ScienceFreak Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Έχω έναν WD 1TB Caviar Black. Ένα βουητό, ας το πω έτσι, που ακούγεται από το PC προέρχεται από τον δίσκο που γυρίζει; Δεν υπάρχει πάντα, όταν πχ σε idle δεν κάνω τιποτα στο PC σταματάει, όταν κουνήσω το ποντίκι ακούγεται κάτι σαν CD/δίσκος να παίρνει μπροστά και αρχίζει αυτή η δόνηση (πιο σωστά). Λογικά, αδρανοποιείται ο δίσκος και σταματάει το βουητό λόγω ρυθμίσεων των Win 10 ωστόσο, από τον HDD πρόερχεται; Τα fans είναι ML Corsair στα 300 RPM οπότε δεν έρχεται από εκει ο θόρυβος ( το τσέκαρα και 0 RPM αυτό) το ίδιο και από τη γραφικών. Τέλος, είναι φυσιολογικό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostas.karras Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 14 λεπτά πριν, ScienceFreak είπε Έχω έναν WD 1TB Caviar Black. Ένα βουητό, ας το πω έτσι, που ακούγεται από το PC προέρχεται από τον δίσκο που γυρίζει; Δεν υπάρχει πάντα, όταν πχ σε idle δεν κάνω τιποτα στο PC σταματάει, όταν κουνήσω το ποντίκι ακούγεται κάτι σαν CD/δίσκος να παίρνει μπροστά και αρχίζει αυτή η δόνηση (πιο σωστά). Λογικά, αδρανοποιείται ο δίσκος και σταματάει το βουητό λόγω ρυθμίσεων των Win 10 ωστόσο, από τον HDD πρόερχεται; Τα fans είναι ML Corsair στα 300 RPM οπότε δεν έρχεται από εκει ο θόρυβος ( το τσέκαρα και 0 RPM αυτό) το ίδιο και από τη γραφικών. Τέλος, είναι φυσιολογικό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ναι, βάση τα λεγόμενα σου, πρέπει να είναι ο δίσκος. Και πολλοί μηχανικοί έχουν τέτοια συμπεριφορά, άρα ναι, είναι φυσιολογικό. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι, εκτός αν τον αλλάξεις με κάποιο νέο καινούργιο, πιο αθόρυβο. Και γενικά οι Black δεν φημίζονται ως αθορυβοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ScienceFreak Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Kostas.karras είπε Ναι, βάση τα λεγόμενα σου, πρέπει να είναι ο δίσκος. Και πολλοί μηχανικοί έχουν τέτοια συμπεριφορά, άρα ναι, είναι φυσιολογικό. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι, εκτός αν τον αλλάξεις με κάποιο νέο καινούργιο, πιο αθόρυβο. Και γενικά οι Black δεν φημίζονται ως αθορυβοι. Σκεφτόμουν να πάω σε Gold 1-2ΤΒ ή σε SSD απλά και να μην κοιτάξω πίσω σε θέμα θορύβου, έχω άδικο; Ο Γκοντ ενδεχομένος θα κανει θόρυβο σωστα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostas.karras Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, ScienceFreak είπε Σκεφτόμουν να πάω σε Gold 1-2ΤΒ ή σε SSD απλά και να μην κοιτάξω πίσω σε θέμα θορύβου, έχω άδικο; Ο Γκοντ ενδεχομένος θα κανει θόρυβο σωστα; Ο gold ειναι σχετικά ήσυχος, σε σχέση με τον black είναι καλυτερος από όλες τις απόψεις. Αν σε παίρνει για ssd εννοείται. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 Share Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2019 13 ώρες πριν, ScienceFreak είπε Έχω έναν WD 1TB Caviar Black. Ένα βουητό, ας το πω έτσι, που ακούγεται από το PC προέρχεται από τον δίσκο που γυρίζει; Δεν υπάρχει πάντα, όταν πχ σε idle δεν κάνω τιποτα στο PC σταματάει, όταν κουνήσω το ποντίκι ακούγεται κάτι σαν CD/δίσκος να παίρνει μπροστά και αρχίζει αυτή η δόνηση (πιο σωστά). Λογικά, αδρανοποιείται ο δίσκος και σταματάει το βουητό λόγω ρυθμίσεων των Win 10 ωστόσο, από τον HDD πρόερχεται; Τα fans είναι ML Corsair στα 300 RPM οπότε δεν έρχεται από εκει ο θόρυβος ( το τσέκαρα και 0 RPM αυτό) το ίδιο και από τη γραφικών. Τέλος, είναι φυσιολογικό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ο black ακούγεται γενικά πολύ. Για να έχεις την ησυχία σου θα πάρεις ένα dock να τον κάνεις εξωτερικό να ησυχάσεις. Μόνο ssd αν μπορείς να έχεις στο σύστημα σου. Δεν αντέχονται οι hdd. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SerMark Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Γεια σας παιδιά. Χρειάζομαι λίγο τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας!☺️ Αγόρασα ένα laptop, το οποίο έχει μέσα ήδη ένα 256gb NMVe SSD, και έχει extra free 2.5" slot. Επειδή σίγουρα χρειάζομαι και άλλο αποθηκευτικό χώρο 1Tb minimum, είμαι ανάμεσα σε 4. 1) 2Tb baracuda hhd 5400rpm 2) 1Tb baracuda pro hhd 7200rpm (δεν βρίσκω σε 2Tb σε αυτά τα rpm) 3) 2Tb firecuda SSHD 5400rpm 4)1 tb wd black 7200rpm 5) 2 tb wd bluw 5400rpm Budget: μέχρι 100 - 120max Size: 1tb minimum Χρήση: αποθηκευτικός χώρος αλλά γενικά, τα games και editing video/photo software θα χω στον 2o hdd (εκτός αν μου φτάσει ο χώρος στον NVMe), οπότε θα ήθελα να ναι γρήγορος όσο γίνεται (οπότε λογικά σε black ή σε sshd) Θα μουν ευγνώμων αν μπορείτε να μου πείτε για να μαθαίνω και γω -αν ο SSHD είναι safe για χρόνια χρήση ή θα τραβήξει καμιά μπιέλα στα καλά καθούμενα μετά από κάποια χρόνια πιο εύκολα επειδή είναι sshd (έτσι έχει πάρει το μάτι μου να λένε σε μερικά forum) Και έχει μεγάλη διαφορά από το 7200rpm? - ο black ανεβάζει θερμοκρασίες? Γιατί γενικά ανεβάζει αρκετά και το λαπτοπ από μόνο του και θα ταν καλό να μν ανεβάζει και από hdd Δεκτή οποιαδήποτε άλλη πρόταση!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2019 από SerMark Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostas.karras Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Καλησπερα, Γιατι πολυ απλα δεν πας σε εναν δευτερο 2,5'' ssd? Aφου το video editing θα ειναι στον δευετρο οπως λες και σε παιρνει στο budget (αντε λιγο παραπανω) αξιζει! https://www.skroutz.gr/comparelists/88?compare=10788323,13772146,17201774 Ο su800 ειναι ενας καλος.ποιοτικος ssd στο οριο του budget σου. Οι αλλοι δυο με 5 χρονια εγγυηση, λιγο καλυτεροι σε ταχυτητες. Επωφελεισαι σε θερμοκρασιες επισης,σε θορυβο και καταναλωση. Μην ασχοληθεις με hdd, (γνωμη μου) εκτος και αν χρειαζεσαι χωρητικοτητα παραπανω απο 1tb. 7 ώρες πριν, SerMark είπε Γεια σας παιδιά. Χρειάζομαι λίγο τις γνώσεις και τις εμπειρίες σας!☺️ Αγόρασα ένα laptop, το οποίο έχει μέσα ήδη ένα 256gb NMVe SSD, και έχει extra free 2.5" slot. Επειδή σίγουρα χρειάζομαι και άλλο αποθηκευτικό χώρο 1Tb minimum, είμαι ανάμεσα σε 4. 1) 2Tb baracuda hhd 5400rpm 2) 1Tb baracuda pro hhd 7200rpm (δεν βρίσκω σε 2Tb σε αυτά τα rpm) 3) 2Tb firecuda SSHD 5400rpm 4)1 tb wd black 7200rpm 5) 2 tb wd bluw 5400rpm Budget: μέχρι 100 - 120max Size: 1tb minimum Χρήση: αποθηκευτικός χώρος αλλά γενικά, τα games και editing video/photo software θα χω στον 2o hdd (εκτός αν μου φτάσει ο χώρος στον NVMe), οπότε θα ήθελα να ναι γρήγορος όσο γίνεται (οπότε λογικά σε black ή σε sshd) Θα μουν ευγνώμων αν μπορείτε να μου πείτε για να μαθαίνω και γω -αν ο SSHD είναι safe για χρόνια χρήση ή θα τραβήξει καμιά μπιέλα στα καλά καθούμενα μετά από κάποια χρόνια πιο εύκολα επειδή είναι sshd (έτσι έχει πάρει το μάτι μου να λένε σε μερικά forum) Και έχει μεγάλη διαφορά από το 7200rpm? - ο black ανεβάζει θερμοκρασίες? Γιατί γενικά ανεβάζει αρκετά και το λαπτοπ από μόνο του και θα ταν καλό να μν ανεβάζει και από hdd Δεκτή οποιαδήποτε άλλη πρόταση!! Ευχαριστώ εκ των προτέρων! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SerMark Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Kostas.karras είπε Καλησπερα, Γιατι πολυ απλα δεν πας σε εναν δευτερο 2,5'' ssd? Aφου το video editing θα ειναι στον δευετρο οπως λες και σε παιρνει στο budget (αντε λιγο παραπανω) αξιζει! https://www.skroutz.gr/comparelists/88?compare=10788323,13772146,17201774 Ο su800 ειναι ενας καλος.ποιοτικος ssd στο οριο του budget σου. Οι αλλοι δυο με 5 χρονια εγγυηση, λιγο καλυτεροι σε ταχυτητες. Επωφελεισαι σε θερμοκρασιες επισης,σε θορυβο και καταναλωση. Μην ασχοληθεις με hdd, (γνωμη μου) εκτος και αν χρειαζεσαι χωρητικοτητα παραπανω απο 1tb. Ευχαριστώ για την απάντηση σου φίλε μου! Έχεις ένα δίκιο ναι, απλά δεν είμαι πολύ σχετικός με αυτά, και έτσι λίγο που χω πετύχει, δεν είναι ότι ο ssd μπορεί να χει πρόβλημα μετά από κάποιο διάστημα με συνεχή write/delete? Γιατί ο 2ος σαν αποθηκευτικός χώρος θα χει συνέχεια μεταβλητά αρχεία. Μπορεί να ναι κ τελείως λάθος αυτό που λέω. Επίσης, θα μπορεί να συνδεθεί απλά ένας ssd όσο και ένας hdd? (Ίδια συνδεσμολογία κλπ?) Ευχαριστώ και για τις συστάσεις σου! Θα τις λάβω σοβαρά υπ'όψιν! Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2019 από SerMark Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostas.karras Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2019 38 λεπτά πριν, SerMark είπε Ευχαριστώ για την απάντηση σου φίλε μου! Έχεις ένα δίκιο ναι, απλά δεν είμαι πολύ σχετικός με αυτά, και έτσι λίγο που χω πετύχει, δεν είναι ότι ο ssd μπορεί να χει πρόβλημα μετά από κάποιο διάστημα με συνεχή write/delete? Γιατί ο 2ος σαν αποθηκευτικός χώρος θα χει συνέχεια μεταβλητά αρχεία. Μπορεί να ναι κ τελείως λάθος αυτό που λέω. Επίσης, θα μπορεί να συνδεθεί απλά ένας ssd όσο και ένας hdd? (Ίδια συνδεσμολογία κλπ?) Ευχαριστώ και για τις συστάσεις σου! Θα τις λάβω σοβαρά υπ'όψιν! https://www.skroutz.gr/s/17201774/Adata-XPG-SX950U-960GB.html Πας σε αυτον, με 800 tbw δεν θα εχεις κανενα θεμα! Με εναν hdd θα φοβομουν περισσοτερο για τις πολλες εγγραφες. Ναι ιδια συνδεσμολογια!Δεν αλλαζει κατι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SerMark Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 20 ώρες πριν, Kostas.karras είπε https://www.skroutz.gr/s/17201774/Adata-XPG-SX950U-960GB.html Πας σε αυτον, με 800 tbw δεν θα εχεις κανενα θεμα! Με εναν hdd θα φοβομουν περισσοτερο για τις πολλες εγγραφες. Ναι ιδια συνδεσμολογια!Δεν αλλαζει κατι. Ωραία, οπότε πέρα από ταχύτητες σε ssd να κοιτάω και tbw? (το googlαρα να δω τι είναι :ρ) υπάρχει κάποιο min tbw που καλό θα ταν να μην πέσεις κάτω απ αυτό? Δλδ τα 2 πρώρα πιο φθηνά που μ στειλες, η διαφορά τους (πέρα από μάρκα) είναι στο tbw και προτίμησες το τελευταίο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
studiokristo Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Σε σύστημα με amd fx-6300 έχω έναν CRUCIAL MX100 256 GB και από ταχύτητες μου δείχνει τις παρακάτω. Θα δω μεγάλη διαφορά αν αγοράσω νέο ssd; Λέω να βάλω αυτόν σε ένα παλιό laptop. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostas.karras Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 9/2/2019 στις 2:39 ΜΜ, SerMark είπε Ωραία, οπότε πέρα από ταχύτητες σε ssd να κοιτάω και tbw? (το googlαρα να δω τι είναι :ρ) υπάρχει κάποιο min tbw που καλό θα ταν να μην πέσεις κάτω απ αυτό? Δλδ τα 2 πρώρα πιο φθηνά που μ στειλες, η διαφορά τους (πέρα από μάρκα) είναι στο tbw και προτίμησες το τελευταίο? Για καλυτερη αξιοπιστια , αν κανεις πολλες εγγραφες ,ναι, παιζουν ρολο τα tbw και γενικα τι μνημες και ποσο ποιοτικες εχει ο καθε ssd , controllers, Kαι γενικα, ο τελευταιος διαθετει ολο το πακετο και σε καλη τιμη με αλλους αντιστοιχους. Βεβαια αν θες να γλιτωσεις χρημα, και με τους αλλους θα κανεις δουλεια, μην αγχωνεσαι, ειναι καλοι οι συγκεκριμενοι. Στις 9/2/2019 στις 7:04 ΜΜ, studiokristo είπε Σε σύστημα με amd fx-6300 έχω έναν CRUCIAL MX100 256 GB και από ταχύτητες μου δείχνει τις παρακάτω. Θα δω μεγάλη διαφορά αν αγοράσω νέο ssd; Λέω να βάλω αυτόν σε ένα παλιό laptop. Ποιος ssd ειναι? Ποια μητρικη εχεις? Δεν σε Iκανοποιει η ταχυτητα του και θες να τον αλλαξεις? Τι χρηση κανεις? Επεξ/σία 10 Φεβρουαρίου 2019 από Kostas.karras 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mb1984 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Καλημερα Θα στησω για φιλο ενα λαπτοπακι αποκλειστικα για multimedia και browsing. Υποστηριζει m.2 pci σκληρο αλλα νομιζω οτι για τετοια χρηση δεν υπαρχει λογος να δωσει τοσα χρηματα. Εχω βρει kingston a400 240gb στα 23 ευρω και mx500 στα 43 ευρω. Αξιζει το 20ευρο για βασικη χρηση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Giannis_kan Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Καλημέρα θέλω να πάρω έναν ssd 860 evo 500gb αλλά σκέφτομαι και για τον 970 evo η τον plus τώρα που βγήκε 500 gb. Τι διαφορές έχουν σε Windows boot, σε άνοιγμα προγραμματων και σε παιχνίδια? Τι προτείνετε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostas.karras Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2019 10 ώρες πριν, mb1984 είπε Καλημερα Θα στησω για φιλο ενα λαπτοπακι αποκλειστικα για multimedia και browsing. Υποστηριζει m.2 pci σκληρο αλλα νομιζω οτι για τετοια χρηση δεν υπαρχει λογος να δωσει τοσα χρηματα. Εχω βρει kingston a400 240gb στα 23 ευρω και mx500 στα 43 ευρω. Αξιζει το 20ευρο για βασικη χρηση; Που βρηκες στα 23 ευρω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα