Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς σκληρών δίσκων V2

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Tι θα προτεινατε για μετάβαση σε SSD απο μηχανικό σε Laptop 5ετιας? Πάντα για χωρητικότητα 240-250GB και απο eshop.

Αξίζει κάποιος απο όλους αυτούς τους φθηνούς DRAMless Adata, Kingston, Intenso, bx500 στα 35-40ε ή να πάω κατεθέιαν σε mx500 στα 53ε?

Η χρήση είναι βασική browsing/office απλά δεν ξέρω πως θα είναι η απόδοση ενος DRAMless σε βάθος χρόνου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

6 ώρες πριν, Metalman9 είπε

Tι θα προτεινατε για μετάβαση σε SSD απο μηχανικό σε Laptop 5ετιας? Πάντα για χωρητικότητα 240-250GB και απο eshop.

Αξίζει κάποιος απο όλους αυτούς τους φθηνούς DRAMless Adata, Kingston, Intenso, bx500 στα 35-40ε ή να πάω κατεθέιαν σε mx500 στα 53ε?

Η χρήση είναι βασική browsing/office απλά δεν ξέρω πως θα είναι η απόδοση ενος DRAMless σε βάθος χρόνου.

Προσωπικά, για φθηνότερο θα πήγαινα στον transcend. 

Και για κάτι καλύτερο στον adata su900 με mlc μνήμες. 

Στις 13/2/2019 στις 11:43 ΠΜ, Kostas.karras είπε

Λευτέρη, καλύτερα τον  pny CS900. 

Από cosmodata  Περιστέρι, δίπλα σου ;)

Κωστα βρηκα διπλα μου στα ιδια λεφτα το BX500 120GB δεν ειναι καλυτερος απο τον PNY ???

2 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Κωστα βρηκα διπλα μου στα ιδια λεφτα το BX500 120GB δεν ειναι καλυτερος απο τον PNY ???

Θα έλεγα ένας απλά καλός ssd και καλύτερος από κάτι burst και Α400, su650... 

Για μένα είναι λίγο πιο τίμιος ο pny αλλά anyway, κακή αγορά ΔΕΝ έκανες! 

Καλοριζικος! 

Μόλις τώρα, Kostas.karras είπε

Θα έλεγα ένας απλά καλός ssd και καλύτερος από κάτι burst και Α400, su650... 

Για μένα είναι λίγο πιο τίμιος ο pny αλλά anyway, κακή αγορά ΔΕΝ έκανες! 

Καλοριζικος! 

Δεν τον εχω παρει ακομα ειναι εδω στο Παλατακι Χαϊδαρι με 19.90 στην ουσια ιδια αποσταση απο το Cosmodata

Τον εχω παραγγειλει τον PNY και με περιμενει αλλα ελεγα μηπως ειναι καλυτερος να τον ακυρωσω αλλα οπως καταλαβα PNY λες;

Απλα ειδα στο userbenchmark καλυτερο σε ταχυτητα τον BX500

Συν οτι αυριο θα ειμαι κοντα  στο Cosmodata και ο δισκος ηδη με περιμενει αλλα σου εγραψα τον λογο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ένας εξωτερικός δίσκος 4ΤΒ, μόλις εκτός εγγύησης, μού παρουσίασε bad sectors. Πρέπει να προβώ σε αντικατάσταση, αλλά δεν είμαι σίγουρος τί θα αποτελούσε πιο συμφέρουσα αγορά

1) WD Blue 4TB 3.5" internal = 105€ περίπου (2 χρόνια εγγύηση)

2) WD Red NAS TB 3.5" internal = 122€ (3 χρόνια εγγύηση)

3) Intenso Memory Board 4TB USB = 105€ περίπου (2 χρόνια εγγύηση)

4) Seagate Expansion Desktop 4TB USB = 120€ (3 χρόνια εγγύηση)

5) Intenso Memory Center 3.5" 5TB USB 122-130€ (2χρόνια εγγύηση)

6) Intenso Memory Center 3.5" 6TB USB = 140€ (2 χρόνια εγγύηση)

έχω κουτιά εξωτερικά USB για σύνδεση των δύο πρώτων...ο προβληματισμός μου:

α) αν αξίζει τα παραπάνω χρήματα για την 3τή εγγύηση (το παράδειγμά μου θα αποτελούσε ίσως παράδειγμα θετικό)

β) για VFM μάλλον είτε η 1η είτε η 6η λύση είναι οι καλύτερες

γ) αν ήταν να πάω για 3ετή εγγύηση, παρότι με ενδιαφέρει κι η ησυχία κι όχι οι επιδόσεις, ίσως ο WD Red NAS να ήταν καλύτερη λύση.

Οι Intenso άλλοτε έχουν toshiba άλλοτε Seagate δίσκο μέσα, στη δική μου περίπτωση πιο συχνά μού έχουν χαλάσει WD αναλογικά με όσους είχα, οπότε είναι λίγο θέμα τύχης. στη τελική.

Επεξ/σία από definitio

4 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Δεν τον εχω παρει ακομα ειναι εδω στο Παλατακι Χαϊδαρι με 19.90 στην ουσια ιδια αποσταση απο το Cosmodata

Τον εχω παραγγειλει τον PNY και με περιμενει αλλα ελεγα μηπως ειναι καλυτερος να τον ακυρωσω αλλα οπως καταλαβα PNY λες;

Απλα ειδα στο userbenchmark καλυτερο σε ταχυτητα τον BX500

Συν οτι αυριο θα ειμαι κοντα  στο Cosmodata και ο δισκος ηδη με περιμενει αλλα σου εγραψα τον λογο.

Noμιζω την ταχυτητα δεν θα την καταλαβεις, αλλα σαν ποιοτητα συγκεκριμενα αναμεσα στους δυο προτιμοτερος ο pny.

1 λεπτό πριν, Kostas.karras είπε

Noμιζω την ταχυτητα δεν θα την καταλαβεις, αλλα σαν ποιοτητα συγκεκριμενα αναμεσα στους δυο προτιμοτερος ο pny.

Θα τον εχω αυριο το απογευμα θα του κανω και ενα τεστ αφου θα μπει σε sata 3

• Like 1

4 ώρες πριν, definitio είπε

ένας εξωτερικός δίσκος 4ΤΒ, μόλις εκτός εγγύησης, μού παρουσίασε bad sectors. Πρέπει να προβώ σε αντικατάσταση, αλλά δεν είμαι σίγουρος τί θα αποτελούσε πιο συμφέρουσα αγορά

1) WD Blue 4TB 3.5" internal = 105€ περίπου (2 χρόνια εγγύηση)

2) WD Red NAS TB 3.5" internal = 122€ (3 χρόνια εγγύηση)

3) Intenso Memory Board 4TB USB = 105€ περίπου (2 χρόνια εγγύηση)

4) Seagate Expansion Desktop 4TB USB = 120€ (3 χρόνια εγγύηση)

5) Intenso Memory Center 3.5" 5TB USB 122-130€ (2χρόνια εγγύηση)

6) Intenso Memory Center 3.5" 6TB USB = 140€ (2 χρόνια εγγύηση)

έχω κουτιά εξωτερικά USB για σύνδεση των δύο πρώτων...ο προβληματισμός μου:

α) αν αξίζει τα παραπάνω χρήματα για την 3τή εγγύηση (το παράδειγμά μου θα αποτελούσε ίσως παράδειγμα θετικό)

β) για VFM μάλλον είτε η 1η είτε η 6η λύση είναι οι καλύτερες

γ) αν ήταν να πάω για 3ετή εγγύηση, παρότι με ενδιαφέρει κι η ησυχία κι όχι οι επιδόσεις, ίσως ο WD Red NAS να ήταν καλύτερη λύση.

Οι Intenso άλλοτε έχουν toshiba άλλοτε Seagate δίσκο μέσα, στη δική μου περίπτωση πιο συχνά μού έχουν χαλάσει WD αναλογικά με όσους είχα, οπότε είναι λίγο θέμα τύχης. στη τελική.

Aν δεν σε νοιαζουν επιδοσεις, πηγαινε σε αυτον https://www.skroutz.gr/s/12003784/Western-Digital-Purple-HDD-4TB.html

Αξιοπιστια και vfm.

Στις 13/2/2019 στις 6:32 ΜΜ, Kostas.karras είπε

Για το bootαρισμα του υπολογιστη παιζει ρολο ο δισκος/ssd  και η μητρικη φυσικα αν ειναι sata 2.0/3.0.

Για τα προγραμματα το μεγαλυτερο ρολο τον εχει ο επεξεργαστη και σε μικροτερο ποσοστο ο δισκος αλλα αν μου εχεις εναν high end Top cpu με εναν hdd απαρχαιωμενο , τι να σου κανει και ο επεξεργαστης..

Ειναι ο συνδυασμος που κανει την διαφορα.

Κτλβ ευχαριστώ πολύ. Θα δω.. Μάλλον για κν 860 evo.. Και άμα πέσουν οι τιμές κάποια στιγμή παίρνω κ έναν 970 evo.. 

• Like 1

3 ώρες πριν, Kostas.karras είπε

Aν δεν σε νοιαζουν επιδοσεις, πηγαινε σε αυτον https://www.skroutz.gr/s/12003784/Western-Digital-Purple-HDD-4TB.html

Αξιοπιστια και vfm.

Δεν ξέρω αν ισχύει για τον συγκεκριμένο, αλλά παλιότερα που είχα ψάξει αυτούς τους DVR δίσκους, είχα διαβάσει ότι βάσει firmware ευνοούν την αδιάκοπη εγγραφή έναντι του ελέγχου σφαλμάτων, καθως οι μικρο-καθυστερήσεις που περιλαμβάνει η δεύτερη διαδικασία αντιβαίνουν στους στόχους της εγγραφής με τα λιγότερα δυνατά χαμένα frame....

...δεν ξέρω, ξαναλέω, αν ισχύει για τον συγκεκριμένο δίσκο, αλλά δεν είναι ο προσανατολισμός που ταιριάζει στη χρήση μου, όπου με ενδιαφέρει περισσότερο η διασφάλιση των δεδομένων.

9 ώρες πριν, definitio είπε

Δεν ξέρω αν ισχύει για τον συγκεκριμένο, αλλά παλιότερα που είχα ψάξει αυτούς τους DVR δίσκους, είχα διαβάσει ότι βάσει firmware ευνοούν την αδιάκοπη εγγραφή έναντι του ελέγχου σφαλμάτων, καθως οι μικρο-καθυστερήσεις που περιλαμβάνει η δεύτερη διαδικασία αντιβαίνουν στους στόχους της εγγραφής με τα λιγότερα δυνατά χαμένα frame....

...δεν ξέρω, ξαναλέω, αν ισχύει για τον συγκεκριμένο δίσκο, αλλά δεν είναι ο προσανατολισμός που ταιριάζει στη χρήση μου, όπου με ενδιαφέρει περισσότερο η διασφάλιση των δεδομένων.

Ο wd purple θα έλεγα πως έπρεπε να αναφέρεται πλέον ως NVR. 

Είναι πιο έξυπνος από παλιά μιας και διαθέτει το smart failures and erros. 

Όσο για τα frames, είναι σε all frames 4k. 

Έχει διαφορά σε σχέση με έναν παλαιότερης γενιάς και πιστεύω είναι αυτό που ψάχνεις. 

Επίσης σου παρέχεται και το acronis δωρεάν με την αγορά του δίσκου για να δημιουργείς κλώνους και να κατωχηρωνεις τα αρχεία σου για περαιτερω ασφάλεια. 

45 λεπτά πριν, telis είπε

https://www.plaisio.gr/desktop-laptop/apothikeusi/hdd-skliros-diskos/WD-Blue-3d-500gb-WDS500G2B0A-CSSD.htm

Σε αυτή την τιμή αξίζει ή καλύτερα άλλον ssd 500gb. Πχ 860 evo... Ή ποιον άλλο; 

Από πλαίσιο συγκεκριμένα; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...