ξαναπεί ότι για μένα είναι λυτρωτικό το να ξεκινάω και να μη σταματάω πουθενά. Συν ότι η διαδρομή δεν είναι τόσο βαρετή. 1
papoys1 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 Δημοσ. 21 Απριλίου 2019 1 ώρα πριν, phanispal είπε Σ' ευχαριστώ papoy, κάπως έτσι θα το κάνω. Οπότε έχω δύο επιλογές: μία να πάω από Ιτέα-Ναύπακτο, να συναντηθούμε κάπου εκεί που λέει ο papoys και να γυρίσω κανονικά από ΕΟ πληρώνοντας μία φορά γέφυρα και όλα τα διόδια, και η άλλη είναι να πάω και τις δύο φορές από ΕΟ και απλά να πληρώσω μία φορά τη γέφυρα με το alle-retour που είπε ο Joshua. Παλιά που έμενα Εύβοια το είχα κάνει αρκετές φορές. Εντάξει είναι λίγο βαρετό αλλά για κάποιον που δε βιάζεται είναι και μία ωραία διαδρομή με πολλές παραστάσεις και όχι κάτι μονότονο.Εγώ τότε θυμάμαι πήγαινα μέσα από Ναύπακτο τώρα είδα ότι υπάρχει περιφερειακή η οποία αν λειτουργεί ολόκληρη (ας μας το πουν ντόπιοι) γλυτώνεις πολύ φασαρία ειδικά τώρα τις γιορτές που η επαρχία μαζεύει πολύ κίνηση. Επίσης με τη τωρινή κατάσταση των δρόμων δεν μπορώ να πω αν για Ιτέα βολεύει καλύτερα η διαδρομή μέσω Διστόμου ή μέσω Δελφών.Ας πει κάποιος που γνωρίζει την τωρινή κατάσταση των δρόμων αυτών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα