LLLEFTERIS Δημοσ. 21 Απριλίου Share Δημοσ. 21 Απριλίου 22 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Ερώτηση 1: Θα πας σε χειρότερο δίσκο. Γιατι? Ερώτηση 2: Ρωτάς εαν για 8-10 ευρώ διαφορά αξίζει να πας αντί για 250gb σε 500gb? Δεδομένα: SN770 250GB: Read Speed 4000 MB/s - Random Read 240K IOPS Write Speed 2000 MB/s - Random Write 470K IOPS TBW 200 (Ανθεκτικότητα) SN770 500GB: Read Speed 5000 MB/s - Random Read 460K IOPS Write Speed 4000 MB/s - Random Write 800K IOPS TBW 300 (Ανθεκτικότητα) SN770 1TB: Read Speed 5150 MB/s - Random Read 740K IOPS Write Speed 4900 MB/s - Random Write 800K IOPS TBW 600 (Ανθεκτικότητα) SN850Χ 1TB: Read Speed 7300 MB/s - Random Read 800K IOPS Write Speed 6300 MB/s - Random Write 1100K IOPS TBW 600 (Ανθεκτικότητα) Βαλε στην εξίσωση ότι ο δίσκος θα πρέπει να μένει τουλάχιστον 20% κενος (βελτιστα τουλάχιστον 30%) αλλιώς αφενώς αρχίζει και γίνεται απελπιστικά αργός, αφετέρου μειωνεται αρκετά η αναμενώμενη διαρκεια ζωής του. Οπότε 250GB ---> 175GB προς χρήση (κόστος 53€ - 0.30€/GB προς χρήση) 500GB ---> 350GB προς χρήση (κόστος 63€ - 0.18€/GB προς χρήση) 1ΤΒ ---> 700GB προς χρήση (κόστος 82€ - 0.12€/GB προς χρήση) Σε καμία περίπτωση δεν θα πήγαινα σε οποιονδήποτε δισκο στα 250GB. Είναι πιο αργοί, πιο ακριβοι ανα GB, με λιγότερη διαρκεια ζωής και θα γεμίσει γρήγορα και θα γινει αργός είτε θα ψάχνεις καινούργιο. Τα 500GB είναι το ελάχιστο. Προσωπικα δεν θα πήγαινα σε τιποτε λιγοτερο απο 1TB. Στα 500GB εναλλακτικα κοιτάς και αυτόν Lexar NM790 SSD 512GB NM790 512GB: Read Speed 7200MB/s - Random Read 800K IOPS Write Speed 4400 MB/s - Random Write 800K IOPS TBW 500 (Ανθεκτικότητα) Κοιτα τις διαφορες στην ταχυτητα αναμεσα στον 250 και στον 500 δεν τις ειχα δει πιστευα οτι ειναι ιδιοι. Δεν ειναι θεμα οικονομικο αλλα χωρου γιατι το συνολο που θα πιασω στον δισκο ειναι 120GB Αν πχ υπηρχε 500αρης SN850X θα αγοραζα αυτον αλλα βγαινει απο 1TB και ανω. Σκεψου δηλαδη να αγορασω 1TB για να εχω μεσα 120GB και ηδη εχω εναν 2TB που εχω μεσα 800GB Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 21 Απριλίου Share Δημοσ. 21 Απριλίου 9 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε Κοιτα τις διαφορες στην ταχυτητα αναμεσα στον 250 και στον 500 δεν τις ειχα δει πιστευα οτι ειναι ιδιοι. Δεν ειναι θεμα οικονομικο αλλα χωρου γιατι το συνολο που θα πιασω στον δισκο ειναι 120GB Αν πχ υπηρχε 500αρης SN850X θα αγοραζα αυτον αλλα βγαινει απο 1TB και ανω. Σκεψου δηλαδη να αγορασω 1TB για να εχω μεσα 120GB και ηδη εχω εναν 2TB που εχω μεσα 800GB Η γνώμη μου είναι ότι ένας δίσκος γεμίζει πάντα τουλάχιστον διπλάσια απ ότι πιστεύεις ότι θα γεμίσει. Από την άλλη σε 500gb θα πήγαινα όπως είπα στον Lexar-NM790-SSD-512GB Note: Στους Nvme ισχύει πάντα το: όσο μεγαλύτερος τόσο γρηγορότερος και τόσο πιο αντοχής. Έχει να κάνει με τα διαθέσιμα κελιά για εγγραφή 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PadPoet Δημοσ. 3 Μαϊου Share Δημοσ. 3 Μαϊου Υπάρχει καμιά αξιόπιστη λύση/κουτάκι που να κουμπώνεις διάφορους NVMe δίσκους και να τους κάνεις access μέσω USB/ethernet? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leatherebel Δημοσ. 10 Μαϊου Share Δημοσ. 10 Μαϊου Καλησπέρα φόρουμ, Ποια μάρκα είναι η πιο αξιόπιστη για ανθεκτικό και γρήγορο εξωτερικό SSD? Είναι καλύτερα να πάρω έναν SSD 4 TB ή δύο SSD 2 TB έκαστος? Από ποια ταχύτητα και πάνω θεωρείται γρήγορος? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickvas19 Δημοσ. 11 Μαϊου Share Δημοσ. 11 Μαϊου Στις 14/4/2024 στις 8:54 ΜΜ, JPaxilleas είπε Aναζητω έναν δίσκο sd η hdd μέχρι 70ε να τον βάλω σε δίσκο ώστε να γίνει εξωτερικός δίσκος. Εάν το διαβάζεις εσύ και βγάζεις νόημα πες μας και εμάς🤣. Μιλάς για θήκη δίσκου; Θες να βάλεις σε αυτήν έναν HDD ή έναν SSD δίσκο ώστε να το χρησιμοποιείς ως εξωτερικό δίσκο; Έχεις έναν 2.5-inch SSD ή HDD και θες να τον βάλεις σε θήκη; Μιλάς απλά για έναν εξωτερικό δίσκο; ψάχνω έναν 2.5αρη για να τον βάλω σε θήκη σωστά. ο δαίμων του τυπογραφείου. η ερώτηση είναι η εξής...ssd ή hdd; εχω δει σκληρους δισκους να δουλευουν και 20χρονια αλλα ssd δεν εχω δει κατι παρομοιο. το θεμα μου ειναι η διαρκεια στην παροδο του χρονου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JPaxilleas Δημοσ. 11 Μαϊου Share Δημοσ. 11 Μαϊου (επεξεργασμένο) Στις 11/5/2024 στις 12:11 ΜΜ, nickvas19 είπε ψάχνω έναν 2.5αρη για να τον βάλω σε θήκη σωστά. ο δαίμων του τυπογραφείου. η ερώτηση είναι η εξής...ssd ή hdd; εχω δει σκληρους δισκους να δουλευουν και 20χρονια αλλα ssd δεν εχω δει κατι παρομοιο. το θεμα μου ειναι η διαρκεια στην παροδο του χρονου. Η διάρκεια του κάθε αποθηκευτικού μέσου εξαρτάται από τις προδιαγραφές του (ποιότητα κατασκευής, κ.λπ.) και από τη χρήση του. Το ίδιο ισχύει και για τους κλασικούς σκληρούς δίσκους αλλά και για τους SSD. Η διάρκεια ζωής αυτών των αποθηκευτικών μέσων είναι διαφορετική για τους σκληρούς δίσκους και τους SSD. Οι σκληροί δίσκοι αποθηκεύουν περισσότερα δεδομένα από τους SSD και κοστίζουν λιγότερο με βάση το κόστος ανά gigabyte αποθηκευτικού χώρου. Οι σκληροί δίσκοι είναι συγκριτικά πιο αργοί και περιλαμβάνουν κινούμενα μέρη που μπορούν να φθαρούν με το χρόνο όπως συμβαίνει και σε κάθε σύστημα με μηχανικά μέρη. Από την άλλη, οι SSD, είναι πολύ πιο γρήγοροι και ακριβοί και δεν αποθηκεύουν τόσες πολλές πληροφορίες. Δεν έχουν κινούμενα μέρη, αλλά και αυτά μπορούν να φθαρούν και τελικά να αποτύχουν (αλλά με εντελώς διαφορετική λογική). Επίσης, οι σκληροί δίσκοι χρησιμοποιούνται τόσο ως δίσκοι εκκίνησης σε ένα σύστημα (και φέρουν το λειτουργικό σύστημα), αλλά και λόγω μεγαλύτερης χωρητικότητας, όσο και ως αποθηκευτικοί χώροι για την αποθήκευση αντιγράφων ασφάλειας (backup). Από την άλλη οι SSD χρησιμοποιούνται κυρίως ως δίσκοι εκκίνησης λόγω των μεγαλύτερων ταχυτήτων ανάγωνσης δεδομένων (και εγγραφής) και όχι τόσο για backup (λόγω μικρότερου χώρου). Επίσης φθείρονται περισσότερο λόγω των εγγραφών παρά των διαδικασιών ανάγνωσης. Σε δίσκους εκκίνησης είναι προφανές ότι ένας δίσκος καταπονείται περισσότερο (εφόσον λειτουργεί συνέχεια) σε αντίθεση με έναν δίσκο που χρησιμοποιείται για backup και η χρήση του είναι περιστασιακή. Βάσει των παραπάνω και εφόσον θέλεις έναν εξωτερiκό δίσκο (SSD ή HDD) σε θήκη μάλλον τον θέλεις για backup οπότε θα πρέπει να αποφασίσεις τι δίσκο θα χρησιμοποιήσεις SSD η HDD. Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος των αντιγράφων που θέλεις να δημιουργήσεις. Εάν είναι μικρότερο των 2 ΤΒ υπάρχουν αρκετοί SSD με καλές τιμές (εάν και τελευταία οι τιμές τους δεν πέφτουν αλλά ανεβαίνουν) που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις σου. Προφανώς λόγω υψηλότερων ταχυτήτων ένας SSD δίσκος είναι μονόδρομος. Σε κάθε περίπτωση, τόσο ο χρόνος ζωής των σκληρών δίσκων, όσο και των SSD για μια κανονικά λειτουργία (χρήση στο σπίτι) είναι αρκετά μεγάλος και ακόμα και οι SSD μπορούν να φθάσουν και τα 10 χρόνια. Π.χ. έχω SSD δίσκο και μάλιστα ως δίσκο εκκίνησης σε laptop και μετά από 7 χρόνια λειτουργεί μια χαρά (αλλά πάντοτε χρησιμοποιείται λιγότερο από το 70% της συνολικής του χωρητικότητας). Εάν ένα από αυτά τα αποθηκευτικά μέσα σου κρατάει σε μια κανονική χρήση γύρω στα 10 χρόνια, σκέψου ότι μετά από 10 χρόνια οι δίσκοι (SSD ή HDD) θα έχουν πολλαπλάσια χωρητικότητα και άρα πολύ πριν τη λήξη ζωής τους θα έχεις τη δυνατότητα, εάν όχι με λιγότερο κόστος, να αγοράσεις με τα ίδια χρήματα έναν νέο δίσκο με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Εάν δε έχεις έναν εξωτερικό δίσκο που χρησιμοποιείται περιστασιακά, είναι ευνόητο ότι ο χρόνος ζωής του, όπως σωστά αναφέρεις να είναι πολύ μεγαλύτερος των 10 χρόνων. Επεξ/σία 12 Μαϊου από JPaxilleas 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 11 Μαϊου Share Δημοσ. 11 Μαϊου 19 ώρες πριν, leatherebel είπε Είναι καλύτερα να πάρω έναν SSD 4 TB ή δύο SSD 2 TB έκαστος? Εξαρτάται αν είσαι σε θέση, να διαχειριστείς δυο ή περισσότερους δίσκους με το κατάλληλο hardware και software. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
otommod Δημοσ. 14 Μαϊου Share Δημοσ. 14 Μαϊου Καλησπέρα! Ενδιαφέρομαι να πάρω έναν (βασικά δύο) σκληρό της για το NAS μου, συγκεκριμένα αυτόν: https://www.skroutz.gr/s/31007593/Toshiba-MG09ACA-18TB-HDD-Skliros-Diskos-3-5-SATA-III-7200rpm-me-512MB-Cache-gia-NAS-MG09ACA18TE.html. Το θέμα μου είναι η εγγύηση, καθώς βλέπω να λένε ότι η Toshiba δεν τις πολύ τιμά, π.χ. https://old.reddit.com/r/DataHoarder/comments/siymdx/18tb_toshiba_for_269_on_mindfactory_germany_5_per/. Έχουν εδώ σύστημα για να δεις αν ισχύει η εγγύηση αλλά προφανώς χωρίς να τον έχω αγοράσει δεν μπορώ να τσεκάρω. https://www.storrepair.com/toshiba_products/. Έχει πάρει κανείς πρόσφατα από Skroutz (ή JMCtech) και να έχει τσεκάρει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Opposite Δημοσ. 26 Ιουλίου Share Δημοσ. 26 Ιουλίου Kαλημέρα σε όλους. Πρόσφατα με εγκατέλειψε ο σκληρός που χρησιμοποιούσα για αποθηκευτικό μέσο (αναγνωρίζεται, αλλά τα αρχεία μουσικής/βίντεο δεν αναπαράγωνται, ούτε μπορώ να κάνω μεταφορές αρχείων από το δίσκο σε άλλους) και επομένως ψάχνω τον αντικαταστάτη του. Επειδή με έχει κουράσει λίγο να έχω 3-4 δίσκους, ψάχνω κάτι μεγάλο ενδεχομένως 12άρι tb. Δεν με απασχολεί η ταχύτητα, καθώς τα αρχεία είναι κυρίως φωτογραφίες, μουσική κλπ που απλά θέλω να τα έχω αποθηκευμένα και δεν τα χρησιμοποιώ συχνά,οπότε όσο οικονομικότερο τόσο καλύτερα. Ευχαριστώ πολύ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TAKISTRIGONIS Δημοσ. 27 Αυγούστου Share Δημοσ. 27 Αυγούστου Καλησπερα θελω εναν nvme PCIe Gen4x4 4tb και λεω για αυτον SSD Lexar Lnm790x004t-rnnng Nm790 4TB Nvme Pcie GEN 4.0 X4 M.2 2280 - Σκληρος δισκος (PER.340757) (e-shop.gr) αξιζει για αποθηκη τον θελω μιας κα ο μηχανικος κολλαει κ ειναι πολυ αργος toshiba p300 3tb που εχω. Τι λετε? η καμια προταση , θελω οικονομικο ταχυτητα κ αξιοπιστια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TAKISTRIGONIS Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Καλημερα σε ολους τον παραγγειλα τον εν λογω δισκο 4TB nvme lexar και βλεπω πως θα παει αν κ ειδα σε διαφορα βιντεο οτι ειναι καλος γρηγορος κ φθηνος Επεξ/σία 28 Αυγούστου από TAKISTRIGONIS 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TAKISTRIGONIS Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Καλημερα, ακομα περιμενω να παραλαβει το καταστημα τον lexar η καλυτερα να παρω τον kingston 4tb kc3000 για 30ε διαφορα. τι ειναι καλυτερα??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tzavardin Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 4 ώρες πριν, TAKISTRIGONIS είπε Καλημερα, ακομα περιμενω να παραλαβει το καταστημα τον lexar η καλυτερα να παρω τον kingston 4tb kc3000 για 30ε διαφορα. τι ειναι καλυτερα??? kc3000 για μόνο 30 ευρώ διαφορά. Είναι μακράν καλύτερος στους περισσότερους τομείς αν όχι σε όλους. https://versus.com/en/kingston-kc3000-4096gb-vs-lexar-nm790-4tb Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TAKISTRIGONIS Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Ενταξη ευχαριστώ για την απαντηση τον kc3000 θα παρω να ειμαι ησυχος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mifune Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Οι refurbished Exos x16 απο Amazon λένε τπτ? Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου από Mifune Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα