Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Super Moderators Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Αναλόγως τι data βάζεις μέσα. 😛 2
sstav Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Καλημέρα σας. Για αποθήκες 14-16-18ΤB ... exos vs ironwolf ... και ποιον exos ποιον ironwolf ; (υπαρχει μπλέξιμο με τοσους κωδικούς ΝΤ/ΝΕ/001/004....)
nik5163 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου On 07/09/2024 at 09:34, Mifune said: Οι refurbished Exos x16 απο Amazon λένε τπτ? Σκέφτομαι κι εγώ μήπως παραγγείλω από amazon.de κανέναν renewed HDD ironwolf από 14TB+ για να αντικαταστήσω τους 3, 4TB. Ο μόνος καινούργιος που είχε λογική τιμή ήταν ο Toshiba-Enterprise-Helium-CMR-14T αλλά κι αυτός ακρίβυνε.
Sadako Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου Μέσα στην εβδομάδα περιμένω να μου έρθει το Lenovo Legion Pro 5 (2023) και ψάχνω έναν 2TB Nvme για να τον βάλω ως 2ο δίσκο. Αν διαβάζω σωστά ένα specs sheet εδώ: chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://psref.lenovo.com/syspool/Sys/PDF/Legion/Legion_Pro_5_16ARX8/Legion_Pro_5_16ARX8_Spec.pdf υποστηρίζει PCIe® NVMe®, PCIe® 4.0 x4. Αυτό για το οποίο δεν είμαι σίγουρος είναι αν υπάρχει θέμα με Nvme που έχουν τσιπάκια και από τις 2 μερές λόγω πάχους. Τελευταία φορά που είχα ασχοληθεί με το θέμα ήταν πολύ "της μόδας" οι Samsung 990 Pro, αλλά κάτι είχα πάρει το μάτι μου για ένα θέμα με κάποιο firmware που δημιουργούσε σοβαρά θέματα. Έχει λυθεί το θέμα; Γενικά είναι καλή επιλογή; Ή μπορώ να πάω και κάπου αλλού;
konik Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Δημοσ. 6 Οκτωβρίου Καλησπέρα,είχα διαβάσει ότι ο kingston kc3000 pci4.0x4 παρότι είναι αξιόπιστος και γρήγορος δεν έχει καμία κρυπτογράφηση.Αυτο από τι είδα και σε βιντεάκια στο yt ισχύει αλλά από την άλλη η χρήση του θα είναι καθαρά σε gaming pc και θα φορτωθεί με λειτουργικό και games,οσο ναναι όμως μου ξενίζει να μην υπάρχει καμία ασφάλεια στα δεδομένα μου.Υπαρχουν κι άλλοι ssd που δεν παρέχουν κρυπτογράφηση και ασφάλεια ή είναι ο μόνος?
panatha1369 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Δημοσ. 7 Οκτωβρίου Σκεφτομαι για αγορα Nas synology..Μεσα στο μηχανημα εχει δισκο ή θα πρεπει να αγορασω εγω;;
InfernoN Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Καλησπερα, εχω αυτο εδω το pc το εχω αρκετο καιρο και εχω ανεβασει απλα τις ram απο 8 σε 16, αυτο που θελω ειναι μια προταση πανω σε ssd μεγαλυτερης χωρητικοτητας στον οποιο θα χτισω το επομενο pc που μπορει να γινει σε 1 χρονο, τωρα με ενδιαφερει να παρω δισκο γιατι ειμαι σκληροπυρηνικος gamer και εχω βγαλει ασθενεια να βαζω βγαζω games. Οπως ανεφερα ειναι αποκλειστικα για gaming και επειδη ειμαι και ασχετος να ρωτησω αν μπορω να κρατησω και αυτον τον ssd π εχω και τον καινουργιο που θα παρω.
Barbattilas Δημοσ. 4 Νοεμβρίου Δημοσ. 4 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) Στην δουλειά πρόκειται να βάλουν SSD σε server για SoftOne και WMS για καλύτερες επιδόσεις στον SQL server. H επιλογές είναι για DELL (Toshiba) SAS Read Intensive ή Kingston DC600M. O Dell είναι θεωρητικά και πρακτικά πιο γρήγορος λόγω 12.0 Gbit/s αντί για 6Gbit/s. Ο Dell refurbished eMLC με 1 έτος εγγύηση ενώ ο άλλος νέος TLC με 5 έτη. Και οι δύο θεωρητική αντοχή 2Million hours. DELL stats: Type, Capacity(GB), MODEL, Part Number, NAND Technology, Endurance, DWPD 5 Years, Endurance TBW (TB), Seq Read 128KB (MB/s), Seq Write 128KB (MB/s), Rand.Read 4KB(IOPS), Rand. Write 4KB (IOPS), MTBF (Hours) RI, 960 Toshiba PM4 PX05SR MWGK7 A15nm eMLC 1.0 1,752 1050 1050 200K 30K 2M Ο SAS έχει θεωρητικά και πρακτικά διπλάσιες επιδόσεις σε ανάγνωση κι εγγραφή μεγάλων αρχείων (1.050/1.050 vs 560/530). Σε IOPS ανάγνωσης επίσης έχει διπλάσιες επιδόσεις (200k vs 94K). Στην εγγραφή IOPS όμως έχει τις μισές επιδόσεις! (30K vs 65K). Το ερώτημα ουσιαστικά είναι αν τα write IOPS είναι πιο κρίσιμης σημασίας από τους άλλους 3 δείκτες για SQL servers. NVMe και γρηγορότεροι WI (Write Intensive 3DWPD) δίσκοι δεν μπορούν να μπουν στον server παρά μόνο RI (Read Intensive, 1DWPD). Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου από Barbattilas
NothinqSpecial Δημοσ. Κυριακή στις 10:48 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:48 πμ Καλημέρα, τρέχω μέσω έναν εξωτερικό ssd της intenso τα Windows 10 στο MacBook Pro του 2015. Επειδή όμως κατά την μεταφορά δεν βολεύει ο δίσκος με καλώδιο κλπ θα ήθελα κάτι σταθερό και μικρό και σκέφτηκα για usb Stick. Θα ήθελα να μου προτείνετε ένα usb Stick το οποίο θα κάνει αυτή τη δουλειά εύκολα και να έχει σχετικά καλές ταχύτητες.
christosjr1 Δημοσ. Κυριακή στις 07:07 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:07 μμ Καλησπέρα παιδιά. Μετά από απίστευτη εμπειρία με Seagate Exos 7e10 8tb ο οποίος μετά από 8 ολόκληρες ώρες λειτουργίας παρέδωσε πνεύμα με 5% υγεία πάμε για επιστροφή DOA στο eshop. Τι να πάρω σε αυτά τα χρήματα ~170€ σε 8tb; Θα χρησιμοποιηθεί για μαζική αποθήκη φωτογραφιών και βίντεο από mirroless.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα