zNikosz Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Θέλω την βοήθεια σας, έχω εναν WD My Book World II Nas οποίος παρέδωσε πνεύμα απο τα χρόνια και πρέπει να μεταφέρω απο 3 δίσκους SSD κυρίως φωτογραφίες των παιδιών και βίντεο. Η χρήση θα είναι άνοιξε-αποθήκευσε-κλείσε. Ο όγκος όλο και μεγαλώνει. Αν πάθει κάτι ο δίσκος θα πέσει πολύ κλάμα, γιατί είναι όλη η ζωή μας μέσα. Που αξίζει να κινηθώ, σε νέο NAS πχ Synology ή να παώ σε κάποιον ή κάποιους εξωτερικούς δίσκους? Τον Nas τον είχα επειδή έβλεπα ταινίες πλέον δεν έχω χρόνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 band aid "fix" https://www.tomshardware.com/news/samsung-990-pro-firmware-update-released-ssd-health Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stafftw Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Χαιρετώ και εγώ, έχω μια απορία γιατί διάβασα αρκετά θέματα αλλά δεν έχω καταλήξει τι είναι το καλύτερο, αγόρασα πρόσφατα έναν kc 3000 καθώς τον είχα βάλει στο μάτι καιρό από reviews κτλ και είχε καλή τιμή eshop kc3000 1TB 84.90€ Πήρα και ένα heatsink eshop heatsink raidsonic icybox.Το θέμα μου είναι σε μητρική x570-p, χρειάζεται να βάλω το heatsink; Γιατί διάβασα διάφορα για εγγύηση κτλ.Στις οδηγίες βέβαια δεν αναφέρουν να αφαιρέσω κάποιο αυτοκόλλητο, αλλά το είδα σε μερικές απαντήσεις.Έχω καταμπερδευτεί λοιπόν. 1ον θα έχω θέμα αν βάλω το heatsink με τις πλακέτες-αυτοκόλλητα-κόλλες πάνω στον ssd 2ον θα έχει καμια διαφορά (επειδή ειναι ένα απλό-φθηνό heatsink) αν το τοποθετήσω ή τσάμπα ο κόπος; Να πω επίσης πως έχω ήδη έναν evo970 pro παλιότερο που έχω το OS, έχω δει 1 εκατομμύριο video με τη motherboard μου, δε θα έχω θέμα να τους έχω και τους 2 πάνω σωστά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostas.karras Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, stafftw είπε Χαιρετώ και εγώ, έχω μια απορία γιατί διάβασα αρκετά θέματα αλλά δεν έχω καταλήξει τι είναι το καλύτερο, αγόρασα πρόσφατα έναν kc 3000 καθώς τον είχα βάλει στο μάτι καιρό από reviews κτλ και είχε καλή τιμή eshop kc3000 1TB 84.90€ Πήρα και ένα heatsink eshop heatsink raidsonic icybox.Το θέμα μου είναι σε μητρική x570-p, χρειάζεται να βάλω το heatsink; Γιατί διάβασα διάφορα για εγγύηση κτλ.Στις οδηγίες βέβαια δεν αναφέρουν να αφαιρέσω κάποιο αυτοκόλλητο, αλλά το είδα σε μερικές απαντήσεις.Έχω καταμπερδευτεί λοιπόν. 1ον θα έχω θέμα αν βάλω το heatsink με τις πλακέτες-αυτοκόλλητα-κόλλες πάνω στον ssd 2ον θα έχει καμια διαφορά (επειδή ειναι ένα απλό-φθηνό heatsink) αν το τοποθετήσω ή τσάμπα ο κόπος; Να πω επίσης πως έχω ήδη έναν evo970 pro παλιότερο που έχω το OS, έχω δει 1 εκατομμύριο video με τη motherboard μου, δε θα έχω θέμα να τους έχω και τους 2 πάνω σωστά; Βαζεις το heatsink πανω στον nvme οπως ειναι, μαζι με το αυτοκολλητο, δεν εχει τεραστια διαφορα με η χωρις το αυτοκολλητο, αλλα με ή χωρις το heatsink η διαφορα μεγαλωνει και καλο ειναι να τα παντρεψεις. Το αυτοκολλητο αν το βγαλεις χανεις την εγγυηση, και δεν υπαρχει λογος να το κανεις. κανενα θεμα και οι δυο μαζι, Σε αυτον που θα εχει το λειτουργικο, καλυτερα να τον αφησεις στην κατω θυρα, λιγοτερες θερμοκρασιες. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2023 από Kostas.karras 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stafftw Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2023 8 ώρες πριν, Kostas.karras είπε Βαζεις το heatsink πανω στον nvme οπως ειναι, μαζι με το αυτοκολλητο, δεν εχει τεραστια διαφορα με η χωρις το αυτοκολλητο, αλλα με ή χωρις το heatsink η διαφορα μεγαλωνει και καλο ειναι να τα παντρεψεις. Το αυτοκολλητο αν το βγαλεις χανεις την εγγυηση, και δεν υπαρχει λογος να το κανεις. κανενα θεμα και οι δυο μαζι, Σε αυτον που θα εχει το λειτουργικο, καλυτερα να τον αφησεις στην κατω θυρα, λιγοτερες θερμοκρασιες. Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! Ναι στην κάτω θύρα έτσι και αλλιώς θα τον έβαζα, γιατί η πάνω είναι πίσω από την κάρτα και πρόσφατα τα έστησα, δεν είμαι πάλι για τόσο βίδωμα-ξεβίδωμα καθώς εκεί έχω τον "παλιό"!Ναι, θα κάνω clone το λειτουργικό στον kingston. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2023 Τι θα προτείνατε σήμερα απο ssd για λειτουργικό λινουξ σε 1Τ οχι ομως Μ2, αυτό που με ενδιαφέρει είναι η αξιοπιστία και όχι τόσο η ταχύτητα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Guys μια ερώτηση plz για να μην ανοίγω thread. Μου δώσανε έναν M.2 NVMe PCI Express 3.0 αλλα επειδή δεν ψήνομαι να ξανά βάζω Windows, λέω να τον βάλω και να το έχω μονο για να τα installed games. Αξίζει η να τον κρατήσω μέχρι να αποφασίσω να install Windows σε αυτόν? Τώρα έχω το OS σε κανονικό ssd. Thanks. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostas.karras Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2023 23 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε Guys μια ερώτηση plz για να μην ανοίγω thread. Μου δώσανε έναν M.2 NVMe PCI Express 3.0 αλλα επειδή δεν ψήνομαι να ξανά βάζω Windows, λέω να τον βάλω και να το έχω μονο για να τα installed games. Αξίζει η να τον κρατήσω μέχρι να αποφασίσω να install Windows σε αυτόν? Τώρα έχω το OS σε κανονικό ssd. Thanks. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tommybertsen Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε Guys μια ερώτηση plz για να μην ανοίγω thread. Μου δώσανε έναν M.2 NVMe PCI Express 3.0 αλλα επειδή δεν ψήνομαι να ξανά βάζω Windows, λέω να τον βάλω και να το έχω μονο για να τα installed games. Αξίζει η να τον κρατήσω μέχρι να αποφασίσω να install Windows σε αυτόν? Τώρα έχω το OS σε κανονικό ssd. Thanks. Εγώ πάλι έχω αγοράσει έναν gen4 εδώ και 1 μήνα και δε μπορώ να αποφασίσω πότε θα βάλω επιτέλους τα Windows σε αυτόν 😛 (είνα σε άλλον nvme τώρα). Οπότε όταν αποφασίσεις, θα βάλεις σε αυτόν τα Windows 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Ok, οποτε ανούσιο να τον έχω μονο για games και να μην έχει OS, θα τον βάλω στην άκρη τότε. Thanks guys. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) @{TDi}Dj2k..infc Γιατί δεν κάνεις έναν κλώνο τον Sata στον m2; Γενικά μου φαίνεται έχει γίνει πολύ μόδα το Format (ή εγώ γερνάω και βαριέμαι); Παίζει να έχω Dual boot Windows/Linux από τα XP και μετά, με αλλαγή και hardware (AMD --> Intel --> AMD) χωρίς να έχω κάνει format (πάνω από 8 χρόνια σίγουρα) Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2023 από Orestis_G Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 1 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, Orestis_G είπε @{TDi}Dj2k..infc Γιατί δεν κάνεις έναν κλώνο τον Sata στον m2; Γενικά μου φαίνεται έχει γίνει πολύ μόδα το Format (ή εγώ γερνάω και βαριέμαι); Παίζει να έχω Dual boot Windows/Linux από τα XP και μετά, με αλλαγή και hardware (AMD --> Intel --> AMD) χωρίς να έχω κάνει format (πάνω από 8 χρόνια σίγουρα) Γιατί τελευταία φορα που το έκανα δεν ήταν τέλειο και έχουν περάσει και καμια είκοσι χρονια. Θα το google να δω πως γίνετε πια, thanks buddy! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Ειδα χτες σε διαφημιση στο youtube αυτο, ssd τσεπης 16ΤΒ στα 40ε 😄 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teomaniacos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Καλημέρα στην ομάδα Ήθελα να κάνω μια ερώτηση αν ξέρει κάποιος... είδα η νέα γενιά gen4 m.2 nvme είναι ταχύτερες αλλά και ποιο ζέστες και χρειάζονται ψύξη. Η ερωτηση μου είναι η εξής αν πάρω μια gen 4. Και την βάλω στο λάπτοπ (καινούργιο και λογικά compatible ) θα έχω πρόβλημα αν δεν βάλω ψύξη; -γιατι δεν χωράει - Ψάχνω για έναν m.2 τουλάχιστον 2tb για main για το λάπτοπ ..είδα κάτι Samsung 970 pro και 990προ μετά είδα και τον wd black sn850/Kingston Fury με μεγάλα write and read 7000+ αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα ; Και προτάση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tommybertsen Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, teomaniacos είπε και λογικά Δεν υπάρχει λογικά. Είτε είναι, είτε δεν είναι compatible 😛 Τσέκαρε στα specs του ότι είναι ΣΙΓΟΥΡΑ. Δεν χρειάζεσαι nvme monsters. Έχω τον ADATA LEGEND 840 (512GB), Gen4 είναι, δυνατό πραγματάκι (περιμένω απλά να βάλω το OS σε αυτόν - αλλά έχει ήδη τεσταριστεί). Έχει optional heatsink δικό του ή μπορώ να χρησιμοποιήσω της μητρικής μου. Το Heatsink του είναι λεπτό και παίζει να χωράει στο laptop σου. Παραθέτω φώτο ώστε να το δεις Spoiler Σε θερμοκρασίες δεν ξέρω πως τα πάει, αλλά δεν ανησυχώ στο PC. Για το Laptop, δεν γνωρίζω όμως. Φαντάζομαι πως το intended use case είναι για λάπτοπς, για αυτό και το λεπτό heatsink edit: Σορρυ, τώρα βλέπω πως 2ΤΒ έκδοση δεν έχει αυτός που προτείνω 😕 Μέχρι 1ΤΒ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα