Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς σκληρών δίσκων V2

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θέλω έναν δίσκο γύρω στο 1tb μόνο για να έχω αποθηκευμένα κάποια αρχεία σε περίπτωση που πάθει τίποτα ο σκληρός δίσκος του  λάπτοπ.

Θα έιναι συνεχώς αποσυνδεδεμένος και θα τον συνδέω κάθε μήνα περίπου για να αποθηκεύω νέα αρχεία.

Να πάρω το παρακάτω πακέτο?

https://www.you.gr/pc-parts/exartimata-desktop-pc-anavathmisis/esoterikoi-skliroi-diskoi-3-5/skliros-diskos-(hard-disk)-3,5-western-digital-blu

https://www.you.gr/pc-printing-peripherals/apothikeftika-mesa/exoterikes-thikes/thiki-raidsonic-icy-box-2-5-usb-3-0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ την παρέα και καλή χρονιά.

Είμαι εδώ και πάνω από 5.5 χρόνια με έναν SSD Samsung 840 στα 120GB. Γενικώς μέχρι και σήμερα με έχει αφήσει ικανοποιημένο με τις ταχύτητες και δεν έχω κανένα παράπονο ως προς αυτό το θέμα. Με απασχολεί όμως το θέμα της χωρητικότητας. Όταν τον είχα αγοράσει οι SSD ήταν ακόμη ακριβοί, και με τα λεφτά που μπορούσα να διαθέσω μπορούσα να πάω μέχρι τα 120GB (πραγματική χωρητικότητα περίπου 112GB), και έχω ορίσει και 12GB για overpositioning, οπότε καθαρά μου μένουν 100GB. Μετά από καθαρό φορμάτ και εγκατάσταση μόνο των προγραμμάτων που χρειάζομαι, χρησιμοποιώ πάνω από 40GB, σχεδόν τον μισό δίσκο. Σκεφτόμουν να διαθέσω κάποια χρήματα για να πάρω έναν καινούριο και μεγαλύτερης χωρητικότητας. Τι έχετε να μου προτείνετε; Χρήματα που μπορώ να διαθέσω είναι μέχρι 100 ευρώ τελική τιμή. Θα χρειαστώ επίσης ένα καλώδιο για sata 3, και ένα κιτ μετατροπής από 2.5" σε 3.5" για να μπορέσει να κουμπώσει ο δίσκος στο bay του κουτιού. Με βολεύει να αγοράσω από το e-shop που έχει κατάστημα κοντά μου και γλυτώνω και τα έξοδα αποστολής, αλλά αν πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο τότε δεν έχω πρόβλημα να γίνει αγορά και από άλλο κατάστημα, αλλά μαζί με τα έξοδα αποστολής να μην περάσουμε τα 100 ευρώ τελική τιμή. Βλέπω ότι σε αυτά τα χρήματα κοιμαίνονται δίσκοι SSD γύρω στα 500GB. Καμία πρόταση; να σημειώσω αν έχει σημασία ότι θα κουμπώσει σε μητρική ASUS Z-87k με SATA 3 θύρες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από gokuthelegend

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, gokuthelegend είπε

Χαιρετώ την παρέα και καλή χρονιά.

Είμαι εδώ και πάνω από 5.5 χρόνια με έναν SSD Samsung 840 στα 120GB. Γενικώς μέχρι και σήμερα με έχει αφήσει ικανοποιημένο με τις ταχύτητες και δεν έχω κανένα παράπονο ως προς αυτό το θέμα. Με απασχολεί όμως το θέμα της χωρητικότητας. Όταν τον είχα αγοράσει οι SSD ήταν ακόμη ακριβοί, και με τα λεφτά που μπορούσα να διαθέσω μπορούσα να πάω μέχρι τα 120GB (πραγματική χωρητικότητα περίπου 112GB), και έχω ορίσει και 12GB για overpositioning, οπότε καθαρά μου μένουν 100GB. Μετά από καθαρό φορμάτ και εγκατάσταση μόνο των προγραμμάτων που χρειάζομαι, χρησιμοποιώ πάνω από 40GB, σχεδόν τον μισό δίσκο. Σκεφτόμουν να διαθέσω κάποια χρήματα για να πάρω έναν καινούριο και μεγαλύτερης χωρητικότητας. Τι έχετε να μου προτείνετε; Χρήματα που μπορώ να διαθέσω είναι μέχρι 100 ευρώ τελική τιμή. Θα χρειαστώ επίσης ένα καλώδιο για sata 3, και ένα κιτ μετατροπής από 2.5" σε 3.5" για να μπορέσει να κουμπώσει ο δίσκος στο bay του κουτιού. Με βολεύει να αγοράσω από το e-shop που έχει κατάστημα κοντά μου και γλυτώνω και τα έξοδα αποστολής, αλλά αν πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο τότε δεν έχω πρόβλημα να γίνει αγορά και από άλλο κατάστημα, αλλά μαζί με τα έξοδα αποστολής να μην περάσουμε τα 100 ευρώ τελική τιμή. Βλέπω ότι σε αυτά τα χρήματα κοιμαίνονται δίσκοι SSD γύρω στα 500GB. Καμία πρόταση; να σημειώσω αν έχει σημασία ότι θα κουμπώσει σε μητρική ASUS Z-87k με SATA 3 θύρες.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

1. https://www.e-shop.gr/goobay-93990-hdd-ssd-mounting-frame-p-PER.502142
  2. https://www.e-shop.gr/owc-25-to-35-drive-adapter-bracket-p-PER.800198
  3. https://www.e-shop.gr/corsair-cssd-brkt1-ssd-35-mounting-bracket-p-PER.549545
Επεξ/σία από Kostas.karras

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αξίζει να αντικαταστήσω έναν WD Caviar Black (δε θα πάει χαμένος) που έχω με έναν Gold? Βάζω παιχνίδια μέσα αλλά και αποθηκευτικά τον χρησιμοποιώ. Με ενδιαφέρει η εγγύηση προφανώς και οι γρήγορες ταχύτητες.

Τέλος, έχω έναν 500GB Black του οποίου μάλλον ακούγεται η βελόνα να χτυπάει κάπου, να τον στείλω στο e-shop από όπου αγοράστηκε; 

Επεξ/σία από thetiesthatbind

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

17 λεπτά πριν, JohnDongus είπε

@thetiesthatbind
  οι  gold  παρα  πολύ καλοι και αξιοπιστοι, γιατι δεν πηγαίνεις σε κανεναν baraguda Pro; η σε  western  blue.βασικα για ποσα GB μιλας;

υπαρχουν παρα  πολλες  επιλογες.εχω έναν  blue και έναν gold και είμαι  αρκετα ευχαριστημένος, κανενα πρόβλημα μεχρι  τωρα

Επεξ/σία από JohnDongus
  • Like 1

Κανά 2 TB έλεγα, θα προτιμούσα την αξιοπιστία και τις ταχύτητες των Black/Gold από Blue. Όπως είπα σημαντική η εγγύηση. Τόσο καιρό μόνο WD δουλεύω, οπότε με αυτήν έμαθα, με αυτην προχωρώ :P

11 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε

Κανά 2 TB έλεγα, θα προτιμούσα την αξιοπιστία και τις ταχύτητες των Black/Gold από Blue. Όπως είπα σημαντική η εγγύηση. Τόσο καιρό μόνο WD δουλεύω, οπότε με αυτήν έμαθα, με αυτην προχωρώ :P

Mε τον wd gold προχωρα, 5ετης εγγύηση και άψογη ταχύτητα, καλή αξιοπιστία. 

• Thanks 1

Καλησπέρα σε όλους !

Πλησιάζει ο καιρός για να κάνω μια μαζική αγορά σκληρών δίσκων για το ένα από τα N54L που έχω.

Ποσότητα είναι 4 ή 3 δίσκοι. Έχω ήδη μέσα ένα WD40EZRZ 4TB.

Χρήση είναι αποθήκη άνιμε. Προφανώς θα αγοραστούν και εξωτερικοί 2 x 8ΤΒ για backup. Το δίλημμα μου είναι το εξής.

Να αγοράσω 3 x WD40EZRZ 4TB ή να πάω σε NAS σειρά και να πάρω 4 x Red 4TB ?

Seagate δεν βάζω που να παγώσει η κόλαση έχω πετάξει ήδη 5.

Επίσης σημαντικό είναι ότι δεν θα είναι συνέχεια ανοιχτό παρά μόνο για να περνάω άνιμε που θα έχουν γεμίσει το κυρίως σύστημα. Οπότε θα ανοιγοκλείνει βάσει αναγκών.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Αφού είναι τόσο απλοϊκά τα πράγματα συνέχισε με τους WD40EZRZ να κρατήσεις χαμηλό προφίλ κόστους, και ειδικότερα από την περίπτωση που θα έχεις εξωτερικούς για backup.

Από τους 5 seagate που πέταξες, για πες μοντέλα.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Kostas.karras είπε

Αφού είναι τόσο απλοϊκά τα πράγματα συνέχισε με τους WD40EZRZ να κρατήσεις χαμηλό προφίλ κόστους, και ειδικότερα από την περίπτωση που θα έχεις εξωτερικούς για backup.

Από τους 5 seagate που πέταξες, για πες μοντέλα.. 

Σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή.

Οι δύο ήταν Barracuda 7200.12 500418 ( 500 GB ) και οι 3 Barracuda 7200.11 1000333, ( όλοι 1 ΤΒ ) με ελάχιστες ώρες λειτουργίας όλα μου τα pc είναι σε ups ακόμα και οι εξωτερικοί σκληροί.

Μια μέρα άνοιξα το pc που είχα ως NAS με windows 7 ( και αυτό δεν ήταν 24/7 χρήση ) και οι σκληροί πάπαλα ευτυχώς που κρατούσα backup και σώθηκα.

Το γέλιο είναι ότι κάτι seagate 500 ρηδες IDE έχουν βγει σκυλιά.

Επεξ/σία από Dragonlordcv2002

8 ώρες πριν, Dragonlordcv2002 είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή.

Οι δύο ήταν Barracuda 7200.12 500418 ( 500 GB ) και οι 3 Barracuda 7200.11 1000333, ( όλοι 1 ΤΒ ) με ελάχιστες ώρες λειτουργίας όλα μου τα pc είναι σε ups ακόμα και οι εξωτερικοί σκληροί.

Μια μέρα άνοιξα το pc που είχα ως NAS με windows 7 ( και αυτό δεν ήταν 24/7 χρήση ) και οι σκληροί πάπαλα ευτυχώς που κρατούσα backup και σώθηκα.

Το γέλιο είναι ότι κάτι seagate 500 ρηδες IDE έχουν βγει σκυλιά.

Ναι, ήταν συγκεκριμένα μοντέλα, μην τους κατακρίνεις όλους.. 

Γιά την περίπτωση σου ας πούμε ένας ironwolf θα ήταν καλή πρόταση αλλά όχι από την στιγμή που έχεις ήδη ένα Blue και θες άλλους τρεις. 

Τεσπα.. 

Όπως και να έχει, καλές αγορές να έχεις ;)

Εχει αγορασει κανείς από το recertified store της WD;

https://www.wd.com/en-ie/products/wd-recertified.html

Οι διαθεσιμότητες είναι ελαχιστες αλλα οι τιμές είναι εξαιρετικές. Εχει αγορασει κανείς να μας πεί εντυπώσεις; Αξιζει για χρήση backup (σαν 2ος δηλαδή);

30 λεπτά πριν, fingolfingr είπε

Εχει αγορασει κανείς από το recertified store της WD;

https://www.wd.com/en-ie/products/wd-recertified.html

Οι διαθεσιμότητες είναι ελαχιστες αλλα οι τιμές είναι εξαιρετικές. Εχει αγορασει κανείς να μας πεί εντυπώσεις; Αξιζει για χρήση backup (σαν 2ος δηλαδή);

Δεν γνωριζω, αλλά πιστέυω πως αξίζει αν πας σε κάποιο ακριβό μοντέλο, διότι υπολόγισε και μεταφορικά (δεν ξέρω πόσα ειναι). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, Kostas.karras είπε

Δεν γνωριζω, αλλά πιστέυω πως αξίζει αν πας σε κάποιο ακριβό μοντέλο, διότι υπολόγισε και μεταφορικά (δεν ξέρω πόσα ειναι). 

Όσο το κοιταξα λίγο πρόχειρα δεν χρεωνει μεταφορικά για αγορές πανω από 50€ και απλή αποστολή με UPS χωρίς tracking. Ψηνομαι να πάρω ενα mycloud ακομα. Οι μεγάλες χωριτηκότητες είναι δυσευρετες βέβαια και χθες που μου ήρθε Mail διαθεσιμότητας, μπηκα μισή ωρα μετα και είχε χαθεί αλλα.... δεν βιάζομαι.

Επεξ/σία από fingolfingr
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...