Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς σκληρών δίσκων V2

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

On 07/09/2024 at 09:34, Mifune said:

Οι refurbished Exos x16 απο Amazon λένε τπτ?

Σκέφτομαι κι εγώ μήπως παραγγείλω από amazon.de κανέναν renewed HDD ironwolf από 14TB+ για να αντικαταστήσω τους 3, 4TB.

Ο μόνος καινούργιος που είχε λογική τιμή ήταν ο Toshiba-Enterprise-Helium-CMR-14T αλλά κι αυτός ακρίβυνε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Μέσα στην εβδομάδα περιμένω να μου έρθει το Lenovo Legion Pro 5 (2023) και ψάχνω έναν 2TB Nvme για να τον βάλω ως 2ο δίσκο. Αν διαβάζω σωστά ένα specs sheet εδώ:

chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://psref.lenovo.com/syspool/Sys/PDF/Legion/Legion_Pro_5_16ARX8/Legion_Pro_5_16ARX8_Spec.pdf

υποστηρίζει PCIe® NVMe®, PCIe® 4.0 x4. Αυτό για το οποίο δεν είμαι σίγουρος είναι αν υπάρχει θέμα με Nvme που έχουν τσιπάκια και από τις 2 μερές λόγω πάχους.

Τελευταία φορά που είχα ασχοληθεί με το θέμα ήταν πολύ "της μόδας" οι Samsung 990 Pro, αλλά κάτι είχα πάρει το μάτι μου για ένα θέμα με κάποιο firmware που δημιουργούσε σοβαρά θέματα. Έχει λυθεί το θέμα;

Γενικά είναι καλή επιλογή; Ή μπορώ να πάω και κάπου αλλού;

Καλησπέρα,είχα διαβάσει ότι ο kingston kc3000 pci4.0x4 παρότι είναι αξιόπιστος και γρήγορος δεν έχει καμία κρυπτογράφηση.Αυτο από τι είδα και σε βιντεάκια στο yt ισχύει αλλά από την άλλη η χρήση του θα είναι καθαρά σε gaming pc και θα φορτωθεί με λειτουργικό και games,οσο ναναι όμως μου ξενίζει να μην υπάρχει καμία ασφάλεια στα δεδομένα μου.Υπαρχουν κι άλλοι ssd που δεν παρέχουν κρυπτογράφηση και ασφάλεια ή είναι ο μόνος?

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπερα, εχω αυτο εδω το pc 

1.png.89ccad98d12209560c6f9385b7249171.png

το εχω αρκετο καιρο και εχω ανεβασει απλα τις ram απο 8 σε 16, αυτο που θελω ειναι μια προταση πανω σε ssd μεγαλυτερης χωρητικοτητας στον οποιο θα χτισω το επομενο pc που μπορει να γινει σε 1 χρονο, τωρα με ενδιαφερει να παρω δισκο γιατι ειμαι σκληροπυρηνικος gamer και εχω βγαλει ασθενεια να βαζω βγαζω games. Οπως ανεφερα ειναι αποκλειστικα για gaming και επειδη  ειμαι και ασχετος να ρωτησω αν μπορω να κρατησω και αυτον τον ssd π εχω και τον καινουργιο που θα παρω.

Στην δουλειά πρόκειται να βάλουν SSD σε server για SoftOne και WMS για καλύτερες επιδόσεις στον SQL server.

H επιλογές είναι για DELL (Toshiba) SAS Read Intensive ή Kingston DC600M. O Dell είναι θεωρητικά και πρακτικά πιο γρήγορος λόγω 12.0 Gbit/s αντί για 6Gbit/s. Ο Dell refurbished eMLC με 1 έτος εγγύηση ενώ ο άλλος νέος TLC με 5 έτη. Και οι δύο θεωρητική αντοχή 2Million hours.

DELL stats:

Type, Capacity(GB), MODEL, Part Number, NAND Technology, Endurance, DWPD 5 Years, Endurance TBW (TB), Seq Read 128KB (MB/s), Seq Write 128KB (MB/s), Rand.Read 4KB(IOPS), Rand. Write 4KB (IOPS), MTBF (Hours)

RI, 960 Toshiba PM4 PX05SR MWGK7 A15nm eMLC 1.0 1,752 1050 1050 200K 30K 2M

Ο SAS έχει θεωρητικά και πρακτικά διπλάσιες επιδόσεις σε ανάγνωση κι εγγραφή μεγάλων αρχείων (1.050/1.050 vs 560/530).

Σε IOPS ανάγνωσης επίσης έχει διπλάσιες επιδόσεις (200k vs 94K).

Στην εγγραφή IOPS όμως έχει τις μισές επιδόσεις! (30K vs 65K).

Το ερώτημα ουσιαστικά είναι αν τα write IOPS είναι πιο κρίσιμης σημασίας από τους άλλους 3 δείκτες για SQL servers. NVMe και γρηγορότεροι WI (Write Intensive 3DWPD) δίσκοι δεν μπορούν να μπουν στον server παρά μόνο RI (Read Intensive, 1DWPD).

Επεξ/σία από Barbattilas

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...