Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@BlueBlood7απόσταση απο τη μητρική ως το παράθυρο είναι περίπου 7 εκατοστά..

έβγαλα δοκιμαστικά την ψύχτρα που είχα και έβαλα την default, για να δω μήπως ήταν στα τελευταία της η ψύχτρα και έφταιγε αυτή για τις θερμοκρασίες. Ξαναέβαλα πάστα, επίσης έβγαλα τον έναν ανεμιστήρα απο πάνω και τον έβαλα απο κάτω (να βάζει αέρα όπως λέει η zalman) ταχτοποίησα λίγο καλύτερα τα καλώδια για να μην πέφτουν στον κάτω ανεμιστήρα, η θερμοκρασία είναι πάνω κάτω ίδια (45-53 idle) με περισσότερο θόρυβο.

@atheatos Πως το εννοείς το "Στα τελευταία τους" ?

Απ'ότι έχω διαβάσει πάντως (νομίζω το ξαναείπα πιο πάνω) ο FX 8120 που είχα πιο πριν και ο 8350 δεν έχουν μεγάλες διαφορές στην θερμοκρασία.. και ο 8120 δεν έφτανε ποτέ στα 80 με αυτή την ψύχτρα που μου λέτε όλοι οτι είναι κακή. 40-40κατι δούλευε idle και έφτανε 60κάτι όταν ζοριζόταν. Γι'αυτό λέω υπάρχει περίπτωση να είναι ελατωματικός ο επεξεργαστής? τον πήρα πρόσφατα (πριν 3-4 μήνες) οπότε είναι ακόμα στην εγγύηση. μήπως να τον στείλω πίσω?

μαζί σας σε όποια ψύχτρα μου πείτε αλλά υπόψιν δεν θέλουμε πολύ πλατιά. να μπορούν να μπουν 4 dimmάκια ram.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, balt123 είπε

έβγαλα δοκιμαστικά την ψύχτρα που είχα και έβαλα την default, για να δω μήπως ήταν στα τελευταία της η ψύχτρα και έφταιγε αυτή για τις θερμοκρασίες. Ξαναέβαλα πάστα, επίσης έβγαλα τον έναν ανεμιστήρα απο πάνω και τον έβαλα απο κάτω (να βάζει αέρα όπως λέει η zalman) ταχτοποίησα λίγο καλύτερα τα καλώδια για να μην πέφτουν στον κάτω ανεμιστήρα, η θερμοκρασία είναι πάνω κάτω ίδια (45-53 idle) με περισσότερο θόρυβο.

Απ'ότι έχω διαβάσει πάντως (νομίζω το ξαναείπα πιο πάνω) ο FX 8120 που είχα πιο πριν και ο 8350 δεν έχουν μεγάλες διαφορές στην θερμοκρασία.. και ο 8120 δεν έφτανε ποτέ στα 80 με αυτή την ψύχτρα που μου λέτε όλοι οτι είναι κακή. 40-40κατι δούλευε idle και έφτανε 60κάτι όταν ζοριζόταν. Γι'αυτό λέω υπάρχει περίπτωση να είναι ελατωματικός ο επεξεργαστής? τον πήρα πρόσφατα (πριν 3-4 μήνες) οπότε είναι ακόμα στην εγγύηση. μήπως να τον στείλω πίσω?

μαζί σας σε όποια ψύχτρα μου πείτε αλλά υπόψιν δεν θέλουμε πολύ πλατιά. να μπορούν να μπουν 4 dimmάκια ram.

Υπάρχει περίπτωση να είναι ελαττωματικός αλλά δεν παύει να είναι και παλιός επεξεργαστής. Δεν ξέρω αν αξίζει να ασχοληθείς άλλο μαζί του . Αυτό εννοώ με το «στα τελευταία τους». Πρέπει να κοιτάς ότι κανείς να έχει προοπτικές και για μετά.

Αφου σε ενδιαφέρει η ψύξη του ,αν είναι δώσεις λεφτά , δώσε σε κάτι που θα σου μείνει και μετά. Μην πάρεις κάτι που θα πάει χαμένο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ααα. Οκ ναι. Σε αυτό συμφωνούμε..

Το είπα και πιο πάνω άλλωστε οτι ψάχνω για future-proof ψύχτρα συμβατή και με am4. Απλά ακόμα θεωρώ υψηλές τις τιμές των АМ4 και των DDR4 και ήθελα να τον κρατήσω 1-2 χρόνια ακόμα αν είναι δυνατόν. έχω δει 2-3 που φαίνονται και ωραίες (άσχετα αν δεν θα τις βλέπω) αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος αν κάνουν δουλειά και αν μπλοκάρουν ram slots. Τις Noctua δεν τις συμπαθώ για τον απλούστατο (ηλίθιο) λόγο οτι έχουν καφέ ανεμιστήρα :P κάτι σε πιο όμορφο δεν έχουμε που να κάνει και δουλειά?

Επεξ/σία από balt123
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, balt123 είπε

Ααα. Οκ ναι. Σε αυτό συμφωνούμε..

Το είπα και πιο πάνω άλλωστε οτι ψάχνω για future-proof ψύχτρα συμβατή και με am4 (π.χ dark rock 3 νομίζω είναι καλή επιλογή αν χωράει στο κουτί μου). Απλά ακόμα θεωρώ υψηλές τις τιμές των АМ4 και των DDR4 και ήθελα να τον κρατήσω 1-2 χρόνια ακόμα αν είναι δυνατόν.

Σου εύχομαι να αντέξει και περισσότερο.  Αν ο επεξργαστης έχει θέμα ,τουλάχιστον προσπάθησε να σώσεις το υπόλοιπο σύστημα από υπερθέρμανση χρησιμοποιώντας τα ανεμιστηράκια του κουτιού στο max αν γίνεται.  Δες αν μπορείς να ρυθμίσεις τον επεξεργαστή ωστε να μην σηκώνει τόσο θερμοκρασία, γιατί πρόκειται για 125w TDP . Αν maxarei λόγω ελαττώματος ,τότε το σύστημα (μητρική κτλ.) τρώει τουλάχιστον 125w θερμότητα που διαχέεται από αυτόν. Πίστεψε με είναι παρά πολλά και οι φτηνές  υδροψυξεις τα φτύνουν μετά από λίγο καιρό.

Δημοσ.

Λοιπόν παίδες.. Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να είμαι χαζός.. Έτρεχε απο πίσω ένα πρόγραμμα για ανεμιστήρια και θερμοκρασίες της μητρικής το οποίο ήταν και κακοεγκατεστημένο. Δεν φαινόταν πουθενά στη λίστα με τα προγράμματα, παρόλα αυτά έτρεχε απο πίσω έκανε τις μ..κιες του και έβγαζε και κάτι μηνύματα ώρες ώρες τα οποία δεν προλάβαινα να τα δω και πίστευα οτι είναι άσχετα με το πρόβλημά μου.. Το έκανα αναγκαστική διακοπή, διέγραψα το φάκελο του AI Suite της Asus, καθάρισα registry, έκανα restart και τώρα ήρθε στα ίσα του το μηχάνημα 40κάτι -53 βαθμούς με warframe ανοιχτό και με την εργοστασιακή ψύχτρα που κάνει σαν μηχανάκι με τρύπια εξάτμιση :P Θα κάνω μερικά τεστ ακόμα, και θα βάλω πάλι την Golden orb πάνω (αν και μου τέλειωσε η καλή πάστα.. έχω μόνο μια άσπρη thermalright) οπότε κρατήστε λίγο ακόμα το θέμα ανοιχτό. και πείτε μου μια γνώμη και για αυτές τις ψύχτρες (Αφού μπήκαμε που μπήκαμε στη διαδικασία να κοιτάμε για καινούργια.. ας το τελειώσουμε τουλάχιστον). α και ποια διάσταση κοιτάω για να δω αν μπλοκάρει memory slot?

1) https://www.e-shop.gr/thermaltake-riing-silent-12-pro-red-cpu-cooler-120mm-p-PER.644172

2) https://www.skroutz.gr/s/12665352/Arctic-Freezer-33-eSports-Edition-Red.html

3) https://www.skroutz.gr/s/11933824/CoolerMaster-Geminii-M5-Led.html

4) κάποια άλλη που θα μου προτείνετε εσείς, εκτός απ'τις noctua με τον καφέ ανεμιστήρα.. (Nαι, ξέρω είμαι παράξενος :P )

Ευχαριστώ και σόρυ που σας τα έχω κάνει τσουρέκια τόσες μέρες :)

Δημοσ.
6 ώρες πριν, balt123 είπε

7 εκατοστά δεν είναι. Κάτι άλλο μέτρησες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε

7 εκατοστά δεν είναι. Κάτι άλλο μέτρησες.

Kαι μένα λίγο μου φάνηκε αλλά το μέτρησα 3-4 φορές... εκτός αν το πασέτο μέτραγε σε ίντσες.. :P θα μετρήσω πάλι και θα σου πω..

στο manual του κουτιού πάντως, δίνει αυτές τις διαστάσεις (πίσω απ'το μέταλλο που πατάει η μητρική έχει ελάχιστο χώρο.. ίσα για να βγάλεις κανένα καλώδιο από πίσω, οπότε υπολόγισε το σχεδόν ολόκληρο το πάχος ως διαθέσιμο)
260(W) x 570 (H) x 640(D)mm (10.2 x 22.4 x 25.1”). τώρα που το σκέφτομαι αφού είναι όρθιο το κουτί.. μήπως να μην πάρω ογκώδη ψύχτρα? Δεν ξέρω πόσο καλό είναι να προσθέτεις τόσο όγκο και βάρος στη μητρική.. ενιγουει.

Επεξ/σία από balt123

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...