Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω εναν hdd 8tb για αποθηκευση 4Κ Ταινιων και διαφορω εγγραφων να πωε επισης οτι θα γινονται streaming οι ταινιες στο τοπικο δίκτυο ελεγα να παω εδω https://www.skroutz.gr/s/20479463/Western-Digital-Gold-8TB-HDD-Σκληρός-Δίσκος-3-5-SATA-III-7200rpm-με-256MB-Cache-για-Server-NAS-WD8004FRYZ.html

• 1 μήνα μετά...
  • Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χαίρεται, θα ήθελα την γνώμη σας με σκοπό την αλλαγή των υφιστάμενων ssd και hdd που έχω ήδη, καθώς πλέον δεν μου αρκεί ο χώρος. Το βασικό ερώτημα είναι πώς να τα συνδυάσω δλδ να πάρω ένα ssd μεγαλύτερο και να βάλω να κάνει mirroring στον hdd; Εκεί κάπου έχω χαθεί.....

1.Διαθέσιμο ποσό: 200-250€

2. Επιθυμητή χωρητικότητα: 2tb έκαστος!

3. Eίδος χρήσης: gaming

4. Υπάρχουσες μονάδες αποθήκευσης: SSD 150gb δουλεύουν τα window και κάποια προγράμματα & HDD 500gb όπου έχει τα games και αρχεία, φωτό κλπ

Σας ευχαριστώ, εκ των προτέρων για την βοήθεια σας.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
4 ώρες πριν, MasterX είπε

Από την εμπειρία μου με passport και από αυτό που διαβάζω για τους ελεμεντ , με κλειστά τα μάτια passport.

• Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, atheatos είπε

Από την εμπειρία μου με passport και από αυτό που διαβάζω για τους ελεμεντ , με κλειστά τα μάτια passport.

γιατι τι εχουν?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, jimis98 είπε

γιατι τι εχουν?

Passport έχω και ξέρω ότι είναι σκυλιά. Τους elements λίγο που κοίταξα να βρω λύση στο θέμα , απογοητεύτηκα …

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χρειάζομαι 2 nvme 480-512gb για αναβάθμιση σε 2 laptop που  θα κάνουν κυρίως δουλειά γραφείου.

Υπάρχει λόγος να πάω σε Samsung 980 η wd 570 σε σχέση με τους φτηνούς patriot του e-shop? 

Link για τους παραπανω

Επεξ/σία από @topos
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι δισκο 4TB να προτιμησω για αποθηκευση αρχειων αν πουμε μεχρι 100ε ο ενας;
Ο δισκος θα συνδεεται στον υπολογιστη μεσω Docking station, αλλα δεν θα ανοιγει συχνα.
Με ενδιαφερει πρωτα η αξιοπιστια (ετσι κι αλλιως σε ταχυτητες δεν θα χουν σημαντικες διαφορες, κανενας δεν ειναι 7200)
Βασικα σκεφτομαι για 8ΤΒ, οποτε θελω 2χ4ΤΒ

e-shop 4ΤΒ Western Digital HDDs
Μεταξυ RED 90ε, PURPLE 92ε και 93.5ε (ο πρωτος εχει μεγαλυτερη cache και 5 χρονια εγγυηση, ολοι οι αλλοι 3), RED PLUS 96ε..

SMR η CMR ειναι προτιμοτερος; αν και δεν γνωριζω ποιος ειναι τι απο αυτους

Επεξ/σία από MasterX
Δημοσ.

Καλημέρα. 

Σε έναν υπολογιστή hp xw6400 workstation θέλω να αλλάξω τον σκληρό δίσκο που έχει και να βάλω ssd. 

Χρήση γραφείου και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος. 

Τι θα ήταν σωστό να επιλέξω; 

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω αρκετούς δίσκους της WD 10TB Purple. Σκέφτομαι να πάρω άλλον έναν και παρατηρώ ότι έχει υψηλή τιμή αυτη την περίοδο και πρόσεξα ότι ακόμα και οι Seagate είναι πιο φθηνοί. Ποια η γνώμη σας ;

Δημοσ.

Έχω χρόνια να ασχοληθώ με δίσκους, αν και κάποτε τα ήξερα καλά. Θα ρωτήσω για μένα, αλλά ταυτόχρονα απαντάω εν μέρει και στους φίλους @MasterX και @lak10.

Καταρχάς για το θέμα της αξιοπιστίας των HDD, είναι λαχείο η υπόθεση. Υπάρχουν εδώ και χρόνια ορισμένα στατιστικά από Backblaze, που είναι εταιρεία cloud storage. Γενικά, όσο πιο ζορισμένος ο δίσκος, τόσο χειρότερα. Άρα 3.5" > 2.5" και PMR (aka CMR) > SMR. Και ο αερισμός της θήκης ίσως έχει κάποια σημασία. Από την άλλη, οι 3.5" θέλουνε και ρεύμα ενώ για να βρεις 2.5άρι PMR πρέπει να πας σε μικρή χωρητικότητα. Επίσης αυτοί που είναι για NAS και συνεχείς εγγραφές (π.χ. WD Red) υποτίθεται είναι πιο ανθεκτικοί για αυτή τη χρήση, αλλά όχι τόσο γρήγοροι και πάει λέγοντας.

Εγώ λοιπόν θέλω εξωτερικό δίσκο για να του βάζω ταινίες 4Κ με μεγάλα bitrates και να τις παίζω από το usb της τηλεόρασης (μια OLED LG BX). Επειδή πρόκειται για sequential writes και όχι random, ακόμη και τα SMR παλεύονται. Αν και έχω την εντύπωση ότι τα SNR πάσχουν πολύ από θέμα αξιοπιστίας, είναι μονόδρομος αν θες πολλά TB. Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω ότι και με 40-50 Mb/s read δεν θα υπάρχει θέμα frame skipping. Δηλαδή πόσο είναι το συνολικό bitrate μιας ταινίας bluray remux, παραπάνω; Για αυτό λέω να πάω σε 2.5" 5ΤΒ και συγκεκριμένα είτε τον Intenso Memory Case που μάλλον θα έχει μέσα τον WD50NPZZ, είτε κάποιον από τους WD, που μάλλον τον ίδιο θα έχουν μέσα. Κάπου όμως διάβασα ότι η WD δίνει 3 χρόνια εγγύηση. Εάν πράγματι ισχύει αυτό, αξίζει να δώσει κανείς λίγο παραπάνω και ας πάρει τον ίδιο δίσκο τελικά.

Έχω άλλη μια απορία, επειδή βλέπω ότι τελευταία παίζουν πολύ οι εξωτερικοί SSD και έχω μείνει πίσω. Παλιά λέγαμε ότι δεν αξίζει SSD over USB επειδή δε δουλεύει το TRIM. Έχει λύθεί αυτό το θέμα πλέον;

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Balrog είπε

Έχω άλλη μια απορία, επειδή βλέπω ότι τελευταία παίζουν πολύ οι εξωτερικοί SSD και έχω μείνει πίσω. Παλιά λέγαμε ότι δεν αξίζει SSD over USB επειδή δε δουλεύει το TRIM. Έχει λύθεί αυτό το θέμα πλέον;

Έχω κι εγώ την ίδια απορία

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...