louben Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 ΠΑιδια μια ερωτηση για ενα πραγματικά κουφο πρόβλημα που εχω. Εχω το yaris του τιτλου και τον τελευταιο χρονο μου παρουσιαζει το εξης κουφο προβλημα. Οταν πλενω το αυτοκινητο με σηκωμενο το χειροφρενο , μολις παω υστερα απο ωρα να το παρω κολλανε οι πισω τροχοι. Περναει πολυ ωρα για να ξεκολησουν βαζοντας 1η και οπισθεν συνεχως με ο,τι αυτο συνεπαγεται βεβαια (σπινιαρουν οι μπροστινοι τροχοι κτλ). Αν το πλυνω βαζοντας 1ηκαι οχι χειροφρενο ολα οκ. Το εχω παει σε 3 μηχανικους so far . ΚΑνεις δεν ξερει με βεβαιοτητα. ΚΑτεληξαν στο περιπου οτι Εχει να κανει με συσσωρευση νερου στα φρενα αλλα και παλι δεν ειναι βεβαιοι. Στην αντιπροσωπεια δεν το πηγα λογω παλαιοτητας (δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο). ΚΑμια ιδεα?
Γιάννης Platano Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Αν σε βολευει Ν.Ηρακλειο Αττικης εχω να σου προτεινω μαστορα που οτι σου πει αυτο θα ειναι .
lary7 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 μηχανικοι και αποφανθηκαν οτι φταιει το νερο;; Χαραμιζονται, στην NASA επρεπε να ειναι μηχανικοι πες τους... Πανε σε ενα φρενά, δοκιμαστε να σου γρασαρει την ντιζα χειροφρενου μηπως κολαει αυτη και μετα να λυσει πισω ταμπουρα να δει τι θεμα εχει. Μπορει να κολλανε οι δαγκανες απο σκουργια ή να θελουν αλλαξη τα φερμουιτ Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2018 από lary7 1
stefan123 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Μηχανικοι τωρα..Οι περισσοτεροι βαριουνται να ψαχνουν και ακους οτι ναναι..Ο τελευταιος αφου προσπαθησε 4 φορες να βρει την βλαβη -με την αναλογη επιστροφη απο την οδικη βοηθεια- αποφανθηκε οτι το αυτοκινητο ηταν δαιμονισμενο και εχρηζε να γινει αγιασμος και να το διαβασει κανενας παπας..Τελικα με τα σχετικα γαλλικα απο μενα και την οδικη το πηγε σε αλλον οποτε τον προβλημα λυθηκε..Τωρα ποσοι εκει εξω γνωριζουν κ δεν βαριουνται να ψαχνουν ειναι αγνωστο..Εγω παντως ειμαι στην αναζητηση 2
louben Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε Αν σε βολευει Ν.Ηρακλειο Αττικης εχω να σου προτεινω μαστορα που οτι σου πει αυτο θα ειναι . Δε με βολευει δυστυχως ειμαι Χανια Κρητης , ευχαριστω παντως. 39 λεπτά πριν, stefan123 είπε Μηχανικοι τωρα..Οι περισσοτεροι βαριουνται να ψαχνουν και ακους οτι ναναι..Ο τελευταιος αφου προσπαθησε 4 φορες να βρει την βλαβη -με την αναλογη επιστροφη απο την οδικη βοηθεια- αποφανθηκε οτι το αυτοκινητο ηταν δαιμονισμενο και εχρηζε να γινει αγιασμος και να το διαβασει κανενας παπας..Τελικα με τα σχετικα γαλλικα απο μενα και την οδικη το πηγε σε αλλον οποτε τον προβλημα λυθηκε..Τωρα ποσοι εκει εξω γνωριζουν κ δεν βαριουνται να ψαχνουν ειναι αγνωστο..Εγω παντως ειμαι στην αναζητηση Εχεις το ιδιο θεμα με εμενα? 59 λεπτά πριν, lary7 είπε 3 μηχανικοι και αποφανθηκαν οτι φταιει το νερο;; Χαραμιζονται, στην NASA επρεπε να ειναι μηχανικοι πες τους... Πανε σε ενα φρενά, δοκιμαστε να σου γρασαρει την ντιζα χειροφρενου μηπως κολαει αυτη και μετα να λυσει πισω ταμπουρα να δει τι θεμα εχει. Μπορει να κολλανε οι δαγκανες απο σκουργια ή να θελουν αλλαξη τα φερμουιτ ΘΑ το κανω , Ευχαριστω για τα tips. Απλα να θυμισω οτι οντως γινεται οταν πλενω το αμαξι και ποτε αλλοτε. Οντως εχει να κανει κατι με το νερο. Ο ενας μου ειχε πει " κανε μια μεγαλη βολτα να στεγνωσει η υγρασια". Το εκανα και οντως δουλεψε. Αλλα δεν ειναι λυση αυτη........... 1
gia_nnis Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, louben είπε ΠΑιδια μια ερωτηση για ενα πραγματικά κουφο πρόβλημα που εχω. Εχω το yaris του τιτλου και τον τελευταιο χρονο μου παρουσιαζει το εξης κουφο προβλημα. Οταν πλενω το αυτοκινητο με σηκωμενο το χειροφρενο , μολις παω υστερα απο ωρα να το παρω κολλανε οι πισω τροχοι. Περναει πολυ ωρα για να ξεκολησουν βαζοντας 1η και οπισθεν συνεχως με ο,τι αυτο συνεπαγεται βεβαια (σπινιαρουν οι μπροστινοι τροχοι κτλ). Αν το πλυνω βαζοντας 1ηκαι οχι χειροφρενο ολα οκ. Το εχω παει σε 3 μηχανικους so far . ΚΑνεις δεν ξερει με βεβαιοτητα. ΚΑτεληξαν στο περιπου οτι Εχει να κανει με συσσωρευση νερου στα φρενα αλλα και παλι δεν ειναι βεβαιοι. Στην αντιπροσωπεια δεν το πηγα λογω παλαιοτητας (δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο). ΚΑμια ιδεα? Να σου κοιταξουν την ντιζα στο χειροφρενο και μετα τα κυλινδρακια... 1
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, louben είπε ΠΑιδια μια ερωτηση για ενα πραγματικά κουφο πρόβλημα που εχω. Εχω το yaris του τιτλου και τον τελευταιο χρονο μου παρουσιαζει το εξης κουφο προβλημα. Οταν πλενω το αυτοκινητο με σηκωμενο το χειροφρενο , μολις παω υστερα απο ωρα να το παρω κολλανε οι πισω τροχοι. Περναει πολυ ωρα για να ξεκολησουν βαζοντας 1η και οπισθεν συνεχως με ο,τι αυτο συνεπαγεται βεβαια (σπινιαρουν οι μπροστινοι τροχοι κτλ). Αν το πλυνω βαζοντας 1ηκαι οχι χειροφρενο ολα οκ. Το εχω παει σε 3 μηχανικους so far . ΚΑνεις δεν ξερει με βεβαιοτητα. ΚΑτεληξαν στο περιπου οτι Εχει να κανει με συσσωρευση νερου στα φρενα αλλα και παλι δεν ειναι βεβαιοι. Στην αντιπροσωπεια δεν το πηγα λογω παλαιοτητας (δεν ξερω αν αξιζει τον κοπο). ΚΑμια ιδεα? Το "πρόβλημα" αυτό κάθε άλλο παρά κουφό είναι, θα έλεγα πως είναι συνηθισμένο σε παλιά αυτοκίνητα με ταμπούρα πίσω. Από το νερό του πλυσίματος κάπου κάτι κολλάει, και κρατάει τις σιαγώνες ανοικτές. Σίγουρα χρειάζεται να λυθούν τα πίσω φρένα και να γρασσαριστούν/λαδωθούν, μπορεί επίσης κάποιο εξάρτημα να είναι σκουριασμένο/φθαρμένο και να χρειάζεται αλλαγή, μπορεί να κολλάνε οι ντίζες, μπορεί να κολλάνε τα κυλινδράκια, μπορεί να φταίνε οι σιαγώνες, πολλά μπορεί να φταίνε. Το να το πλένεις με λυμένο χειρόφρενο, το σκέφτηκες? 2
louben Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Αυτο κανω το πλενω με λυμενο χειροφρενο και με την πρωτη μεσα και ολα καλα. Μολις του κανω την πρωτη βολτα μετα δεν τιθεται θεμα. Ευχαριστω για την απαντηση. ΚΑλα ολοι αυτοι στους οποιους απεθυθηνθηκα δεν τα ηξεραν αυτα?
Joshua21 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Τι να σου πω... μπορεί να μην τα ήξεραν, μπορεί να μην ήθελαν να ασχοληθούν, είναι γνωστό πάντως πως δύσκολα βγάζεις άκρη με δαύτους. 1
aGka8l Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, louben είπε Δε με βολευει δυστυχως ειμαι Χανια Κρητης , ευχαριστω παντως. Στο κοκκινο μετοχι στην σοφοκλή βενιζέλου ,300 μετρα με την Δεη εχει ενα φρενα , Θα σου βρει λύση σίγουρα 1
gia_nnis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 8 ώρες πριν, aGka8l είπε Στο κοκκινο μετοχι στην σοφοκλή βενιζέλου ,300 μετρα με την Δεη εχει ενα φρενα , Θα σου βρει λύση σίγουρα Ελα ρε ΠΑΤΡΙΔΑ!!! 2
meletis_m Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Λοιπόν το ίδιο πρόβλημα είχα στο Accord , μετά απο 15 χρόνια. Κόλλαγε η πίσω δεξιά δαγκάνα. Λοιπόν θα κάνεις επισκευή τα ταμπόυρα και θα βγάλεις τις υπάρχουσες ντίζες χειροφρένου και με δείγμα θα πάς εκεί που φτιάχνουν μαρκούτσια ή ντίζες και θα φτιάξεις καινούργιες. Σε εμένα γνήσιες 200 ευρώ /τμχ , ξεμπέρδεψα με 70 ευρώ. 1
alkis13 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) ΝΑ ΠΑΣ ΣΕ ΦΡΕΝΑ. Οχι σε μηχανικο, σε φρενά, απο αυτούς που φτιαχνουν λεωφορεια-νταλικες και τα συναφη. σου εχω κυκλωσει τους υπεύθυνους κατα την αποψη μου. Λογικα με, ανοιγμα καθαρισμα, γρασαρισμα στα ελατηρια ή/και αλλαγη θα ειναι μια χαρα. edit#4 εδω θα δεις και το πως δουλευει. Επεξ/σία 2 Ιουλίου 2018 από alkis13 2
nick#18 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Σωμφωνω με τον alkis13 και την παραπανω φωτο που postαρε... Πρεπει να ανοιχτουν τα ταμπουρα σε καποιο μηχανικο που ξερει και εχει ορεξη η κατα προτιμηση σε καποιο φρενά, ωστε να δει σε τι κατασταση βρισκονται. Απο τα χρονια μαλλον εχει μαζευτει η σκονη απο τα φερμουιτ και εχει κολλησει το ολο συστημα μεσα. 1
louben Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2018 Παιδια σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια σας. Θα παω σε φρενά. Απλα πλεον θα εχω κατι να του πω (πριν δεν ειχα ιδεα). Περιεργο παντως που συμβαινει μονο οταν το πλενω και ποτε αλλοτε. Οπως και να χει θα παω παντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα