Προς το περιεχόμενο

telnet save

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδια θελω να κανω edit ενα αρχειο σε ενα μηχανημα, το συνδεω  και μπαινω στο telnet  και ολα καλα μεχρι εδω.  Αυτο που θελω να ρωτησο ειναι πως κανω edit και save  το αρχειο?  Το αρχειο ειναι .conf

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνήθως είναι αρχεία κειμένου, οπότε δοκίμασε να το ανοίξεις με το σημειωματάριο.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

μπαινω απο windows. αλλα η συσκευη πρεπει να ειναι βασισμενη πανω σε linux αποτι εχω καταλαβει.  το θεμα ειναι πως κανω edit και save to αρχειο που θελω να αλαξω

Δημοσ.

Πρεπει να βρεις ποιον editor εχει η συσκευη. Αν εχει το nano, οποτε ανοιγεις το αρχειο καπως ετσι

nano mitsos.conf

σωζεις με ctrl+o και βγαινεις απο το nano με ctrl+x. Αν εχει το vi(m), που ειναι πιο δυσκολο, το ανοιγεις με 

vim mitsos.conf

και μετα ξεκιναει το γλεντι με τα 2 διαφορετικα modes του vim και τα περιεργα keybinds που εχει, πχ

https://help.dreamhost.com/hc/en-us/articles/115006413028-Creating-and-editing-a-file-via-SSH

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, toyotats είπε

μπαινω απο windows. αλλα η συσκευη πρεπει να ειναι βασισμενη πανω σε linux αποτι εχω καταλαβει.  το θεμα ειναι πως κανω edit και save to αρχειο που θελω να αλαξω

Εφόσον ο στόχος εχει linux ειναι πάρα πολύ πιθανό να εχει εγκατεστημένο κάποιο επεξεργαστή κειμένου για terminal.όπως αυτά που ειπε ο jip_p

Να συμπληρώσω οτι σε κάποιες διανομες, αντί για nano εχει το pico το οποιο ειναι το ιδιο προγραμμα. Τι vi ειναι πολύ δυνατό αλλά εχει πραγματικά δυσχρηστο key interface αλλα αμα το μάθεις δεν ξεκολλάς. Με nano/pico κάνεις ευκολα και γρηγορα μικρές αλλαγες.

Τέλος επειδή πολλοί αρχάριοι την έχουν πατήσει, κανε πρώτα ενα backup του αρχικου αρχειου

cp arxeio.conf arxeioBAK,conf

Δημοσ.

λοιπον παιδια , εχει το vim τελικα.  Καταφερα τα αλαξα  αλλα οταν παω να κανω save  μου γραφει parameters.conf is read only    και δεν μου το κανει save . Καμια ιδεα  πως θα μπορεσω να το κανω save?

Δημοσ.

Ή θα αλλάξεις τα attributes σε read-write ή θα τρέξεις το vim με su (π.χ. su vim) για να τρέξει σαν super user (θα ζητήσει κωδικό superuser) ή θα αλλάξεις σε root λογαριασμό τρέχοντας sudo και δίνοντας τον κωδικό του root.

Μπορείς να τρέξεις chmod π.χ.

chmod +w-r file.conf

για να αφαιρέσεις το readonly και να δώσεις write permission στο αρχείο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...