Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς σκληρών δίσκων V2

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, rofl είπε

θα μπορουσα να σου δωσω μια απαντηση, ξερω ομως οτι θα οδηγησει σε αλλη ερωτηση οποτε θα πεσουμε σε 

main-qimg-f7d3eee0120afdcee6a178330a4225

οχι δεν θα οδηγησει σε αλλη ερωτηση.. στο  υποσχομαι

απλα πες μου  σε παρακαλω θελω να γνωριζω  στο ζηταω με καλοσυνη   φιλε μου..

αλλα ουτε εχω σκοπο να κανω αλλες ερωτησεις

μπορεις να μου δωσεις μια απαντηση σε παρακαλω?

λογο θερμοκρασιων?? η υπαρχουν και αλλοι λογοι?

Επεξ/σία από depraved
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, depraved είπε

οχι δεν θα οδηγησει σε αλλη ερωτηση.. στο  υποσχομαι

https://www.skroutz.gr/s/10410380/Western-Digital-My-Book-8TB-2016.html

ειναι λιγο ζεστουλης και η θηκη ειναι της πλακας-- τωρα το καλοκαιρι ανεβαζει 50αρια

αλλα σα vfm ειναι top στα 20eur/tb και ο δισκος που φοραει μεσα ειναι πολυ καλος.

(αυτο μονο απο 8 και πανω, οχι απο 6 και κατω)

καλες  αγορες :P

Επεξ/σία από rofl

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, rofl είπε

https://www.skroutz.gr/s/10410380/Western-Digital-My-Book-8TB-2016.html

ειναι λιγο ζεστουλης και η θηκη ειναι της πλακας-- τωρα το καλοκαιρι ανεβαζει 50αρια

αλλα σα vfm ειναι top στα 20eur/tb και ο δισκος που φοραει μεσα ειναι πολυ καλος.

οποτε τι να κανω? να παρω τον  https://www.skroutz.gr/s/10410380/Western-Digital-My-Book-8TB-2016.html   η να αγορασω   εναν εσωτερικο δισκο και μια θηκη και   να τον κανω εξωτερικο ?

πες μου τι να κανω?

τι δισκο φοραει ο  Western-Digital-My-Book-8TB-2016.??

ο Western Digital Elements Desktop 8TB ειναι καλος?? εννοω εχει καλυτερες θερμοκρασιες και καλυτερη θηκη ??   φοραει τον ιδιο δισκο??  απο τον   Western-Digital-My-Book-8TB-2016.????

Επεξ/σία από depraved
  • Sad 1

10tb_wd_red_nas_ezaz_5400rpm_helium_seal

απο 8 και πανω το hgj που γραφει κατω κατω αριστερα κατω απο το rohs στο αυτοκολλητο δειχνει οτι τους φτιαχνει  hitachi.

ειναι enterprise performance δισκοι που τους βαζουν @ 5400

και γιαυτο βγαινουν ζεστοι και καπως θορυβωδεις, σ αυτο το φθηνιαρικο enclosure που βαζει.

στα 150 ευρω και με καλο δισκο μεσα βεβαια, ειναι υποχωρησεις που μπορεις να κανεις...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, rofl είπε

απο 8 και πανω το hgj που γραφει κατω κατω αριστερα κατω απο το rohs στο αυτοκολλητο δειχνει οτι τους φτιαχνει  hitachi.

και γιαυτο βγαινουν ζεστοι και καπως θορυβωδεις, σ αυτο το φθηνιαρικο enclosure που βαζει.

στα 150 ευρω και με καλο δισκο μεσα βεβαια, ειναι υποχωρησεις που μπορεις να κανεις...

16 λεπτά πριν, rofl είπε

δεν καταλαβα μπερδευτηκα..

αυτη η φοτο ειναι απο τους  Western Digital Elements Desktop 10 TB  και  Western-Digital-My-Book-10 TB-2016.????

οποτε μου προτεινεις να παρω εναν εσωτερικο δισκο και μια καλη  θηκη? σε σχεση με το να επαιρνα εναν εξωτερικο δισκο?

οταν εννοεις στα 150 ευρω και με καλο δισκο μεσα βεβαια, ειναι υποχωρησεις που μπορεις να κανεις...  τι εννοεις με αυτο?/

Επεξ/σία από depraved

Καλησπέρα παίδες, έχω έναν WD My Passport 4tb ο οποίος μάλλον χάλασε. Πιο προσεγμένη χρήση σε εξωτερικό σκληρό δεν έχω ξανακάνει λόγω τιμής! Ελάχιστες ώρες πραγματικά, τον συνέδεα μόνο για κάνω backup και μετά πάντα ασφαλή κατάργηση! Κάποιες φορές μου έκανε εντύπωση ότι ακόμα και μετά την ασφαλή κατάργηση ο δίσκος μέσα ακουγόταν να τρέχει, και όταν έσβηνε ο υπολογιστής σταματούσε απότομα. Μάλλον κάπου εκεί την πάτησα, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Θέλω να ρωτήσω το εξής, να επιμείνω σε WD λόγω της 3ετούς εγγύησης ή να προτιμήσω έναν Seagate όπως αυτόν που είναι και σε προσφορά;

Στις 24/9/2019 στις 6:43 ΜΜ, PhoenixV23 είπε

Καλησπέρα παίδες, έχω έναν WD My Passport 4tb ο οποίος μάλλον χάλασε. Πιο προσεγμένη χρήση σε εξωτερικό σκληρό δεν έχω ξανακάνει λόγω τιμής! Ελάχιστες ώρες πραγματικά, τον συνέδεα μόνο για κάνω backup και μετά πάντα ασφαλή κατάργηση! Κάποιες φορές μου έκανε εντύπωση ότι ακόμα και μετά την ασφαλή κατάργηση ο δίσκος μέσα ακουγόταν να τρέχει, και όταν έσβηνε ο υπολογιστής σταματούσε απότομα. Μάλλον κάπου εκεί την πάτησα, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Θέλω να ρωτήσω το εξής, να επιμείνω σε WD λόγω της 3ετούς εγγύησης ή να προτιμήσω έναν Seagate όπως αυτόν που είναι και σε προσφορά;

Πιθανον..

δηλαδη δεν τον διαβαζει  ε?

Ποιον ακριβως ειχες?

1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε

Έβαλα το magician της Samsung και μου βγάζει update για το firmware. Να το κάνω ή δεν χρειάζεται;

Αν θες να εχεις σωστες μετρησεις, ναι καντο.

21 λεπτά πριν, Kostas.karras είπε

Πιθανον..

δηλαδη δεν τον διαβαζει  ε?

Ποιον ακριβως ειχες?

Τον WDBYFT0040BBK. Πραγματικά ελάχιστες ώρες χρήσης! Απόψε ξεκίνησα reading test και περιμένω αποτελέσματα για bad sectors κτλ. Πάντως το sentinel διάβασε περιπου 2tb σαν allocated space. Καμιά γνώμη; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

20 λεπτά πριν, PhoenixV23 είπε

Τον WDBYFT0040BBK. Πραγματικά ελάχιστες ώρες χρήσης! Απόψε ξεκίνησα reading test και περιμένω αποτελέσματα για bad sectors κτλ. Πάντως το sentinel διάβασε περιπου 2tb σαν allocated space. Καμιά γνώμη; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Kριμα, ηταν εαπο τους καλους, ειδες τελικα ,δεν υπαρχει αξιος δισκος εμπιστοσυνης, μονο κατα προσεγγιση σε στατιστικες λιγοτερων failures.

Τι budget?

Σε νοιαζει αν εχει εξωτερικη παροχη ρευματος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Kostas.karras είπε

Kριμα, ηταν εαπο τους καλους, ειδες τελικα ,δεν υπαρχει αξιος δισκος εμπιστοσυνης, μονο κατα προσεγγιση σε στατιστικες λιγοτερων failures.

Τι budget?

Σε νοιαζει αν εχει εξωτερικη παροχη ρευματος?

Καλημέρα, το τεστ βρίσκεται στο 70% χωρίς κανένα σφάλμα μέχρι στιγμής. Περίεργο; Λοιπόν είχα προτιμήσει WD λόγω ονόματος βέβαια αλλά και 3ετούς εγγύησης. Μετά από αυτό που έγινε δυσκολεύομαι, ίσως πάω στον Seagate Backup Plus Portable 5TB (STHP5000400). Σκέφτομαι πάντα για 2.5" χωρίς εξωτερική παροχή ρεύματος.

Επεξ/σία από PhoenixV23

11 ώρες πριν, PhoenixV23 είπε

Καλημέρα, το τεστ βρίσκεται στο 70% χωρίς κανένα σφάλμα μέχρι στιγμής. Περίεργο; Λοιπόν είχα προτιμήσει WD λόγω ονόματος βέβαια αλλά και 3ετούς εγγύησης. Μετά από αυτό που έγινε δυσκολεύομαι, ίσως πάω στον Seagate Backup Plus Portable 5TB (STHP5000400). Σκέφτομαι πάντα για 2.5" χωρίς εξωτερική παροχή ρεύματος.

https://www.skroutz.gr/s/11080326/Seagate-Backup-Plus-Portable-Drive-5TB.html

40 λεπτά πριν, Kostas.karras είπε

Προτιμότερος αυτός; Είναι το προηγούμενο μοντέλο, σωστά;

1 ώρα πριν, PhoenixV23 είπε

Προτιμότερος αυτός; Είναι το προηγούμενο μοντέλο, σωστά;

Βασικα ειναι αλλος δισκος-μοντελο. 

STHPΧΧΧΧΧΧΧ

STDRΧΧΧΧΧΧΧ

Σαν μοντελο, ναι, ειναι 1,5 χρονου παλαιοτερος, αλλα τον προτεινα σαν στανταρακι, ως δοκιμασμενο καποιου χρονικου δαιστηματος.

Και ο αλλος μπορει να ειναι το ιδιο καλος, αλλα ειναι πολυ νεος για να ξερουμε τι παιζει σε βαθος χρονου.

Δεν το νομιζω βεβαια, απλως προληπτικα το λεω..Αποφαση δικη σου, δεν θα ειναι λαθος σε οποιον και να καταληξεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...