Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα
Θέλω να φτιάξω ένα καινούριο gaming PC και άπλα δεν πολύ σκαμπάζω από Hardware.

Έχω είδη ψάξει στο internet για κάποια builds απλά επειδή δεν ξέρω να συνδέω τα κομμάτια σκέφτομαι να το πάρω από το e-shop που στο συναρμολογούν και στο φέρνουν έτοιμο. Ο λόγος που κάνω το ποστ είναι επειδή δεν βρίσκω όλα τα κομμάτια και δεν ξέρω να τα αντικαταστήσω αλλά μήπως και μου προτείνετε κάτι καλύτερο.

Αναφέρουμε: Βασικά χαρακτηριστικά
Intel επεξεργαστή (επειδή Intel είχα πάντα)
16gb(2x8gb) RAM 
και SSD

Ποσό που διαθέτουμε : 800 - 900 ευρώ 

Χρήση υπολογιστή : Περισσότερο για gaming όπως pubg/dota2/fortnite/call of duty αλλά και γενικά θέλω να μπορώ να παίζω games για τουλάχιστον 2 χρόνια+ σε αξιοπρεπή γραφικά(oxi ultra)

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: -

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. : έχω μια turbo-x 23'

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? όχι έχω από όλα

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Μένω Αθήνα 

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? : Προτιμώ από ένα επειδή δεν ξέρω να συνδέω τα κομμάτια

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Από το κατάστημα 

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο : Έχω τα αυθεντικά windows 7 home premium 

Επεξ/σία από NewBuild
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, NewBuild είπε

Καλησπέρα

Το bugdet μου είναι στα 800-900 ευρώ.

Έχω είδη ψάξει στο internet για κάποια builds απλά επειδή δεν ξέρω να συνδέω τα κομμάτια σκέφτομαι να το πάρω από το e-shop που στο συναρμολογούν και στο φέρνουν έτοιμο. Ο λόγος που κάνω το ποστ είναι επειδή δεν βρίσκω όλα τα κομμάτια και δεν ξέρω να τα αντικαταστήσω αλλά μήπως και μου προτείνετε κάτι καλύτερο.

Βασικά χαρακτηριστικά
16gb(2x8gb) RAM 
και SSD
Υπ: Windows έχω είδη δικά μου windows 7 Home Premium(από το προηγούμενο pc) και οθόνη έχω 23' turbo-x

Καλησπέρα και καλωσήρθες, συμπλήρωσε από δίπλα την παρακάτω φόρμα και θα σε βοηθήσουμε:

Φόρμα Αγοράς-Αναβάθμισης υπολογιστή

Για αγορά υπολογιστή

Αναφέρουμε:

Ποσό που διαθέτουμε :

Χρήση υπολογιστή :

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

AMD R5 2600X  (RYZEN δεύτερης γενιάς με 6 πυρήνες και Hyperthreading /SMT = 12 νήματα, ξεκλείδωτος με υψηλά ρολόγια 4,2Ghz boost)

https://www.amd.com/en/products/cpu/amd-ryzen-5-2600x

GIGABYTE AX370M GAMING 3 R1.X ή MSI B350 PC MATE  (ΑΜ4  μητρική με αναβαθμίσιμο socket)

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-AX370M-Gaming-3-rev-1x#kf

https://www.msi.com/Motherboard/B350-PC-MATE.html

G. SKILL 16GB DDR4 3200Mhz

CRUCIAL MX500 250GB SSD SATA III

XFX RX 580 8GB DDR5  (Ταχύτερη της GTX1060 6GB και πλέον σε καλή τιμή. Την προτιμάς και για τον λόγο του AMD FREE SYNC , όπου σε μελλοντική αλλαγή οθόνης θα σε βοηθήσει αρκετά.

https://www.amd.com/en/technologies/free-sync

http://www.guru3d.com/articles_pages/asrock_phantom_gaming_x_radeon_rx580_8g_oc_review,11.html

TOSHIBA 1TB HDD SATA III  (εδώ δεν ξέρω αν χρειάζεται ή αν έχεις κάποιον ήδη για αποθήκη.)

CORSAIR TX 650M ή κάποιο άλλο στα 550 - 650 watt .  (Παρακάτω με edit έβαλα το ANTEC που είναι καλό και σε καλή τιμή)

AEROCOOL AERO 500 CASE ή ότι άλλο σου αρέσει και βγαίνει σε κόστος)

Αυτό είναι το καλύτερο σύστημα στα 900€ που μπορείς να πάρεις.

Από  https://www.hellasphone.gr/index.php?route=onepagecheckout/checkout

pc1.png

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, NewBuild είπε

1) Έχω είδη ψάξει στο internet για κάποια builds απλά επειδή δεν ξέρω να συνδέω τα κομμάτια σκέφτομαι να το πάρω από το e-shop που στο συναρμολογούν και στο φέρνουν έτοιμο.

2) Intel επεξεργαστή (επειδή Intel είχα πάντα)

3) οθόνη έχω 23' turbo-x

4) Υπ: Windows έχω είδη δικά μου windows 7 Home Premium(από το προηγούμενο pc)

1) Από το e-shop το πιθανότερο είναι ότι θα πληρώσεις ένα καπέλο στη τιμή. Γράψε από που είσαι μπας και βρούμε κάνα μαγαζί να κάνεις οικονομία.

2) Γράψε αναλυτικά τι παίζεις. Αν παίζεις multiplayer / mmo μπορεί να είναι προτιμότερος ένας intel cpu, για γενική χρήση έχουν περισσότερο value οι amd.

Μην έχεις κολλήματα, τα λεφτά σου να πιάσουν τόπο είναι το ζήτημα.

3) 23' τούβλοξ είναι ένα δράμα για τα ματάκια σου. Μπορεί να μην είναι άμεση η ανάγκη αλλά βάλε στο πρόγραμμα να απαλαχτείς από αυτήν.

Σε κάθε περίπτωση γράψε την ανάλυση που παίζεις ή που θες να παίζεις στο μέλλον.

4) Τα win7 αν είναι από κλειδάδικο πιθανόν να είναι παντρεμένα με το παλιό M/b. Γενικά ψιλοπεθαίνουν τα 7, τα 10 από κλειδάδικα πάνε κάνα 10ευρω πάνω κάτω.

Επεξ/σία από DiaperCh@nger
  • Like 2
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, DiaperCh@nger είπε

1) Από το e-shop το πιθανότερο είναι ότι θα πληρώσεις ένα καπέλο στη τιμή. Γράψε από που είσαι μπας και βρούμε κάνα μαγαζί να κάνεις οικονομία.

2) Γράψε αναλυτικά τι παίζεις. Αν παίζεις multiplayer / mmo μπορεί να είναι προτιμότερος ένας intel cpu, για γενική χρήση έχουν περισσότερο value οι amd.

Μην έχεις κολλήματα, τα λεφτά σου να πιάσουν τόπο είναι το ζήτημα.

3) 23' τούβλοξ είναι ένα δράμα για τα ματάκια σου. Μπορεί να μην είναι άμεση η ανάγκη αλλά βάλε στο πρόγραμμα να απαλαχτείς από αυτήν.

Σε κάθε περίπτωση γράψε την ανάλυση που παίζεις ή που θες να παίζεις στο μέλλον.

4) Τα win7 αν είναι από κλειδάδικο πιθανόν να είναι παντρεμένα με το παλιό M/b. Γενικά ψιλοπεθαίνουν τα 7, τα 10 από κλειδάδικα πάνε κάνα 10ευρω πάνω κάτω.

Αν ειναι αυθεντικά τα παίρνει δωρέαν τα 10

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Αν ειναι αυθεντικά τα παίρνει δωρέαν τα 10

Αν είναι αυθεντικά από κλειδάδικο που κατά 99% κουμπώνουν με το m/b θα πάρει τα μη πω τι.

Επεξ/σία από DiaperCh@nger
  • Sad 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DiaperCh@nger είπε

Αν είναι αυθεντικά από κλειδάδικο που κατά 99% κουμπώνουν με το m/b θα πάρει τα μη πω τι.

Και OEM να είναι το κλειδί (για να μιλάμε και με ορολογία) αν επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τη Microsoft θα του κάνει activation τα Windows (100%) χωρίς καμία χρέωση με το ίδιο κλειδί. :)

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 ώρες πριν, NewBuild είπε

Καλησπέρα

Το bugdet μου είναι στα 800-900 ευρώ.

Βασικά χαρακτηριστικά
16gb(2x8gb) RAM 
και SSD
Υπ: Windows έχω είδη δικά μου windows 7 Home Premium(από το προηγούμενο pc) και οθόνη έχω 23' turbo-x

Απο e-shop και ιντελ σε νορμαλ τιμή είναι κάτι τέτοιο. 

image.png.f1b13b7af13deaabc771734f5b6d2102.png

και προσθέτεις gpu απο σκρουτζ ανάλογα τα γούστα https://www.skroutz.gr/comparelists/55?compare=9643036,11842734,9694893,9707935

Τώρα άν τα πάρεις απο skroutz θα γλιτώσεις λίγα φράγκα πχ απ'τις ram, που μπορείς εδώ που τα λέμε κι αυτές να τις προσθέσεις όπως και την κάρτα γραφικών.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, διάβασα όλα τα σχόλια σας και έκανα edit το αρχικό post.
Καλύτερα να το πάρω έτοιμο για να μην κάνω κάποια ζημία ή το βάλω κάτι λάθος αλλά για τις ram ανάλογα την διαφορά στην τιμή μπορεί να τις πάρω από skroutz.
Το Hellasphone πρώτη φόρα το βλέπω και έχει καλύτερες τιμές από το e-shop απλά θέλω να ξέρω αν μου συναρμολογούν το pc επειδή εγώ δεν ξέρω.
Την οθόνη λογικά θα την αλλάξω αργότερα όταν θα έχω χρήματα.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, radiohead είπε

Απο e-shop και ιντελ σε νορμαλ τιμή είναι κάτι τέτοιο. 

image.png.f1b13b7af13deaabc771734f5b6d2102.png

και προσθέτεις gpu απο σκρουτζ ανάλογα τα γούστα https://www.skroutz.gr/comparelists/55?compare=9643036,11842734,9694893,9707935

Τώρα άν τα πάρεις απο skroutz θα γλιτώσεις λίγα φράγκα πχ απ'τις ram, που μπορείς εδώ που τα λέμε κι αυτές να τις προσθέσεις όπως και την κάρτα γραφικών.

Γιατι να χρεωθεί για 3000 MHz ραμ όταν οι μέγιστες ταχύτητες ειναι 2666 στο τσιπσετ της μητρικής; 

Επισκέπτης
Δημοσ.
5 ώρες πριν, NewBuild είπε

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, διάβασα όλα τα σχόλια σας και έκανα edit το αρχικό post.
Καλύτερα να το πάρω έτοιμο για να μην κάνω κάποια ζημία ή το βάλω κάτι λάθος αλλά για τις ram ανάλογα την διαφορά στην τιμή μπορεί να τις πάρω από skroutz.
Το Hellasphone πρώτη φόρα το βλέπω και έχει καλύτερες τιμές από το e-shop απλά θέλω να ξέρω αν μου συναρμολογούν το pc επειδή εγώ δεν ξέρω.
Την οθόνη λογικά θα την αλλάξω αργότερα όταν θα έχω χρήματα.

Αφού είσαι Αθήνα προσπάθησε να παραλάβεις από μαγαζί που στήνει με καλύτερες τιμές όπως dexter priveshop askadam egate. Και η συνθεση με and και με ιντελ θα σε βγάλουν αρκετά χρόνια. Αυτό στο λέω γιατί δεν αξίζει με τίποτα να παρεις καρτα γραφικών από το e-shop. Με τίποτα όμως.

2 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Γιατι να χρεωθεί για 3000 MHz ραμ όταν οι μέγιστες ταχύτητες ειναι 2666 στο τσιπσετ της μητρικής; 

Γιατί είναι πιο φθηνές από τις 2666 δε θέλει μαθηματικά.

:)

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Αφού είσαι Αθήνα προσπάθησε να παραλάβεις από μαγαζί που στήνει με καλύτερες τιμές όπως dexter priveshop askadam egate. Και η συνθεση με and και με ιντελ θα σε βγάλουν αρκετά χρόνια. Αυτό στο λέω γιατί δεν αξίζει με τίποτα να παρεις καρτα γραφικών από το e-shop. Με τίποτα όμως.

Θα περάσω από αυτά τα καταστήματα να πάρω προσφορές. Τώρα για κάρτα γραφικών και RAM είδα κάτι βίντεο στο youtube και πιστεύω θα μπορέσω να τα βάλω μόνος αν η διαφορά στην τιμή είναι μεγάλη.Με αυτά που μου είπατε τελικά δεν θα πάρω από το e-shop. Θα προσπαθήσω μέσα στην εβδομάδα να πάω στα καταστήματα που μου προτείνατε και θα τα ανεβάσω και εδώ.

Επισκέπτης
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, NewBuild είπε

Θα περάσω από αυτά τα καταστήματα να πάρω προσφορές. Τώρα για κάρτα γραφικών και RAM είδα κάτι βίντεο στο youtube και πιστεύω θα μπορέσω να τα βάλω μόνος αν η διαφορά στην τιμή είναι μεγάλη.Με αυτά που μου είπατε τελικά δεν θα πάρω από το e-shop. Θα προσπαθήσω μέσα στην εβδομάδα να πάω στα καταστήματα που μου προτείνατε και θα τα ανεβάσω και εδώ.

Η οθόνη σου είναι full hd ετσι;

Δημοσ.
10 ώρες πριν, radiohead είπε

Γιατί είναι πιο φθηνές από τις 2666 δε θέλει μαθηματικά.

:)

Θέλει να μην είσαι επαγγελματίας αντιρρησίας.

1 ώρα πριν, radiohead είπε

Η οθόνη σου είναι full hd ετσι;

Συνήθως τα 23-24 τούβλοξ είναι 1080p. Δεν θυμάμαι πολύ καλά, τα τούβλοξ βγαίνανε σε 1680x1050 στις 19 ίντσες και κάποια στις 21.5.

2 ώρες πριν, NewBuild είπε

Με αυτά που μου είπατε τελικά δεν θα πάρω από το e-shop.

Παρόλο που είμαι ο πρώτος που δε γουστάρει e-shop, η τιμούλα στα πράγματα που βρήκε ο radiohead δεν είναι άσχημη.

Σκοπεύεις να ασχοληθείς με το oc ή σε απωθεί σαν ιδέα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...