Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς σκληρών δίσκων V2

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης

Πόσα TBW το χρόνο έχεις;

Για HDD πάρε οτιδήποτε enterprise. WD Gold και Ultrastar, Seagate Exos και Enterprise και Hitachi DeskStar.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, Mifune είπε

Ψάχνω να πάρω 1TB SSD. Δεν με ενδιαφέρουν ταχύτητες όσο η αντοχή στο χρόνο.

Mobo θα είναι ένα Gigabyte X570 Aorus Elite so m2 slot? Πρέπει να πάρω ψήκτρα?

Επίσης θέλω και ένα 4TB HDD που και πάλι το μόνο που με νοιάζει είναι η αξιοπιστία.

Budget: Affordable

Usage: Gaming, movies

Thanks!

H μητρικη σου εχει ενα m2 shield, δουλεψε με αυτο, αν δεις οτι εχεις υψηλες θερμοκρασιες, τοτε να κοιταξεις για κατι aftermarket.

Επισκέπτης

Οι Crucial έχουν τα μισά TBW από αντίστοιχους της Samsung. Οπότε μόνο αξιόπιστους δεν τους λες.

Καλησπερα εναν εξωτερικο δισκο 1 τερα θα ηθελα να μου προτεινετε για φιλο μου που θελει να περασει βιντεο και περιπου 2,500 φωτογραφιες του γαμου του και οτι προκυψει. Σιγουρα μιλαμε για αρχεια που θα πρεπει να μην χαθουν οποτε μιλαμε για κατι πολυ αξιοπιστο.

Επισκέπτης
21 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Δεν υπάρχει ούτε αξιόπιστο ούτε πολύ αξιόπιστο, ούτε λίγο αξιόπιστο.

Το ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ αξιόπιστο είναι το backup.

Αυτό που λες είναι άσχετο με την συζήτηση. Υπάρχουν δίσκοι διαφορετικής αξιοπιστίας, ανάλογα με τα TBW που προσφέρουν και βέβαια στοιχίζουν και τα ανάλογα χρήματα.

2 ώρες πριν, elorant είπε

Οι Crucial έχουν τα μισά TBW από αντίστοιχους της Samsung. Οπότε μόνο αξιόπιστους δεν τους λες.

Ok για SSD σκέφτομε αυτόν: https://www.skroutz.gr/s/13876559/Samsung-860-Evo-M-2-1TB.html

Για τον HDD δεν μπορώ να καταλήξω.. οι enterprise είναι λίγο ακριβοί 😕

1 ώρα πριν, Giannis_kan είπε

Καλησπερα εναν εξωτερικο δισκο 1 τερα θα ηθελα να μου προτεινετε για φιλο μου που θελει να περασει βιντεο και περιπου 2,500 φωτογραφιες του γαμου του και οτι προκυψει. Σιγουρα μιλαμε για αρχεια που θα πρεπει να μην χαθουν οποτε μιλαμε για κατι πολυ αξιοπιστο.

Να πάρει 2 δίσκους και να αντιγράψει τις φωτογραφίες σε κάποιο cloud backup

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, elorant είπε

Eνδεικτικα? Ναι, και εγω πολλες φορες προτεινω υπερ 860 evo vs mx500  αλλα οταν παιζουν στην ιδια τιμη.

Αν σε ενα μοντελο σου λεει η samsung  εχει 300tbw και αντιστοιχο crucial εχει 180tbw, και το samsung σε αφησει στα 301 tbw  και ο crucial  βαρεσει 400αρη τοτε τι θα φταιει??

Οταν ζητας προσιτοτητα τιμης σε αντιστοιχια με την αξιοπιστια, τοτε ο crucial ειναι μονοδρομος, και ο samsung χανει λογο τιμης και μονο..

Μην λεμε και αναξιοπιστο τον mx500, αν και οπως ειπε σωστα ο blueblood αξιοπιστο ειναι το backup..

2 ώρες πριν, Giannis_kan είπε

Mια λυση ειναι του pantelikas.

Επεξ/σία από Kostas.karras
  • Like 3

Επισκέπτης
46 λεπτά πριν, Kostas.karras είπε

Eνδεικτικα? Ναι, και εγω πολλες φορες προτεινω υπερ 860 evo vs mx500  αλλα οταν παιζουν στην ιδια τιμη.

Αν σε ενα μοντελο σου λεει η samsung  εχει 300tbw και αντιστοιχο crucial εχει 180tbw, και το samsung σε αφησει στα 301 tbw  και ο crucial  βαρεσει 400αρη τοτε τι θα φταιει??

Συγγνώμη αλλά σοβαρή συζήτηση με απίθανα παραδείγματα δεν γίνεται.

Όταν ο ένας δίσκος έχει σχεδόν τα διπλάσια writes από έναν άλλο και η διαφορά της τιμής είναι λιγότερο από 50% με απλή αριθμητική βγαίνει ότι συμφέρει ο ακριβότερος.

1 ώρα πριν, pantelikas είπε

Να πάρει 2 δίσκους και να αντιγράψει τις φωτογραφίες σε κάποιο cloud backup

Και πως θα ανεβάσει 1TB data; Με μια μέση σύνδεση 5Μbps upload θες 500 ώρες για να κάνεις upload 1TΒ.

1 ώρα πριν, Mifune είπε

Αν θες αξιοπιστία θα πρέπει να την πληρώσεις. Δεν γίνεται διαφορετικά. Αξιόπιστος και προσιτός δίσκος δεν υπάρχει. Διαλέγεις και παίρνεις.

2 ώρες πριν, Giannis_kan είπε

Θα πάρει δύο entreprise δίσκους από δύο διαφορετικές εταιρίες. Μοντέλα έχω παραθέσει σε προηγούμενο μήνυμα. Με έναν μόνο δίσκο δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος.

Έχω 5tb ανεβασμένα με οικογενειακές φωτογραφίες γιατί πρέπει να τις έχω ασφαλείς. Εγώ τις έδωσα σε φίλο με 100άρι upload. Υπάρχουν και Internet cafe με καλές ταχύτητες. Και κάθε μήνα ανεβάζω backup από τα κινητά και τις φωτογραφικές. Όλα αυτά υπάρχουν και σε 2 σκληρούς δίσκους. Ο ένας στο σπίτι κι ο άλλος στο γραφείο.

• Like 2

1 ώρα πριν, Mifune είπε

Ok για SSD σκέφτομε αυτόν: https://www.skroutz.gr/s/13876559/Samsung-860-Evo-M-2-1TB.html

Στα υπόψιν σου ο τύπος πιο πάνω λέει μπαταλομάρες, Δεν μετριέται η αξιοπιστία με τα  TBW. Δεν γράφω τίποτε άλλο γιατί θα με πάνε αυτόφωρο. Καλές επιλογές.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Στα υπόψιν σου ο τύπος πιο πάνω λέει μπαταλομάρες, Δεν μετριέται η αξιοπιστία με τα  TBW. Δεν γράφω τίποτε άλλο γιατί θα με πάνε αυτόφωρο. Καλές επιλογές.

Με τι μετριέται η αξιοπιστία στους SSD;

Επεξ/σία από Επισκέπτης

6 λεπτά πριν, elorant είπε

Με τι μετριέται η αξιοπιστία στους SSD;

Με το μέγεθος ,ποιος την έχει πιο μεγάλη 😂

57 λεπτά πριν, pantelikas είπε

Έχω 5tb ανεβασμένα με οικογενειακές φωτογραφίες γιατί πρέπει να τις έχω ασφαλείς. Εγώ τις έδωσα σε φίλο με 100άρι upload. Υπάρχουν και Internet cafe με καλές ταχύτητες. Και κάθε μήνα ανεβάζω backup από τα κινητά και τις φωτογραφικές. Όλα αυτά υπάρχουν και σε 2 σκληρούς δίσκους. Ο ένας στο σπίτι κι ο άλλος στο γραφείο.

Έλα και συ ρε pantelika , στην σπηλιά δεν έχει καλό δίκτυο, που να βρεις καλές ταχύτητες το 2019, ξεκινάς upload τώρα,και το 2020 ξεμπερδευεις, αλλά μήπως να περιμένουμε κατευθείαν τότε που θα ανακαλυφθεί η οπτική ίνα; Ή μήπως ανακαλύφθηκε;; 🤪

Θα ξεχάσουμε και τα λίγα που ξέρουμε εδώ μεσα 😉

Επισκέπτης

Η μέση σύνδεση στην Ελλάδα έχει 2Mpbs upload.

Το τι ξέρετε και τι δεν ξέρετε αποδεικνύεται από την τεκμηρίωση που δίνετε. Ακόμα περιμένω τον άλλο από πάνω να μας πει πως μετρά την αξιοπιστία στους SSD. Κάτι μου λέει ότι θα κάνει γαργάρα την απάντηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...