Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια / Προτάσεις αγοράς σκληρών δίσκων V2

SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, variemai είπε

Καλησπέρα στην παρέα. Είμαι στην αγορά για νέο ssd και θέλω τα φώτα σας!

1.Διαθέσιμο ποσό: 50-70€

2. Επιθυμητή χωρητικότητα: 1TB

3. Eίδος χρήσης : Βασικός SSD, θα μπει το OS και μερικά παιχνίδια (τύπου Skyrim που έχουν 2000 mods που θέλουν φόρτωμα)

4. Υπάρχουσες μονάδες αποθήκευσης: Samsung 850 evo 256gb SSD ως κύριος και ένας WD 1TB HDD για τα υπόλοιπα.

Έχει πάρει το μάτι μου μερικούς ωραίους αλλά δεν το έχω με τις ονομασίες, όπως DRAM, TLC κλπ. Αυτοί που έχω βρει για την ώρα είναι οι WD SN770 Black PCI 4.0 , αλλα και οι 570 κ 580 της μπλε σειρας. Να πω οτι εχω την asus b450 mk-ii που δεν υποστηριζει pci 4.0 αλλα διάβασα ότι μπορούν να μπουν.

Ακούω προτάσεις και γνώμες, ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Θα προτεινω το ιδιο κι ας εχει τιμη ασανσερ.

Lexar NM790 2TB M.2 NVMe PCI Express 4.0

Στα 2ΤΒ με 124 εστω ευρω σημερα εξακολουθει να ειναι μισο κλικ (ισως και λιγοτερο) πισω απο τους κορυφαιους Gen4 αλλα σε σουπερ τιμη.

Lexar NM790 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0

Στο 1ΤΒ με 80 ευρω (αλλα γιατι? με +40 εχεις διπλασια ΤΒ)

Εχει πεσει και σε τιμες κατω του κατοσταρικου.

Με κλειστα τα ματια τον παιρνεις

1000 TBW ο 1ΤΒ  - (600 TBW ο Samsung 990 pro) για την συγκριση

1500 TBW ο 2ΤΒ - (1200 TBW ο Samsung 990 pro) για την συγκριση

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

12 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Γιατί με τα +40 πάει σε DRAM ssd έστω και 1 ΤΒ. Είναι προτιμότερο. Κατ' εμε.

Ο LEXAR NM790 χωρις DRAM ειναι σχεδον ισαξιος σε επιδοσεις με τους 2 κορυφαιους της Gen4 και εχει και πολυ καλύτερη ΤΒW.

Στην πραξη και στα tests ειναι εκπλητκτικος.

Ποιος ο λογος της DRAM? Αποδοση. Ε την εχει την ταχυτητα με αλλο τροπο λογο διαφορετικου προγραμματισμου του controller του.

Και ταυτοχρονα εχει αυξημενη ικανοτητα επανεγγραφων στην διαρκεια ζωή του κατα +40% απο τους καλυτερους! Με τιμη -40% απο αυτους. Τι αλλο να εχει μια αγορα για να θεωρηθει καλη εως εξαιρετικη?

Εαν παλι εσυ θελει να κρινεις την θεωρία και όχι την πραξη για να λες οτι εχεις DRAM οκ, πασο. Πληρωσε premium για το logo.

Εγω αναφερω τα γεγονοτα και ο καθενας αποφασιζει με τα δικα του κριτηρια εννοειται.

Βασικα απλα διαβαζεις τα reviews απο διαφορες πηγες και σχηματιζεις την δικη σου ολοκληρωμενη αποψη. Ετσι ειναι το σωστο.

Μόλις τώρα, BlueBlood7 είπε

Εντάξει ακούστηκες

Δεν εχω ποτε σκοπο να επιβαλω την γνωμη μου. 

Απλα οταν την εκφερω την εξηγω ωστε να μπορει ο καθενας να κρινει με την δικη του αποψη.

Εννοειται οτι δεν υπαρχει ποτε η μια και μοναδικη σωστη αποψη για κανενα θεμα. Ειδικα οταν μιλαμε για ειδη τα οποια πρεπει να ταιριαζουν στις ιδιαιτερες αναγκες του καθενος. 

Ολες ωφείλουν να εκφερονται γι αυτο ειμαστε εδω.

Εαν παρεξηγηθηκα για οποιονδηποτε λογο να με συγχωρεσετε. Δεν ηταν στην προθεση μου να αντιδικησω με κανενα.

Αυτα και παντα πολυ φιλικα

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καποια προταση για εξωτερικο δισκο hdd για backup (γυρω στα 2TB σκεφτομαι), αλλα το αναπροσαρμοζω αν συμφερει κατι αλλο.

Επεξ/σία από aristagoras1

2 ώρες πριν, aristagoras1 είπε

Καποια προταση για εξωτερικο δισκο hdd για backup (γυρω στα 2TB σκεφτομαι), αλλα το αναπροσαρμοζω αν συμφερει κατι αλλο.

Το καλύτερο είναι να πάρεις ένα εσωτερικο Μ2 και μια θήκη

• Like 1

2 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Το καλύτερο είναι να πάρεις ένα εσωτερικο Μ2 και μια θήκη

Εχεις καποια προταση για συνδυασμο με M2 και θηκη κι ενα συνδυασμο με HDD και θηκη?

1 ώρα πριν, aristagoras1 είπε

Εχεις καποια προταση για συνδυασμο με M2 και θηκη κι ενα συνδυασμο με HDD και θηκη?

Για εξωτερικους HDD προσωπικά πάντα έπαιζα με WD elements και WD passport αναλόγως τι έβρισκα σε προσφορα κάθε φορά. Μια χαρά ευχαριστημένος είμαι ακόμη και σημερα.

Ένας μου χάλασε μόνο αλλά εκεί έφταιγε η γυναίκα μου που τον τράβηξε να καθαρίσει το γράφειο την ώρα που αυτός έκανε εγγραφή backup που τον είχα βάλει να ολοκληρώσει. Δεν κατάφερα να τον στρώσω σωστά ποτέ μετά.

Για SSD άστο. Μιλούσες για backup οπότε δεν βλέπω τελικά τον λόγο.

• Like 1

Στις 22/1/2024 στις 5:41 ΜΜ, SeNNinhA είπε

Θα προτεινω το ιδιο κι ας εχει τιμη ασανσερ.

Lexar NM790 2TB M.2 NVMe PCI Express 4.0

Στα 2ΤΒ με 124 εστω ευρω σημερα εξακολουθει να ειναι μισο κλικ (ισως και λιγοτερο) πισω απο τους κορυφαιους Gen4 αλλα σε σουπερ τιμη.

Lexar NM790 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0

Στο 1ΤΒ με 80 ευρω (αλλα γιατι? με +40 εχεις διπλασια ΤΒ)

Εχει πεσει και σε τιμες κατω του κατοσταρικου.

Με κλειστα τα ματια τον παιρνεις

1000 TBW ο 1ΤΒ  - (600 TBW ο Samsung 990 pro) για την συγκριση

1500 TBW ο 2ΤΒ - (1200 TBW ο Samsung 990 pro) για την συγκριση

Μακάρι να είχα τα +40 αλλά δυστυχώς αυτό είναι το μπάτζετ... Κρίμα που έχει ανέβει τόσο η τιμή του, φαίνεται πολύ καλός. Με αυτά που διάβασα, όντως με αυτά τα λεφτά δε μπορώ να περιμένω πολλά, οπότε καλύτερα να το επισκεφτώ ξανά όταν ανοίξει το μπάτζετ, μακάρι να αντέξει ο 850 :D Το σύστημα έτσι κι αλλιώς είναι παλιό, δεν είναι για πολλά πολλά...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/1/2024 στις 12:31 ΜΜ, aristagoras1 είπε

https://www.e-shop.gr/hdd-seagate-st2000dm008-barracuda-2tb-35-sata-3-p-PER.302359

+

https://www.skroutz.gr/s/30955186/Andowl-THiki-gia-Skliro-Disko-2-5-SATA-III-me-syndesi-USB-3-0-Q-S30.html

https://www.skroutz.gr/s/15723377/Gembird-THiki-gia-Skliro-Disko-3-5-SATA-III-me-syndesi-USB3-0-EE3-U3S-3.html

Επεξ/σία από PC_Science_Lefkada
διόρθωση συνδέσμου
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Δεν παιζουν αυτα τα δυο μαζι

3.5" HDD και 2.5" case. Ασε που θελει και τροδοφοσια ο 3.5" δισκος.

Στις 23/1/2024 στις 11:31 ΠΜ, aristagoras1 είπε

Intenso 6023560 1TB Memory Drive 2.5'' USB 3.0 Black - Εξωτερικοι δισκοι (PER.340373) (e-shop.gr)

1TB HDD 2.5 external

Εναλλακτικα:

SSD Patriot P210s1tb25 P210 1TB 2.5'' Sata 3 - Σκληρος δισκος (PER.323330) (e-shop.gr)

+

Logilink Ua0106 2.5'' Sata HDD Enclosure USB 3.0 Aluminium Black - Εξωτερικες θηκες (PER.756794) (e-shop.gr)

1TB SSD + external case USB3.0

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1

Kαλημέρα,

Ξέρει μήπως κανείς αν είναι PCI 3 αυτός ο adapter ;

https://www.e-shop.gr/savio-ak-41-pci-e-to-m2-nvme-adapter-m-key-p-PER.586013

θέλω να τον βάλω σε μία θύρα PCI 3 στο PC με αντίστοιχο nvme.

20 λεπτά πριν, billyg599 είπε

Kαλημέρα,

Ξέρει μήπως κανείς αν είναι PCI 3 αυτός ο adapter ;

https://www.e-shop.gr/savio-ak-41-pci-e-to-m2-nvme-adapter-m-key-p-PER.586013

θέλω να τον βάλω σε μία θύρα PCI 3 στο PC με αντίστοιχο nvme.

Εαν δεν το αναφερει ουτε ο κατασκευαστης του εισαι σιγουρος οτι θελεις να μπλεξεις μαζι του?

PCI-E to M2 NVME Adapter M-KEY SAVIO AK-41 - Savio

Κανε μια ερευνα αγορας καλυτερα και παρε κατι που γνωριζεις οτι παιζει.

Δεν ειναι μονο η ταχυτητα. Ειναι και η συμβατοτητα. Υπαρχουν πολλες περιπτωσεις που ανταπτορες δεν αναγνωριζουν ολους τους δισκους

Ενδεικτικα μονο

The 7 Best M. 2 PCIe Adapters in 2024 - ElectronicsHub

• Like 1

4 minutes ago, SeNNinhA said:

Εαν δεν το αναφερει ουτε ο κατασκευαστης του εισαι σιγουρος οτι θελεις να μπλεξεις μαζι του?

PCI-E to M2 NVME Adapter M-KEY SAVIO AK-41 - Savio

Αυτό όντως απαράδεκτο. Στο σκρουτζ που είδα άλλοι λένε πιάνει τις ταχύτητες του 970 evo plus άλλοι όχι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...