Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε... αναβάθμισα πρόσφατα κάρτα γραφικών και τώρα έχω πάρει σβάρνα ό,τι πιο βαρύ παιχνίδι έχω σε steam, origin και uplay για τεστάρισμα.. έπαιξα το Dragon Age Inquisition σε Ultra χωρίς κολλήματα προβλήματα κλπ, αλλά έχω το κουτί στα πόδια μου (ανοιχτό απο την μια πλευρά) και ένιωθα ένα αεράκι να με.. δροσίζει και οι ανεμηστίρες ακουγόντουσαν αρκετά.
Οπότε ψάχνω μια καλή λύση για υδρόψυξη (ό,τι λέει στον τίτλο).
Δεν θέλω να δώσω 200++ ευρώ όμως. οπότε.. έχω 3 στα υπόψιν:

1) NZXT KRAKEN X31 COMPLETE WATERCOOLING KIT 120MM

2) CORSAIR HYDRO SERIES H55 QUIET CPU COOLER (120MM)

3) CORSAIR HYDRO SERIES H75 LIQUID CPU COOLER (120MM)

Επεξεργαστής AMD FX 8350
Μητρική Asus Sabertooth 990FX R3.0
Μνήμες 4x AMD R9 Gamer Edition
Kάρτα γραφικών Sapphire R9 390

τώρα έχω την thermaltake golden orb II. Το κουτί είναι το Zalman GS-100 (full tower),

Ευχαριστώ.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, balt123 είπε

Χαίρετε... αναβάθμισα πρόσφατα κάρτα γραφικών και τώρα έχω πάρει σβάρνα ό,τι πιο βαρύ παιχνίδι έχω σε steam, origin και uplay για τεστάρισμα.. έπαιξα το Dragon Age Inquisition σε Ultra χωρίς κολλήματα προβλήματα κλπ, αλλά έχω το κουτί στα πόδια μου (ανοιχτό απο την μια πλευρά) και ένιωθα ένα αεράκι να με.. δροσίζει και οι ανεμηστίρες ακουγόντουσαν αρκετά.
Οπότε ψάχνω μια καλή λύση για υδρόψυξη (ό,τι λέει στον τίτλο).

Επεξεργαστής AMD FX 8350
Μητρική Asus Sabertooth 990FX R3.0
Μνήμες 4x AMD R9 Gamer Edition
Kάρτα γραφικών Sapphire R9 390

τώρα έχω την thermaltake golden orb II. Το κουτί είναι το Zalman GS-100 (full tower),

Ευχαριστώ.

Μια χαρά είναι ως υδροψύξεις . 

Το πρόβλημα σου είναι ο ανεμιστήρας στην υδρόψυξη γιατι και αυτος ακουγεται οταν ανεβάσει θερμοκρασίες. 

Θα κοιτάξεις απόδοση υδρόψυξης και θόρυβο. Εαν αποδίδει καλά αλλά υστερεί σε θορυβο τότε βάζεις εναν αθόρυβο ανεμιστήρα και τελειώνεις αλλά ανεβάζεις κόστος.

Οι Corsair συνήθως εχουν θορυβώδεις ανεμιστήρες. Η NZXT δεν το γνωρίζω.

Ωστόσο μιας και κατέχω υδρόψυξη Corsair H115 δεν είμαι εντυπωσιασμένος απο την απόδοση της σε 8700Κ

Πριν είχα ψύκτρα Noctua u12s η οποία θα έλεγα απέδιδε και αθόρυβα αλλά και λιγο καλύτερα στις μέγιστες θερμοκρασίες. Στις χαμηλές υπερέχει η υδρόψυξη αλλά δεν υπάρχει ουσία σε αυτό.

Θα σου πρότεινα να το ξανασκεφτεις το project υδρόψυξη και να κοιτάξεις σε noctua αερόψυξη που αποδίδει εγγυημένα u12 ή u14 λίγο μεγαλύτερη αλλά αποδίδει λίγο καλύτερα.

• Like 3
Δημοσ.

Καλη φτηνη και αθορυβη, και μαλιστα υδροψυξη δεν πανε μαζι. Το ερωτημα ειναι γιατι θες υδροψυξη? Ειδικα στα λεφτα που ψαχνεις τα air cooler ειναι μακραν καλυτερα. Ο επεξεργαστης που εχεις ετσι και αλλιως δεν εχει φοβερες απαιτησεις σε ψυξη (οh ναι, το ειπα). 

Αν εισαι σε stock πας σε μια noctua u14, αυτην ειχα και γω στον FX και ειναι παντελως αθορυβη. Αν σκοπευεις να κλοκαρις για τα 5ghz πας σε d15. Για υδροψυξη που να σηκωνει και OC πας στα 120+€

• Like 3
Δημοσ.

Με ανεμηστήρα στο πλάι ? και κάνει δουλειά? περίεργο μου ακούγεται... προτιμώ top-down cooler (με ανεμηστήρα να φυσάει απευθείας τον επεξεργαστή). απο αυτή την αερόψυξη που έχω ήμουν ευχαριστημένος μέχρι τον FX 8120, αλλά μετά την αναβάθμιση σε 8350 βγάζει πολλή ζέστη... (όχι επικίνδυνα επίπεδα, αλλά και πάλι). όταν λέω 'φτηνη' δεν εννοώ 30-40 ευρώ. εννοώ κάπου στα 100-120... άντε 150 max.

έλεγα να καταργήσω τα υπόλοιπα ανεμηστηράκια και να αφήσω μόνο την υδρόψυξη και τα 3 ανεμηστήρια της κάρτας γραφικών ελπίζοντας οτι θα έχω ίδιες θερμοκρασίες ή μικρότερες με λιγότερο θόρυβο... να το ξανασκεφτώ?

Δημοσ.

Υπαρχει και η C14 που ειναι top down.

Οταν λες βγαζει πολλη ζεστη τι ακριβως εννοεις? Το να βγαζει την ζεστη απο το κουτι ειναι η δουλεια της ψυκτρας, οποτε δεν καταλαβαινω που ειναι το προβλημα? Αμα βαλεις καλυτερη ψυκτρα θα βγαζει ακομα περισσοτερη ζεστη! Αμα ΔΕΝ βγαζει ζεστη σημαινει οτι δεν κανει και την δουλεια της. 

• Like 1
Δημοσ.

χμμ.. νιώθω λίγο χαζός τώρα που το σκέφτομαι.. Απλά ακούω τα ανεμηστηράκια που δουλεύουν στο μαξιμουμ στα παιχνίδια και υποθέτω οτι ζορίζεται περισσότερο. γι'αυτό άρχισα να σκέφτομαι για υδροψύξεις κλπ. οπότε τι μου προτείνεις? Να το αφήσω όπως είναι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, balt123 said:

χμμ.. νιώθω λίγο χαζός τώρα που το σκέφτομαι.. Απλά ακούω τα ανεμηστηράκια που δουλεύουν στο μαξιμουμ στα παιχνίδια και υποθέτω οτι ζορίζεται περισσότερο. γι'αυτό άρχισα να σκέφτομαι για υδροψύξεις κλπ. οπότε τι μου προτείνεις? Να το αφήσω όπως είναι?

Τα ανεμιστηρακια για αρχη που ακους πολυ πιθανον να ειναι της καρτας γραφικων! Και λογικο ειναι να ακουγεται θορυβος, ειδικα δε αφου εχεις το κουτι ανοιχτο. Δοκιμασε ενα stress test καθαρα το CPU και δες αν ακουγεται κατι. 

Για να αλλαξεις ψυκτρα στον CPU ενας απτους δυο λογους πρεπει να συντρεχει. Ειτε αυτη που ηδη εχεις να μην ειναι αρκετη για να τον ψυξει, ειτε επειδη θες κατι πιο αθορυβο. Αν ισχυει κατι απο τα 2, τοτε προχωρας σε αλλαγη. Αν οχι, δεν βλεπω το λογο. 

Για να καταλαβεις λιγο,  η ψυκτρα ουσιαστικα παιρνει θερμοτητα απο τον επεξεργαστη και την βγαζει εκτος κουτιου, γιαυτο και αισθανεσαι ζεστο αερα. Οσο πιο ζεστος ο αερας τοσο καλυτερη δουλεια κανει η ψυκτρα. Οι υδροψυξεις γενικα κανουν περισσοτερο θορυβο λογω του οτι εχουν μικροτερα ανεμιστηρακια που δουλευουν σε μεγαλυτερες στροφες για να μπορεσει να κυκλοφορησει το νερο. 

Οι top down ψυκτρες βοηθανε να ψυχονται τα vrm της μητρικης, ενω οι πλαινες βοηθαν για καλυτερο airflow στο κουτι. Στις top down ουσιαστικα δεν βοηθαει σε κατι το οτι φυσαει απευθειας τον επεξεργαστη. Την θερμοτητα απο τον επεξεργαστη την παιρνει το heatsink που ερχεται σε επαφη με την CPU και την μεταφερει στο υπολοιπο μερος της ψυκτρας που εχει τα fins, λογω του οτι τα fins εχουν χαμηλοτερη θερμοκρασια απο το heatsink και το CPU. Και εχουν χαμηλοτερη θερμοκρασια γιατι ερχονται σε επαφη με φρεσκο αερα λογω του οτι μπαινει κρυος αερας απο το μπροστα μερος του κουτιου και βγαινει ο ζεστος απο το πισω μερος. Γιαυτο κατα την αποψη μου ειναι καλυτερες οι ψυκτρες με πλαινο ανεμιστηρα, μιας και σπρωχνουν περισσοτερο ζεστο αερα εκτος κουτιου και βαζουν περισσοτερο κρυο αερα εντος κουτιου.

Επεξ/σία από strawman
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, balt123 είπε

Καταρχήν να κλείσεις το κουτί για να υπάρχει σωστή ροή αέρα. Δεύτερον να προσθέσεις ανεμιστήρες πέραν όσων ήρθαν προεγκατεστημένοι. Εδώ σου εξηγεί πώς https://www.hardwaresecrets.com/zalman-gs1000-se-case-review/7/

Μετά βάζεις μία ψύκτρα των 30-40 και έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν χρειάζεται ούτε υδρόψυξη ούτε ακριβή αερόψυξη.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, balt123 είπε

Μητρική Asus Sabertooth 990FX R3.0  <------

Και οι τρεις που έχεις υπόψην είναι πεταμένα λεφτά.

Γενικά όλες οι AIO στα 120mm είναι πεταμένα λεφτά, εκτός κι αν τίθεται ζήτημα χώρου.

Στα ίδια (και λιγότερα) χρήματα αγοράζεις αερόψυκτρα με πολύ καλύτερη απόδοση. Στα ίδια χρήματα (+5, 10 ευρώ) βρίσκεις 240mm επίσης με πολύ καλύτερη απόδοση.

Όχι απλώς οι 120mm δεν είναι μια χαρά, είναι πολύ πολύ κακή αγορά.

Όπως γράφει ο φίλος από πάνω καλό είναι να μη δώσεις αρκετά χρήματα για ψύκτρα,

παρόλαυτα η φτηνότερη top down που να υποστηρίζει am4 https://www.skroutz.gr/s/12388322/Be-Quiet-Shadow-Rock-TF-2.html κοστίζει κάτι λιγότερο από 50 ευρώ.

Ίσως να θες να τη λάβεις υπόψην.

Στ' αλήθεια έχεις την R3.0 ????

• Like 2
Δημοσ.

DiaperCh@nger ναι .. τη βρήκα σε καλή τιμή μεταχειρισμένη και την πήρα.

@topos δεν θα τα έδινα μόνο για αυτόν.. το σχέδιο ήταν να δώσω μια καλή που να κάνει και για AM4 (κάποια στιγμή φαντάζομαι θα αναβαθμίσω).

με πείσατε για την υδρόψυξη.. ξενέρωσα λίγο :P αλλά οκ δεν θα πάρω υδρόψυξη. θα κάνω τα stress test και αυτά και βλέπουμε μετά ....
ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα την Η75 πάνω σε 8350 στα στοκ είχε 20 βαθμούς σε idle, τον ανέβασα στα 4.5 και είχε περίπου 25, σε gaming δεν πήγε ποτέ πάνω από 50-55. Έρχεται με 2 PWM Fans και 1 splitter για να τα βάλεις πάνω στο CPU_Fan και να ελέγχεις τις στροφές/θερμοκρασία και πάρε ένα 4 pin molex και βάλτο στο τροφοδοτικό για το PUMP και θα είσαι κομπλε

Επεξ/σία από thetiesthatbind
Επισκέπτης
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Είχα την Η75 πάνω σε 8350 στα στοκ είχε 20 βαθμούς σε idle, τον ανέβασα στα 4.5 και είχε περίπου 25, σε gaming δεν πήγε ποτέ πάνω από 50-55. Έρχεται με 2 PWM Fans και 1 splitter για να τα βάλεις πάνω στο CPU_Fan και να ελέγχεις τις στροφές/θερμοκρασία και πάρε ένα 4 pin molex και βάλτο στο τροφοδοτικό για το PUMP και θα είσαι κομπλε

20 βαθμούς έχεις χειμώνα και μόλις ανοίγει το pc. Παίξε κανένα δεκάλεπτο κι έλα πες μου ξανά θερμοκρασιες και τι θόρυβο ακούς. Όταν μια macho/h5/d14/truespirit έχει ίδιες-καλύτερες θερμοκρασιες δεν τις ακούς και είναι φθηνότερες, δεν υπάρχει λόγος για μονη aio.

40€vs75€

https://www.tweaktown.com/reviews/6930/thermalright-macho-rev-cpu-cooler-review/index6.html

Αν υπάρχει θέμα κουτιού-χώρου τότε μαζί σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, radiohead είπε

20 βαθμούς έχεις χειμώνα και μόλις ανοίγει το pc. Παίξε κανένα δεκάλεπτο κι έλα πες μου ξανά θερμοκρασιες και τι θόρυβο ακούς. Όταν μια macho/h5/d14/truespirit έχει ίδιες-καλύτερες θερμοκρασιες δεν τις ακούς και είναι φθηνότερες, δεν υπάρχει λόγος για μονη aio.

40€vs75€

https://www.tweaktown.com/reviews/6930/thermalright-macho-rev-cpu-cooler-review/index6.html

Αν υπάρχει θέμα κουτιού-χώρου τότε μαζί σου.

Ρώτησε κάτι και απλά του είπα την εμπειρία μου με 8530 + H75. Το καλοκαίρι πάνω από 27~30 δεν έφευγε και ο θόρυβος ήταν μέτριος, επίσης εμένα δε με νοιάζει ο θόρυβος από τη στιγμη που φοράω ακουστικά και παίζω. Επίσης ακόμη και μετά από χρήση όπως λες, οι θεμροκρασίες επέστρεφαν πάλι στους 25 πάνω κάτω. Δηλαδή, εγώ από την Η75  έμεινα ικανοποιημένος στο 120%. Στην αρχή είχα μια Zalman η οποία πέθανε στους 8 μήνες και την αντικατέστησα με την H75, και ήταν αισθητή η διαφορά στις θερμοκρασίες. Δε του είπα μην πάρεις αερόψυξη, του απάντησα στην ερώτηση που έθεσε αρχικά, συμφωνώ και εγώ σε αυτό που λες, και 35 ευρω δεν ειναι λιγα στην εποχη και τη χωρα που ζουμε. 

Επεξ/σία από thetiesthatbind

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...